Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πλημμύρες
  • [04] Φοροελαφρύνσεις
  • [05] Ερευνες για εξάρθρωση τρομοκρατίας
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Υπουργικό Συμβούλιο
  • [08] Αποχή Πανεπιστημιακών
  • [09] Σύνοδος Γιοχάνεσμπουργκ
  • [10] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [11] Μποϊκοτάζ
  • [12] ΝΔ-Αντάρτικο συνδυασμού στην Αθήνα
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Φοροελαφρύνσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/09/2002

    Οι χθεσινές πλημμύρες σε δήμους της Αττικής, οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, το χθεσινό μποϊκοτάζ των καταναλωτών και οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 5.179 προσλήψεις σε Υπουργεία, Οργανισμούς και Στρατό. Αναλυτικά όλες οι θέσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Προσλήψεις χωρίς όριο ηλικίας. Προεκλογικές ''ρυθμίσεις''. ''Παγώνουν'' μεταθέσεις και μετατάξεις για 10 χρόνια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δώρο 15 ευρώ το μήνα. Φορολογικά μέτρα-παρωδία εξήγγειλαν Σημίτης-Χριστοδουλάκης.

    Η ΑΥΓΗ: Πλημμύρα ευθυνών. Τρίτη καλοκαιρινή καταστροφή στον Κηφισό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επώνυμο το αποτύπωμα στο σπίτι των Λειψών. Σε νέα φάση οι έρευνες για την 17Ν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ελαφρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, οικογένειες. Η φορολογική μεταρρύθμιση με πίνακες και παραδείγματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο Δημόσιο και οι εξηντάρηδες! Κατάργηση του ΑΣΕΠ και προσλήψεις από το παράθυρο.

    ΕΘΝΟΣ: Μπαράζ αλλαγών στο φορολογικό σύστημα. Δεκάδες μικρές τροποποιήσεις διαφοροποιούν το τοπίο από 1-1-2003.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Κόβει'' τα Ελληνόπουλα από την Ορθοδοξία τους. Ακάθεκτος ο Κ. Δαφέρμος για την αποχριστιανοποίηση των παιδιών μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κόψε-ράψε στη φορολογία. Αρκετά ευεργετικά μέτρα στο πακέτο φοροελαφρύνσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδεια τσουβάλια κυβέρνηση και εργολάβοι. Κηφισός: Πλημμύρισε για 3η φορά σε 2 μήνες παρά τα ''μέτρα''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φόροι: Πακέτο υπέρ φτωχών και οικογένειας. Αύξηση αφορολογήτου, κατάργηση χαρτοσήμου, αλλά και μείωση απαλλαγών για τα στεγαστικά.

    ΕΣΤΙΑ: Φορολογία: Ατολμα ημίμετρα. Ακόμη πιο άνιση η κατανομή βαρών.

    Espresso: Πνιγήκαμε και ο υπεύθυνος ήταν στη Μύκονο. Ποτάμι η οργή για τις καταστροφές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φοροαπαλλαγές για γονείς. Χωρίς αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Κλιμάκωση αφορολόγητου ορίου από 10.000 έως και 20.000 ευρώ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φοροαπαλλαγές 1,4 δις. Ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες. Μετά από την Κυβερνητική Επιτροπή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εγκλημα (πάλι) στον Κηφισό. Πλημμύρες για τρίτη φορά σε δύο μήνες.

    ΝΙΚΗ: Ελαφρύ το ''πακέτο'' των φοροαπαλλαγών. Διαφωνίες υπουργών στην Κυβερνητική Επιτροπή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οικονομική πολιτική: Διαρκής λαϊκή απάντηση στους δρόμους του αγώνα.

    Traffic news: Τα πάρτι του Κουφοντίνα και ο μυστηριώδης ''κουτσός'' με τη μοτοσικλέτα. Τα μπαγλαμαδάκια και τα ρεμπέτικα του ''Λουκά'' στα Βριλήσσια.

