Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-11-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/11/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα - ΠΓΔΜ
  • [04] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο
  • [05] Οικογενειακό επίδομα
  • [06] Α/ΓΕΕΘΑ
  • [07] Διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων
  • [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [09] Παγκόσμια οικονομία
  • [10] Ελλάδα - Κοσσυφοπέδιο
  • [11] ΝΔ - ΔΕΚΑ
  • [12] Κυβέρνηση
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14]   
  • [15] Τράπεζες - Εξελίξεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/11/2001

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, οι προτεραιότητες της κυβερνη-τικής πολιτικής και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογρα-φίας το σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μεγάλη πτώση στα επιτόκια δανείων και καρτών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φάρμακο κόβει το κάπνισμα. "Τό έκοψε" με επιτυχία και η Ντόρα Μπακογιάννη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόβουν 4 επιδόματα από τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Η ΑΥΓΗ: Ούτε Λάντεν ούτε Μπους. Ειρήνη για όλους τους λαούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Βερελής σώζει την Ολυμπιακή. Οι Ελληνες δεν πετάνε στα σκουπίδια τα Σύμβολα και τις Σημαίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η παγκόσμια κρίση φέρνει φθηνό-τερο χρήμα! Τι σημαίνει η απόφαση Ντούιζεν-μπεργκ για μείωση των επιτοκίων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η είσοδος ήταν ελεύθερη. Μιλάει στη "Β" ο Τούρκος που "έσπασε" τα μέτρα ασφαλείας.

    ΕΘΝΟΣ: Βιασμός στο εδώλιο. Δίκη-διαπόμπευση για την τραγική 13χρονη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προς αλλαξο...πρωτόκολλο αμοιβαίας κατασκοπείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απάτη η συμφωνία για τους λαθρομετανάστες. Οι όροι της Αγκυρας ακυρώ-νουν την επανεισδοχή λαθρομεταναστών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θητεία: Οδηγός για ανα-βολές - μετατάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θρίλερ με πυρηνικά.54% των Αμερικανών θέλουν χρήση τους στο Αφγανιστάν.

    ΕΣΤΙΑ: Οι υποψίες των Αμερικανών. Και η αντί-δρασις ΠΑΣΟΚ - Κυβερνήσεως.

    Espresso: Πώς πήγε να με βιάσει ο μπράβος της Παπαδά!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό κατάρρευση τα επιτόκια. Η προϊούσα ύφεση υποχρεώνει σε αλλαγή πλεύσεως την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κώστας Σημίτης: Εγγυόμαστε την πορεία της χώρας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πυρηνική τρέλα στην Αμερική, φόβοι και για Μπιν Λάντεν. 54% στις ΗΠΑ λένε ναι στη χρήση πυρηνικών.

    ΝΙΚΗ: Πρώτα η ειρήνη. "Οχι" στον πόλεμο με πρόσχημα την τρομοκρατία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φωνή λαού οργή λαού. Κάτω ο πόλεμος καμία εμπλοκή.

    Traffic News: Οι παιδεραστές τρέμουν τώρα το μπλοκάκι της μάνας - "τσατσάς".

    Η ΧΩΡΑ: Πώς θα σώσετε τα λεφτά σας. SOS: μειώνονται τα επιτόκια, εξανεμίζονται οι καταθέσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ενα τετράμηνο ακόμη αντέχουν έξι Ταμεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 8 στόχοι + 1 όρος οι προτεραιότητες του Σημίτη μέχρι τις εκλογές.

    [03] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια είναι η ελληνική κυβέρνηση. Ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών Ηλ. Πλασκοβίτης, που μετείχε στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας και Ολλανδίας, απαντώντας σε ερώτηση Ολλανδού βουλευτή για το εάν προτίθεται η χώρα μας να προβεί σε μια χειρονομία καλής θέλησης προς τα Σκόπια, είπε ότι "είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε σύνθετη ονομασία, εφόσον είναι κοινά αποδεκτή από την Αθήνα και τα Σκόπια".

    [04] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι δυναμικές χτεσινές κινητο-ποιήσεις του λαού της Αθήνας, της Θεσσα-λονίκης, της Πάτρας και πολλών ακόμα πόλεων. Θορυβημένες κυβέρνηση και αμερικάνικη πρεσβεία από τη μαζικότητα και το εύρος της συμμετοχής, έδωσαν εντολή για την πλήρη αποσιώπηση του μεγάλου συλλαλητηρίου και της πορείας στην Αθήνα".

