Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκόπηση
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Φορολογικό
  • [07] ΝΔ
  • [08] Πανεπιστήμια
  • [09] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [10] Μποϊκοτάζ
  • [11] ΕΕ-Κύπρος
  • [12] ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/09/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, η δημοσκόπηση της Κάπα Research, το αυριανό μποϊκοτάζ του ΙΝΚΑ για τις ανατιμήσεις σε προϊόντα και η τακτική των κομμάτων ενόψει των δημοτικών εκλογών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εργασία για 170.000 ανέργους. Ολα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποταμός προσλήψεων. Προεκλογικό σχέδιο για δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διώχνουν τον εισαγγελέα για τη ''17Ν''. ''Κατηγορείται'' οτι σκαλίζει στα σαλόνια του Κολωνακίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόρισμα φωτιά για ΕΥΠ. Στο φως οι προβοκάτσιες της ''Κατεχάκη'' κατά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Νομιμοποιήσεις με το Κτηματολόγιο. Το κοινωνικό σχέδιο που σκόνταψε στις γνωστές καθυστερήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Δάνεια ευκαιρίας για φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές. Τι προσφέρουν τα πακέτα 12 τραπεζών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενας... πόντος δεν φέρνει την Ανοιξη! Μόνον μία εκατοστιαία μονάδα κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, λόγω 17Ν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι αλλαγές στη φορολογία. Τα νέα αφορολόγητα όρια για μισθωτούς - συνταξιούχους - πολύτεκνους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τελικές ρυθμίσεις για τις οικοδομές. ΥΠΕΧΩΔΕ: Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόμος για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο πόλεμος της ακρίβειας. Βολές κατά ΔΕΚΟ, μποϊκοτάζ, απεργία στις λαϊκές.

    ΕΣΤΙΑ: Ο τιμάριθμος εκτός ελέγχου. Απαιτείται ριζική αλλαγή πολιτικής.

    Espresso: Πως η 17Ν ''τα έπαιρνε'' από τους επιχειρηματίες. Δεκάδες τα θύματα, τεράστια τα ποσά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανοίξτε τα Πανεπιστήμια. Ο Ευθυμίου πετάει το γάντι στους καθηγητές.

    Traffic news: Ο Κουφοντίνας πυροδότησε τη βόμβα στα χέρια του Σάββα. Ηθελαν να τον ''φάνε'' γιατί σκόπευε να φύγει από τη 17Ν.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοί Κυπατζήδες παρακολουθούσαν την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά. Κουφοντίνας και Σάββας πήγαν στην ''επιχείρηση'' με κλεμμένο ΙΧ που είχε κρατικές πινακίδες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εμφύλιος για τις τσουχτερές τιμές. ΙΝΚΑ: Ούτε ένα ευρώ στην αγορά.

    [03] Δημοσκόπηση

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι ''μικραίνει η απόσταση που το χωρίζει από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ το οποίο φαίνεται να ''πιστώνεται'' την επιτυχία της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας...Βάσει δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research που δημοσίευσε ''Το Βήμα της Κυριακής'', το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προπορεύεται του Κινήματος με διαφορά 6,3%''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''η δημοσκόπηση της ''Κάπα Research'' για λογαριασμό του ''Βήματος'', καταδεικνύει πως η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα χάσει στις επόμενες εκλογές''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''την παγίωση της μεγάλης διαφοράς της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με το προβάδισμα των 6,3 ποσοστιαίων μονάδων, φωτογράφησε για μια ακόμα δημοσκόπηση της Κάπα Research''.

    [04] Τρομοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''μεθοδικά και προσεκτικά βήματα πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενόψει των εξελίξεων που αφορούν στην εξάρθρωση του ΕΛΑ και των οργανώσεων ''δορυφόρων'' που κατά καιρούς δημιούργησε η συγκεκριμένη οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους προφυλακισθέντες στον Κορυδαλλό φέρεται να έχει δώσει σημαντικά στοιχεία στους αστυνομικούς για τη λειτουργία του ΕΛΑ αλλά και τους ''σοφούς'' που αποτελούσαν το λεγόμενο ''Επαναστατικό Συμβούλιο'' που ηγούνταν της συγκεκριμένης οργάνωσης''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''με κλεμμένο ΙΧ που είχε κρατικές πινακίδες, με στοιχεία ''ΚΥ-7317'' πήγαν ο Σάββας Ξηρός και ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη μοιραία επιχείρηση στον Πειραιά! Μέχρι σήμερα η αντιτρομοκρατική δεν είχε δώσει τη φωτογραφία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''ενοχλητικός'' θεωρείται τώρα ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος και μεθοδεύουν την απομάκρυνσή του από τις έρευνες για τη ''17 Νοέμβρη''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''το αμαρτωλό παρελθόν της ΕΥΠ αποκαλύπτει το πόρισμα- φωτιά που δημοσιεύει. Το πόρισμα περιλαμβάνει τις καταθέσεις δέκα στελεχών της ΕΥΠ που αφορούν τα χαλκευμένα έγγραφα, με τα οποία οι ανυπόληπτοι πράκτορες επιχείρησαν να σπιλώσουν τον Σήφη Βαλυράκη και τον Γιάννη Καψή''.

