Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-12-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/12/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Αβραμόπουλος
  • [03] Προϋπολογισμός
  • [04] Τουρκία - Φυλακές
  • [05] Παιδεία
  • [06] Οικονομία
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Ευρώ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι αντιδράσεις από ΝΔ για Αβραμόπουλο, η εισβολή δυνάμεων στις τουρκικές φυλακές, οι πληροφορίες για αλλαγές στην Παιδεία, η ελληνική οικονομία και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ιστορίες με ροζ συννεφάκια. Ο Καραμανλής για το κόμμα Αβραμόπουλου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μίζες για μετεγγραφές. 20 εκατομμύρια η ταρίφα για να φέρουν φοιτητές από το εξωτερικό.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Επίθεση Κόκκαλη. Νέα "δεινά" για τον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ηθικό θέμα για Αβραμόπουλο βάζει ο Καραμανλής. Πρώτη δημόσια κόντρα για το νέο κόμμα.

    Η ΑΥΓΗ: Αγανάκτηση για τη σφαγή των απεργών πείνας. Βάρβαρη καταστολή από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βάρεσε διάλυση η ΝΔ. Ομηρος της Ντόρας ο Καραμανλής. Και απειλές Κωστάκη για το δήμαρχο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι τελευταίες ημέρες της δραχμής. Ποιές αλλαγές σηματοδοτεί το ευρώ από το νέο έτος. Διαβεβαίωση Παπαδήμου: ομαλή και χωρίς κλυδωνισμούς η μετάβαση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ανακωχή τελείωσε. Ο Κ. Καραμανλής "ρίχνει το γάντι" στο δήμαρχο. "Τέρμα τα ροζ συννεφάκια στη σχέση με τον Δ. Αβραμόπουλο".

    ΕΘΝΟΣ: Εισιτήριο τα γραπτά για ΑΕΙ και ΤΕΙ. 70/30 γίνεται τώρα η αναλογία σε βάρος των προφορικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μήτσος, η Ντόρα και στην μέση ... ζαλισμένος ο Κώστας. Προβληματική,πλέον, η πορεία της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Είχε μεσάνυχτα. Ενώ ο Σημίτης βάπτιζε την αθλιότητα στο ΙΚΑ: "προσπάθεια αναβάθμισης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: σύστημα πέντε ταχυτήτων. Ασφαλιστικό: οι διαφορές στα όρια ηλικίας, στις αποδοχές και ο ρόλος των επικουρικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μακελειό στα λευκά κελιά. Επιδρομή σε 20 φυλακές, την 59η ημέρα απεργίας πείνας.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τι αλλάζει στην Παιδεία από το 2001.Τα 4 νομοσχέδια που καταρτίζει το υπουργείο.

    Espresso: Διαφθορά στην Αστυνομία. Διοικητής πυροβόλησε αστυνομικό! Η έκθεση του ανακριτή.

    ΕΣΤΙΑ: Κατέλυσαν την Δικαιοσύνη. Τεράστιες ευθύνες της κυβερνήσεως Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υποτροπή εσωστρέφειας στη ΝΔ, λόγω δημάρχου. Λάδι στη φωτιά από Ντόρα-"Εμπόριο διαφωνιών" απαντά η Ρηγίλλης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 14 ιδιωτικοποιήσεις-μετοχοποιήσεις. Ποιές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φρίκη για τις αγριότητες. Στις τουρκικές φυλακές.

    ΝΙΚΗ: Στα πρόθυρα διάσπασης η ΝΔ. Βαθαίνει το ρήγμα Ρηγίλλης - Αβραμόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στην Τουρκία τουφεκίζεται η καρδιά μας. Δολοφονική επίθεση στις φυλακές.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Η Ντόρα μου έκανε ένα μαλλί! Η Ντόρα θέτει σκληρούς όρους και με χρονοδιάγραμμα.

    Η ΧΩΡΑ: Η Ντόρα ουρά του Αβραμόπουλου. Κάνει ό,τι μπορεί για να μη φθάσουν στην εξουσία ο Καραμανλής και η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ριπές προς Δήμαρχο, κανονιές προς Ντόρα. "Διμέτωπο" αγώνα εγκαινίασε από χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με λιτότητα αρχίζει και συνεχίζει ο νέος αιώνας στην Ελλάδα. "Εφιαλτικός" μποναμάς της κυβέρνησής μας.

    [02] Αβραμόπουλος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "θέμα ηθικής τάξεως θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, για τον Δημ. Αβραμόπουλο. Στην πρώτη του δημόσια αναφορά για το υπό ίδρυση κόμμα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων του είχε υποσχεθεί "συμπόρευση" και επισήμανε χαρακτηριστικά: τελείωσε τώρα η περίοδος με τα ροζ συννεφάκια..".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να σφίξει τη "θηλιά" γύρω από το λαιμό του Δ. Αβραμόπουλου έτσι ώστε να μην αφήσει κανέναν περιθώριο διεμβολισμού της ΝΔ εμφανίσθηκε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "έχασε την ψυχραιμία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με τα διαλυτικά συμπτώματα που εμφανίζονται στο κόμμα του και για πρώτη φορά επιχείρησε να επιτεθεί κατά του Δ. Αβραμόπουλου χωρίς πολιτικά επιχειρήματα αλλά με αφορισμούς, προκλητικές εκτιμήσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "οριστικά τέλος στην ανοχή της ΝΔ απέναντι στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων έθεσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, μιλώντας για όλους και για όλα στο καθιερωμένο γεύμα που παρέθεσε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εν όψει των εορτών".

