Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πανελλήνιες εξετάσεις
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Συνέντευξη Σουφλιά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/06/2001

    Τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, οι πανελλαδικές εξετάσεις, η πορεία στη Σοφοκλέους και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι παγίδες με τα πανωτόκια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Αλλαγή, αλλαγή διώξτε τον εκβιαστή".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πρόταση Ακη για έξοδο από την κρίση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.368 νέες θέσεις σε δημόσιο - δήμους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ενωτικό σχέδιο Λαλιώτη για την σωτηρία του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποζημιώσεις για τις πιστωτικές κάρτες.

    ΕΘΝΟΣ: Πανελλαδικές εξετάσεις: "Σφαγή" σε 4 μαθήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κ. Θάνος: Ανάγκη συντάξεως νέου προϋπολογισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσηκώθηκε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χρηματιστηριακή κάθαρση για να σωθούν οι επενδυτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Που το πάνε ένας - ένας. Αντίπαλος του Σημίτη το "λευκό".

    ΕΣΤΙΑ: Αλλοιώνεται το Πολίτευμα! Το Εκτελεστικό σε ρόλο "Πολιτμπυρό".

    Espresso: Μοντέλο από τα καλλιστεία και Αθηναία γιατρός στο κότερο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κόβει τα καπέλα στις πιστωτικές κάρτες ο Αρειος Πάγος.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Που το πάνε το ΠΑΣΟΚ; Ο κόσμος αγωνιά. Ανοίγουν χαρακώματα.

    Η ΧΩΡΑ: Μέρες Ωνασείου. Κλινικά νεκροί πρωθυπουργός - κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τσοχατζόπουλος: Είναι παράλογος ο ανασχηματισμός.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 9 πάρκιγκ για 7000 θέσεις. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    [03] Πανελλήνιες εξετάσεις

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Εικόνα εντελώς διαφορετική από πέρυσι παρουσιάζουν τα γραπτά των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε τέσσερα τουλάχιστον μαθήματα το 50% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "Με βάση τους απόλυτους αριθμούς, τα στοιχεία δηλαδή για τις διαθέσιμες θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον αριθμό των υποψηφίων, τρεις στους πέντε τελειόφοιτους του Λυκείου θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ, ενώ ένας στους δυο υποψηφίους με το σύστημα των Δεσμών θα κερδίσει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίστηκαν για τελευταία φορά φέτος με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Οι βαθμολογίες που πέτυχαν οι 18.200 απόφοιτοι παλαιότερων ετών βρίσκονται από σήμερα το πρωί αναρτημένες στα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησαν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "Η ώρα της κρίσης σήμανε για τους παλαιούς αποφοίτους που διαπιστώνουν σήμερα ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Οι πίνακες με τους βαθμούς των υποψηφίων οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το σύστημα των Δεσμών αναρτώνται από ώρα σε ώρα στα Λύκεια όλης της χώρας".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "Η έκφραση της αγωνίας των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα θα είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "Θέσεις μάχης αρχίζουν να παίρνουν στρατόπεδα και πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει του συνεδρίου τον Οκτώβριο. Πιθανότατα η εσωκομματική αντιπολίτευση θα "καταψηφίσει" τον πρωθυπουργό, ρίχνοντας λευκό".

    Η Espresso γράφει ότι "Τις πιο δύσκολες ώρες περνά αυτή τη στιγμή ο Κώστας Σημίτης, που βλέπει τη συνοχή του κινήματος να δοκιμάζεται από την απόφασή του να προχωρήσει σε συνέδριο τον Οκτώβριο".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "Προβληματισμός επικρατεί σε κορυφαία στελέχη της κυβερνήσεως για το τι πρόκειται να γίνει στο ΠΑΣΟΚ μέχρις ότου διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο. Αρκετοί υπουργοί με δηλώσεις τους τονίζουν ότι το συνέδριο δεν πρέπει να πυροδοτήσει μια εσωκομματική σύγκρουση".

