Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-09-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/09/2001
  • [02] Δημοσκόπηση
  • [03] Επιδόματα
  • [04] Εσωκομματικά-ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/09/2001

    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, τα επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους και η αποκατάσταση των ζημιών του καταστροφικού σεισμού του 1999 είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιοί θα λάβουν το επίδομα των 60.000. Πώς διαμορφώνονται τα επιδόματα ανά κλάδο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επιδόματα 60.000 κατά μέσον όρο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πληρωμένο γκάλοπ για να σωθεί ο Σημίτης. Φως στη συναλλαγή της κυβέρνησης με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

    Η ΑΥΓΗ: Ευρω-υποκρισία για το "Εσελον". Όλοι μιλούν πια για το αμερικανικό παγκόσμιο "αυτί".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτός ΑΣΕΠ οι ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απαλλαγείται εγκαίρως από τις δραχμές σας. Οδηγίες και συμβουλές του κ. Παπαδήμου για το ευρώ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αναδρομικά 17 χρόνων στις γυναίκες συνταξιούχους!

    ΕΘΝΟΣ: Ποιοί και πότε θα πάρουν τα επιδόματα. "Μποναμάς" 40.000 έως 60.000 δρχ το μήνα σε 8 κατηγορίες υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σεμινάριο ιστορίας στον Γιωργάκη από τους Κύπριους φοιτητές. Θύμισαν στον ΥΠΕΞ ότι οι "Αττίλες" δεν πιάνονται φίλοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο τρυκ με τα επιδόματα. Μέχρι και τις 60.000 δρχ τα επιδόματα στον δημόσιο τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοί παίρνουν επίδομα έως 60.000 δραχμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ράπισμα στον πολιτικό κ. Χριστόδουλο. Γκάλοπ: Ναι στη στάση Στεφανόπουλου (52,1%) με δημοτικότητα 77,7%.

    ΕΣΤΙΑ: Κυρίαρχος ο Λαλιώτης. Υπό κηδεμονίαν τίθεται ο πρωθυπουργός.

    Espresso: Ράκος ο Τζελίλης από το χωρισμό με τη Μιρέλα. Από φαβορί ήρθε 6ος στους αγώνες της Τυνησίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέος ισχυρός μνηστήρας για την Ολυμπιακή.Η αυστραλιανή IAS και Έλληνες επιχειρηματίες παρεμβάλλονται στην ΑΧΟΝ του κ. Λιακουνάκου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ενισχυμένος ο Σημίτης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κέρδισε τη μάχη για τις ταυτότητες ο Στεφανόπουλος. Μπροστά από όλους σε δημοτικότητα.

    ΝΙΚΗ:Ο Λαλιώτης θύμωσε με τον Παπουτσή. Επιβεβαίωση της "ΝΙΚΗΣ" για τον Γραμματέα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο κενό το κουκούλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Υβρίζουν και απειλούν. Υστερία στη Δεξιά. Σκύλιασε ο Έβερτ για το πρώτο γκάλοπ. Έρχεται και δεύτερο.

    Η ΧΩΡΑ: Επέμβαση εισαγγελέα για τη νοθεία!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πονοκέφαλος" η ΔΕΘ για Κ. Σημίτη. Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τις κινητοποιήσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εμφύλιος για το συλλαλητήριο. Στους δρόμους κατεβαίνει το μισό ΕΚΘ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όχι βία των ΜΑΤ στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

    [02] Δημοσκόπηση

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "η πλειονότητα του ελληνικού λαού συμφωνεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν χρειάζεται να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων. Το γκάλοπ της ΜΕΤΡΟΝ δείχνει ακόμη πτώση της δημοτικότητας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι `` Επιχείρηση αναστήλωσης του γοήτρου του πρωθυπουργού εν όψει της ΔΕΘ και του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από χθες με τη συνδρομή εταιρειών δημοσκοπήσεων και μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η πρώτη προκάτ δημοσκόπηση με 1.104 τηλεφωνήματα που έκαναν το Σαββατοκύριακό παρουσιάσθηκε χθες με στόχο να απαξιωθούν οι υπογραφές 3.008.901 πολιτών``.

    Η Espresso σημειώνει ότι ``Συγκρατημένα χαμόγελα, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης που εμφανίζουν μια μικρή ανάκαμψη όσον αφορά την εικόνα της κυβέρνησης στη κοινή γνώμη``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ``Με δικαιολογημένη ανακούφιση είδαν στο Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη τη δημοσκόπηση της ``Metron Analysis`` που έφερε χθες στην δημοσιότητα ο ραδιοσταθμός ``Φλας`` και σύμφωνα με την οποία, ο κ.Κ.Σημίτης ανακτά το προβάδισμα έναντι του κ.Κ.Καραμανλή για το ποιος είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός``.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι`` Το θέμα των ταυτοτήτων δημιούργησε στην τελευταία φάση του θετικό κλίμα για την κυβέρνηση, ισχυροποιώντας τη φυσιογνωμία της. Ο πρωθυπουργός κ.Κ.Σημίτης προηγείται και πάλι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προέδρου της ΝΔ κ.Κ.Καραμανλή ως ``καταλληλότερος για πρωθυπουργός``, ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρείται καταλληλότερο από τη ΝΔ για τη διακυβέρνηση της χώρας``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ``Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εμπιστεύεται τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη ως τον πλέον κατάλληλο για πρωθυπουργό, ακόμα και στην πιο δύσκολη περίοδο που διανύει το κυβερνών κόμμα. Γκάλοπ της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΦΛΑΣ είναι αποκαλυπτικό της ριζικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού``.

