Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/07/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Καραμανλής
  • [05] Συντελεστής δόμησης
  • [06] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/07/2002

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη", η ομιλία του πρωθυπουργού στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση και η περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη Φθιώτιδα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 8 μήνες ''ράβε-ξήλωνε'' με τη ''17Ν''. Ο ρόλος της ''τριαδικής'' ηγεσίας των τρομοκρατών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κρύβουν τον ''εγκέφαλο''. Αγωνιώδεις προσπάθειες να βγάλουν ''λάδι'' το ΠΑΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με σχέδιο εγκλώβισαν τον Ξηρό. Χωρίς κλειδιά στον Πειραιά- Η αρμαθιά βρέθηκε σε σάκο στη γιάφκα της οδού Πάτμου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συνελήφθη ο αρχηγός της 17Ν στο Στρασβούργο. Ετοιμα 7 εντάλματα σύλληψης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο σχέδιο. Στα ύψη οι τιμές των οικοπέδων.

    ΕΘΝΟΣ: Θρίλερ για έξι πρόσωπα-κλειδιά της 17Ν. Ο εισαγγελέας ''δένει'' τις κατηγορίες και υπογράφει εντάλματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μηδένα προ του τέλους... πανηγύριζε. Β. Πολύδωρας: Αλλο εξάρθρωση και άλλο παράδοση υλικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρέμουν για αντίποινα. Εκτακτα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συλλήψεις μόνο για την ''ομάδα Ξηρού''. Τρομοκρατία: Οπλα, γιάφκες και χτυπήματα χρεώνονται στο βομβιστή του Πειραιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 σενάρια ζητούν αρχηγό. Σύγχυση στο κοινό από τους αυτοσχέδιους ''αναλυτές''.

    ΕΣΤΙΑ: Η δίκη της ''17 Νοέμβρη''. Το κυρίαρχο γεγονός της προσεχούς διετίας.

    Espresso: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η τρόικα της 17Ν. Πως και που συστάθηκε η οργάνωση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο στόχαστρο ο αρχηγός της 17Ν. Ο δεύτερος γύρος των ερευνών.

    Traffic news: Βουίζει η Αθήνα για τον Βασιλικό. Κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι διοχέτευαν ότι συνελήφθη στη Γαλλία.

    Η ΧΩΡΑ: Στη... σύνταξη τα ''παιδιά'' της 17Ν. Εν ενεργεία οι ''παππούδες'' εγκέφαλοι. Παραδόθηκε ολόκληρος ο παλαιός ληγμένος και άχρηστος οπλισμός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ώρα του εισαγγελέα. Μετά τον καταιγισμό των ανακαλύψεων όπλων και στοιχείων για τη ''17 Νοέμβρη''.

    [03] Τρομοκρατία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''Στο Στρασβούργο συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ, πριν από μία εβδομάδα, ο αρχηγός της 17Ν. Κρατείται σε άγνωστο, ακόμα και για τα επιχειρησιακά κλιμάκια των ελληνικών Αρχών, σημείο. Αυτό αναφέρει η τελευταία και πιο σίγουρη διασταύρωση πληροφοριών από αστυνομικές και δικαστικές πηγές''.

    Η Traffic news υποστηρίζει ότι ''βουίζει η Αθήνα για τον Βασιλικό. Κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι διοχέτευαν ότι συνελήφθη στη Γαλλία. Κανένα στοιχείο δεν τον συνδέει με τη ''17Ν''. Πληροφορίες για ανάμιξη καθηγητή πανεπιστημίου με το ψευδώνυμο ''Νικήτας''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''την καρδιά της ''17Ν'' είναι έτοιμη να ακουμπήσει η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από είκοσι επτά (27) ολόκληρα χρόνια ανενόχλητης δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, αφού ήδη έχουν εντοπιστεί οι γιάφκες με το υλικό που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες στις δολοφονικές επιθέσεις τους και οι αποκαλύψεις για τον εγκέφαλο της οργάνωσης σχεδόν τον φωτογραφίζουν''.

    Η Espresso γράφει ότι ''στην κορυφή της πυραμίδας της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν: ένας 63χρονος, σήμερα, άνδρας, που αποτέλεσε και τον αρχηγό της οργάνωσης. Βασικό χαρακτηριστικό του: Η πλατιά μόρφωση, με σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, αριστερές ιδέες από τα νεανικά του χρόνια και τοποθετημένος ιδεολογικά στο χώρο των τροτσκιστών. Μία περίπου 45χρονη γυναίκα, ''εντυπωσιακής ομορφιάς'', όπως περιγράφεται, ξανθιά, με άψογο ντύσιμο και πολλές γνωριμίες στο χώρο της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας. Ενας 55χρονος άνδρας, που ήταν ο οργανωτής και ο υπασπιστής της οργάνωσης. Αυτός σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια τις επιθέσεις της ''17 Νοέμβρη'' και εθεωρείτο σε αυτόν τον τομέα αναντικατάστατος''.

