Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [05] Επίσκεψη Γ. Παπαντωνίου στην Ουάσιγκτον
  • [06] Μέση Ανατολή
  • [07] Γιατροί - Νομοσχέδιο
  • [08] ΝΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/04/2002

    Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων, η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Διπλό επίδομα στους συνταξιούχους. Απόφαση-σταθμός για το οικογενειακό επίδομα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τα γκάλοπ καταποντίζουν το ΠΑΣΟΚ. Πάνω από 8% μπροστά η ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διορισμοί με νέα κριτήρια. ΑΣΕΠ: Αλλαγές στους γραπτούς διαγωνισμούς και στα μόρια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ η σοβαρότητα του Σημίτη. Φτάνει πια... χορτάσαμε από δαύτην.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σφαγές νηπίων. Οι Πραιτωριανοί του Σαρόν δολοφονούν χωρίς διάκριση.

    ΕΘΝΟΣ: Ο νέος νόμος για τους γιατρούς. Τι προβλέπει το τελικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το δράμα των Παλαιστινίων στο Ναό της Γεννήσεως τροφοδοτεί... παπικές δολοπλοκίες για την διαρπαγή των Αγίων Τόπων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρη διετία. Δυο χρόνια ακυβερνησίας και χάους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι καλύτερες σχολές για την αγορά εργασίας. Πανελλαδικές: Τι δείχνει πανεπιστημιακή έρευνα για την αξία των πτυχίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αιματοχυσία παρά την κατακραυγή. Κλιμακώνει ο Σαρόν-Ξεσηκώνονται οι λαοί όπου Γης.

    ΕΣΤΙΑ: Πρωθυπουργός της ανεργίας. Το μεγάλο έγκλημα της διετίας.

    Espresso: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γιος του Δημαρά. Τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο με τη μηχανή του.

    ΤΑ ΝΕΑ: ''Δεσμεύομαι'' για καλύτερες μέρες. Ο Σημίτης απόψε στην TV.

    Traffic news: Απείλησαν να με σκοτώσουν αν δεν πλήρωνα τη μίζα της παράγκας. Αίσθηση από δηλώσεις παράγοντα του Παναιγειάλειου που ακούστηκαν χθες στον ''Κίτρινο Τύπο''.

    Η ΧΩΡΑ: Ηρθε η ώρα του Καραμανλή. Το λαϊκό αισθητήριο και η διεθνής αναγνώριση δείχνουν ότι σύντομα θα είναι πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δημόσιο: αλλαγές στις προσλήψεις. Νέα κριτήρια, ριζικά διαφορο-ποιημένα, προτείνει το ΑΣΕΠ.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι ''σε κατάσταση... συναγερμού τέθηκαν εδώ και δυο μέρες τα συστήματα αεράμυνας της Κύπρου, με αφορμή την υπέρπτηση δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Η παρουσία των τουρκικών μαχητικών, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε τον πανικό σε κατοίκους του νησιού, καθώς τα αεροσκάφη της Αγκυρας έκαναν φανερή την παρουσία τους πάνω από το αεροδρόμιο ''Ανδρέας Παπανδρέου'' της Πάφου''.

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''πράσινο φως'' έχει πάρει από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο για να παρουσιάσει ιδέες στα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό. Υπό τον όρο βέβαια πως αυτό θα το επιτρέπουν τα δεδομένα του τρίτου γύρου... Ταυτόχρονα, Αμερικανοί και Βρετανοί έχουν συμφωνήσει να εντατικοποιήσουν τις παρεμβάσεις των μεσολαβητών επιδιώκοντας θετική τροπή στις εξελίξεις''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι ''όπως αναμένετο για τα μέσα της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού, πράγματι καθίσταται εμφανέστερη η εμπλοκή του λεγόμενου ''Διεθνούς Παράγοντα'' (και των συμφερόντων του) παράλληλα με τις τραγικές κατά βάση, ''διακοινοτικές συνομιλίες'', εμπλεκόμενος με προετοιμασθέντα ''σχέδια'' και ''διεξόδους λύσης''.

    [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η Traffic news γράφει ότι ''επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι αγρότες της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι προχώρησαν στον αποκλεισμό και των τελευταίων περιφερειακών δρόμων, ενώ οι επικεφαλής τους εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους, εάν το υπουργείο Γεωργίας εξακολουθεί να τηρεί αρνητική στάση απέναντι στα αιτήματά τους''.

    [05] Επίσκεψη Γ. Παπαντωνίου στην Ουάσιγκτον

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, θα έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου, στις οποίες αναμένεται να συζητήσει τη διμερή αμυντική συνεργασία, τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας, το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, θέματα ΝΑΤΟ και ΕΕ και τις διεθνείς εξελίξεις, όπως Μέση Ανατολή, ανατολική Μεσόγειο, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό και Βαλκάνια. Σήμερα ο κ. Παπαντωνίου θα συναντηθεί στο Πεντάγωνο διαδοχικά με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου, πτέραρχο Ρίτσαρντ Μάιερς''.

