Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-03-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/03/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Χρηματιστήριο
  • [04] Ευρωστρατός
  • [05] Εξαγορά ΕΤΒΑ
  • [06] Μεγάλα έργα
  • [07] Στρατός - Μέτρα
  • [08] Ολυμπιάδα 2004
  • [09] Ασφαλιστικό
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Επενδύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/03/2002

    Το ασφαλιστικό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η στάση των ΗΠΑ, η χθεσινή διυπουργική σύσκεψη για την Ολυμπιάδα, η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για τους οπλίτες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μαλλιά κουβάρια για τα Ολυμπιακά ''οφίτσια''. Αναψαν τα αίματα στην κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εισβολή στον ''Αδέσμευτο''. Με πρόσχημα μια αστική αγωγή. ''Κοράκια'', με αιχμή του δόρατος τον γνωστό Παπάζογλου, επιχείρησαν να κλείσουν την εφημερίδα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόβουν ''Μπάρ''-''Big brother''. Αύριο τα μέλη του ΕΣΡ κάνουν το μεγάλο βήμα.

    Η ΑΥΓΗ: Το ΠΑΣΟΚ συζητεί υπό την πίεση της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα κυβερνητική επιτροπή και Εκτελεστικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σταμάτησαν όλα τα έργα. Εγκληματική καθυστέρηση στην εκταμίευση κοινοτικών επιδοτήσεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το παζάρι για τις συντάξεις 1,2 δις ευρώ δίνει ετησίως το Δημόσιο. Η κυβέρνηση αποφασίζει σήμερα την ''προίκα'' των Ταμείων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οικοδομήσιμα όλα τα οικόπεδα. Πως θα δοθεί πράσινο φως στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

    ΕΘΝΟΣ: Προς μείωση επιτοκίων στις πιστωτικές κάρτες. Τράπεζες: Πιο φθηνό μέχρι 1,5 μονάδα το ''πλαστικό'' χρήμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λογαριασμοί του Καραγκιόζη η περιβόητη ''προίκα''! Εκρηκτική παρέμβαση Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εγγραφα ντοκουμέντα για την καταστροφή στο Χρηματιστήριο. Ο Ενοχος ρόλος του ''Τσάρου'' της οικονομίας τότε και σήμερα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα νάρκη στο Στρατό με τις ελληνοποιήσεις. Ενοπλες Δυνάμεις: Μετά την ανταρσία παράθυρο για την κατάταξή τους ως επαγγελματιών οπλιτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φαντάροι με λάιφ-στάιλ. Σε ιδιώτες σίτιση-καθαριότητα, Ιντερνετ, ψυχολόγοι.

    ΕΣΤΙΑ: Ολυμπιάδα και ''καμένη γή''. Τι θα παραλάβη η Νέα Δημοκρατία.

    Espresso: Σατανική καλόγρια η Αντριάνα! Εξοργίζει Ορθόδοξους και Καθολικούς η Σκλεναρίκοβα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με ανακύκλωση η χρηματο-δότηση του Ασφαλιστικού. Παρά τις συστάσεις του ΔΝΤ για δραστική τομή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Ωρα μηδέν'' για τη χρηματοδότηση. Κρίσιμη συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής-Εκτελεστικού Γραφείου ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θητεία λάϊτ με Ιντερνετ καφέ και φροντιστήρια. Λίφτινγκ στον στρατό με αντιπαροχή κάνει ο Γιάννος.

    ΝΙΚΗ: ''Σκληρό ρόκ'' από ΝΔ για ασφαλιστικό. Μετά τον Σουφλιά στο χορό και Μητσοτάκης - Ρουσσόπουλος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επικίνδυνη η προσέγγιση με όποιο κόστος. Ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

    Traffic News: Η Αντριάνα σοκάρει το Παρίσι. Η Σκλεναρίκοβα ''Ευσεβής Ερωμένη''.

    Η ΧΩΡΑ: Ολες οι συντάξεις. Μόνο 7% των συνταξιούχων ξεπερνά τα 880 ευρώ το μήνα. Τι θα πάρουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μικρομεσαίοι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 10 μέτρα για άνετη θητεία. ΙΝΤΕΡΝΕΤ για τους στρατευμένους, επαγγελμα-τική κατάρτιση κλπ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συναγερμός για το νέο διατροφικό εφιάλτη. Σε επιφυλακή ο ελεγκτικός μηχανισμός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι ασφαλισμένοι λένε ''όχι'' σε: παραπλάνησή τους, σε ''κούφιο'' διάλογο, σε συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους.

