Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/08/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Κλοπή όπλων από στρατόπεδο της Κω
  • [05] Προϋπολογισμός
  • [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [07] Τεκμήρια διαβίωσης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/08/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, το πόρισμα της ηγεσίας του Στρατού για την κλοπή των όπλων στην Κω και η πορεία του προϋπολογισμού είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λύση-εξπρές για αυθαίρετα και δάση. ''Παράθυρο'' στη δόμηση για 300.000 στρέμματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι ...τρίχες θα αποκαλύψουν τα γυναικεία μέλη! Βρέθηκαν στα διαμερίσματα Πάτμου - Δαμάρεως, που λειτουργούσαν και ως ... γιάφκες του έρωτα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πιέζουν οι ΗΠΑ για τον ΕΛΑ. ''Δεν τελειώσαμε, θα έχουμε εκπλήξεις'' λέει ο Μίλερ.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Μίλερ παρεμβαίνει στις έρευνες για τη ''17Ν''. Ο Αμερικανός πρεσβευτής σκηνοθετεί σίριαλ καταδίκων και άλλων συλλήψεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανέκριναν γιο Ευρωβουλευτή. Ασφυκτικό πρέσινγκ από τους Αμερικανούς, που τον θέλουν ηγετικό στέλεχος της 17Ν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βρέθηκαν νέες φωτογραφίες στόχων της 17Ν. Παγώνουν λογαριασμούς. 15.000 ευρήματα αναλύουν οι διωκτικές αρχές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδότηση για κατάρτιση ανέργων στην πληροφορική. Τα τρία νέα προγράμματα που εξήγγειλε ο Χρ. Πάχτας.

    ΕΘΝΟΣ: Επείγουσες αλλαγές στις στρατιωτικές μονάδες. Το ριφιφί στην Κω επιταχύνει την αναδιάρθρωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αστέρια και δάφνες στην καραβάνα του Γιάννου!. Αλλοθι για την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ - Εξοργισμένο το Στράτευμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρωταθλητές ανευθυνότητας. Αποποιήθηκε τις βαρύτατες ευθύνες του ο υπουργός Αμυνας. Τελικά ''φταίνε τα όπλα'' για την κλοπή του στρατοπέδου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες συντάξεις και τα όρια ηλικίας. Ασφαλιστικό: Η επίσημη εγκύκλιος με τις αλλαγές που θα ισχύσουν από 1/1/2003.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέα ονόματα δείχνει το ταμείο της 17Ν. Μισθοδοσίες, ''μυστικά κονδύλια'', νοίκια και γενικά έξοδα...

    ΕΣΤΙΑ: Ανεύθυνος ο υπουργός; Τα τεκταινόμενα στο στράτευμα.

    Espresso: Ιδιόχειρα σημειώματα από Κουφοντίνα-Γιωτόπουλο δείχνουν.Πως θα χτυπούσαν δύο στρατόπεδα στις Σέρρες!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ''Λουκάς'', αποτύπωμα δύο γρίφοι για ΕΛ.ΑΣ. Αναζητείται νέο πρόσωπο πολύ κοντά στον ''Λάμπρο''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επεσαν ''κεφάλια''. ''Βαρύς ο πέλεκυς'' με εντολή Παπαντωνίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προσθέτουν κατηγορίες στους 15. Με βάση την απολογία του Σάββα Ξηρού.

    ΝΙΚΗ: Ψάχνουν τρίτη γιάφκα. Αφαντα το ''ιστορικό'' 45αρι και δύο 38άρια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συλλαλητήρια καταδίκης των αντιλαϊκών πολιτικών. Αγρότες - εργαζόμενοι στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    Traffic News: Θέλουμε δράση με αίμα. Πώς ''ψάρεψε'' ο ''Λουκάς'' τον Τσελέντη στη Νομική.

    Η ΧΩΡΑ: Πως ψάρευε ο Κουφοντίνας κομπάρσους και πρωταγωνιστές για την ''ταινία τρόμου''. Εψαχνε ''απογοητευμέους'', στη Νομική, στα Εξάρχεια και στο συνδικαλισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κως: Ποινές - μήνυμα σε μόνιμους αξιωματικούς. Για αμέλεια στη φύλαξη της αποθήκης οπλισμού στο στρατόπεδο του νησιού.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε νέες βάσεις ο στρατός. Επιτέλους αρχίζει ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Είδε ... UFO ολόκληρο το χωριό. Εντυπωσιακή ... εμφάνιση στα Τρίκαλα.