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''καταιγίδα'' προσλήψεων με πρόσχημα την προσέλκυση εθελοντών που θα δουλέψουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την αξιοποίηση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο στους περισσότερους φορείς του Δημοσίου''.

    [06] Φορολογικό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''αύριο Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης πλαισιούμενος από τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, θα ανακοινώσει το φορολογικό πακέτο, αλλά και μέτρα υπέρ των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως είναι η αύξηση στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων κ.α. Η φορολογική μεταρρύθμιση, άλλωστε, μαζί με το ασφαλιστικό, αποτελούν τα ''βαριά χαρτιά'' του πρωθυπουργού στην οικονομία εν όψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ αλλά και έναντι όσων ζητούν μια πιο ''ανοιχτόχερη'' εισοδηματική πολιτική το 2003''.

    [07] ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τίτλο ''Ρίχνει στη μάχη τη ...17Ν η ΝΔ'' γράφει ότι ''για πρώτη φορά ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για ''αναπάντητα ερωτήματα'' σχετικά με την υπόθεση εξάρθρωσης της τρομοκρατίας. Σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα επίσημη θέση της Ρηγίλλης-όπου διετηρούντο χαμηλοί τόνοι- ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ''αναπάντητα ερωτήματα δεν μπορεί να αφεθούν σε καμιά απολύτως περίπτωση''.

    [08] Πανεπιστήμια

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι ''η ''αποχή'' δεν είναι λύσις του προβλήματός τους. Είναι πρόβλημα για τους φοιτητές, τις οικογένειές τους και την Παιδεία, η οποία υποβαθμίζεται συνεχώς. Οι καθηγητές των ΑΕΙ πρέπει να λύσουν την ''αποχή'' τους αμέσως. Και πάντως πριν τους μιμηθούν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, όπως απειλούν''.

    [09] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι ''ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά η περίοδος του θερινού μορατόριουμ στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που αφορούσε στην αναστολή στρατιωτικών ενεργειών και ασκήσεων κατά τους θερινούς μήνες. Η πρόσκαιρη ''ανακωχή'' αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ανενεργή για την Αγκυρα, αφού στη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών τα τουρκικά αεροσκάφη συνέχισαν να εισέρχονται και μάλιστα οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος στο Αιγαίο, σε καθημερινή βάση, σημειώνοντας δεκάδες παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου''.

    [10] Μποϊκοτάζ

    Η Espresso εκτιμά οτι ''ενωμένοι σαν μια γροθιά θα συμμετάσχουν οι Ελληνες καταναλωτές στο αυριανό μποϊκοτάζ του Ινστιτούτου Καταναλωτών. από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη 55 ενώσεις δήλωσαν ήδη την ενεργή συμμετοχή τους στην πανελλήνια κινητοποίηση και κάλεσαν όλους τους καταναλωτές στο σφράγισμα των πορτοφολιών, προτρέποντάς τους να αγοράσουν αύριο μόνο τα απολύτως απαραίτητα''.

    [11] ΕΕ-Κύπρος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "διπλωματικό φθινόπωρο ξεκινά για την Αθήνα και τη Λευκωσία. Πληθαίνουν οι επιφυλάξεις στο εσωτερικό της ΕΕ για ένταξη διαιρεμένης της Κύπρου, εντείνονται οι πιέσεις Αμερικανών και Βρετανών για λύση του πολιτικού προβλήματος. Η Αγκυρα παίζει το αμερικανικό χαρτί, ενώ οι "15" αποδεικνύουν εμπράκτως οτι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με όρους ισοτιμίας τις ΗΠΑ".

    [12] ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται οτι "άλλο ένα άνοιγμα - "με την προοπτική ευρύτερης, μακράς πνοής συνεργασίας και στο επίπεδο της διακυβέρνησης της χώρας" - προς τον Συνασπισμό έκανε το ΠΑΣΟΚ, με κίνηση του γραμματέα του Κώστα Λαλιώτη. Η κίνηση αυτή εκδηλώθηκε δημόσια από τον κ. Κ. Λαλιώτη, παρουσία του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου. Κι αυτό συνέβη παρά το οτι ο κ. Κωνσταντόπουλος κράτησε αποστάσεις λέγοντας πως το κόμμα του δεν έχει λόγους να υποκύψει σε προτάσεις που γίνονται καθαρά για προεκλογικούς λόγους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 2 September 2002 - 20:08:36 UTC