Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-02-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/02/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Απόδραση Πάσαρη
  • [03] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [04] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Στρατιωτική θητεία
  • [07] ΠΑΣΟΚ - ΝΔ Οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, η απόδραση του Πάσαρη και το νέο νομοσχέδιο για τη στρατιωτική θητεία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θητεία- εξπρές. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το νέο νομοσχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ηθελε ομήρους 100 παιδάκια. Απίστευτο σχέδιο του κακοποιού Πάσσαρη για κατάληψη του νηπιακού σταθμού του νοσοκομείου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ξεσηκωμός για τα πανωτόκια. Οργανωμένη αντίδραση των δανειοληπτών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αμέσως 4.000 προσλήψεις για το αεροδρόμιο των Σπάτων. Θέσεις για 100 τεχνικούς στο ΥΠΕΧΩΔΕ-Αλλοι 460 στο Δημόσιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προσλήψεις στο Δημόσιο με αξιολόγηση από ιδιωτικές εταιρίες. Ριζοσπαστικές αλλαγές με το νέο νόμο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόβουν 100.000 δρχ στις συντάξεις 300.000 υπαλλήλων. Τι αλλαγές φέρνει το ασφαλιστικό σε τράπεζες -Δημόσιο- ΔΕΚΟ.

    ΕΘΝΟΣ: Η αγγλική πρόταση για το ασφαλιστικό. Είναι έτοιμη-παραδίδεται στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νέες ηγετικές "μαντινάδες" από την Ντόρα. Ο Γιωργάκης ζητεί ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς ομιλεί για κεντροδεξιό συνασπισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξυπόλητη η αστυνομία. Χωρίς αλεξίσφαιρα, χωρίς αυτόματα και με όπλα του 1950 στη μάχη κατά του εγκλήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο μακελάρης ήξερε επτά ημέρες πριν...Κυκλώματα: Πώς ο Πάσσαρης γνώριζε για τη μεταγωγή του ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ενημερωθεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βάζω πλάτη στον Σημίτη κατά διαπλοκής, αλλά φοβάται. Καραμανλής: Συνέντευξη -ανάκριση για όλα στην "Ε".

    Espresso: Απέδρασε για να εκδικηθεί ο φονιάς. Τρόμος! Ποιοί φοβούνται για τη ζωή τους.

    ΕΣΤΙΑ: Υδραυλικό αποχωρητήριο! Το κρίσιμο ερώτημα της Απογραφής 2001.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με τρεις άδειες άνοιξαν τον δρόμο στον Πάσσαρη να αποδράσει. Προκαταβολικά του έδωσαν και 4η!

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Στόχοι του Πάσαρη: Η φίλη του κόρη ποδοσφαιριστή και 2 αστυνομικοί. Τους το είχε τάξει από τη φυλακή.

    Η ΧΩΡΑ: Θα πετάξει χειροβομβίδες σε αστυνομικά τμήματα. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., τρέμουν νέο χτύπημα Πάσαρη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι δουλειές του μέλλοντος. 8σέλιδο αφιέρωμα στις θετικές και αρνητικές προοπτικές της αγοράς εργασίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μπλοκ άουτ για τις ευθύνες τους. Πολλά τα ερωτηματικά μετά τη νέα διακοπή.

    [02] Απόδραση Πάσαρη

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο αδίστακτος εκτελεστής αστυνομικών Κ. Πάσσαρης παραμένει ασύλληπτος, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Τρέμουν ένα νέο κτύπημα του και δεν αποκλείουν να πετάξει χειροβομβίδες σε αστυνομικά τμήματα, όπως είχε κάνει λίγο πριν από τη σύλληψή του στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, η υπόθεσις της αποδράσεως από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο των Αθηνών, του κακοποιού Κ. Πάσαρη. Χθές, και μετά τον θάνατο του δευτέρου αστυνομικού, του Δ. Αλεβιζόπουλου, ο πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δ. Κυριαζίδης, ανεκοίνωσε ότι υποβάλλει την παραίτησή του και ζητεί να πράξη το ίδιο και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "σε ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό έχουν επιδοθεί οι άνδρες της αστυνομίας-που έχουν δώσει όρκο τιμής- για να εντοπίσουν και να συλλάβουν το συντομότερο δυνατόν τον 25χρονο Κώστα Πάσαρη ο οποίος το πρωί της Παρασκευής πυροβόλησε εν ψυχρώ τραυματίζοντας θανάσιμα δύο συναδέλφους τους και σοβαρά έναν ειδικό φρουρό των φυλακών που τον είχαν μεταφέρει στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών για ιατρικές εξετάσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες της Ασφάλειας αποκαλύπτουν πλήρως την ασυνεννοησία και το αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών, φυλακών και Αστυνομίας οι οποίες εμπλέκονται στη μεταγωγή του άκρως επικίνδυνου δολοφόνου Κ. Πάσαρη, από τις σφαίρες του οποίου έσβησε το Σάββατο και ο δεύτερος αρχιφύλακας".

