Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-11-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/11/20001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Ολυμπιάδα
  • [06] Ευρωστρατός
  • [07] Πάσσαρης
  • [08] Γ. Παπανδρέου - Σημίτης
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Σεισμός - Κτίρια
  • [11] Τουρκία - Ελληνική μειονότητα
  • [12] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [13] Βουλή - ΔΕΚΑ
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [15] Σοφοκλέους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/11/20001

    Η σύλληψη του Πάσσαρη, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, οι δηλώσεις Λαλιώτη και οι διεργασίες για τον ευρωστρατό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ασφαλιστικό παιχνίδι με ιδιωτικές εταιρίες. "Νέκταρ" για ιδιωτικές ασφάλειες από τον διοικητή του ΙΚΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο σκύλος του πρόδωσε τον Πάσσαρη! Το θρίλερ της σύλληψης. Του τον έστειλαν αεροπορικώς στη Ρουμανία συνεργάτες του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σκύλος και κινητό πρόδωσαν τον Πάσσαρη. Πώς οι Ρουμάνοι κατάφεραν σε δύο μέρες να πιάσουν τον αδίστακτο μακελάρη.

    Η ΑΥΓΗ: Εξαπάτησαν τους αγρότες για το βαμβάκι. Υπουργείο Γεωργίας και κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις τους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η μεγάλη των μπάτσων σχολή Νο4. ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου! Την ώρα που οι Ρουμάνοι συνελάμβαναν τον Πάσσαρη, η Αστυνομία έψαχνε τον σκύλο του!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και νέες προτάσεις για το Ασφαλιστικό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παράθυρο για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και στα δάση. Το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό άνοιξε τον δρόμο.

    ΕΘΝΟΣ: Γυναίκα δόλωμα. Πάσσαρης: Το θρίλερ της διαφυγής από το "ροζ" μονοπάτι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απέραντο ... ν-Ευρώ -ψυχιατρείο θα γίνει η Ελλάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργή Λαλιώτη για τις επιθέσεις που δέχεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Σκληρή απάντηση σε υπουργούς και βουλευτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Πάσσαρης αλώνιζε η ΕΛ.ΑΣ κοιμόταν. Φιάσκο:4 δολοφονίες, 5 ληστείες και συμπλοκές με αστυνομικούς μέσα σε 6 μήνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αμόκ αίματος. 6 νεκρούς συνολικά άφησε στο διάβα του ο Πάσσαρης.

    ΕΣΤΙΑ: Αστυνομία τύπου Ρουμανίας. Η κυβέρνησις την αποκηρύσσει!

    Espresso: Η μοιραία γυναίκα στη ζωή του Πάσσαρη και ο ρόλος της στη σύλληψή του ! Πότε τη γνώρισε και πώς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα internet cafe φορο-λογούνται ως "κουλοχέρηδες". Με κοντόφθαλμη εισπρακτική λογική, η τεχνολογικά υπανάπτυκτη Ελλάδα βάζει φραγμό στην πρόοδο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σύλληψη χωρίς ... γυρισμό! Πιθανότερη εκδοχή η δική του στη Ρουμανία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δύο κινητά, κατάδικος και ...σκύλος έδειξαν Πάσσαρη. Ολη η επιχείρηση για τη σύλληψή του.

    ΝΙΚΗ: "Ροκιές" Λαλιώτη κατά Σημιτοφυλάκων. Μπήκαν στο χορό όλοι οι εκσυγχρονιστές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τιμή ξεκληρίσματος στο βαμβάκι. Ευρωπαϊκή Ενωση-Κυβέρνηση.

    Traffic News: Ο Πάσσαρης καρφώνει επιχειρηματίες, πολιτικούς και αστυνομικούς.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Πάσσαρης καίει τους προστάτες του! "Ξέρω έναν εκτελεστή της 17Ν". Τι είπε ο δολοφόνος στους Ρουμάνους και Ελληνες αστυνομικούς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 8 στα 10 κτίρια χρειάζονται έλεγχο! Πρόταση ειδικών επιστημόνων για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ναι μεν αλλά ... από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το βαμβάκι. Μια νίκη και μια ήττα για την ελληνική πλευρά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Τουρκία στον ευρωστρατό από το ... παράθυρο!

