Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Βαλκάνια
  • [06] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/06/2001

    Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βάσεις - έκπληξη για την εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θα παραιτηθώ αν ... Ξαφνική δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ταρακούνημα από τα Ρίχτερ Ακη. Επιταχύνονται οι εξελίξεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διορισμοί 2.921 στο Δημόσιο. Οι προκηρύξεις - οι προθεσμίες - οι ειδικότητες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολοι οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων στην Αττική.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απειλή θανάτου στο πιάτο μας. Μήνυμα SOS από δυο επιστημονικές επιτροπές της ΕΕ για ψάρια, κρέας και λαχανικά.

    ΕΘΝΟΣ: Κρίσιμες ώρες για τα Βαλκάνια. "Κλειδί" ο αφοπλισμός των Αλβανών.

    ΕΚΤΡΟΠΗ: Κινδυνεύει ο Σημίτης. "Καρυδό-τσουφλο" το ΑΝΤΙ - FALCON.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κοινός συκοφάντης ο προδότης Ιωαννίδης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξέσπασμα Κωστή. Κραυγή αγωνίας για τον διακοσμητικό ρόλο που διαδραματίζει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόσο πέφτουν οι βάσεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η γέννηση ενός κινήματος. Φουντώνει: Σιάτλ, Τορόντο, Πράγα, Νίκαια, Γκέτεμποργκ.

    Espresso: Την έκοψε με ξυράφι! Αθηναία έπεσε θύμα σε ξενοδοχείο του Πειραιά.

    ΕΣΤΙΑ: Φορολογική επανάστασις. Η μόνη διέξοδος από την ασυδοσία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κάτω οι βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πού, πόσο και γιατί πέφτουν.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Απειλεί με αγωγές και ξύλο. Ο Λάκης (Λαζόπουλος) πουλάει τώρα τσαμπουκά.

    Η ΧΩΡΑ: Ποταμός δις. για χρυσά πόδια. Η συμφωνία του αιώνα με Ελληνα ποδοσφαιριστή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πώς αλλάζει η όψη της Θεσσαλονίκης.

    [03] Βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "κατά μία μονάδα εκτιμάται ότι θα πέσουν οι βαθμολογίες για την εισαγωγή στις περιζήτητες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων πλην του 1ου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "υψηλές βαθμολογίες (18-19) θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φετινοί υποψήφιοι προκειμένου να κερδίσουν το εισιτήριο για την εισαγωγή τους στις περιζήτητες πανεπιστημιακές σχολές, όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "βάσανα τέλος! οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2001 ολοκληρώνονται σήμερα με την εξέταση στα τελευταία μαθήματα και είναι σίγουρο πλέον ότι ο δυσθεώρητος πήχυς που μπήκε πέρυσι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ θα χαμηλώσει αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πέφτουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Ειδικότερα, θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής: Επιστημονικά Πεδίο σε όλα τα τμήματα ΑΕΙ που είχαν πέρυσι πάνω από 19, και σε όλα σχεδόν τα Τμήματα ΤΕΙ. Τέλος, θα έχουμε μικρές αυξομειώσεις των βάσεων σε ορισμένα τμήματα ΑΕΙ που είχαν πέρυσι βαθμολογία εισαγωγής από 15,5 έως 18".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "τριπλό χτύπημα στη μοναχική πολιτική που επιθυμούν να εφαρμόσουν οι "εκσυγχρονιστές" σε απόλυτη ταύτιση με τους κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου, επέτυχε ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τις συνεντεύξεις που παραχώρησε το περασμένο διήμερο".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "η φράση του Κώστα Σημίτη "τι να κάνω, βρε παιδιά, αφού δεν πιστεύετε", που δόθηκε ως απάντηση σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, αποτυπώνει ανάγλυφα το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εγκλωβισμένη πλέον η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα με τους πιο επαχθείς για την αξιοπιστία της και τη δυνατότητά της να αντιδράσει όρους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "στην αφετηρία για την κούρσα της διαδοχής του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του Κινήματος πρατάσσονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο πλήρους απαξίωσης του πρωθυπουργού από τα κομματικά και τα κυβερνητικά όργανα".

    Η Espresso τονίζει ότι "τελειωμό δεν έχουν οι δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του κινήματος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και για τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να ξεφύγουν από αυτήν".

    [05] Βαλκάνια

    Η ΕΚΤΡΟΠΗ σημειώνει ότι "η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη που θα επιβλέψει τη διατήρηση της ειρήνης στα Σκόπια πάση θυσία, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δήλωσαν δια κυβερνητικών αξιωματούχων ότι δεν πρόκειται να βγάλουν "τα κάστανα από τη φωτιά".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "οι Αλβανοί εξτρεμιστές δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στα Βαλκάνια. Οχυρωμένοι σε επίκαιρα σημεία, ακόμα και λίγο έξω από τα Σκόπια, προσπαθούν να οδηγήσουν εκεί που θέλουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων της ΠΓΔΜ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στα Σκόπια για τον αφοπλισμό των ανταρτών μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες που θα το θελήσουν, έστω και αν δεν υπάρχει ομοφωνία μέσα στο ΝΑΤΟ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "με το βλέμμα στις Βρυξέλλες όπου σήμερα οι 19 μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ αποφασίζουν τα της αποστολής ειρηνευτικής δύναμης στην ΠΓΔΜ - στην οποία δεν θα συμμετάσχουν Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νιού Γιόρκ Τάϊμς" - η διχασμένη πολιτική ηγεσία των Σκοπίων συνεχίζει να αναζητεί διέξοδο από την πολιτικοστρατιωτική κρίση".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "σε ρόλο θεατή που ενίοτε θα κατεβαίνει ως ...επόπτης γραμμών πλησίον του αγωνιστικού χώρου μένει η ΕΕ εις ό,τι αφορά την κρίση των Σκοπίων αδυνατώντας να αναλάβει κάποιο ουσιαστικό πολιτικό ρόλο. Τούτο ενώ το ΝΑΤΟ με μεμονωμένες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία, Βέλγιο κλπ) προετοιμάζεται για επέμβαση".

    [06] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τεράστιες ζημιές έχουν "φορτωθεί" στα χαρτοφυλάκια των εκατοντάδων χιλιάδων επενδυτών, από την κατάπτωση των τιμών στο χρηματιστήριο. Η μία στις πέντε μετοχές καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες από το 90% σε σύγκριση με τα ιστορικά υψηλά τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "πολιτικές ευθύνες για την πορεία του Χρηματιστηρίου ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και δεν έχει, ασφαλώς πολύ άδικο. Εχουν συμβεί τόσα και τόσα στο ΧΑΑ έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα απαξίωσης η Σοφοκλέους και δεν μπορεί για την κατάντια τούτη να μην ευθύνεται κανένας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τις 2.750 μονάδες θα συναντήσει σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, το επόμενο επίπεδο στήριξής του ο ΓΔΤ στη Σοφοκλέους σε περίπτωση που διασπασθεί καθοδικά η στήριξη των 2.850 μονάδων. Το επίπεδο των 3.000 μονάδων παραμένει η σημαντικότερη αντίσταση σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "με νέες σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών για τρίτη συνεχή εβδομάδα με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των αρχών του Ιανουαρίου του 1999. Η αρνητική εξέλιξις δικαιολογείται για πολλοστή φορά από την φανερή απουσία αγοραστών και όχι από την ένταση των πωλήσεων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 June 2001 - 14:23:38 UTC