    [03] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''πρωταγωνιστής στο παιχνίδι στήριξης του Χρηματιστηρίου κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Νικ. Χριστοδουλάκης, ''τσάρος'' σήμερα της Οικονομίας. Ο ίδιος δίδει το σύνθημα για το ξεπούλημά τους προκαλώντας νέο κραχ στο Χρηματιστήριο και νέες καταστροφές. Ο κ. Χριστοδουλάκης με τη σημερινή στάση του δίνει ακόμη μια κλωτσιά για να πάει οριστικά στα τάρταρα το Χρηματιστήριο. Μήπως πίσω από το ξεπούλημα ή τη μετοχοποίηση κρατικών τραπεζών κρύβεται η πτώχευση του κράτους και οι κυβερνώντες πωλούν ο,τι βρουν μπροστά τους για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες; Είναι αλήθεια ότι δανείζονται και από εμπορικές τράπεζες;''.

    [04] Ευρωστρατός

    Η Espresso αναφέρει ότι ''καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου στο θέμα του ευρωστρατού. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επανειλημμένως ότι η Ελλάδα θα κρατά στα χέρια της το χαρτί του βέτο μέχρι να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. ''Εάν για την υπεράσπιση των συμφε-ρόντων μας χρειαστεί να απομονωθούμε και να ασκήσουμε δικαίωμα βέτο, θα το κάνουμε'' απάντησε ο κ. Παπανδρέου''.

    [05] Εξαγορά ΕΤΒΑ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''άλλη μια κίνηση ματ στον τραπεζικό χώρο έκανε η Τράπεζα Πειραιώς με τη χθεσινή οριστική υπογραφή της τελικής σύμβασης για την εξαγορά του 57,8% της ΕΤΒΑ. Σήμερα αναμένεται να μεταβιβαστεί το πακέτο των μετοχών και έτσι πλέον η μεγάλη επενδυτική τράπεζα περνά στον απόλυτο έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς και του ομίλου Σάλλα. Κίνηση η οποία βεβαίως ισχυροποιεί κατά πολύ τη σημερινή θέση της Τράπεζας Πειραιώς στην εγχώρια και όχι μόνο τραπεζική αγορά''.

    [06] Μεγάλα έργα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''η εγκληματική καθυστέρηση στην εκταμίευση των κοινοτικών επιδοτήσεων, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη κρίση στο χρηματιστήριο, έχουν μπλοκάρει στην κυριολεξία τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα, προκαλώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην αγορά. Μια σειρά από εργολάβους και επιχειρηματίες βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, ενώ εγκλωβισμένες παραμένουν και οι τράπεζες''.

    Συνεργασία ελληνικών - γαλλικών πανεπιστημίων

    Σύμφωνα με την Traffic News, ''διακόπτονται οι συνεργασίες γαλλικών πανεπιστημίων με ιδιωτικά ελληνικά κολέγια προκειμένου να ξεκινήσουν οι επίσημες συνεργασίες ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων που θα οδηγήσουν σε κοινά διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών και σε κοινά πτυχία''.

    [07] Στρατός - Μέτρα

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''σε γερό λίφτινγκ της στρατιωτικής θητείας με 10 μέτρα- τομές και πόρους από την αντιπαροχή εκατοντάδων στρατοπέδων που εγκαταλείπονται, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Τη δέσμη των 10 μέτρων, που περιλαμβάνει από κατάρτηση της ... Καλλιόπης, ιδιωτικά κέτερινγκ, γυμναστήρια, μοντέρνα ΚΨΜ, ''χακί'' Internet καφέ, σχολεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και επιδόματα στους άπορους στρατευμένους, εξήγγειλε χθες ο υπουργός Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Η έναρξη της τρόπον τινά λάιτ θητείας αρχίζει αμέσως''.