    [03] Προϋπολογισμός

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "στις ομιλίες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επικεντρώνεται από σήμερα το ενδιαφέρον της συζήτησης του προϋπολογισμού. Πάνω από 100 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν την προβολή που τους διασφαλίζει τη ζωντανή αναμετάδοση του πενθήμερου μαραθώνιου από την κρατική τηλεόραση".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "σε μια ομιλία με πολιτικά χαρακτηριστικά, επιδόθηκε χτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής ΟΙκονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, αναγορεύοντας την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη στο κυρίαρχο κυβερνητικό επίτευγμα όπως ήταν αναμενόμενο. Θέλησε, μάλιστα να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την πορεία ασκώντας κριτική για στείρα πολιτική αντιπαράθεση στη ΝΔ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "το βασικό πρόβλημα του κρατικού προϋπολογισμού είναι η απόσταση που χωρίζει την εικονική πραγματικότητα που έχει κατασκευάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες και οι εργαζόμενοι. Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τον προϋπολογισμό ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες, οι οποίοι τον θεωρούν με βάση της εμπειρίας τους , εικονικό".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "σε ήπιους τόνους συνεχίστηκε και χθες στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού. "Υπόδειγμα διαφύλαξης της σταθερότητας όχι μόνο για το 2001 αλλά και για τα επόμενα χρόνια" χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ο Γιάννος Παπαντωνίου παρουσία του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στα ελλείμματα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί διθυραμβικούς τόνους για να περιγράψει τα δήθεν επιτεύγματά του και τη ΝΔ να το προσγειώνει στη θλιβερή πραγματικότητα, καταρρίπτοντας με αδιάσειστα στοιχεία την πλασματική εικόνα του "εκσυγχρονιστικού θαύματος" συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2001".

    [04] Τουρκία - Φυλακές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "δηλώσεις "λύπης", αιτήσεις "μετριοπάθειας"(!) προς την Αγκυρα αλλά και έκφραση "κατανόησης" ως προς το ότι τα λευκά κελιά αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών κράτησης! Τούτο εκ μέρους στελέχους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σποραδικές και ολιγάριθμες, όπως η χθεσινοβραδυνή στην Αθήνα, διαδηλώσεις στη Δύση. Αυτά τα ολίγα, ενώ στους 15, τουλάχιστον νεκρούς αυτοπυρποληθέντες και πάνω από 57 τραυματίες, ανέρχεται ο απολογισμός της βαρβαρότητας των τουρκικών κατασταλτικών αρχών που επέλασαν σε 20 φυλακές κατά πολιτικών κρατουμένων, απεργών πείνας".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας αποκαλύπτεται, λίγες μόνον ημέρες μετά την υιοθέτηση της τουρκικής εταιρικής σχέσης με την ΕΕ σύμφωνα με την οποία η γείτων καλείται τουλάχιστον να εξευρωπαϊστεί. Τουλάχιστον οκτώ νεκροί, δεκάδες τραυματίες και 350 απεργοί σε ημικωματώδη κατάσταση είναι ο αρχικός απολογισμός της εφόδου που πραγματοποίησαν χθες οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας σε 20 φυλακές, όπου περισσότεροι από χίλιοι πολιτικοί κυρίως κρατούμενοι συνεχίζουν επί 2 μήνες την απεργία πείνας, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης Ετζεβίτ για τη δημιουργία λευκών κελιών".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "η επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας με την ονομασία "Επιχείρηση στοργής και διάσωσης", με σκοπό τον τερματισμό της απεργίας πείνας των κρατουμένων αποτυπώνει τη φρικτή κατάσταση στις τουρκικές φυλακές και σκιαγραφεί το άλλο πρόσωπο της Τουρκίας, που δεν συμφωνεί σε τίποτα με τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "ψεύτικες υποσχέσεις στη διεθνή κοινότητα έδωσε το τουρκικό κατεστημένο, όταν οι εκπρόσωποί του διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα λειτουργήσουν οι φυλακές νέου τύπου. Η προκλητική ενέργεια του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην πορεία της γείτονας προς την ΕΕ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "ποδοπατώντας ωμά κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων το τουρκικό καθεστώς έδειξε χθες το πραγματικό του πρόσωπο δίνοντας εντολή για να πνιγεί στο αίμα η δίμηνη απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η Τουρκία είναι μια αλαζονική χώρα, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αποπεμφθεί εκτός των συνόρων της. Η αυθαιρεσία πρυτανεύει, η βία κυριαρχεί η δικαιοσύνη έχει διαφύγει προ πολλού και το λεγόμενο δημόσιο συμφέρον (ποίων άραγε;) επικρατεί. Η αντιδημοκρατική πώρωση του καθεστώτος είναι καθημερινή πρακτική και η αντίσταση στην κατεστημένη αντίληψη περί κράτους και τάξης τιμωρείται αυστηρώς".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "ολοκαύτωμα κρατουμένων απεργών πείνας χθες στην Τουρκία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο σε 20 φυλακές της χώρας. Δεκαπέντε κρατούμενοι προτίμησαν να αυτοπυρποληθούν παρά να οδηγηθούν στα "λευκά κελιά" που ετοίμασαν οι τουρκικές αρχές, αρχίζοντας τον "εκσυγχρονισμό" της χώρας από τους αριστερούς και τις φυλακές".

