Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πλημμυροπαθείς-Μέτρα
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Επέτειος 11ης Σεπτεμβρίου 2001
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Στεγαστικά δάνεια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/2002

    Η πρώτη επέτειος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της "Αλ Κάϊντα" σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, το Κυπριακό και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2004+5 κίνητρα για ανυπότακτους και στρατεύσιμους. Τροπολογία στο Ολυμπιακό νομοσχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παγκόσμια ανησυχία για νέο χτύπημα. Ενας χρόνος από την τραγωδία της Ν. Υόρκης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πνίγουν ξανά τους 82 του ''Σάμινα''. Φταίνε οι βράχοι για το ναυάγιο!

    Η ΑΥΓΗ: Εργολαβία ο θάνατος στη Μότορ Οιλ. Τρεις εργάτες νεκροί από εισπνοή υδροθείου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυτό είναι το δίκτυο του Κουφοντίνα. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες έγιναν σε βίλα της Αίγινας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σκάει η φούσκα του ποδοσφαίρου. Οι ομάδες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκλεισε η στρόφιγγα της τηλεοπτικής χρηματοδότησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στεγαστικά δάνεια. Σπεύστε να εγκρίνετε αιτήσεις πριν από το 2003.

    ΕΘΝΟΣ:Η πυξίδα για την πρεμιέρα 83.000 νέων φοιτητών. Εναρξη με ''χαμηλά εμπόδια'' σήμερα και σε Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα κόλλυβα των ''Διδύμων''...ορντέβρ στην νεκρολογία του Ιράκ. Με φοβερά αντίποινα θα ''τιμήσουν'' οι ΗΠΑ το εθνικό τους πένθος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βγαίνει στα μπαλκόνια. Μεγάλη περιοδεία Σημίτη στη χώρα για να αντιστρέψει το κλίμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το μεγάλο ναυάγιο της Δικαιοσύνης. ''Σαμινα'': Πως από τις υποσχέσεις για δίκες- εξπρές φτάσαμε στο κουκούλωμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο. 11η Σεπτεμβρίου 2001-Ενας χρόνος.

    ΕΣΤΙΑ: Η απόπειρα κατά Ραυτόπουλου. Και τα ''παρακλάδια'' της ''17 Νοέμβρη''.

    Espresso: Τρεις άνθρωποι προστάτευαν τον Κουφοντίνα στην Αίγινα! Ενας επιφανής επιχειρηματίας, ένας καθηγητής και μια γυναίκα στόχοι της Αντιτρομοκρατικής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φούσκα το ποδόσφαιρο. Συνθήκες Σοφοκλέους στις ΠΑΕ μετά την κατάρρευση του επίχρυσου μύθου της συνδρομητικής Alpha Digital.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκτακτα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς. Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέα Ταμεία με έξτρα παροχές. Για συντάξεις, εφάπαξ, περίθαλψη.

    ΝΙΚΗ: Τα δεξιά σύνδρομα της Ρηγίλλης. Απόπειρα πολιτικής ενοχοποίησης ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Είναι ματοβαμμένα τα πετροδόλαρά τους...Κάτεργο Βαρδινογιάννη. Ασυδοσία κεφαλαίου.

    Traffic News: Που πήγαινε το μερίδιο του Γιωτόπουλου. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το κίτρινο τεφτέρι του Κουφοντίνα.

    Η ΧΩΡΑ: ''Αυτοκτονίες'' τροχαία και ανεξιχνίαστα εγκλήματα στο φάκελο της 17Ν. Από ποιους επιχειρηματίες τα 'παιρναν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κραχ στο ποδόσφαιρο. Η αναστολή λειτουργίας του Alpha Digital οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο 10 ομάδες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 75,6 εκατ. ευρώ σε νέους επιχειρηματίες. Αλλα 113,5 εκατ. για περιβάλλον, πολιτισμό, υγεία, τουρισμό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χωρίς επαρκείς σχολικές στέγες . Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη με προβλήματα.

    [03] Πλημμυροπαθείς-Μέτρα

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''πακέτο μέτρων για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής του Κηφισού αποφασίσθηκε χθες σε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών υπό τον Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα δοθούν άμεσα 3 δις δρχ υπό τη μορφή δανείων και επιδόματα στους πληγέντες. Ο πρωθυπουργός ζήτησε ''να πάμε κοντά στον κόσμο και να καταλάβει ο πολίτης ότι έχει τη συμπαράστασή μας''. Στεγαστικά δάνεια

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''με αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων ετοιμάζονται να απαντήσουν οι τράπεζες στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να χαρακτηρίσει παράνομους και καταχρηστικούς δεκαπέντε όρους και πρακτικές των τραπεζών στις δανειακές συμβάσεις''.

