Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ερευνες - Προσαγωγές - Τρομοκρατία
  • [04] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [05] Συμβασιούχοι δημοσίου
  • [06] Ανταλλακτικά ΙΧ
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Ιδιωτικοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/07/2002

    Η σύλληψη 60χρονου καθηγητή, ο οποίος κατά την αστυνομία φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της ''17 Νοέμβρη'', η συνέχιση της εξέτασης των Βασίλη και Χριστόδουλου Ξηρού και Διονύση Γεωργιάδη, σχετικά με τη δράση της ''17 Νοέμβρη'', ο νέος κανονισμός της ΕΕ για φθηνά ΙΧ, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η τύχη των συμβασιούχων του δημοσίου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συλλαμβάνουν την ηγεσία. Αιφνιδιαστική σύλληψη του θεωρητικού της 17Ν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της 17Ν. Ο 60χρονος καθηγητής κρυβόταν στους Λειψούς με το πλαστό όνομα Μιχάλης Οικονόμου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εφεραν αρχηγό από τους Λειψούς. Επιχείρηση σύλληψης με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ: Προστασία των δικαιωμάτων ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος. Δεν πείθουν οι εισαγγελικές διαβεβαιώσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η ''Αυριανή'' οδήγησε στη σύλληψη Γιωτόπουλου. Συνέλαβαν τον αρχηγό της 17Ν λίγο πριν την κοπανήσει για την Τουρκία. Καταιγίδα νέων αποκαλύψεων και συλλήψεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Συνέλαβαν τον Αλ. Γιωτόπουλο. Υστερα από πολυήμερη παρακολούθηση στους Λειψούς. Φέρεται ως ο αρχηγός της 17Ν. Χρησιμοποιούσε το όνομα Μιχ. Οικονόμου και δήλωνε καθηγητής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σέρβις στις τιμές όλων των ανταλλακτικών ΙΧ. Τέρμα στο μονοπώλιο των αντιπροσωπειών.

    ΕΘΝΟΣ: Σύλληψη μυστήριο με απόβαση κομάντος στους Λειψούς. Ενώ σήμερα η ομάδα Ξηρού οδηγείται στον Κορυδαλλό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Βούτηξαν'' στους Λειψούς και ... έβγαλαν λαβράκι! Προσήγαγαν 60χρονο καθηγητή, πιθανώς ηγετικό στέλεχος της ''17Ν''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέες διαφωνίες για τους συμβασιούχους. Κόντρες Σκανδαλίδη-Ρέππα-Χριστοδουλάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συνέλαβαν στους Λειψούς τον αρχηγό. Τρομοκρατία: Αστυνομική επιχείρηση-θρίλερ από αέρα και θάλασσα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Πιάσαμε τον αρχηγό''. Οι αρχές βεβαιώνουν ότι άρπαξαν το μεγάλο ψάρι της 17Ν στους Λειψούς.

    ΕΣΤΙΑ: Πλήρης εξάρθρωσις. Συνελήφθη ο αρχηγός της ''17 Νοέμβρη''.

    Espresso: Οι δύο μοιραίες γυναίκες στη ζωή του αρχηγού της 17Ν. Πως έμπλεξαν μαζί του. Ο ρόλος τους σήμερα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το τέλος της ''17 Νοέμβρη''. Συνελήφθη ο αρχηγός της. Είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, άλλως Μιχάλης Οικονόμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το σαρανταπεντάρι ''μίλησε''. Το σημαντικότερο εύρημα κατά της 17 Νοέμβρη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο αρχηγός στα χέρια της ΕΛΑΣ. Επιασαν στους Λειψούς τον Αλ. Γιωτόπουλο.

    ΝΙΚΗ: Η ''φαμίλια'' της 17Ν. Με ονοματεπώνυμο πλέον οι προσαγωγές στην αντιτρομοκρατική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα αντεργατική επίθεση προδιαγράφουν οι αξιώσεις του ΣΕΒ.