    [05] Οικογενειακό επίδομα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος αλλά και σειράς ειδικών επιδομάτων που εισ-πράττουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (όπως τα επιδόματα πληροφορικής, ανθυγιεινής εργασίας κ.α.) μελετά η Επιτροπή Κατάρτισης του νέου μισθολογίου, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης".

    [06] Α/ΓΕΕΘΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "σειρά ανακατατάξεων στην "ελίτ" της στρατιωτικής ιεραρχίας επιφέρει η επιλογή του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς στις 15 Νοεμβρίου συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, για να επιλέξει τον πρώτο τη τάξει των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος θα διαδεχθεί τον στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη".

    [07] Διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τις φήμες που την θέλουν να τελεί υπό παραίτησιν η κα Γιάννα Αγγελοπούλου μετά το τέλος του γεύματος που είχε χθες το μεσημέρι στην "Αίγλη" του Ζαπ-πείου με την υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "με αιχμές σε βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού απάντησε χθες η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού στην έκτακτη συνάντηση που είχε προχθές μαζί του, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την υλοποίηση της κυ-βερνητικής απόφασης για παρουσία και του υπουργού Πολιτισμού στις συνεντεύξεις του εκάστοτε προέδρου της συντονιστικής επιτρο-πής της ΔΟΕ την οποία θεωρεί κυβερνητικό "καπέλωμα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "μια ακόμη "ρελάνς" στην πρόθεση του Ευ. Βενιζέλου να επικυρώσει την πρωτοκαθεδρία του στην υπόθεση "2004" αποτελεί η χθεσινή συνάντηση (στην Αίγλη του Ζαππείου) της Γιάννας Αγγελοπούλου με την ΥΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι είναι "πυρ και μανία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο η ΔΟΕ λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του κλιμακίου της στην Ελλάδα για τον έλεγχο της πορείας των Ολυμπιακών Εργων".

    [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με την επαναδια-τύπωση των γνωστών προκλητικών θέσεων στο Κυπριακό, αλλά και την υπογραφή ενός σημαν-τικού, στην παρούσα συγκυρία Πρωτοκόλλου που αφορά στην επανεισδοχή των λαθρομετα-ναστών, ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψη του Ισμαήλ Τζεμ στην Αθήνα, η οποία διανθίστηκε εκτός των άλλων και με την υιοθέτηση τριών νέων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "οι μεγάλες αποκλίσεις για την πορεία του Κυπριακού και οι εμπρη-στικές δηλώσεις των προηγούμενων ημερών Τούρκων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του Ισμαήλ Τζέμ αλλά και η αντί-δραση του Κούρδου επισκέπτη στην έκθεση ζω-γραφικής εναντίον του επικεφαλή της τουρκικής διπλωματίας λίγο πριν αποχωρήσει, επισκίασαν τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "χωρίς ουσιαστικά προβλήματα έληξε η διήμερη "περιπετειώδης" επίσημη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ στην Αθήνα με τις συναντήσεις που είχε χθες με τον πρωθ-υπουργό Κώστα Σημίτη και τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Τζεμ εμφανίστηκε και πάλι αδιάλλακτος στο Κυπριακό και εκτόξευσε "συγκαλυμμένες" απειλές".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "έγκυρες διπλω-ματικές πηγές εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς είναι φανερό ότι με αυτόν τον τρόπο η Αθήνα επαναπαύεται στην καλή θέληση της Αγκυρας για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που τείνει να πάρει εκκριτικές διαστάσεις. Κατόπιν όλων αυτών, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πυροτέχνημα, προκειμένου να καλυφθεί η απόλυτη αδιαλλαξία της Τουρκίας στο Κυπριακό".