    Η ΧΩΡΑ: Κλειδί για νέες συλλήψεις ο ''Κουτσός'' της 17Ν. Κατάθεση ντοκουμέντο στην Αντιτρομοκρατική του σπιτονοικοκύρη του Κουφοντίνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χλομές φοροελαφρύνσεις κρυφές φοροεπιβαρύνσεις. Οι αποφάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ευνοούν τα χαμηλά εισοδήματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα νέα μέτρα για τη φορολογία. Ποιους ευνοούν, Ποιους καίνε οι επιλογές Σημίτη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επίκεντρο αντιπαράθεσης η ΔΕΘ. Σφίγγει ο κλοιός των τρακτέρ γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

    [03] Πλημμύρες

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''έγκλημα στον Κηφισό χθες και για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες. Το ποτάμι πλημμύρισε προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υπόγεια και καταστήματα. Παρά το ''επιτυχημένο'' τεστ ετοιμότητας της περασμένης εβδομάδας, μια ώρα βροχόπτωση ήταν αρκετή για να παρασύρει τα αναχώματα που είχαν στηθεί με σάκους άμμου, ενώ και πάλι η κινητοποίηση έγινε με μεγάλη καθυστέρηση''.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''η κυβέρνησις Σημίτη οφείλει επί τέλους να αναλάβη τις ευθύνες της. Για Τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες ο Κηφισός ξαναπλημμύρισε. Χθες κατέστρεψε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν είχαν προλάβει να συνέλθουν από τις δύο προηγούμενες πλημμύρες''.

    [04] Φοροελαφρύνσεις

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''σε πακέτο περιορισμένων φοροελαφρύνσεων κατέληξε τελικά η Κυβερνητική Επιτροπή για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''υπέρ φτωχών, οικογένειας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων λειτουργεί το 3ο πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''φοροελαφρύνσεις ύψους περίπου 1,5 δις. ευρώ, στα όρια αντοχής των δημοσίων οικονομικών, επέλεξε τελικώς η κυβέρνησης αντί της μεταρρύθμισης που είχε υποσχεθεί. Οι φορορυθμίσεις, που προεκρίθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής περιορίζονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και καλύπτουν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, με ιδιαίτερη πρόβλεψη για την ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών''.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ''σημαντικές φοροαπαλλαγές για τα νοικοκυριά, που πλήττονται ήδη από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, προχωρά η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης. Οπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά ο τέλος της κυβερνητικής επιτροπής το τρίτο μέρος της φορολογικής μεταρρύθμισης που αφορά νοικοκυριά και επαγγελματίες είχε στόχο την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος, ενός συστήματος που θα είναι φιλικό προς τον πολίτη, που θα στηρίξει το εισόδημα της οικογένειας και θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις από ξεπερασμένες πρακτικές και αδιαφανείς διαδικασίες''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ,''μ΄ένα αρκετά συγκρατημένο ''πακέτο'' φορολογικών ελαφρύνσεων μοιρασμένο κυρίως στα χαμηλά εισοδήματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σφραγίστηκε χθες η φορολογική μεταρρύθμιση''.

    [05] Ερευνες για εξάρθρωση τρομοκρατίας

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''ο ''κουτσός'' της 17Ν, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα και έκανε συχνές επισκέψεις στο σπίτι του Κουφοντίνα-Σωτηρόπουλου στα Βριλήσσια, είναι το ''κλειδί'' για νέες συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η κατάθεση - ντοκουμέντο του συνταξιούχου καθηγητή πανεπιστημίου Γ. Αφορδάκου, σπιτονοικοκύρη επί 6 χρόνια του ζευγαριού την οποία αποκαλύπτει σήμερα η ''Χ'' φωτίζει πολλά σκοτεινά σημεία των σχέσεων του ''Λουκά'' της 17Ν με άλλα μέλη της οργάνωσης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''έγγραφα της δικογραφίας που ενοχοποιούν τον Αλ. Γιωτόπουλο έρχονται διαρκώς στο φως, μεταξύ αυτών άδεια οδήγησης που εκδόθηκε από τις γαλλικές αρχές και τον εμφανίζει με το όνομα Κριστιάν Χονς. Στο μεταξύ χθες κατέθεσε ως μάρτυρας ο κ. Λευτέρης Παπαδημητρίου''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''άγνωστος άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός, ειδοποίησε με κινητό για τον τραυματισμό του Ξηρού. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του έπεσαν στο κενό''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''συνεχίζοντας την προκλητική τακτική της αναφορικά με τη στάση της στο Κυπριακό, η Τουρκία, επανέλαβε δια στόματος του πρωθυπουργού της αυτή τη φορά, Μπουλέντ Ετζεβίτ τις απαράδεκτες θέσεις της για την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, ζητώντας μάλιστα από την ΕΕ να διακόψει τις ''άχρηστες'', όπως λεει, σχέσεις της με την Κύπρο, δύο μόλις ημέρες από τη συνάντηση του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, με τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς στο Παρίσι''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι Βρετανοί στηρίζουν τις ελπίδες τους για λύση το φθινόπωρο αποκλειστικά και μόνο την πεποίθηση ότι η Αγκυρα δεν επιθυμεί ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με το Κυπριακό άλυτο και ως εκ τούτου θα επιδιώξει κάποια διευθέτηση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης το Δεκέμβρη''.