    Traffic news: Θρίλερ στη Μύκονο-12 εντάλματα σύλληψης για τον Ραπτάκη. Μπήκε στο νοσοκομείο και τον φρουρούν.

    Η ΧΩΡΑ: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της 17Ν. Με αιφνιδιαστική νυχτερινή επιχείρηση στους Λειψούς. Οργιάζουν οι φήμες για τον καθηγητή Γιωτόπουλο που εμφανιζόταν με το όνομα Μιχάλης Οικονόμου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συνελήφθη 60χρονος ηγετικό στέλεχος; Αστραπιαία επιχείρηση της αστυνομίας στους Λειψούς με ελικόπτερα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βρέθηκαν μηχανές της 17Ν. Νέα έφοδος στο σπίτι του Ξηρού στην Ανω Πόλη.

    [03] Ερευνες - Προσαγωγές - Τρομοκρατία

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ''τον θεωρούμενο ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη πιστεύει ότι έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Τον συνέλαβε χθες το απόγευμα στους Λειψούς με κινηματογραφική επιχείρηση και τον μετέφερε με ελικόπτερο στην Αθήνα. Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με το όνομα Μ. Οικονόμου, η ΕΛ.ΑΣ. όμως πιστεύει ότι είναι ο Αλ. Γιωτόπουλος''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι ''στο άλλο σπίτι του ζεύγους στον Βύρωνα, Βουτσά 40, έγινε έφοδος χθες το βράδυ και κατασχέθηκαν γραφομηχανή, υπολογιστής και έγγραφα. Για 'ξεκάρφωμα' η Αστυνομία προκάλεσε στο νησί ελεγχόμενη πυρκαγιά και έστειλε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής''.

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ ''ο συλληφθείς ανακρινόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αρνούμενος όμως να δώσει οποιαδήποτε πληρο-φορία ή στοιχείο στις Αρχές. 'Λέγομαι Μιχάλης Οικονόμου' ήταν η μοναδική και επαναλαμβα-νόμενη απάντησή του στους ανακριτές του, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι 'δεν αποκλείεται η σύλληψη και άλλου σημαντικού στελέχους της '17 Ν'''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι ''αιφνιδιαστική η σύλληψη του θεωρητικού της 17Ν. Ο συλληφθείς Μιχάλης Οικονόμου φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον καθηγητή Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Ηταν ο άνθρωπος που έγραφε τις προκηρύξεις. Διατηρούσε σπίτια σε Αθήνα, Παρίσι, Λειψούς. Σήμερα επρόκειτο να αναχωρήσει''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι ''τον καθηγητή έπιασαν στο λιμάνι τη στιγμή που ετοιμαζόταν να φύγει με ιπτάμενο δελφίνι για την Πάτμο, όπου υποτίθεται ότι θα έπαιρνε τη Γαλλίδα σύζυγό του. Στην κατοχή του, όμως, βρέθηκε εισιτήριο για την Τουρκία κι αυτό λέει πολλά''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει διερωτάται ''ποιά είναι στην πραγματικότητα, η σχέση που θρυλείται από χθες το βράδυ ότι έχει με την 17Ν (λέγεται ότι αποτελεί ηγετικό ιστορικό της στέλεχος) 60χρονος Πανεπιστημιακός που, με επιχείρηση κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. και με 'παραλλαγή' ελικόπτερο της πυροσβεστικής, πιάστηκε, χθες γύρω στις 8.00 μ.μ., κατά την επιβίβασή του σε 'Ιπτάμενο Δελφίνι' στους Λειψούς; Στο καίριο αυτό ερώτημα οφείλουν να δώσουν απάντηση η κυβέρνηση και οι Άρχές, καθώς όλες οι πληροφορίες, συνέκλιναν στο ότι ακόμη και το όνομα που διέρρευσε (με τα αρχικά Μ.Ο.) δεν είναι το αληθές, αλλά πρόκειται για 'φωτογραφηθέντα' τις προηγούμενες ημέρες''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι ''ο 60χρονος καθηγητής κρυβόταν στους Λειψούς με το πλαστό όνομα Μιχάλης Οικονόμου. Ανακρινόταν όλη τη νύχτα στην Αντιτρομοκρατική. Εγινε έρευνα στο σπίτι του στον Βύρωνα. Η σύζυγός του Μαρί Τερέζ Πινό είναι Γαλλίδα''.