    Η Espresso εκτιμά ότι "εμφανή προσπάθεια να ξεχαστούν οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του για το Κυπριακό κατέβαλε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Ισμαήλ Τζέμ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "στην καλή θέληση της Τουρκίας επαφίεται η εφαρ-μογή του πρωτοκόλλου για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών την οποία ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εκ προοιμίου ορόσημο".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η ηγέτις τάξις της Τουρκίας, πολιτική και κυρίως στρατιωτική, οφείλει να αντιληφθή ότι : Θα έχη την Ελλάδα ειλικρινή και σταθερό σύμμαχό στην ευρωπαϊκή πορεία της. Υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει και από την πλευρά της Τουρκίας να επιδειχθή ανάλογο ειλικρινές πνεύμα και κυρίως να σημειωθή αλλαγή πολιτικής".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών δεν παύει να προκαλεί αμηχανία και στις δύο πλευρές, κυρίως όμως στη μεριά της Τουρκίας που έχει μέσω του πρωθυπουργού της Μ. Ετσεβίτ υψώσει τείχος τις τελευταίες ημέρες στη συνεργασία των δύο χωρών κι αυτό λόγω των δηλώσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    [09] Παγκόσμια οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "οι συνθήκες ταχείας επιβράδυνσης της οικονομικής δραστη-ριότητας και στη Γηραιά Ηπειρο επέβαλαν τελικώς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μετακινηθεί από το νομισματικό στόχο και να μειώσει το βασικό επιτόκιο του ευρώ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, από 3,75% σε 3,25% αναγνωρίζοντας τους αυξημένους κινδύνους μιας επερχόμενης ύφεσης".

    [10] Ελλάδα - Κοσσυφοπέδιο

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "Τα Βαλκάνια είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε αμέσως στο Κοσσυφοπέδιο ένα ενισχυμένο τάγμα, περίπου 400 στρατιώτες, όποτε και όταν μας ζητηθεί" δήλωσε χθες προς το ΒΗΜΑ ανώτατος επιτελής ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης ενημέρωσε ήδη τον υπουργό Αμύνης κ. Ι. Παπαντωνίου για τις δυνατότητες ταχείας μεταφοράς της δύναμης, μόλις το ζητήσει η κυβέρνηση".

    [11] ΝΔ - ΔΕΚΑ

    ΤO ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ανέκρουσε πρύμναν" η ΝΔ στο θέμα της αίτησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κρατική εταιρία ΔΕΚΑ και τις καταγγελίες περί "χρηματιστηριακών παιχνιδιών". Ενώ η απόφαση είχε ληφθεί και οι βουλευτές είχαν υπογράψει την αίτηση, η οποία επρόκειτο να κατατεθεί χθες το πρωί ο κ. Καραμανλής σταμάτησε τη διαδικασία, αναβάλλοντας για αργότερα αυτή την πρωτοβουλία".

    [12] Κυβέρνηση

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ανησυχεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τα πρώτα σπέρματα γκρίνιας που εμφανίσθηκαν στο εσωτερικό της νέας κυβέρνησης και χθες επιχείρησε να κόψει τη φόρα όσων με ενέργειες ή παραλείψεις απειλούν να επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση στην περίοδο της εσωστρέφειας και της μιζέριας. Ο κ. Σημίτης κατέφυγε σε προειδοποιήσεις προς τους υπουργούς και τα στελέχη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "διάχυτος ήταν ο προβληματισμός στη χθεσινή συνεδρία-ση της κυβερνητικής επιτροπής για το που μπορεί να οδηγήσει η αβεβαιότητα, την οποία έχει προκαλέσει το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν. Ο πρωθυπουργός καθόρισε οκτώ προτεραιότητες στην κυβερνητική πολιτική".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις. Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ευφορία στα χρηματιστήρια από τα επιτόκια. Τελικά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε την έκπληξη με την απόφασή της".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Ντούιζενμπεργκ στρίμωξε τις ελληνικές τράπεζες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε τροχιά αναβάθμισης οι ελληνικές τράπεζες. Θετικές συστάσεις από μεγάλους ξένους οίκους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Φθηνότερο χρήμα για επιχειρήσεις - καταναλωτές. Μειώνονται τα επιτόκια χορηγήσεων".

    [14]   

    [15] Τράπεζες - Εξελίξεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων οίκων βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες. Αφετηρία αποτελούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου που δημοσιοποιούνται αυτήν την περίοδο, αλλά το βλέμμα των αναλυτών είναι στραμμένο στις πρόσφατες, ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο". 
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 9 November 2001 - 16:01:37 UTC