    [03] Τρομοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''το φάκελο του ΕΛΑ, των ''παππούδων'' της τρομοκρατίας, ανοίγουν τώρα οι Αμερικανοί πιέζοντας την κυβέρνηση για συλλήψεις. Η Αστυνομία πάντως έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για τις σχέσεις ''17 Νοέμβρη'' με ΕΛΑ, τα πρόσωπα και την κατανομή των ρόλων στην τρομοκρατία''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "φωτογραφικά ντοκουμέντα από παρακολουθήσεις στόχων της 17Ν έχει πλέον στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ανάμεσα σε αυτά τα νέα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του Πάτροκλου Τσελέντη ή 'Ταινία' στο Ελληνικό συμπεριλαμβάνονται και φωτογραφίες από την παρακολούθηση -κυρίως κτιρίων/στόχων- που προηγήθηκε της δολοφονίας του εφοπλιστή Κ. Περατικού".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "για πιθανή τρίτη γιάφκα της 17Ν ψάχνουν οι διωκτικές Αρχές, καθώς διαπιστώνουν με την πρόοδο της έρευνας ότι μεταξύ των ευρημάτων τους στην οδό Πάτμου και στην Δαμάρεως, δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε το ιστορικό 45άρι της οργάνωσης, ούτε τα δύο από τα τρία 28άρια, που έχει χρησιμοποιήσει η 17Ν στην διάρκεια των 27 χρόνων της δράσης της".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σε ανθρωπο-κυνηγητό, για την ανακάλυψη του διαβόητου Κουφοντίνα, έχουν αποδυθεί - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους - οι διωκτικές αρχές, ενώ ο Τ. Μίλερ, με νέα συνέντευξη - παρέμβαση, δίνει ... κατευθύνσεις".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "με προδιαγραφές 'αναλωσίμων' στρατολόγησε ο Κουφοντίνας τους 'κομπάρσους' και τους 'πρωταγωνιστές' της δεύτερης γενιάς της '17Ν'. Φρόντιζε να πάρουν το βάπτισμα του τρομοκράτη ως παρατηρητές επιχειρήσεων. Με συγκεκριμένο σχέδιο πλεύρισε τους Τσελέντη, Κονδύλη και Τέλιο και τους κράτησε ακόμη και ανενεργούς δεσμώτες της '17Ν' μέχρι τη σύλληψή τους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "πέντε άγνωστους κωδικούς, που αντιστοιχούν σε όχι κατ΄ ανάγκη ισάριθμά μέλη της οργάνωσης, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, εντοπίζει η Αντιτρομοκρατικά στα περίπου 200 φύλλα λογιστικών τετραδίων, που τηρούσε η 17Ν και ενημέρωνε αποκλειστικά ο Δημ. Κουφοντίνας. Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές εφαρμόζουν ένα ευρύ πλέγμα εμφανών και αφανών μέτρων για τη σύλληψη του καταζητούμενο 'ταμία' της 17Ν".

    H ESPRESSO τονίζει ότι "'εδώ ο ... Λουκάς', εκεί ο 'Λουκάς', που είναι ο 'Λουκάς;'! Σαν τους ... παπατζήδες στην Ομόνοια, οι αστυνομικοί αναζητούν παντού τον 'φαντομά' εκτελεστή της '17Ν'! Ομως, οι προσπάθειές τους δεν έχουν ευοδωθεί, γι΄ αυτό από χθες ζητούν 'τη βοήθεια του κοινού' για να ανακαλύψουν πού κρύβεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας!".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "αγωνιώδεις έχουν γίνει πλέον όπως φαίνεται από την κινητο-ποίηση της ΕΛΑΣ οι αναζητήσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποία εκφράζονται φόβοι ότι θα επιχειρήσει να συστήσει νέα τρομοκρατική ομάδα για την πραγματοποίηση νέου κύκλου επιθέσεων".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τις χθεσινές έρευνες, σχετικά με το μεγάλο θέμα της εξαρθρώσεως της '17 Νοέμβρη' και γενικώτερα της εξαρθρώσεως της τρομοκρατίας στην χώρα μας. Η όλη προσπάθεια των διωκτικών αρχών έχει εστιασθή το τελευταίο χρονικό διάστημα στην σύλληψη του καταζητουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά, μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε εντοπισθή κάποιο ίχνος του".