    Το ΕΘΝΟΣ μιλά για ''έναν 60χρονο καθηγητή, που φέρεται να εμπλέκεται με τη 17Ν, συνέλαβαν χθες κομάντος της ΕΛ.ΑΣ. στους Λειψούς. Η επιχείρηση εξελίχθηκε την ώρα που η Αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εκτελεστών και των καθοδηγητών της οργάνωσης. Η ομάδα Ξηρού παίρνει σήμερα το δρόμο για τον Κορυδαλλό''.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ''καθηγητής 'Μιχάλης Οικονόμου' δεν υπάρχει. Δεν δίδαξε ποτέ καθηγητής ή λέκτορας πανεπιστημίου με τέτοιο όνομα, ούτε σε ελληνικό, ούτε σε γαλλικό, ούτε σε κανένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της υφηλίου. Ο άνδρας, 63 χρόνων, που προσήχθη χθες σε συνθήκες θρίλερ οι πληροφορίες του 'Ε.Τ.' λένε πως είναι ο διάσημος μαρξιστής Αλέξανδρος Γιωτόπουλος''.

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι ''καταιγιστικές ήταν οι χθεσινές εξελίξεις για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Παρ΄ ότι μέχρι αργά τη νύκτα δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, όλα δείχνουν ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε τον φερόμενο ως αρχηγό της ''17 Νοέμβρη'' Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, που κυκλοφορούσε με το όνομα Μιχάλης Οικονόμου''.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι ''τρία μέλη της οικογένειας Ξηρού, τα αδέλφια Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης, φέρονται να είναι αναμεμιγμένα στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης για την έκδοση και κάποιων ενταλμάτων σύλληψης''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''την αντίθεση τους στην επικίνδυνη λογική ότι η αναγκαία πάταξη της τρομοκρατίας προϋποθέτει την αναστολή των δικαιωμάτων του πολίτη εκφράζει με την παρέμβασή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών''.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''το ένα από τα δύο 'ιστορικά' 45άρια της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη βρίσκεται πλέον, αποδεδειγμένα, στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανοίγοντας νέους δρόμους στην πολύκροτη υπόθεση της εξιχνίασης της δραστηριότητας της τρομοκρατίας της χώρας μας. Πρόκειται για ένα 45άρι περίστροφο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ενέργειες στη μακρά τρομοκρατική διαδρομή της 17 Νοέμβρη. Σε ό,τι αφορά στο 45άρι της '17 Νοέμβρη' που βρέθηκε στην οδό Δαμάρεως 73, χρησιμοποιήθηκε είτε μόνο του είτε και με άλλο όπλο''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι 'ιστορικές στιγμές ζει από χθες το απόγευμα η πολιτική ζωή της χώρας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, εκκαθαρίζεται η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης, με τη βίαιη προσαγωγή από τους Λειψούς στην Αθήνα του ανθρώπου που φέρεται να είναι ο ιδρυτής και αρχηγός της '17 Νοέμβρη'. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετέβη αιφνιδιαστικά στο μικρό νησί και προσέγγισε έναν 60χρονο άνδρα, ψηλό, γεροδεμένο με άσπρα μαλλιά και γένια''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''συνέλαβαν τον αρχηγό της 17Ν λίγο πριν την κοπανήσει για την Τουρκία. Η 'Αυριανή' οδήγησε στη σύλληψη Γιωτόπουλου''.