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "γενικευμένη επίθεση εναντίον των - αρκετών - στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις και διαφωνίες για την πολιτική του "σκληρού ροκ" στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Λαλιώτης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "έξω από τα δόντια" τα είπε χθες ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Λαλιώτης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα (στο πλαίσιο του εσωκομμα-τικού "σκληρού ροκ") για κορυφαία στελέχη του Κινήματος και πρωτοκλασάτους υπουργούς που δεν συμφωνούν με το "σκληρό ροκ" που έχει επιλέξει στην αντιπαράθεσή του με τη Νέα Δημοκρατία".

    [04] Ασφαλιστικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "υπέρ της δημιουργίας ενός μικτού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με συνδυασμό αναδιανεμητικών και κεφαλαιο-ποιητικών χαρακτηριστικών, τάχθηκε χθες ο διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος, ανοίγοντας παράλληλα το θέμα της συμμετοχής και της ιδιωτικής ασφάλισης".

    [05] Ολυμπιάδα

    Η Traffic News σημειώνει ότι "άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ δήλωσε αισιόδοξος ότι η Αθήνα θα διοργανώσει εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες με την προϋπόθεση όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά "ότι οι Ελληνες φίλοι μας θα συνεχίσουν να εργάζονται τόσο γρήγορα και σκληρά όπως σήμερα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "εθνική υπόθεση χαρα-κτήρισε ο κ. Σημίτης τους Ολυμπιακούς του 2004. Εδέησε ύστερα από πολύ καιρό να πει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους ο πρωθυπουργός. Αλλά έπρεπε να προσθέσει ακόμη ένα λόγο: ότι επί τέλους, εάν πράγματι επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός να δει ένα από τα οράματά του πραγματοποιούμενο, θα πρέπει να αφήσουν να δράσει ανεμπόδιστη και απερίσπαστη η ιδιωτική πρωτοβουλία".

    [06] Ευρωστρατός

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ένα αμφιλεγόμενο "συμβιβαστικό" σχέδιο πρότειναν εκ νέου για τη συγκρότηση και τη δράση του ευρωστρατού - στην τουρκική ηγεσία, οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Φόρεϊν Όφις κατά τη συνάντηση που είχαν προχθές στην Αγκυρα. Συγκεκριμένα, κατά τις σχετικές πληροφορίες, ο Βρετανός αξιωματούχος Π. Ρίκετς φέρεται να διαβεβαίωσε την τουρκική ηγεσία πως οι δυνάμεις του ευρωστρατού δεν θα δραστηριο-ποιούνται σε περιοχές κρίσης που περιλαμβά-νουν την Κύπρο και το Αιγαίο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά μια τέτοια εξέλιξη, καθώς αποτελεί προϊόν εξωθεσμικών (στο πλαίσιο της ΕΕ) πρωτοβουλιών, για τις οποίες εξαρχής είχαν διατυπωθεί επιφυλάξεις. Η κυβέρνηση δηλώνει τώρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα καταφύγει ακόμα και στη χρήση του δικαιώματα του "βέτο στην ΕΕ, αν η συγκεκριμένη πρόταση τεθεί επισήμως στην επόμενη σύνοδο Κορυφής του Λάακεν από τους Βρετανούς".

    [07] Πάσσαρης

    Η Espresso τονίζει ότι "ένα μονοπάτι στη μεθόριο, κοντά στις Καστανιές του Εβρου, χρησιμοποίησε ο Κώστας Πάσσαρης στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη για να διαφύγει από την Ελλάδα. Στις Καστανιές έφτασε οδικώς, μεταμφιεσμένος και με πλαστά χαρτιά, προκειμένου να αποφύγει τα οργανωμένα ή τα τυχαία μπλόκα της αστυνομίας."