    [04] Τρομοκρατία

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''ένας επιφανής επιχειρηματίας, ένας καθηγητής και μια γυναίκα το σπίτι της οποίας αποτελεί στέκι αντιεξουσιαστών αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης του Κουφοντίνα στην Αίγινα''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''μεγαλο στέλεχος υπουργείου, επιχειρηματίες ''αξέχαστος'' στην κοινή γνώμη για τα παλιά του ''μπλεξίματα'' που τον οδήγησαν τελικά στον Κορυδαλλό, ένας καθηγητής με ''ειδικό ρόλο'', ένας Γερμανός, γνωστός για τις ''περιπέτειές του'' με ντόπιες και ξένες διωκτικές υπηρεσίες και ένας συγγραφέας που έχει αφήσει την σφραγίδα του στην ''αριστερή επαναστατική διανόηση'': Αυτοί ήταν η παρέα του Κουφοντίνα τις ημέρες της διαφυγής του''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''οι ''ιππότες'' της 17Ν ,πλην Παύλου Σερίφη, που έκανε αναφορά στην παρουσία της ''Αννας'', καλύπτουν δια της σιωπής τους την παρουσία γυναικών στις τάξεις της οργάνωσης. Ωστόσο, τα στοιχεία των αρχών αποδεικνύουν το έντονο θηλυκό άρωμα που αποπνέεται από την πρώτη κιόλας εμφάνιση τρόμου το 1975''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''το κυνήγι...μαγισσών στην Αίγινα συνεχίζεται και αφορά σε εκείνους τους ''αντιεξουσιαστές'' που παρείχαν βοήθεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, του μετέφεραν μηνύματα και εξέπεμπαν ανάλογα από τον ίδιο προς κοινούς αποδέκτες''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''δέκα άτομα -πέντε τουλάχιστον οργανώσεις! Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα για τη συνεργασία και πολλές φορές την ''ταύτιση'' των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων, με βάση την εκτελεστική ομάδα της 17Ν, έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πλέον, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διαθέτει στοιχεία ότι οι οργανώσεις ''1η Μάη'' ''Επαναστατικοί Πυρήνες'', ''Λαϊκή Οργή'' και μια άλλη περιφερειακή αποτελούνται ουσιαστικά από στελέχη της 17Ν και αυτό που τις διαφοροποιεί είναι ο ''δημιουργός'' της κάθε οργάνωσης ή ορισμένα περιφερειακά και συμπληρωματικά μέλη. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαθέτουν στοιχεία ότι ο ΕΛΑ είχε στενές επαφές με τη 17Ν, με πρόσωπο επαφής κυρίως τον Δημήτρη Κουφοντίνα''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ''χωρίς βιασύνη και με ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία συλλογής στοιχείων κινούνται οι διωκτικές αρχές, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τους για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Αυτό ήταν το στίγμα πολύωρης σύσκεψης, που συγκροτήθηκε χθες στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή των αξιωματικών οι οποίοι προΐστανται των ερευνών. Επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εξάρθρωση της οργάνωσης ''1η Μάη''. Από τις διωκτικές αρχές γίνεται λόγος για ερευνητική διαδικασία διαφορετική σε σχέση με αυτήν της περίπτωσης της 17 Νοέμβρη''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''στο μικροσκόπιο των γραφολόγων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) και των ερευνητών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται ο άγνωστος γραφικός χαρακτήρας των ιδιόχειρων σημειώσεων που βρέθηκαν στην Πάρνηθα το 1978 και αποδείχθηκε ότι αποτελούσε αρχείο της 17Ν. Οι ειδικοί επιστήμονες της ΔΕΕ έχουν αποφανθεί ότι στο πολύτιμο για τις διωκτικές αρχές αρχείο, που βρέθηκε στις παρυφές της Πάρνηθας, υπάρχει και ένας ''ορφανός'' γραφικός χαρακτήρας, ο οποίος δεν έχει ταυτιστεί με κανένα από τα παλαιά μέλη της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''στις 29 Ιουνίου 1987, κάποιοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλο. Η Αστυνομία φαίνεται ότι διέθετε από τότε κάποια στοιχεία και μαρτυρίες, που ίσως θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίλυση του μυστηρίου της τρομοκρατίας. Τώρα λοιπόν, κάποιοι θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί η εξάρθρωσις άρχισε με καθυστέρηση 15 ετών''.

