Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-12-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/12/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Αβραμόπουλος
  • [03] Αυτοκτονία Σφηνιά
  • [04] "Τρελές αγελάδες"
  • [05] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά, οι δηλώσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου, η νόσος των "τρελών αγελάδων", τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον Δ. Αβραμόπουλο, η πορεία του Χρηματιστηρίου και ο απόηχος της συνέντευξης του Γιάννου Παπαντωνίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φυγή προς τα εμπρός και προς Μακρυγιάννη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αισχρό κόλπο με τις αποζημιώσεις. Από 1-5 εκ. για κάθε θύμα του ναυαγίου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γιατί αυτοκτόνησε ο Σφηνιάς. Τα απόρρητα συμβόλαια "θανάτου" αποκαλύπτουν.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προτάσεις - σόκ για το Ασφαλιστικό. Τι εισηγούνται στην κυβέρνηση οι Βρετανοί σύμβουλοι.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 100 δις αέρας αυτοκτονίας. Καταρρέει η πυραμίδα της "ΜΙΝΟΑΝ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εξανεμίζουν εισοδήματα γονέων τα φροντιστήρια των μαθητών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μαχαίρι σε συντάξεις - εφάπαξ.

    ΕΘΝΟΣ: Μυστικό γκάλοπ δίνει στον Αβραμόπουλο πάνω Από 10%. Στους 3 ψηφοφόρους του οι 2 προέρχονται Από τη ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα πληρωθεί Από τα κονδύλια της ΕΕ για την Ελλάδα. Ο καθηγητής Κ. Θάνος προειδοποιεί για το θέμα της βασιλικής περιουσίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα συμφέροντα επιβάλλουν υπουργούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες συντάξεις για στρατιωτικούς. Υπ. Οικονομικών: τι προβλέπεται και για ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, Λιμενικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κύκλωμα αστυνομικών -νονών. Ερευνα των "αδιάφθορων" σε Τρίκαλα-Καρδίτσα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Το σχέδιο για το ΧΑΑ. Τι αποφασίζει αύριο η κυβερνητική επιτροπή.

    ΕΣΤΙΑ: Εγκαταλείψατε το σκάφος! Ο κ. Παπαντωνίου δίνει το σύνθημα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αιχμάλωτος ο αθλητισμός σε ντόπινγκ, διαιτησία. Γκάλοπ της VPRC για τα ΝΕΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Τι ζητούσε 3 ώρες ο εφέτης στη ΜΙΝΟΑΝ.

    Η ΧΩΡΑ: Δικηγόρος επιβεβαιώνει τη συνάντηση του Σφηνιά με τον ντετέκτιβ. Σάλος με την κασέτα - μυστήριο που αποκάλυψε η ΧΩΡΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μέχρι 6 μήνες στην ουρά για μια ιατρική εξέταση. Στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καραβάνια λευκού θανάτου. Μεταφέρουν μέσω Θεσσαλονίκης φορτία ναρκωτικών.

    [02] Αβραμόπουλος

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "θετικά ανταποκρίνεται η κοινή γνώμη στην προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Γκάλοπ που διαθέτει το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει ότι τέσσερις στους δέκα πολίτες θα επικροτούσαν μια τέτοια πολιτική επιλογή. Ο νέος φορέας αποσπά υπό τις παρούσες συνθήκες ποσοστό μεγαλύτερο Από το 10%".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "πυκνώνουν οι πολιτικές παρεμβάσεις-προάγγελοι της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, Από τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο με θέμα "ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας", επέκρινε την αποτυχία των παλαιών πολιτικών δυνάμεων να προσαρμοστούν στη νέα διεθνή πραγματικότητα και παρουσίασε τη δική του πολιτική πρόταση σε μια σειρά καίριων ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "ο κύβος ερρίφθη. Ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος πήρε τη μεγάλη απόφαση να δημιουργήσει δικό του κόμμα, το οποίο θα συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές, με στόχο να ανατρέψει το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "νέο κύκλο συζητήσεων περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου κόμματος Από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλο και των πιθανών αλλαγών που θα προκαλέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας προεκάλεσε η δημοσίευσις ερεύνης της εταιρίας ΑΛΚΟ, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "σε ένα πολυσύνθετο πολιτικό "κρυφτούλι" για το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες εθνικές εκλογές επιδίδονται οι πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, εξωθώντας παντοιοτρόπως τον Δ. Αβραμόπουλο να επισημοποιήσει τις πολιτικές προθέσεις του πριν Από το Πάσχα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "το κυοφορούμενο κόμμα του κ. Δ. Αβραμόπουλου μονοπωλεί ήδη τις πρώτες σελίδες με την είδηση να λειτουργεί περίπου ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Τα ΜΜΕ, οι πολιτικές παρατάξεις, οι δημοσκοπήσεις και η κοινή γνώμη διερευνούν τις πιθανότητες που έχει η διαφαινόμενη πρωτοβουλία του να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό".

