Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-11-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου
  • [04] Δημοτικές εκλογές - ΝΔ
  • [05] Προϋπολογισμός
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ΟΗΕ - Γ. Παπανδρέου
  • [08] Λαλιώτης - ΝΔ
  • [09] Ακίνητη περιουσία
  • [10] Συνέντευξη Ευθυμίου
  • [11] Δημοσκόπηση
  • [12] Ολυμπιάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2001

    Η δημοσκόπηση της ΟΡΙΝΙΟΝ, η πορεία των Ολυμπιακών έργων και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βαρύς ο πέλεκυς με συναίνεση στα βαρέα. Το Δεκέμβριο ο διάλογος για το Ασφαλιστικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πουλάνε τρέλα με τα γκάλοπ! Πρώτη η ΝΔ, αλλά με … Σημίτη πρωθυπουργό!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6.652 διορισμοί στο Δημόσιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δυναμική επίθεση Λαλιώτη για γκάλοπ και Ολυμπιακά έργα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επενδύσεις σε ακίνητα για μεγάλες αποδόσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Φρένο σε εντάξεις και αυθαίρετα. ΣτΕ: Αποφάσεις-πιλότος για όλη την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΓΙΑ-ΝΑ μην υποστούμε ... 2004 εξευτελισμούς. Κίνδυνος αποτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πολιτικοί τριγμοί για την Ολυμπιάδα. Ανοικτά καρφώνει η ΔΟΕ την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πως διαμορφώνονται μισθοί και συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Μαζί και χώρια. Συγκλίνουν οι πολιτικές των δύο κομμάτων, εκτιμούν οι ψηφοφόροι.

    ΕΣΤΙΑ: Εξι χρόνια χωρίς όραμα. Ολοι αρκούνται στην μετριότητα.

    Espresso: "Πως το παιδί μου θεραπεύτηκε από τα ναρκωτικά μέσα σε 24 ώρες". Για ιατρικό θαύμα μιλάει ο ηθοποιός Βασίλης Μαλούχος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξελασπώνουν τους Αμερικανούς οι Μουτζαχεντίν. Στο μέτωπο τώρα και Αγγλοι στρατιώτες.

    Traffic News: Στη σκιά του υποκόσμου η κόντρα Βάνας-Ραπτάκη!

    Η ΧΩΡΑ: 4.000 υπάλληλοι λείπουν από το ΙΚΑ. Να γιατί πρέπει να λαδώσεις για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παιδαγωγική: "μηδέν" οι Ελληνες καθηγητές!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πιο σφικτά το ζωνάρι. Οι κίνδυνοι της ύφεσης για τη Βόρεια Ελλάδα.

    [03] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

    "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, η κυβέρνηση έχει πρωθυπουργό άρα είναι περιττή κάθε συζήτηση για τη διαδοχή " τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ωστόσο ότι "παραμένει η φιλοδοξία του να προσφέρει στο Κίνημα" και αφήνει ανοιχτό τι θα πράξει όταν τεθεί θέμα αλλαγής στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις ελληνοτουρκι-κές σχέσεις τονίζει ότι "έχει σημειωθεί ουσιαστι-κή πρόοδος σε πολλούς τομείς, ενώ για τη στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό επι-σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Τουρκία αναγνωρίζει το Κυπριακό ως πρόβλημα και έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της μια "τρομερή δυναμική συζήτηση με αντικρουόμενες απόψεις" και γι αυτό όπως προσθέτει δεν πρέπει "να προαποφασίσουμε εμείς ποία θα είναι η τελική στάση της Τουρκίας". Σε ό,τι αφορά την προοπτική ένταξης της Κύπρου , σημειώνει ότι "μέχρι το τέλος του 2002 αρχές του 2003 θα πρέπει να έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση".

    [04] Δημοτικές εκλογές - ΝΔ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η επιλογή κομματικής υποψηφιότητας από τη ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας κερδίζει διαρκώς έδαφος ως απαίτηση της βάσης, που απο-τυπώνεται στις θέσεις κορυφαίων στελεχών. Ο Βύρων Πολύδωρας δείχνει το δρόμο απορ-ρίπτοντας "μεταγραφές απολίτικων ηρώων". Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η πρώτη επιλογή του κόμματος αν η ίδια το θελήσει, κατά τον Μ. Εβερτ".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "το μεγάλο φαβορί, που είναι η Ντόρα Μπακογιάννη παραμένει σιωπηλό. Ο Μιλτιάδης Εβερτ σε πρόσφατες δηλώσεις του "δείχνει τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ και οι Γιώργος Βουλγαράκης και Βύρων Πολύδωρας δεν φαίνεται ακόμη να έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για το μεγάλο αυτό δήμο. Αουτσάιντερ για υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων φαίνεται να είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο οποίος έχει σχηματίσει και ένα επιτελείο".

    [05] Προϋπολογισμός

    Η Traffic News γράφει ότι "αυξήσεις της τάξεως του 2,5% στους μισθούς και 3,3% στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται για το επόμενο έτος", δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης μετά τη σύσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οποία οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη του προϋπολογισμού για το 2002".