    [05] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει ότι "Με την πρόγνωση για πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη στις 2.800 μονάδες να έχει πραγματοποιηθεί, πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με τους γνωστούς αγνώστους που λεηλάτησαν τις οικονομίες των ελληνικών νοικοκυριών. Τα στοιχεία υπάρχουν, το ερώτημα είναι αν θα τολμήσουν οι δικαστικοί λειτουργοί".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση "Χρηματιστήριο Αθηνών" για όσους ακόμη θαρραλέους επενδυτές ασχολούνται με την ψυχοφθόρο διαδικασία της προσπάθειας πρόβλεψης των τιμών".

    Το ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "Διαδοχικά νέα ιστορικά χαμηλά των τελευταίων 2,5 χρόνων σημείωσε η Σοφοκλέους σε κάθε συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, πιστοποιώντας τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Σήμερα θα ξεκινήσει από τις 2.786,4 μονάδες και έχει ο Θεός".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "Δικαιώματα για περισσότερες προκλήσεις και αφορμές για νέες απαιτήσεις χάρισε στο τουρκικό πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο ο Γ. Παπανδρέου. Δυο ημέρες μετά το μνημόσυνο για τους δυο άνδρες της ΕΛΔΥΚ που δολοφονήθηκαν από τον "Αττίλα" στην Κύπρο και μετά το μνημόσυνο του πατριώτη Α. Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών χόρευε ζεϊμπέκικο "προσέγγισης" στο ρυθμό που του έδινε ο Τούρκος ομόλογός του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "Σε προσωπική φιέστα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου εξελίχθηκαν οι συναντήσεις με το Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στη Σάμο και στο Κουσάντασι. Οι δυο υπουργοί συναντήθηκαν στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του τρίτου συνεδρίου των επιμελητηρίων των νησιών του Αιγαίου και των τουρκικών ακτών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "Σε πέντε θέματα από αυτά που χαρακτηρίζονται "χαμηλής πολιτικής" συμφώνησαν να συνεργαστούν Ελλάδα και Τουρκία, μέσω των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα στο Κουσάντασι της Τουρκίας όπου μετέβησαν οι δυο υπουργοί μετά την επίσκεψή τους στη Σάμο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "Η ανυπομονησία που εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ι. Τζεμ να συζητήσει με τον Ελληνα ομόλογό του τα σοβαρά θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δυο χωρών φαίνεται ότι έγινε πραγματικότητα μια ημέρα αργότερα καθώς οι δυο άνδρες προχώρησαν σε μια συμφωνία πέντε σημείων που ξεφεύγει πλέον από τα όρια των ζητημάτων χαμηλής πολιτικής, που όπως διαβεβαιώνουν συζητούν μεταξύ τους".

    [07] Συνέντευξη Σουφλιά

    Δύο μήνες μετά την επιστροφή στη ΝΔ ο Γιώργος Σουφλιάς ανοίγει την πόρτα στη Ρηγίλλης και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η έμμεση, πλην σαφής, πρόσκληση προς τον δήμαρχο από τον υπεύθυνο του Πολιτικού Σχεδιασμού και της στρατηγικής του κόμματος αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς γίνεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσκόπηση της MRB, η οποία δρομολόγησε ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίζει τη ΝΔ να είναι στην καλύτερη στιγμή της τα τελευταία χρόνια. "Την επιστροφή Αβραμόπουλου και την υποστηρίζω και δεν τη βλέπω απίθανη. Ομως είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και την πολιτική πορεία που θα επιλέξει", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς, θέση με την οποία συμφωνούν πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, που μιλούν με κάθε ευκαιρία για "ενιαία κεντροδεξιά παράταξη". Ο Γιώργος Σουφλιάς με τη συνέντευξή του σήμερα στα ΝΕΑ παίρνει θέση σε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα: τις δημοτικές εκλογές. Οταν ερωτάται για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την πρώην υπουργό, τονίζοντας: "Αν τελικά το αποφασίσει, γιατί όχι; Πρόκειται για ένα καταξιωμένο στέλεχος πρώτης γραμμής που θα μπορούσε να προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 June 2001 - 14:15:50 UTC