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''σφίγγει πλέον ο κλοιός γύρω από τον ηγετικό πυρήνα της ''17 Νοέμβρη''. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που εποπτεύει τις έρευνες, ολοκληρώνει τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και προχωρεί στην έκδοση των ενταλμάτων. Αναμένεται να αφορούν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση για τα πρόσωπα που θεωρείται ότι είναι κλειδιά στην οργάνωση''.

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι ''το DNA μιλάει... Οπως προέκυψε από τις εργαστηριακές αναλύσεις, ο Σάββας Ξηρός ήταν ο χειριστής του αυτοσχέδιου μπαζούκας, ο άνθρωπος που στόχευσε και έπληξε την κατοικία του Γερμανού πρέσβη Καρλ Χάινς Κούνα, στις 17 Μαϊου 1999. Αυτό έδειξαν οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Ανάλυσης Βιολογικών Ερευνών (ΔΕΕ).

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''οι μυστικές υπηρεσίες και η Αντιτρομοκρατική είχαν εγκλωβίσει τον Ξηρό, που πήγαινε ανυποψίαστος στο λιμάνι του Πειραιά για να τοποθετήσει τις βόμβες. Αποκαλύπτεται τώρα ότι ο Ξηρός δεν είχε μαζί του εκείνο το βράδυ την αρμαθιά με τα 17 κλειδιά. Αυτά βρέθηκαν σε σάκο στη γιάφκα της οδού Πάτμου. Ολα δείχνουν το σχέδιο, αλλά και τις διαρροές με το όργιο φημών και παραπληροφόρησης για τα μέλη της ''17Ν''. Αναμένονται, πάντως, τις επόμενες ημέρες συλλήψεις μελών της οργάνωσης, κάτι για το οποίο πιέζουν οι Αμερικανοί''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι ''οι διασυνδέσεις των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' με οργανώσεις άλλων χωρών τρομοκρατούν ιδιαίτερα τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν δυναμικό χτύπημα στην Αθήνα και λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Τα μέτρα ελήφθησαν και μετά τις εμπεριστατωμένες πληροφορίες που έχουν για διασυνδέσεις της οργάνωσης με φανατικές ισλαμικές οργανώσεις''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''η Αστυνομία ακολουθεί πολύ σωστή τακτική στην ενημέρωση της Κοινής γνώμης για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση Ξηρού-''17 Νοέμβρη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι ''να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της τρομοκρατίας, προκειμένου να αναστρέψει τη δεινή θέση της κυβέρνησής του όπως αποτυπώνεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης''.

    [04] Καραμανλής

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη νοοτροπία του 'φταίνε όλοι οι άλλοι' εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής από τη Λαμία, κάνοντας ταυτόχρονα και νέο άνοιγμα στους πολίτες απ΄ όλους τους ιδεολογικούς χώρους, σε μια απάντηση κατ΄ ουσίαν στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς κατά την οργανωτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ".

    [05] Συντελεστής δόμησης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "χιλιάδες οικόπεδα θα διπλασιάσουν την εμπορική τους αξία, με την επαναφορά του συντελεστή δόμησης στη νέα του μορφή, που πρόκειται μέσα στο καλοκαίρι να γίνει νόμος του κράτους. Ο νέος νόμος, που ήδη έχει γίνει γνωστός στις γενικές γραμμές του, ανέβασε τις τιμές των οικοπέδων σε πολλές περιοχές".

    [06] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε 'one man show' εξελίχτηκαν οι εργασίες της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος, βοηθούσης και της συγκυρίας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κυριαρχία του στα εσωκομματικά δρώμενα, αναγκάζοντας τους επίδοξους διαδόχους να στοιχηθούν πίσω του, μέχρι τουλάχιστον τις εθνικές εκλογές του 2004".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "μέσα στο γενικότερο κλίμα των ημερών η συνδιάσκεψη εξελίχθηκε σε περίπατο για τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και συνεργάτες του έλεγαν ότι 'δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για εσωκομματική γκρίνια, όποιος το επιχειρήσει θα αναλάβει υψηλό ρίσκο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σε κλίμα ευφορίας λόγω των θετικών εξελίξεων στο Μέτωπο της τρομοκρατίας ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οπως ήταν φυσικό, την παράσταση έκλεψε η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος έκανε και νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, εν όψει των εκλογικών συμμαχιών που θα διαμορφωθούν μετά τον Α' Γύρο των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών του Οκτωβρίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 July 2002 - 20:13:32 UTC