    Η Espresso αναφέρει ότι " το εξπρές του μεσονυχτίου πέρασε χθες από τις τουρκικές φυλακές. Εκατοντάδες οπλισμένοι σαν αστακοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας εισέβαλαν στα σωφρονιστικά καταστήματα πολλών πόλεων της χώρας και προσπάθησαν με τη βία να καταστείλουν το κύμα απεργών πείνας που εδώ και οκτώ εβδομάδες εξαπλώνεται σε όλες τις φυλακές".

    [05] Παιδεία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "αλλάζει ριζικά μέσα στο 2001 το τοπίο στην ελληνική εκπαίδευση με τέσσερα νομοσχέδια που καταρτίζει το υπουργείο Παιδείας. Η αρχή γίνεται με το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου που κατατίθεται στη Βουλή τις ερχόμενες ημέρες. Ακολουθεί στις αρχές του 2001, το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ. Στο τέλος Φεβρουαρίου κατατίθεται το σχέδιο νόμου για τους εκπαιδευτικούς που θα καθορίζει τα της επιμόρφωσής τους και τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικούς τους έργου. Τέλος, ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό το σχέδιο νόμου για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "μειώνεται δραστικά η συμμετοχή της προφορικής επίδοσης του υποψήφιου φοιτητή στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού από τον οποίο θα εξαρτηθεί η εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το εισιτήριο στα πανεπιστήμια θα δίνουν τα γραπτά που θα λαμβάνονται υπόψη σε ποσοστό 70% έναντι 30% των προφορικών. Στη σημαντική αυτή αλλαγή, που γίνεται δεκτή με θετικά σχόλια από τους καθηγητές προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας".

    [06] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι " τα προβλήματα της οικονομίας μετά την ονομαστική σύγκλιση συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ Παπαδήμος υπογράμμισε τη σημασία της δημοσιονομικής πολιτικής στην καινούργια περίοδο από την ευελιξία της οποίας θα εξαρτάται πλέον η αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων των εμπορικών τραπεζών. Με τη δραχμή να παραμένει για τρίτη ημέρα χθες στην κεντρική ισοτιμία των 340,750 Δρ ανά ευρώ και τη σύγκλιση των επιτοκίων να ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη, δεν απομένουν παρά οι τελευταίες κινήσεις εκ μέρους των εμπορικών τραπεζών για να υποδεχθούμε μαζί με το νέο έτος και τα νέα χαμηλά επιτόκια του ενιαίου νομίσματος".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "η μείωση των επιτοκίων θα γίνει σε μια δόση" δήλωσε χθες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λ Παπαδήμος, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας σχετικά με ύστατη πράξη της εθνικής νομισματικής πολιτικής. "Τα δώρα παραδοσιακά ανταλλάσσονται την Πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστούγεννα" ακούστηκε να λέει υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις αλλά και τα "τελευταία βήματα" στην υιοθέτηση του ευρώ συνεζητήθησαν χθες στην σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Σημίτη σχετικώς με την επικείμενη τελευταία παρέμβασή της τραπέζης στις 19 Δεκεμβρίου όπου θα μειωθούν κατά 1% τα παρεμβατικά επιτόκια για να επέλθη η οριστική εξομοίωσις με τα ευρωπαϊκά".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οι Βρετανοί ξανάρχονται! Αιφνιδιαστική τροπή στην υπόθεση πώλησης της Ολυμπιακής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Β. Παπανδρέου: Πριμ απόδοσης στους δημοσίους υπαλλήλους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα εποχή με το ευρώ. Δεν εκλείπουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τι αλλάζει με το ευρώ στη νομισματική πολιτική. Οι 5 ουσιαστικές μεταβολές στις σχέσεις ΤτΕ και τραπεζών".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Προσαρμογή στην ΟΝΕ ο επόμενος "μεγάλος στόχος". Τι συζήτησαν Σημίτης-Παπαδήμος".

    [08] Ευρώ

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι " Η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η ένταξη στη ζώνη του ευρώ απασχολεί ήδη τους αρμόδιους κυβερνητικούς επιτελείς και ήταν το βασικό θέμα κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Λ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ δεν θα συνοδευθεί με άμεση αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του προσεχούς έτους, με βάση τη πορεία της ελληνικής οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 December 2000 - 16:53:28 UTC