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''ο Οικονόμου (ή Γιωτόπουλος) ήταν τις τελευταίες μέρες μαζί με τη σύζυγό του στους Λειψούς και σύμφωνα με πληροφορίες τον παρακολουθούσαν στενά, ενώ αστυνομικές Αρχές διοχέτευαν ειδήσεις σε συγκεκριμένες εφημερίδες, προφανώς για να δουν τις αντιδράσεις του''.

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι ''η αδυναμία στις όμορφες γυναίκες του ανθρώπου-μυστήριο Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, που οι πληροφορίες τον εμφανίζουν ως μέλος της ιστορικής τρόικας της '17 Νοέμβρη'΄, φαίνεται ότι τελικά τον πρόδωσε σπάζοντας τον κρίκο της αιματηρής αλυσίδας της τρομοκρατικής οργάνωσης...''

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι '' συνέλαβαν τη νύχτα καθηγητή στους Λειψούς. Λέγεται Μιχάλης Οικονόμου - Φήμες ότι είναι ο καταζητούμενος Αλέξανδρος Γιωτόπουλος''.

    [04] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''στη γνωστή λογική του ''μπράβο, αλλά δεν αρκεί'', κινήθηκε και χτες η κριτική της ηγεσίας του ΣΕΒ απέναντι στη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη. Κινούμενοι στον αστερισμό της λογικής ''τρώγοντας ανοίγει η όρεξη'' οι βιομήχανοι - δια στόματος της ηγεσίας του ΣΕΒ - χαρακτήρισαν ''κατ' αρχήν θετικά'' τόσο τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης που ψηφίστηκαν με τον αντιασφαλιστικό νόμο, όσο και αυτά που εξαγγέλθηκαν με την πρώτη και δεύτερη δέσμη για τη ''φορολογική μεταρρύθμιση''.

    [05] Συμβασιούχοι δημοσίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''σύγκρουση μεταξύ υπουργών έχει ξεσπάσει για το ακανθώδες θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα παραμένει... επικείμενο, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη μετά την επισήμανση της Ελληνίδας επιτρόπου στην Κομισιόν κ. Αννας Διαμαντοπούλου, ότι η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία βασίζεται το υπό έκδοση ΠΔ δεν αποκλείει τον δημόσιο τομέα από το πεδίο εφαρμογής της''.

    [06] Ανταλλακτικά ΙΧ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''οι κατασκευαστές υποχρεώνονται να δίνουν τεχνογνωσία σε όποιο συνεργείο τη ζητήσει. Σημαντικές μειώσεις στα εργοστασιακά ανταλλακτικά. Ακριβαίνουν οι τιμές των ΙΧ αν δεν πέσουν οι φόροι που τα επιβαρύνουν''.

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Φορολογικό "πριμ ανάπτυξης". Προωθείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ασανσέρ πάλι στα διεθνή χρηματιστήρια. Το ευρώ άντεξε στις πιέσεις και οι αναλυτές προβλέπουν νέα άνοδο έναντι του δολαρίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Προτάσεις Αλεξάκη-ΣΜΕΧΑ για την έξοδο από την κρίση. Αιχμές για τη στάση των εγχώριων θεσμικών στην αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Αυτοδέσμευση για τις ιδιωτικοποιήσεις. Σύντομα αποφάσεις για ΕΛΠΕ και καζίνο Πάρνηθας".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Δυναμική παρέμβαση ΣΜΕΧΑ για την υπέρβαση της κρίσης. Ωστε να βελτιωθούν διαφάνεια και κερδοφορία".

    [08] Ιδιωτικοποιήσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "η κυβέρνηση αυτοδεσμεύεται να οριστικοποιήσει εντός του θέρους τις αποφάσεις σχετικά με μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ και την ιδιωτικοποίηση του Καζίνου της Πάρνηθας, ενώ σύντομα πρόκειται να γνωστοποιηθούν και οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη ΔΕΗ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 July 2002 - 10:56:20 UTC