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι ''παρά την εκ των πραγμάτων κατάρρευση των αστείων θεωριών του παρελθόντος περί...σύνδεσης της 17Ν με το ΠΑΚ, παρά την κρυστάλλινη θέση που με συνέπεια έχουν λάβει, σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής τους διαδρομής τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς απέναντι στην τρομοκρατία, η εμπρηστική και διχαστική αρθρογραφία συνεχίζεται μέσα από τις στήλες προσκείμενων στη ΝΔ εφημερίδων''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''αυτοκτονίες'' και ανεξιχνίαστα εγκλήματα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και ''εισέρχονται'' στις σελίδες της δικογραφίας της 17Ν που σχηματίζει ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Ζερβομπεάκος. Θεωρείται βέβαιο από έμπειρους αξιωματικούς ότι η ''παρέα '' του ''Λουκά'' έχει ''καθαρίσει'' διάφορα άτομα, τα οποία με τον άλφα ή το βήτα τρόπο ενεπλάκησαν στην άβυσσο του ενιαίου χώρου της τρομοκρατίας, συμμετείχαν ή έμαθαν ορισμένα ''επικίνδυνα'' πράγματα και τον πόλο του Γκύζη κι έχασαν τη ζωή τους κάτω από ανεξιχνίαστες μέχρι σήμερα συνθήκες''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''μαζί με τον παλιό χρόνο αναμένεται να κλείσει και ο κύκλος των ανακρίσεων για τη ''17 Νοέμβρη''. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες-ειδικοί ανακριτές που προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς το έργο τους, αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν περατώσει την ανάκριση, οπότε και το επόμενο βήμα θα είναι η έκδοση των βουλευμάτων, με το οποίο θα παραπεμφθούν σε δίκες οι κατηγορούμενοι''.

    [05] Επέτειος 11ης Σεπτεμβρίου 2001

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''καταλυτικές επιπτώσεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή είχε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ηταν μια ημέρα που συγκλόνισε τον κόσμο και τον άλλαξε. Η οικονομία και η διπλωματία προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους''.

    H Traffic News αναφέρει ότι '' η ''καταραμένη'' Τρίτη. Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Μια Τρίτη που ξέσπασε η τρομακτικότερη επίθεση της ανθρώπινης ιστορίας στην άλλη άκρη της γης που επηρέασε όμως και την τελευταία σπιθαμή αυτού του πλανήτη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι ''στην ερώτηση αν άλλαξε ή δεν άλλαξε η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 την όψη του πλανήτη, οι απαντήσεις χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. Οι μεν κάνουν λόγο για ριζική αλλαγή της, οι δε την αποκλείουν. Η αλήθεια θα πρέπει να βρίσκεται στη μέση, ότι η 11η Σεπτεμβρίου επέσπευσε τις κυοφορούμενες εξελίξεις''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''ένα χρόνο μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους και στο Πεντάγωνο, η ιμπεριαλιστική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σπέρνοντας τον πόλεμο, δολοφονώντας και τρομοκρατώντας τους λαούς. Οπως ακριβώς είχε προβλέψει το ΚΚΕ από την πρώτη κιόλα μέρα. Οι καιροί απαιτούν ένταση της αντίστασης στα εγκληματικά σχέδιά τους''.

    Στο άρθρο της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι ''ο τρόμος που αισθάνθηκαν οι λαοί, άμβλυνε σε μεγάλο βαθμό τα δημοκρατικά αισθήματά τους, έτσι που να ανέχονται όχι απλώς χωρίς συζήτηση την ενίσχυση των εξουσιών, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η υστερία του τρόπου, την οποία μερίμνησε να ενισχύσει με κάθε μέσον η κυβέρνηση των ΗΠΑ ''νομιμοποίησε'' την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε κατάχρηση εξουσίας''.

    [06] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''διίστανται οι εκτιμήσεις των Ελληνοκυπρίων πολιτικών ηγετών για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Γλ. Κληρίδη και του Ρ. Ντενκτάς υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν στο Παρίσι στο πλαίσιο της αναζήτησης βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''την ευχή -και την ελπίδα ταυτόχρονα- ''να αναλάβει η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Τουρκία μετά τις εκλογές μια ξεκάθαρη πρωτοβουλία στο Κυπριακό'' διατύπωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για το ζήτημα της διεύρυνσης επίτροπος Γ. Φερχόιγκεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''όλα τα ενδεχόμενα από το θερμοπολεμικό μέχρι την εκβιαστική επιβολή λύσης είναι στη σφαίρα του απολύτως πιθανού το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα στην Κύπρο και κατ΄επέκταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (που ναι μεν δεν συνιστά επίσημο πολιτικό πρόβλημα μεταξύ τους το Κυπριακό αλλά επηρεάζονται άμεσα έως εκρηκτικά)''.

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: '' Ντόμινο Digital για πολλά δις! Στον αέρα το οικονομικό οικοδόμημα του ποδοσφαίρου''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''3 τρις δολ χάθηκαν σε 12 μήνες. Σήμερα η μαύρη επέτειος''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ανάρπαστα'' τα στεγαστικά μέχρι τέλος του χρόνου''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Τραπεζικό προϊόν το Γ΄ΚΠΣ για τους μικρομεσαίους''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Σενάρια αποκρατικοποίησης Εθνικής και Εμπορικής. Συναντήσεις Σημίτη-Καρατζά-Χριστοδουλάκη-Στουρνάρα".

    [08] Στεγαστικά δάνεια

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "φουντώνει" η ζήτηση στεγαστικών δανείων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών. Η προτεινόμενη αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς πρώτης κατοικίας αναμένεται ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 September 2002 - 6:48:20 UTC