    [06] Μέση Ανατολή

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''αίμα αθώων συνεχίζει να ποτίζει το χώμα της Μέσης Ανατολής. Η αγριότητα που επιδεικνύει ο στρατός του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και η δολοφονία ακόμη και μικρών παιδιών παραπέμπουν στη σφαγή των νηπίων από το Βασιλιά Ηρώδη. Περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ αυτών και πολλά μικρά παιδιά σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Ναμπλούς και την Τζενίν''.

    [07] Γιατροί - Νομοσχέδιο

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''στα χέρια του υπουργού Υγείας βρίσκεται το τελικό νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των γιατρών. Προβλέπει την καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση ειδικότητας, εξάμηνη υποχρεωτική άσκηση σε Κέντρα Υγείας, καθώς και την καθιέρωση βιβλιαρίου εκπαίδευσης ειδικευόμενου. Ακόμη πιο δύσκολες γίνονται οι εξετάσεις για την αναγνώριση πτυχίων από το ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ μετά από 7 χρόνια θα καταργηθούν και οι μετεγγραφές από το εξωτερικό''.

    [08] ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''κωμικό'' χαρακτήρισε ο Κώστας Καραμανλής να ζητήσει σε αυτή τη φάση εκλογές, όταν δεν μπορεί το κόμμα του να τις επιβάλει. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ αποδυνάμωσε αισθητά το ενδεχόμενο να ζητήσει εκλογές ακόμη και αν το κόμμα του έχει μια καλή πορεία στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''επιφυλάξεις για την κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών και το συσχετισμό τους με φαινόμενα τύπου Πορτογαλίας-Γκουτιέρες, εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βαυαρικό ραδιόφωνο και στην ελληνική υπηρεσία της ''Ντόιτσε Βέλε''.

    ΠΑΣΟΚ - Συνέντευξη πρωθυπουργού - Δη-μοσκοπήσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''δεσμεύεται'' για καλύτερες μέρες απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης . Στη συνέντευξη που θα δώσει στους δημοσιογράφους τεσσάρων ιδιωτικών καναλιών και της κρατικής τηλεόρασης, ο κ. Σημίτης θα δηλώσει ότι ''δεσμεύεται'' προσωπικά για τέσσερα μεγάλα θέματα, που θα φέρει εις πέρας στη διάρκεια της διετίας που απομένει ως τις εκλογές. Πρόκειται, όπως θα πεί, κατά την ''απαγγελία '' του ''δεσμεύομαι'' για: την πραγματική σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση, στόχος φιλόδοξος που έχει να κάνει και με τη βελτίωση της πολύπαθης καθημερινότητας, η οποία αποτελεί, αν και δεν ομολογείται το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της κυβέρνησης. Την προώθηση του κοινωνικού κράτους με την επίλυση του Ασφαλιστικού και την ουσιαστική μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας. Την επιτάχυνση της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες , που όπως θα τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι ο νέος εθνικός στόχος για τη χώρα, απόλυτα συνυφασμένος με τη ''νέα εθνική αυτοπεποίθηση''. Την εδραίωση της διεθνούς θέσης της χώρας, μέσω της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο εξάμηνο του 2003''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ''φαίνεται πως τα διάφορα...''γιατροσόφια'' όπως πχ εκείνο με την ...''μοιρασιά'' της εξουσίας με την Αριστερά του...Συνασπισμού- γιατί η πραγματική Αριστερά, του ΚΚΕ και των ...λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων (!) δεν ...τσιμπάει - ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ. Και έτσι, αντί να μικρύνει η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ΜΕΓΑΛΩΣΕ και έφτασε πάλι τις ΟΚΤΩ μονάδες!!! Τι φταίει; Ο πρωθυπουργός. Το παραμύθι ότι για όλα φταίνε οι υπουργοί, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι καιρός να σταματήσει''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''συμπλη-ρώνονται δύο χρόνια από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000. Δύο χρόνια χαμένα, δύο χρόνια πλήρους ακυβερνησίας, δύο χρόνια...χάος''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''μηνύματα θριαμβευτικής νίκης στις επερχόμενες εθνικές εκλογές από το νέο γκάλοπ της MRB σε πανελλαδική βάση, το οποίο εκτοξεύει στις οκτώ μονάδες τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, ενώ δίνει στον Κώστα Καραμανλή προβάδισμα 1,5 μονάδας από τον Κ. Σημίτη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "κλίμα πολιτικής ασφυξίας δημιουργούν για την κυβέρνηση οι τρεις δημοσκοπήσεις που θα δοθούν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "στη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήση να ωραιοποιήση τα πάντα. Ηδη, άλλωστε, η κυβερνητική προπαγάνδα κυκλοφόρησε ένα κείμενο 89 σελίδων (!) που περιλαμβάνει το υποτιθέμενε "έργο της διετίας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 April 2002 - 17:59:38 UTC