Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κύπρος
  • [04] Δημόσια Διοίκηση
  • [05] ΝΔ
  • [06] Ελλάδα – Μέτρα – Τρομοκρατία
  • [07] Ρωσικό αεροσκάφος
  • [08] Δημοσκόπηση
  • [09] Ελλάδα – ΗΠΑ
  • [10] Αμερικανός πρέσβης
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] Κτηματολόγιο
  • [14] Υγεία Βαρδή Βαρδινογιάννη
  • [15] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Επιχειρηματίες – Τρομοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/10/2001

    Η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Τοξικού Κινδύνου, η αντιπαράθεση για το Εθνικό Κτηματολόγιο και οι διεθνείς προσπάθειες πάταξης της τρομοκρατίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ψύλλοι και γάτες στην Εντατική του Παίδων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ιδιωτικοποιείται το δημόσιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνο με πτυχίο στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Ύποπτη και ύπουλη επίθεση της ΜΙΤ κατά της Ελλάδας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κυνηγάνε όλοι έναν κουτσό! Παραφροσύνη! Τρελάθηκε ο κόσμος!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρώτα τρόφιμα και προκηρύξεις-ύστερα βόμβες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απίστευτο: Γέμισε ψείρες η εντατική Παίδων.

    ΕΘΝΟΣ: Το πτυχίο διαβατήριο για το Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΗΠΑ - Ρέππας: Οι Έλληνες δε δικαιούνται να γνωρίζουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πλυντήριο η Βουλή. Για να ξεπλύνουν παρανομίες οι κυβερνώντες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναγνωρίζονται τα πτυχία των ΚΕΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρομο-υστερία αέρος-εδάφους. Συναγερμοί όπου Γης.

    ΕΣΤΙΑ: 27 χρόνια Νέα Δημοκρατία. 11 ως κυβέρνησις, 16 ως αντιπολίτευσις.

    Espresso: Τρομοκρατικό το χτύπημα στην Τουλούζ λένε οι Γάλλοι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επικίνδυνη δικτύωση Λάντεν στη Μ. Ανατολή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 14 μέτρα ενάντια σε βιοχημικό πόλεμο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πανικός χτυπά τώρα τις αεροπορικές εταιρείες.

    ΝΙΚΗ: Κονταίνει τους δελφίνους ο Σημίτης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε πλήρη εμπλοκή η Ελλάδα!

    Η ΧΩΡΑ: Αρχινονός ο Σημίτης προστατεύει τους απατεώνες!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νευρική κρίση. Για το φάσμα της τρομοκρατίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα σε εμπόλεμη κατάσταση.

    [03] Κύπρος

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "Η Κύπρος ξεκαθαρίζει απόλυτα τη θέση της στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας αποδεικνύοντας και εμπράκτως τη συμπαράταξή της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση Κληρίδη αποφάσισε να κάνει αποδεκτό αίτημα της Ουάσιγκτον και να παραχωρήσει δικαίωμα διέλευσης αμερικα-νικών πολεμικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και να δώσει άδεια προσγείωσής τους στα αεροδρόμια της νήσου, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής βάσης στην Πάφο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων τους για καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "Η προτεραιότητα που εύλογα δίνεται αυτή την περίοδο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν θα πρέπει να περιορίσει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς και την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε συνάντηση που είχαν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη".

    [04] Δημόσια Διοίκηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "Οι 24 "εντολές" για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό στις δημόσιες υπηρεσίες, που προβλέπουν μεταξύ άλλων την πρόσληψη πτυχιούχων και όχι αποφοίτων Λυκείου στο Δημόσιο, καθώς και τη δυνατότητα που θα έχουν εφεξής ιδιωτικές εταιρείες να αναλαμβάνουν κατ’ αποκοπή συγκεκριμένες λειτουργίες δημόσιων υπηρεσιών (όπως φύλαξη χώρων, καθαριότητα κτλ), στάλθηκαν χθες με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα υπουργεία και τις Περιφέρειες".

    [05] ΝΔ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "Σε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς προχώρησε χθες ο Κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του στη λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τα 27 χρόνια της ΝΔ".

    [06] Ελλάδα – Μέτρα – Τρομοκρατία

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "Για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά όπλα και τοξικές ουσίες, το νεοπαγές Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων στην παρθενική συνεδρίασή του αποφάσισε τη λήψη δεκατεσσάρων μέτρων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "Τον "κώδωνα του κινδύνου" προς τις κρατικές υπηρεσίες έκρουσαν επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου για τη θωράκιση των ηλεκτρονικών συστημάτων και των συστημάτων πληροφορικής από ενδεχόμενες επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων! Παράλληλα, το ΓΕΣ προωθεί τη συγκρότηση ειδικού επιστημονικού τμήματος για την προστασία πολιτών και στρατιωτικών από πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα".

    [07] Ρωσικό αεροσκάφος

    Η ESPRESSO επισημαίνει ότι "Τρόμος στον αέρα με τραγική κατάληξη! Η "βουτιά θανάτου" στη θάλασσα της Ουκρανίας που έκανε ένα ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος τύπου Tu-154 των Σιβηρικών Αερογραμμών προκάλεσε φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά στη συνέχεια διαφορετικές εκδοχές έδωσαν στην υπόθεση αίσθηση πυκνού μυστηρίου".

    [08] Δημοσκόπηση

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "Μόνον ένας στους δέκα πολίτες θεωρεί ότι τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στη χώρα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι επαρκή. Αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 27 Σεπτεμβρίου για τον Antenna".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "Το 57% των ερωτηθέντων σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στο "νέο πόλεμο" που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί κατά της τρομοκρατίας, δηλώνει ότι η χώρα μας πρέπει να επιδιώξει να μείνει αμέτοχη και ουδέτερη".