    [08] Ολυμπιάδα 2004

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''αιχμές για τα χρονοδιαγράμματα στους τομείς της φιλοξενίας και των μεταφορών, που είναι οριακά, άφησε η πρόεδρος της ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, ενώ ζήτησε να συνεχιστεί ο ''μαραθώνιος'' για το 2004 σε...ρυθμό σπριντ, αφού δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό χρονικό περιθώριο. Παράλληλα, η κ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη είπε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι ''οριακό είναι το σημείο του χάσματος μεταξύ της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου και του προκατόχου της Κώστα Λαλιώτη, όσο οριακό είναι το σημείου που βρίσκονται τα Ολυμπιακά έργα που είναι στην ευθύνη του υπουργείου της!!! Εκλεψε την παράσταση στη χθεσινή Διυπουργική για τα ολυμπιακά έργα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, που έριξε σαφέστατες βολές κατά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Παπανδρέου έδειξε προβληματισμένη για το χρονικό διάστημα που έχει χαθεί τόσο καιρό, καθώς υπογράμμισε ότι τα έργα βρίσκονται σε οριακό σημεία αλλά εν τούτοις εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''το ΠΑΣΟΚ θα παραδώση στη Νέα Δημοκρατία ''καμένη γή''. Και δεδομένου ότι το πρώτο μέλημα της Κυβερνήσεως που θα προκύψη από τις επόμενες εκλογές θα είναι η επιτυχής διοργάνωσις των Ολυμπιακών Αγώνων, η σημερινή Κυβέρνησις οδηγεί την υπόθεσε σε ''φιάσκο''.

    [09] Ασφαλιστικό

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει ο ''γόρδιος δεσμός'' του ασφαλιστικού συστήματος, ύστερα από την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να απορρίψει τις προτάσεις Ρέππα και να κατέλθει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Κομβικό σημείο στις περαιτέρω εξελίξεις αποτελεί η σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, από την οποία αναμένεται να εξαχθεί η οριστική απάντηση στο μείζον πρόβλημα της χρηματο-δότησης του συστήματος''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''πλήρως εναρμονισμένη με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του ευρωπαϊκού κεντροδεξιού άξονα, η ΝΔ χορεύει στους ρυθμούς του... ''σκληρού ροκ'' στο Ασφαλιστικό, απαιτώντας επάνοδο της κυβέρνησης στην αντιλαϊκή φιλοσοφία των περσινών μέτρων. Μετά τον Γ. Σουφλιά που απέρριψε ως... ήπιες τις προτάσεις Ρέππα, τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο Θ. Ρουσόπου-λος υπεραμύνθηκαν χθες των παρεμβάσεων-σοκ στο ασφαλιστικό σύστημα, ζητώντας περισσότερη κυβερνητική ''τόλμη''.

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι ''τη χρηματοδότηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Ρέππα πρόκειται να εγγυηθεί σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης. ''Εγγυώμαι τη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης λύσης του ασφαλιστικού για μια γενιά, για 35 χρόνια'', δήλωσε χαρακτηριστικά χθες στο ''Εθνος'' ο κ. Χριστοδουλάκης, αν και το ερώτημα είναι εάν μπορεί να διαθέσει τα 100 δις. δρχ τον χρόνο που ζητά ο υπουργός Εργασίας''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''εμπλοκή παρουσιάζεται στη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού, καθώς ερμηνείες και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφο-ρίες με τη μορφή διαρροών από κυβερνητικά στελέχη, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να καταλήξει στην οριστικοποίηση του ποσού, αλλά και στον τρόπο χρηματοδότησης του συστήματος''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''σε μια στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις προοπτικές του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, η κυβέρνηση παραδομένη στις εκλογικές σκοπι-ότητες επιμένει σε μία κατ' όνομα μεταρρύθμιση, η οποία αντί για οικονομίες δημιουργεί νέες δαπάνες, τις οποίες υποτίθεται χρηματοδοτεί με τους αυτούς ανακυκλούμενους πόρους''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι ''η επίλυση του ασφαλιστικού με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες, αποτελεί για τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου το εφαλτήριο για την αντεπίθεση που προσδοκά το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αναστρέψει την αρνητική εικόνα. Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πλέον επικίνδυνα και η προβολή του κυβερνητικού έργου, που αποτελεί και το μοναδικό όπλο της κυβέρνησης, πρέπει να αρχίσει μέχρι το καλοκαίρι''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''εμπρηστική'' παρέμβαση με άγνωστες ... συνέπειες έκανε χθες για το θέμα του ασφαλιστικού ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο-ούτε πολύ... ''λογαριασμούς του Καραγκιόζη'' τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα Κρατικά Ταμεία θα ... ''προικοδοτήσουν'' το Ασφαλιστικό Σύστημα''.