    [03] Αυτοκτονία Σφηνιά

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "πολλά από τα ερωτήματα που καλύπτουν την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά έχουν βρει απαντήσεις, αλλά παραμένουν ανεξιχνίαστοι οι λόγοι που οδήγησαν τον αυτόχειρα στο θανάσιμο άλμα από τον 6ο όροφο των γραφείων της ΜΙΝΟΑΝ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "εντός της εβδομάδος αναμένεται να ολοκληρωθεί ο γύρος των ανακρίσεων και πιθανόν το πόρισμα των αστυνομικών οι οποίοι ερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Π. Σφηνιά. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος αποκαλύψεων αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές ακόμη και στη σύνθεση των "ειδικών" που ερευνούν τα αίτια του ναυαγίου του "Εξπρές Σάμινα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "με την ένδειξη αυτοκτονία φαίνεται να "κλείνει" μέσα στην εβδομάδα - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - η υπόθεση του θανάτου του Παντελή Σφηνιά, καθώς η αστυνομική έρευνα δεν εντόπισε συμμετοχή τρίτων στο απονενοημένο διάβημα του "πατέρα" της Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφινς".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "μια Από τις πλέον σκοτεινές και μυστηριώδεις πτυχές της αναπάντεχης αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά φαίνεται πως εξιχνιάστηκε. Η περίφημη βαλίτσα, η οποία βρέθηκε στο γραφείο του αείμνηστου , δεν περιείχε μόνο το ποσό των 50 εκ δρχ αλλά κι ένα διαφωτιστικό σημείωμα για τον αποδέκτη των χρημάτων αυτών".

    [04] "Τρελές αγελάδες"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "παράταση στην αγωνία ή λύση στο πρόβλημα θα δώσει το σημερινό έκτακτο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας αναφορικά με το θέμα των "τρελών αγελάδων"; Τις όποιες αποφάσεις περιμένουν και οι Ελληνες κρεοπώλες, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση, είχαν διακόψει κατά την προηγούμενη εβδομάδα τη διάθεση βοδινού κρέατος απ?όπου και αν προερχόταν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορευθεί προσωρινά για έξι μήνες Από την 1η Ιανουαρίου 2001 η χρήση κρεαταλεύρων και οστεαλεύρων στις ζωοτροφές στο σύνολο της κοινοτικής επικράτειας. Το θέμα παραπέμπεται τώρα στους υπουργούς Γεωργίας των "15" οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "με "ταυτότητα" θα πωλούνται σε λίγες μέρες τα βοδινά κρέατα και ο κιμάς τους, ενώ σήμερα κορυφώνεται η "μάχη των συμφερόντων" στις Βρυξέλλες για τις τρελές αγελάδες".

    [05] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τεστ αντοχής θα είναι επί της ουσίας για τη Σοφοκλέους οι αμέσως προσεχείς συνεδριάσεις, Από τις οποίες και θα κριθεί το αν και κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί η πορεία ανάκαμψης των τιμών των μετοχών. Χρηματιστηριακοί παράγοντες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, αφού η εκρηκτική άνοδος της περασμένης Παρασκευής ενδέχεται να δώσει το έναυσμα για γρήγορες ρευστοποιήσεις, αν μάλιστα τα βραχυπρόθεσμα κέρδη αυξηθούν κι άλλο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "κρυφές ελπίδες, προσδοκίες και έντονη ανησυχία στο βάθος συνθέτουν το τοπίο της ελληνικής χρηματαγοράς τις τελευταίες εβδομάδες ενός πραγματικά άσχημου έτους, το οποίο ξεκίνησε με τεχνητή αισιοδοξία και κλείνει με δραματική απαισιοδοξία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην οικονομία που θα επιδράσουν θετικά και στην ψυχολογία των επενδυτών της Σοφοκλέους αποφασίζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Για τη Σοφοκλέους μετά την έκρηξη της Παρασκευής οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι καθοριστικές για την αντιστροφή του κλίματος".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο μελετούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία τους και να βελτιωθεί το αρνητικό κλίμα που "σκιάζει" τη Σοφοκλέους λόγω της μεγάλης πτώσης που σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών μετοχών τον Νοέμβριο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 December 2000 - 15:29:08 UTC