    [07] Υπουργικό Συμβούλιο

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων διεξήχθη χθες η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης πέρασε δύσκολες ώρες, ώσπου να ληφθούν οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν εν συνεχεία. Ο υπουργός Οικονομίας αντιμετώπισε ομαδικά πυρά από τους συναδέλφους του, όχι για τα φορολογικά μέτρα που εισηγήθηκε, αλλά για τη γενικότερη κατάσταση στην οικονομία, ενώ του καταλογίστηκε έλλειψη πολιτικού προσανατολισμού των φορολογικών ελαφρύνσεων".

    [08] Αποχή Πανεπιστημιακών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "και οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών καθηγητών όχι μόνο συνεχίζονται αλλά εντείνονται!... Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και πανεπιστημιακών "φουντώνει", ο χειμώνας αναμένεται "θερμός" και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες αφού το ένα μετά το άλλο τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βάζουν "λουκέτο" και ίσως να ακολουθήσουν και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα".

    [09] Σύνοδος Γιοχάνεσμπουργκ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα Σύνοδος για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, κατέληξε, δικαιώνοντας τους επικριτές της, με σημαντικές υποχωρήσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι των θέσεων των ΗΠΑ και του ΟΠΕΚ για το θέμα της ενέργειας το οποίο τελικώς έκλεισε".

    [10] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η Espresso γράφει οτι "δυναμικό παρών έδωσαν οι αγρότες του Τιρνάβου στο πρώτο συλλαλητήριο της φετινής περιόδου, που οργανώθηκε χθες με συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στο 17ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας-Ελασσόνας. Την ίδια ώρα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης παρατάσσουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος των εθνικών οδών και ετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης".

    [11] Μποϊκοτάζ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα των 55 καταναλωτικών οργανώσεων για πανελλήνιο μποϊκοτάζ αγορών επέδειξαν χθες οι καταναλωτές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει οτι " η μεγάλη συμμετοχή των καταναλωτών στο καθολικό μποϊκοτάζ της αγοράς έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που καταναλωτές επιχειρούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με έναν τόσο δυναμικό τρόπο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι "απόλυτη ταύτιση απόψεων στη ΝΔ και στους εκπροσώπους των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων για το μεγάλο μερίδιο ευθυνών της κυβέρνησης στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Αγορά διαπιστώθηκε χθες, κατά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος".

    [12] ΝΔ-Αντάρτικο συνδυασμού στην Αθήνα

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "έναυσμα για τη δημιουργία "αντάρτικου" συνδυασμού από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, Αρτέμη Αναπλιώτη και έναρξη μιας ακόμη περιόδου εσωκομματικής αντιπαράθεσης, αποτέλεσε το "κόψιμο" της λεγόμενης παλιάς φρουράς στελεχών του Δήμου Αθηναίων, αλλά και των περισσότερων υποστηρικτών του προέδρου της ΝΔ στο οποίο φαίνεται οτι προχωρά η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σήμερα θα ανακοινώσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της "Αθήνα Αύριο".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "σκηνικό δύο γύρων δημιουργείται στην Αθήνα, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το δήμο του επί χρόνια δημοτικού συμβούλου με τις προσκείμενες στη ΝΔ παρατάξεις και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αρτέμη Αναπλιώτη".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Χωρίς βαθιές τομές... Το Γ' πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Οι 3 στους 5 δεν θα πληρώνουν φόρο. 40 αλλαγές συνολικού κόστους 1,4 δις. ευρώ''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Οι αλλαγές στους φόρους. Ανάσα 1,4 δις. ευρώ για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Μικρά κέρδη-μεγάλες απώλειες από τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ελαφρύνσεις για λίγους - Επιβαρύνσεις για όλους''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Φορολογική "ασυλία" για τρία εκατομμύρια Ελληνες. Τέλος στον φόρο ιδιοκατοίκησης. Στα 10 χιλ. ευρώ το αφορολόγητο για μισθωτούς-συνταξιούχους".

    [14] Φοροελαφρύνσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι ''Νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θέλησε να ικανοποιήσει η κυβέρνηση με το τρίτο πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης, ύψους 1,4 δις. ευρώ, που ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή. Μακριά από το να θεωρηθούν προεκλογικά, τα μέτρα προσφέρουν πράγματι μία βαθιά ανάσα και στις δύο αυτές βασικές ομάδες''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 September 2002 - 19:43:29 UTC