    [09] Ελλάδα – ΗΠΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "Η Ελλάδα εμπλέκεται πλέον μέχρι τα ... μπούνια στον πολεμικό παροξυσμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ. Έτσι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παράσχει επιχειρησιακές διευκολύνσεις σε αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη, σε εντοπισμό υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικά δίκτυα, διερεύνηση περιπτώσεων "ξεπλύματος " παράνομου χρήματος, ενώ της ανατέθηκε το καθήκον διεύρυνσης του "διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας".

    [10] Αμερικανός πρέσβης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "Την πρόθεση της αμερικανικής πλευράς να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή συνεργασία ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας επεσήμανε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Υπογραμμίζοντας τις πολύ καλές φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ο κ.Μίλερ υποστήριξε ότι αυτές δεν αναιρούνται από τις όποιες διαφωνίες σε θέμα τακτικής που προκύπτουν κατά καιρούς".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "Κλιμακώνει η Άγκυρα την προκλητική επιδίωξή της να δυσφημίσει ως τρομοκράτες τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές της δημοκρατίας, αλλά και όσους τους συμπαραστέκονται από το εξωτερικό. Δύο μέρες μετά τις επιθέσεις Ετζεβίτ, ότι η Κύπρος υποθάλπει τρομοκράτες , και του στρατηγού Κιβρίκογλου, ότι στο στρατόπεδο προσφύγων του Λαυρίου εκπαιδεύονται τρομοκράτες, νέα τρομοσενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας στην Άγκυρα".

    [12] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "Σε εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του 6ου Συνεδρίου, που ανοίγει σε έξι ημέρες τις πύλες του. Κεντρικά στελέχη του "εκσυγχρονιστικού" μπλοκ μετέβησαν σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, όπου είχαν επαφές με τοπικούς κομματικούς παράγοντες".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "Τη μονοκρατορία επιδιώκει ο Κώστας Σημίτης και για να την πετύχει ο σκληρός πυρήνας των εκσυγχρο-νιστών έχει αναλάβει ειδική αποστολή, με εξορμήσεις στην επαρχία, για να περάσουν τη γραμμή πως "ο πρωθυπουργός δεν χρειάζεται συγκυβερνήτες", άρα δεν πρέπει να ενισχυθούν ιδιαίτερα οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Λαλιώτης".

    [13] Κτηματολόγιο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "Με εκατέρωθεν βολές συνεχίστηκε και χθες η σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα της κακοδιαχείρισης των πόρων που προορίζοντο για την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "Την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη κατονομάζει ευθέως πλέον η ΝΔ ως ηθικό αυτουργό των εδώ και καιρό συνεχιζόμενων παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης και των επιθέσεων εναντίον δικαστικών λειτουργών μετά και τη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να συνεχίσει τη χρηματοδότηση από το Γ` ΚΠΣ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Ελληνικό ΕΘνικό Κτηματολόγιο, έκανε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση και προσωπικώς τον Κ. Σημίτη ότι ο ίδιος κινεί τα νήματα της επίθεσης κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "Τους μαφιόζους, όπως τους αποκαλεί όλος ο κόσμος, που ροκάνισαν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για το Εθνικό Κτηματολόγιο στηρίζει ο Σημίτης και δεν διστάζει να εξαπολύσει υβριστική επίθεση εναντίον τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και των εισαγγελέων. Η στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης έγιναν αντικείμενο σύσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή με τους στενούς συνεργάτες τους".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "Είναι τραγικό το γεγονός ότι τις τριτοκοσμικές επιθέσεις του κ. Λαλιώτη εναντίον εισαγγελικών λειτουργών υιοθέτησε πλήρως και ο κ. Πρωθυπουργός. Πάντως όταν η κυβέρνηση ψέγει και δεν επαινεί την Δικαιοσύνη, σημαίνει πως αυτή ακόμα υπάρχει".

    [14] Υγεία Βαρδή Βαρδινογιάννη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "Στην Εντατική Μονάδα του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ νοσηλεύεται από χθες το πρωί ο μεγαλοεπιχειρηματίας και πρόεδρος του ομίλου της "Μότορ Οιλ" Βαρδής Βαρδινογιάννης. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας οδηγήθηκε από τους γιατρούς αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της κλινικής, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δεν επιβεβαιώνει το θεραπευτήριο, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, που παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει διαφύγει του άμεσου κινδύνου. Τις επόμενες ημέρες και αφού η κατάσταση της υγείας του καλυτερέψει, φέρεται ότι θα μεταφερθεί στο εξωτερικό, όπου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση".

    [15] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ψύχραιμοι οι επιχειρηματίες. Μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με... Sabena επιστρέφουν οι επιδοτήσεις. Να ενισχύσουν τις αεροπορικές εταιρείες τους είναι αποφασισμένες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αθήνα 2004":Στα 260 δις το πρόγραμμα προμηθειών. Σε ετοιμότητα εκατοντάδες επιχειρήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα-μαμούθ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΙΟΒΕ: Η βιομηχανία παραμένει ψύχραιμη. Παρά τα σύννεφα στο εμπόριο και τις κατασκευές".

    [16] Επιχειρηματίες – Τρομοκρατία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Ψύχραιμη ήταν η αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, το οποίο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν φαίνεται να διατάραξε την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων και καταναλωτών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη τους επόμενους μήνες, εάν μάλιστα παραταθεί το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 5 October 2001 - 14:06:35 UTC