    H Espresso τονίζει ότι "από το πρωί της Παρασκευής πολλοί τρέχουν να κρυφτούν για να αποφύγουν την εκδικητική μανία του κακοποιού. Οι δολοφονικές πράξεις του στο Γενικό Κρατικό έκαναν όσους είχαν μπλεχτεί- στο πλαίσιο του καθήκοντός τους- μαζί του, να νιώθουν απολύτως ανασφαλείς".

    [03] Συνέντευξη Καραμανλή

    Δεν υπάρχουν περιθώρια επιτυχίας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και παρατηρεί σκωπτικά ότι οι δημοσκοπήσεις μετράνε απλώς δήλωση προθέσεως. Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στα φαινόμενα διαπλοκής, την οποία κατηγορεί ότι δεν επιθυμεί να τ αντιμετωπίσει και γι αυτό δεν αξιοποιεί "την αντιπολίτευση" που της βάζει πλάτη στο να προχωρήσει σε θεσμούς διαφάνειας και σε εκκαθάριση καταστάσεων.

    [04] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    Ανανέωση και διεύρυνση χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Επίσης, υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ένα διαρκή διάλογο με την παραδοσιακή Αριστερά, η οποία όμως θα πρέπει να δει τι είναι αυτό που πραγματικά εξυπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη και τους εργαζόμενους στη σημερινή εποχή. Υπογραμμίζει δε ότι η νέα φουρνιά των διαρθρωτικών αλλαγών θα μπορέσει να οδηγήσει το Χρηματιστήριο σε ανώτερα επίπεδα.

    [05] Ασφαλιστικό

    Παραδίδεται εντός των ημερών στην κυβέρνηση το πόρισμα της βρετανικής εταιρίας, που έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΕΘΝΟΣ, στη μελέτη περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση των ασφαλιστικών φορέων και επισημαίνεται πως αν μέσα στην επόμενη πενταετία δε ληφθούν δραστικά μέτρα το μέλλον των ταμείων διαγράφεται ζοφερό.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "ανεβαίνει αυτή την εβδομάδα το θερμόμετρο για το Ασφαλιστικό, καθώς αύριο η ΓΣΕΕ θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης που διενήργησε ειδική επιστημονική επιτροπή, ενώ εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Εργασίας θα λάβει την αναλογιστική μελέτη του βρετανικού οίκου".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "η κυβέρνηση, με την προώθηση του μεγάλου πακέτου για την ασφάλιση, μελετά τη μείωση κατά 100.000 δρχ των συντάξεων που δικαιούνται 300.000 υπάλληλοι του δημοσίου, των τραπεζών και των ΔΕΚΟ. Επίσης, πρόκειται να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές και να μειώσει τα επιδόματα ανεργίας".

    [06] Στρατιωτική θητεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "στρατιωτική θητεία- εξπρές, σε συνάρτηση με μια σειρά αλλαγών στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, θέτει σύντομα σε εφαρμογή το υπουργείο Εθνικής Αμύνης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό στρατό, τονίζει σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, με βάση το οποίο αναμένεται να προσληφθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις 5.000 επαγγελματίες στρατιώτες που θα αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα του επαγγελματικού στρατιωτικού Σώματος".

    [07] ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "προβληματισμός στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων προκαλούν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρίας ΚΑΠΑ Research, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ουσιαστικά ανέτοιμη να δεχθεί τις προτάσεις, που κατατίθενται και από τις δύο πλευρές, περί αλλαγή των κομματικών τους συμβόλων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "με δεδομένη τη συνεδριακή κυριαρχία της Καραμανλικής πτέρυγας, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80% των συνέδρων, όπως κατέδειξαν οι εσωκομματικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν, χθές σε όλη τη χώρα μοιραία το ενδιαφέρον ενόψει του Ε' Τακτικού Συνεδρίου, εστιάζεται, πλέον στην ουσιαστικά μετεξέλιξη του κόμματος".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι " νέες συζητήσεις και αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για "συνεργασία όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς", η οποία - όπως εκτιμούν βουλευτές της ΝΔ- υπερθεματίζει...προκλητικά πάνω στη φημολογούμενη πρόθεση του Κ. Καραμανλή να δρομολογήσει την επιστροφή του "ασώτου" στη ΝΔ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "μπορεί το ΠΑΣΟΚ να καλείται ν αντιπαρέλθει μια σειρά δυσκολιών που άπτονται της κυβερνητικής λειτουργίας, ωστόσο τα επιφανή στελέχη του, ανεξαρτήτως εάν ανήκουν όπως ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης είχε πει στα "κουρασμένα παλικάρια", βρίσκουν τον χρόνο ν ασχοληθούν και με την μετεξέλιξη του πολιτικού τους φορέα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 February 2001 - 22:00:34 UTC