    [10] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι ''σημαντικά ενισχύονται τα σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα, σχετικά με την πολιτική ''προσέγγισης με όποιο κόστος'', που ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών και η κυβέρνηση συνολικά, έναντι της Αγκυρας, καθώς αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση, ακόμη και με τις εκτιμήσεις της ελληνικής πρεσβείας στη γειτονική χώρα. Τούτο γίνεται ολοφάνερο, από την ετήσια έκθεση της πρεσβείας, προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι ''διπλωμάτες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχουν ενημερώσει αρμοδίως τον κ. Παπανδρέου για την ενίσχυση του ρόλου του στρατού στο πολιτικό γίγνεσθαι της Τουρκίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυρίαρχη διαπίστωσή τους είναι ότι δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας της προσέγγισης επιβάλλονται απαισιοδοξία και σκεπτικισμός. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ενημερωθεί από υψηλής πληροφόρησης και γνώσης πρέσβεις για την αναβάθμιση του ρόλου των στρατηγών της Αγκυρας, που έχει εγκλωβίσει τα ηγετικά πρόσωπα της εκεί πολιτικής τάξης, όπως είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Τζεμ και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ντερβίς''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "κατά την πάγια τακτική της, η Αγκυρα επιχείρησε και πάλι να εμπλέξει με ανυπόστατους ισχυρισμούς την Ελλάδα σε θέματα που άπτονται της τρομοκρατίας, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ευαισθησία που υπάρχει, κυρίως στις ΗΠΑ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Την επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο διοικητής της διεύθυνσης σχεδιασμού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Ρεζάτ Τουργκου, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του τουρκο-αμερικανικού συμβουλίου που πραγματο-ποιείται στην Ουάσιγκτον".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "σε πολιτικό επίπεδο η Ουάσιγκτον πέρασε το μήνυμα ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν και, στην ουσία, δεν μπορούν να παρέμβουν σε αυτό το θέμα. Επίσης, μετά από τις τοποθετήσεις αξιωματούχων διεφάνη ότι στην αμερικανική πρωτεύουσα επικρατεί η άποψη ότι η Τουρκία θα πρέπει να κινηθεί εποικοδομητικά σε θέματα όπως το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, διότι μόνο έτσι θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της, κάτι το οποίο εντάσσεται από την Ουάσιγκτον στις στρατηγικές επιδιώξεις των Ηνωμένων Πολιτειών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "τις αδιάλλακτες θέσεις της Αγκυρας στο Κυπριακό για την "ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών και δύο διαφορετικών λαών" αλλά και την άποψή της ότι έχει αρχίσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, πα-ρουσίασε η τουρκική ηγεσία στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, όπως αποκάλυψε ο Μπουλέντ Ετζεβίτ".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Νέοι κανόνες για 10 δις ευρώ. Αλλάζει το καθεστώς αυτοχρηματοδότησης στα δημόσια έργα''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Με ιδιωτικά κεφάλαια έργα 10,3 δις. ευρώ. Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου και πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''ΔΝΤ: Αισιοδοξεί για τις οικονομίες ΕΕ και ΗΠΑ. Η Ιαπωνία δεν βλέπει φως στο τούνελ κατά το 2002''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Γενναία επιδότηση για ποιοτικές επενδύσεις.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Η στραβή είναι η αγορά ... ή στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση. Δεν έπεισαν οι δηλώσεις Χριστοδουλάκη''.

    [12] Επενδύσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Στα 58,6 εκ. ευρώ καθορίστηκε, με κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ποσό των επιχορηγήσεων για ειδικές κατηγορίες επενδύσεων που θα ενταχθούν το 2002 στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εθν. Οικονομίας αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επαναφοράς των αφορολόγητων αποθεματικών για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων γενικώς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 March 2002 - 17:54:17 UTC