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι`` Αν ο ``πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του``, τότε η κυβέρνηση πρέπει όντως να ``πνίγεται``. Και να βρήκε σε επί μέρους στοιχεία της χθεσινής έρευνας της Μέτρον Ανάλυσις ``σωσίβιο επικοινωνιακής σωτηρίας``.

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ,`` Η πρώτη εβδομάδα του φθινοπώρου επανέφερε την πολιτική στην επικαιρότητα: χθες, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της πρώτης δημοσκόπησης της περιόδου, σύμφωνα με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάθε ρόλο να χαίρεται, εφόσον η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει αισθητή βελτίωση-ύστερα από την ανοιξιάτικη ``θύελλα`` του ασφαλιστικού- ενώ την ίδια στιγμή ενισχυμένος παρουσιάζεται και ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Σημίτης``.

    [03] Επιδόματα

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι ``Κλείνει η ψαλίδα στους μισθούς μεταξύ πατρικίων και πληβείων του δημοσίου τομέα. Χθες η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Β. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των κλαδικών διαπραγματεύσεων με οκτώ ομοσπονδίες των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε αυξήσεις επιδομάτων , οι οποίες φθάνουν μέχρι και τις 60.000 δρχ``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι `` Προπέτασμα καπνού``, το οποίο στοχεύει να κρύψει από τους δημόσιους υπάλληλους τις αντιδραστικές ανατροπές που επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά τους δικαιώματα και στις οικονομικές τους κατακτήσεις, αποτελούν οι χτεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Β. Παπανδρέου, σχετικά με τις επερχόμενες μεταβολές σε διάφορα επιδόματα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ``Στη χορήγηση πρόσθετου μηναίου επιδόματος ύψους έως και 60.000 δρχ. σε δύο δόσεις, από 1-1-2002, σε περίπου 100.000 χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους οκτώ ομοσπονδιών, προχωρεί η κυβέρνηση . Οι ανακοινώσεις έγιναν εν όψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζεται και η χορήγηση επιδομάτων από ειδικούς λογαριασμούς``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι `` Στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ηγεσία τους, που αρχικά διαλαλεί ότι είναι αποφασισμένη για σκληρό παζάρι προκειμένου να εξασφαλίσει ανθρώπινους μισθούς στο προσωπικό του δημοσίου τομέα, τελικά κάθεται στο τραπέζι με την κυβέρνηση και υπογράφει φαρδιά πλατιά αυξήσεις πείνας``.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ``Νέο τρικ παροχών της κυβέρνησης αυτή τη φορά με τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία αυξάνονται για τους χαμηλόμισθους μέχρι και τις 60 χιλιάδες δραχμές, ενώ διατηρούν τα κεκτημένα όσοι υπερβαίνουν τα όρια, χωρίς πάντως να αποκλείεται και μια ελάχιστη αύξηση και γι`αυτή την κατηγορία``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι ``Τη χορήγηση επιδόματος ``εξομάλυνσης``, ύψους έως και 60.000 δραχμών, σε ``αδικημένους `` κλάδους υπαλλήλων του Δημοσίου, όπως των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σε μια πρώτη προσπάθεια άμβλυνσης των προκλητικών μισθολογικών ανισοτήτων και μέχρι να καταρτισθεί το νέο, ενιαίο και κατά το δυνατόν αξιοκρατικό σύστημα αμοιβών``.

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι `` Με την καταβολή μηνιαίων επιδομάτων που κυμαίνονται από 40.000 μέχρι 60.000 δραχμές, ενισχύονται οι αποδοχές οκτώ κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων. Με τον τρόπο αυτό αμβλύνονται οικονομικές ανισότητες που κατά καιρούς είχαν δημιουργηθεί``.

    [04] Εσωκομματικά-ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι `` Μπροστά στην ``μάχη των κουκιών`` βρίσκονται πλέον στο ΠΑΣΟΚ, μετά και τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, που συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να εξετάσει τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι οργανώσεις του κόμματος, στην πορεία για το συνέδριο του Οκτωβρίου``.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι`` Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο κ.Λαλιώτης απεφάσισε να μεταπήδηση στην θέση του Γραμματέως του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ``διευκολύνη`` τον Πρωθυπουργό στον ανασχηματισμό και την ανανέωση της Κυβερνήσεως. Η εκδοχή αυτή προβάλλεται από τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ, για λόγους επικοινωνιακούς``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι `` Ανοίγει η βεντάλια στο ΠΑΣΟΚ ``όπως υποστήριζε μέλος της ΚΕ όταν ο Κώστας Λαλιώτης εξέφραζε δια του Τύπου την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της ΚΕ``.

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι`` Με τη στήριξη της Άγκυρας, ο Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για επανάληψη των εκ του σύνεγγυς διακοινοτικών συνομιλιών, στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη``.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι `` Δεν έχει δημιουργηθεί η αναγκαία βάση για την τουρκοκυπριακή πλευρά προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιουδήποτε είδους συνομιλίες``. Με αυτά τα λόγια απέρριψε, χθες το απόγευμα στα κατεχόμενα ο Ραούφ Ντενκτάς την πρόσκληση του Κόφι Ανάν για επανέναρξη των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη στις 12 Σεπτεμβρίου``.

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι `` Αποδοκιμάστηκε άγρια ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου από Κύπριους φοιτητές έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία την ώρα της προσέλευσής του στη συνάντηση με τον Γλαύκο Κληρίδη. Οι Κύπριοι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την πολιτική που ακολουθεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, φωνάζοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχει ελληνοτουρκική φιλία ενώ συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου``.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 September 2001 - 18:55:39 UTC