    [04] Κλοπή όπλων από στρατόπεδο της Κω

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''πολυήμερες ποινές παύσης επέβαλε το ΓΕΣ στους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκη του στρατοπέδου της 242 ΤΕ στην Κω - με την σύμφωνη γνώμη και προτροπή του υπουργού Εθνικης Αμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''στους αξιωματικούς του στρατοπέδου της Κω, απ΄ όπου κλάπηκαν τα όπλα, εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του στρατεύματος. Ο υπουργός Εθνικης Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην Κω αποποιήθηκε των όποιων ευθυνών και χαρακτήρισε το συμβάν ''απαράδεκτο και μεμονωμένο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''βαριές καμπάνες σε 15-20 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του στρατοπέδου, όπου έγινε η κλοπή των όπλων στην Κω, ''έρριξε'' χθες ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβαλάς μετά από εντολή του υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος), προσθέτει ότι ''βαριές ''καμπάνες'' χθες στην ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Κω για την κλοπή των όπλων από το νησί, τη στιγμή που δεν εμπλέκονται μόνο αξιωματικοί αλλά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες για το περιστατικό αυτό''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''αντί η κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι η κλοπή του οπλισμού στο στρατόπεδο της Κω ήταν ένα συμβάν που αποκαλύπτει τη γύμνια μας σε θέματα ασφαλείας και να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επέλεξε την τακτική του αντιπερισπασμού''.

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι ''κανένα ουσιαστικό βήμα όμως δεν φαίνεται να έχει γίνει στην πορεία των ανακρίσεων για την εξιχνίαση της κλοπής του οπλισμού από στρατόπεδο της ΚΩ. Και κατά τη χθεσινή ημέρα οι ανακρίσεις συνεχίστηκαν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό, αλλά δεν υπήρξε κανένα θεαματικό αποτέλεσμα''.

    Κατά το ΕΘΝΟΣ, ''επιταχύνεται η αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων μετά τις εξελίξεις στην Κω. Προβλέπεται κατάργηση και συγχώνευση σχηματισμών καθώς και δημιουργία σύγχρονων στρατοπέδων. Εξασφαλίζονται αποτελεσματική εκπαίδευση, μείωση θητείας, βελτίωση συνθηκών και ασφάλειας''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''μπορεί οι ποινές που επεβλήθησαν σε αξιωματικούς και οπλίτες του στρατοπέδου της Κω από το οποίο εκλάπη πολεμικό υλικό. Να ικανοποιούν την απαίτηση της κοινής γνώμης για απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία όσων υποτίμησαν το καθήκον τους..Σε καμία περίπτωση όμως δεν λύνουν το υπαρκτό πρόβλημα των σοβαρών αδυναμιών που υπάρχουν στα μέτρα ασφαλείας στρατοπέδων της χώρας...''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''έξι ημέρες μετά τη διαπίστωση της κλοπής οπλισμού στο 544 Τάγμα Εθνοφυλακής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γ. Παπαντωνίου παραχώρησε χθες εκτάκτως συνένευξη Τύπου στην Κω, όπου συνεχίζει τις θερινές διακοπές του, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων το κύρος των οποίων υπέστη σημαντικό πλήγμα''.

    [05] Προϋπολογισμός

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε αγώνα δρόμου, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότηση των φοροελαφρύνσεων που αναμένεται να εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ηδη, χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2002 κατά περίπου 6,1%''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''αύξηση 6,1% παρουσίασαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμό το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός κινήθηκαν τα έσοδα του Δημοσίου κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Αυξήθηκαν κατά 3,9% έναντι πρόβλεψης, 6,1% στον προϋπολογισμό''.

    [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Επιβράδυνση της ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Στο τραπέζι νέα σχέδια για τα τεκμήρια''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Πώς θα εφαρμοσθεί ο νόμος για τις συντάξεις. Περιορίζεται η εφαρμογή της 37ετίας-Αυξάνεται το ποσό της μειωμένης σύνταξης''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Ποιές βιομηχανίες ξέρουν τα μυστικά της κερδοφορίας''.

    [07] Τεκμήρια διαβίωσης

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι ''η εξαγγελθείσα κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης επαν-εξετάζεται. Οι σκέψεις που επικρατούν τώρα είναι να παραμείνουν σε ισχύ τα περισσότερα τεκμήρια, με εξαίρεση αυτό των ΙΧ αυτοκινήτων έως 2.000 κε''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 9 August 2002 - 15:17:39 UTC