Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-01-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Τρομοκρατία-Δημοσίευμα
  • [05] Ασφαλιστικό-Πληθωρισμός
  • [06] Ολυμπιάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/2002

    Ο απόηχος από το δημοσίευμα περί τρομοκρατίας στο ΚΑΡΦΙ, το Κυπριακό, το ασφαλιστικό, οι εξελίξεις σχετικά με τον πληθωρισμό και το θέμα της ασφάλειας της Ολυμπιάδας στη διϋπουργική επιτροπή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πρόωρες εκλογές με "κλειδί" 17Ν και Ε.Λ.Α. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογούν τα στοιχεία για την τρομοκρατία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις: Μειώσεις στις αυξήσεις. Για ΙΚΑ, ΤΕΒΕ,ΤΣΑ, ΟΓΑ, ΤΑΕ, Τράπεζες, ΔΕΚΟ κ.α.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπαίνουν στο σχέδιο 104 περιοχές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο μεγάλο φιάσκο της Αστυνομίας που εκθέτει την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χτίζουν στα δάση 150 συνεταιρισμοί.

    ΕΘΝΟΣ: Ηλεκτρονικό δίχτυ στους δρόμους της Αθήνας. 1.200 κάμερες για λόγους ασφαλείας θα καταγράφουν ο,τι κινείται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ...Παλαιά Διαθήκη σε ρόλο...ηγετικό για την τρομοκρατία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξέσπασμα Βάσως για το κράτος-μπάχαλο. Διαλυμένο και πνιγμένο στη διαφθορά διαπιστώνει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με 6 αλλαγές επιστρέφει το ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το γαϊτανάκι του τρόμου. Κλίμα με προαναγγελίες συλλήψεων, αλλά και διαψεύσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Ξέρουν τους τρομοκράτες; Πώς αποκλείουν τυχόν διασυνδέσεις;

    Espresso: Από χθες το βράδυ το μεγάλο ραντεβού των σατανιστών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μονόκλινα και σουίτες στα δημόσια νοσοκομεία. Συνέντευξη: Επανάσταση υπόσχεται ο Αλ. Παπαδόπουλος.

    Traffic News: "Κώστα, σώσε το γάμο μου". Βουλευτής της ΝΔ έμπλεξε με βουλευτίνα και η γυναίκα του τον έπιασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο.

    Η ΧΩΡΑ: Πανικός από τη λίστα του Γρυλλάκη. Τι είπε ο Ν. Κακαουνάκης στη "Χ" για τα παρασκήνια της ιστορίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τιμές τροφίμων:+30% σε 6 χρόνια. Ενώ μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

    [03] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του νέου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό, με την Τουρκία και τον Ντενκτάς να μην έχουν δώσει έως τώρα σαφή δείγματα ότι θα παρακάμψουν τις προκλητικές και αδιάλλακτες θέσεις τους για τα καίρια ζητήματα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "νέος αέρας πνέει στο Κυπριακό και η διεθνής κοινότητα έχει ενθαρρυνθεί ως προς τις δυνατότητες επίλυσης του διεθνούς προβλήματος. Η διαπίστωση ανήκει στον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ο οποίος έφθασε χθες στη Λευκωσία και θα είναι παρών την Τετάρτη στην έναρξη των απευθείας συναντήσεων Κληρίδη-Ντενκτάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "ο "συνδετικός κρίκος" Ντενκτάς και Κληρίδη (...του πιο αδύναμου κρίκου δηλαδή) των πρόσφατων άτυπων συνομιλιών και των επερχόμενων επίσημων "πρόσωπο με πρόσωπο" που ξεκινούν μεθαύριο, ο Αλβαρο ντε Σότο ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ επέστρεψε χθες στη Λευκωσία "με στόχο να βοηθήσει όσο μπορεί και με όποιο τρόπο γίνεται τις δύο πλευρές στις προσπάθειές τους για επίλυση..".

    [04] Τρομοκρατία-Δημοσίευμα

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "σάλο, πανικό και οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση της "λίστας Γρυλλάκη" με ονόματα κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που φέρονται να συνδέονται με τη 17Ν, η οποία έρχεται να δώσει συνέχεια στο ανοιχτό θέμα της τρομοκρατίας μετά τις αμερικανικές πιέσεις".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ποιός μπορεί να εγγυηθή ότι κανένα απολύτως από τα 124 ονόματα - ως επί το πλείστον στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή του ΠΑΚ - τα οποία αναφέρονται στο κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙ , δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τρομοκρατία; Λογικά κανείς. Και φυσικά, ούτε η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "η φιλολογία που αναπτύχθηκε τις μέρες αυτές για την τρομοκρατία, είχε αφορμή την επίσκεψη του Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ. Ηταν ένα από τα θέματα που θα συζητούσε με τους Αμερικανούς αξιωματού- χους και η πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει, δόθηκε με την καθυστερημένη εκπομπή του CBS, που αξιοποίησε τη συγκυρία και έστρεψε δηλητηριώδη βέλη εναντίον του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα".

    [05] Ασφαλιστικό-Πληθωρισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στο "μικροσκόπιο" του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται οι ασφαλισμένοι από το 1983 και μετά, τα προνόμια των εργαζομένων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Τράπεζες, το καθεστώς του ΟΓΑ και η ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. Επιδιώκεται, μάλιστα, να υποβαθμιστούν επικοινωνιακά η μελετώμενη αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των συντάξεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "ένας νέος κύκλος διεκδικήσεων έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού το Δεκέμβριο και η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του κατά τα φαινόμενα εκμηδενίζει τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "ψαλίδι στις αυξήσεις των συντάξεων για το 2002 βάζει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει επιπτώσεις στον ήδη υψηλό πληθωρισμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών για όλους τους ασφαλισμένους, στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα για τις γυναίκες, καθώς και την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "νέες προτάσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα θέσει υπ΄ όψιν του πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας. Μικρή άνοδο στα όρια ηλικίας, μείωση των κύριων συντάξεων με αντιστάθμισμα τη σταδιακή αύξηση των επικουρικών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις τελικές προτάσεις του Δημήτρη Ρέππα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

    [06] Ολυμπιάδα

    Η Espresso αναφέρει ότι "διυπουργική για τους Ολυμπιακούς σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, μόλις δυο 24ωρα μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον, και όλα θα τεθούν επί τάπητος, ιδιαίτερα δε το θέμα της ασφάλειας των Αγώνων και της τρομοκρατίας, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης των ελεγκτών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "το τεράστιο επικοινωνιακό έλλειμμα της χώρας μας, έναντι της διεθνούς σκηνής (και ιδιαίτερα της αμερικανικής κοινής γνώμης) με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει των Ολυμπιακών του 2004, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη σημερινή άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "ραγδαίες είναι οι προετοιμασίες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες του στην εθνική πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πρώτη προτεραιότητα είναι η προμήθεια 1.200 καμερών που θα παρακολουθούν τα πάντα σε εικοσιτετράωρη βάση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "το ζήτημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διϋπουργικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα, μετά και τις επαφές που είχε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, στην Ουάσιγκτον".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 January 2002 - 21:27:19 UTC