    [06] Κυπριακό

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "η Τουρκία θεωρεί δεδομένη την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και παρά τις απειλές περί "σκληρών" αποφάσεών της δεν μπορεί να εμποδίσει την πορεία που έχει χαραχθεί! Για πρώτη φορά και δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ η Αγκυρα αναγνωρίζει τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν αποφασιστικά και την πορεία του Κυπριακού. Για το θέμα μίλησε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στις 2 Νοεμβρίου στην υποεπιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και τα λεχθέντα έχουν καταγραφεί στα πρακτικά".

    [07] ΟΗΕ - Γ. Παπανδρέου

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "υπό το πρίσμα των εμπειριών της Ελλάδας στις συγκρούσεις στα Βαλκάνια, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου εξέθεσε τις απόψεις του για την κρίση στο Αφγανιστάν στον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος συναντήθηκε με τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών στο περιθώριο της 56ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών".

    [08] Λαλιώτης - ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "συντριπτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευθύνη του κ. Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ στην αρχική σύμβαση του Αεροδρομίου των Σπάτων αναμένεται να καταθέσει σήμερα το πρωί στη Δικαιοσύνης ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Λαλιώτης".

    [09] Ακίνητη περιουσία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "νέες μεγάλες ευκαιρίες για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας με υψηλές αποδόσεις δημιουρ-γούνται με τη σύσταση εταιριών που θα μπαίνουν στο Χρηματιστήριο. Το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει ήδη τη λειτουργία αυτών των σταριών αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς, ενώ η κυβέρνηση θα παρέχει φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εντάσσουν τα ακίνητά τους προς εκμετάλλευση στις εταιρίες αυτές".

    [10] Συνέντευξη Ευθυμίου

    "Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού μέσω των δημοτικών εκλογών πρέπει να προσ-ανατολίζει τις επιλογές μας", τονίζει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου. Ο υπουργός Παιδείας τάσσεται υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με την Αριστερά, ενώ τονίζει πως οι δημοτικές εκλογές δεν προσφέρονται για μια ευθεία πολιτική αναμέτρηση με τη ΝΔ, θα Ιανοί όμως "μια πολιτική αναμέτρηση γύρω από τις πολιτικές ανάπτυξης της χώρας, με επίκεντρο την Αυτοδιοίκηση".

    [11] Δημοσκόπηση

    "Η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων σε 6 βασικούς τομείς είναι ίδια ή έχει μικρές διαφορές λέει το 46% των ερωτηθέντων" στο γκάλοπ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Μόνο το 17% πιστεύει ότι οι διαφορές είναι μεγάλες. Δύο στους τρεις λένε ότι αδιαφορούν για την πολιτική. Μόνον 6% θεωρεί προτεραιότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "ταφόπλακα στις ελπίδες του ΠΑΣΟΚ για ανάκαμψη αποτελεί και το νέο γκάλοπ της ΟΡΙΝΙΟΝ παρά το γεγονός, όπως φάνηκε και από την ανάλυση που έκανε η γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμό της ΝΔ, ότι αμφισβητείται η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε σε ορισμένα ερωτήματα η εν λόγω εταιρία για να βγάλει τον Κώστα Σημίτη ως τον πολιτικό που εμπι-στεύονται σήμερα περισσότερο για πρωθυ-πουργό οι Ελληνες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρί-ζει ότι "διατηρείται η σημαντική διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σε ένα ακόμη γκάλοπ. Αυτή τη φορά πρόκειται για γκάλοπ της ΟΡΙΝΙΟΝ που δημοσιεύθηκε στη χθεσινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", σύμφωνα με το οποίο η ΝΔ προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "το πράγματι ανησυχητικό για την αξιωματική αντιπολίτευση στοιχείο είναι ότι :Το σημερινό ΠΑΣΟΚ που έχει κουράσει και κουρασθεί εξακολουθεί να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των "ψηφοφόρων" στο ερώτημα ποιό κόμμα είναι ικανότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας . Προηγείται με 35,7% έναντι 33,1% της ΝΔ".

    [12] Ολυμπιάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τα πυρά της ΔΟΕ, την επιφυλακτικότητα της Οργανωτικής Επιτροπής ,την απαξία και την περιφρόνηση της ΝΔ, καθώς και την αυστηρή κριτική τόσο του εσωτερικού, όσο και του διεθνούς Τύπου εισπράττει η κυβέρνηση χάρη στους όψιμους πειραματισμούς της με την ολυμπιακή προετοιμασία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "την αμείλικτη αλήθεια για την πορεία των ολυμπιακών έργων, τις μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή τους, τις ακυρώσεις άλλων και τη γενικότερη απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας, της οποίας όμως ο προϋπολογισμός έχει τριπλασιαστεί περιγράφει η ΔΟΕ με επιστολή του αντιπροέδρου της Ντένις Οσβαλντ, προς την πρόεδρο του Οργανισμού "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 November 2001 - 17:36:06 UTC