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "την ώρα που οι Ρουμάνοι αστυνομικοί έπιασαν σε διαμέρισμα στο Βουκουρέστι τον επικίνδυνο κακοποιό Κωνσταντίνο Πάσσαρη, οι απεσταλμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έψαχναν να βρουν ... τον σκύλο του, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων. Αυτή ήταν και η μοναδική συμβολή τους στο όλο εγχείρημα για τη σύλληψή του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "όσο κι αν η Ελληνική Αστυνομία αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της όσο κι αν οι άρτια εκπαιδευμένοι Ρουμάνοι αστυνομικοί έκαναν την επιχείρηση σύλληψης του 26χρονου κακοποιού να μοιάζει με παιχνιδάκι, τον πλέον καταλυτικό ρόλο στη σύλληψη του κακοποιού έπαιξε από τη μία ο σκύλος του που ακούει στο όνομα "Μπρούνο" κι από την άλλη οι 24ωρες παρακολουθήσεις ανθρώπων, κινητών και σταθερών τηλεφώνων, που έγιναν με "όπλα" την τελευταία λέξη της ηλεκτρονικής παρακο-λούθησης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "μετά τη ληστεία, οι δύο αξιωματικοί της Ασφάλειας, που βρίσκονταν εκεί από τις 16 Νοεμβρίου, ενημέρωσαν τις ρουμανικές Αρχές ότι ο τρόπος δράσης, η μέθοδος και η στυγνότητα της εκτέλεσης των δύο υπαλλήλων σκιαγραφούσαν έντονα το προφίλ του αδίστακτου κακοποιού που αναζητούσαν και θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιχείρηση σύλληψής του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "ανενό-χλητος αλώνιζε επί 7 μήνες ο Πάσσαρης στην Ελλάδα διαπράττοντας φόνους και ληστείες, διέφυγε ανενόχλητος από τα σύνορα αλλά η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση που συνελήφθη στη Ρουμανία. Ευθείες βολές από στελέχη της ΝΔ για τους ανευθυνοϋπεύθυνους της κυβέρνησης. Τώρα υπάρχει πρόβλημα και στην έκδοση του κακοποιού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "γλαφυρή απεικόνι-ση, αν όχι της παγκοσμιοποίησης, σίγουρα της "βαλκανοποίησης" του εγκλήματος, αποτελεί η υπόθεση Πάσσαρη. Οι λεπτομέρειες της διαφυγής του στη Ρουμανία, της δράσης των συνεργών του και του ανθρωποκυνηγητού των διωκτικών αρχών αποκαλύπτουν όλες τις παραμέτρους του τρόπου με τον οποίο το οργανωμένο έγκλημα δρα, κλείνει τα στόματα , εξαγοράζει συνειδήσεις και νομιμοποιεί τα παράνομα κέρδη".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "άλλες δύο δολοφονίες και τέσσερις ληστείες "χρεώνονται" από την Ασφάλεια στον Κ. Πάσσαρη, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες 4 ληστείες. Μια από τις δολοφονίες ήταν του ταμία στη ΔΕΗ Περιστερίου και η άλλη μιας κοπέλας από την Βουλγαρία που τον αναγνώρισε και την πυροβόλησε. Η επιχείρηση "Μαύρη Θάλασσα" από δύο Ελληνες αξιωματικούς βοήθησε τη ρουμανική αστυνομία , αν και η συνεισφορά της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε διαξιφισμούς στο εσωτερικό".

    [08] Γ. Παπανδρέου - Σημίτης

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο φόβος φυλάει τα έρημα και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις, προχωρεί μεθοδικά και απροκάλυπτα στο πριόνισμα της καρέκλας του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, με σαφέστατη πρόθεση να του δώσει το χρίσμα για το Δήμο της Αθήνας για να τον "κάψει" στην κούρσα της διαδοχής".

    [09] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "σε κινήσεις που θα εξωθήσουν τον πρόεδρο Κληρίδη να παρουσιαστεί αρνητικός στη συνάντηση της 4ης του Δεκέμβρη θα προβεί ο κατοχικός ηγέτης. Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, έχει μελετήσει όλα τα πιθανά σενάρια που θα θέσει ο Ντενκτάς και ο πρόεδρος Κληρίδης θα δώσει απαντήσεις, επικαλούμενος αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ αποφεύγοντας τις παγίδες που θα στήσει ο κατοχικός ηγέτης".

    [10] Σεισμός - Κτίρια

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "πιο ευάλωτα στους σεισμούς έγιναν τα κτίρια της Ελλάδας, ιδίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, μετά το 1995. Οπως προκύπτει από καινούργια έρευνα του ΤΕΕ για την αντισεισμική ενίσχυση των υφισταμένων κτιρίων κατέστη πιο επικίνδυνο κατά μια στάθμη το 37% της χώρας".

    [11] Τουρκία - Ελληνική μειονότητα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "με παρωχημέ-νους νόμους και αναγωγές στην - όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, πιο... φιλελεύθερη οθωμανική τάξη - ετυμηγορία Ανωτάτου Τουρκικού Δικαστηρίου, αφαιρεί το δικαίωμα πρόσκτησης περιουσιακών στοιχείων στα ιδρύματα των μειονοτήτων της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη με διακύβευμα, σε αρμενικό νοσοκομείο, είναι αντιληπτών εντυπώσεων για την περιουσία και τις οικονομικές αντοχές των Ιδρυμάτων της αναγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας και του Πατριαρχείου".

    [12] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής για τις υφαντικές ίνες, χθες στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιόρισε - σε πρώτη φάση- τις προκατα-βολές για τους Ελληνες βαμβακοπαραγωγούν που σε γενικές γραμμές κρίνονται ικανοποιη-τικές από τους αρμόδιους κυβερνητικούς και διπλωματικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες. Οπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον αρμόδιο για τα αγροτικά ζητήματα επίτροπο κ. Φ. Φίσλερ από τον οποίο ζήτησε να καταβάλει -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του- κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση ικανοποιητική για τους Ελληνες παραγωγούς".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "λάδι στη φωτιά των αγροτικών κινητοποιήσεων έριξε η χθεσινή γνωμοδότηση της Διαχειριστικής Επιτροπής για το βαμβάκι. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ουσιαστικά μείωσε την προσωρινή τιμή του βαμβακιού από τις 193,5 δρχ το κιλό που ήταν πέρυσι στις 189,5 δρχ".

    [13] Βουλή - ΔΕΚΑ

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στη Βουλή με τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των προεκλογικών παρεμβάσεων της ΔΕΚΑ ΑΕ στο ΧΑΑ. Δεδομένης της κυβερνητικής άρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στην πολιτική αντιπα-ράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ".

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ασυνέπεια λόγων-έργων... Κριτική του ΣΕΒ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εξομοιώνουν το Internet με... κουλοχέρη! Το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει ετήσιο τέλος έως 306.000 δρχ για κάθε PC στα Internet Cafe".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι αλλαγές σε ΧΑΑ και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Απλοποιείται η διαδικασία εισαγωγής - Μειώνεται ο ρόλος του κράτους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σφάξιμο με το βαμβάκι από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι παραγωγοί καλούνται να... επιστρέψουν χρήματα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Επί τάπητος τα κίνητρα για τοποθετήσεις σε μετοχές".

    [15] Σοφοκλέους

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Η σημαντική απλοποίηση των διαδικασιών εισαγωγής νέων εταιρειών και της κατάρτισης του ενημερωτικού δελτίου, η μεταφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων από το ΧΑΑ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η μείωση γενικότερου ρόλου του κράτους στο Χρηματιστήριο, αποτελούν μερικά από τα εντυπωσιακά μέτρα-τομές που προωθεί η κυβέρνηση στις σχέσεις Χρηματιστηρίου, Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Δημοσίου".  
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 29 November 2001 - 15:47:11 UTC