Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Επίσκεψη πρωθυπουργού Δανίας
  • [06] Νέες θέσεις εργασίας
  • [07] Ναρκωτικά-ΕΕ
  • [08] Χρηματιστήριο
  • [09] Κοιτάσματα πετρελαίου
  • [10] Δημοτικές εκλογές
  • [11] Τουρκία-Ιράκ
  • [12] Συνέντευξη Λαλιώτη
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Χρηματιστήρια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/10/2002

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, το Κυπριακό, η πτώση στο χρηματιστήριο και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 86.500 θέσεις ενόψει εκλογών. Μέσω του ΟΑΕΔ οι προκηρύξεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δεν μπορεί ή δεν θέλει; Γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δραστικά τους κουκουλοφόρους;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αντισταθείτε σε όσους δυναμιτίζουν τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. Μηνύματα από Πατριάρχη - Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Αναμασούν υποσχέσεις για καταπολέμηση της ανεργίας. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε και πάλι 86.500 νέες θέσεις εργασίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:101.000 νέες θέσεις εργασίας. Εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο. Τολμηρή απόφαση Σημίτη για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Σκούπα'' χθες στα Εξάρχεια. Τουλάχιστον εξήντα προσαγωγές στην Ασφάλεια. Αστυνομική επιχείρηση ύστερα από τις προκλήσεις υμνητών της τρομοκρατίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα 12 κλειστά για να γλιτώσετε τις φοροπαγίδες. Η τρίτη φορολογική μεταρρύθμιση.

    ΕΘΝΟΣ: Μάχη με τη μαφία για το πετρέλαιο θέρμανσης. Μπλόκα του ΣΔΟΕ-Από 14 Οκτωβρίου ο εφοδιασμός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον θησαυρό της ...''μακαρίτισσας'' 17Ν ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. Μετά την ανεύρεση των 20.000 ευρώ στους Λειψούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 86.000 θέσεις εργασίας. Μέχρι το 2003. Η υλοποίηση των προγραμμάτων αρχίζει από το τέλος Οκτωβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπλόκο από αστυνομικούς στον Σημίτη. ΕΛ.ΑΣ: Ζητούν μέτρα για τις οικογένειες όσων έπεσαν στο καθήκον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρομάρα μας...Κόντρες για τις ''κουκούλες'' και μια ''προκήρυξη''.

    ΕΣΤΙΑ: Η αλήθεια για την ανεργία. Δεν ενθαρρύνονται νέοι εργοδότες.

    Espresso: Εβγαζαν γυμνούς επώνυμους στο INTERNET.Τους έπιασαν επ΄αυτοφώρω.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μοχλός κρίσης το ΧΑΑ. Απαξιωμένο, επιτρέπει παιχνίδια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και μεταφέρει επώδυνα βάρη στην πραγματική οικονομία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αντιπαράθεση για τους κουκουλοφόρους. Η ομόφωνη καταδίκη του συμβάντος δεν απέτρεψε τις επιμέρους διαφωνίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς ψήφο πολλές χιλιάδες εκλογείς. Και ιστορίες εκλογικής τρέλας.

    ΝΙΚΗ: Η Φώφη επιβεβαίωσε την υπεροχή της. Μετά τα γκάλοπ νίκησε και στην τηλεοπτική μονομαχία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μήνυμα λαϊκής νίκης και καταδίκης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    Traffic News: Καλά να πάθετε! Τώρα αρχίζει το παιχνίδι. Η Ρομέρο πανηγυρίζει για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

    Η ΧΩΡΑ: Σε βίντεο και φωτογραφίες όλοι οι κουκουλοφόροι. Η Αστυνομία γνωρίζει τα πάντα για το χώρο της τρομοκρατίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε ομηρία οι Θεσσαλονικείς. Σωροί τα σκουπίδια-Κίνδυνος για την υγεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στηρίγματα αναζητά και πάλι ο Κ. Σημίτης. Ο πρωθυπουργός ''ανακάλυψε'' τους...προοδευτικούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απογοητευμένη η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έρευνες της Κίνησης Ε.Ν.Α.

    [03] Τρομοκρατία

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''κυνηγοί του χαμένου θησαυρού της 17Ν έχουν γίνει οι αστυνομικοί καθώς μετά την ανακάλυψη των 20.000 ευρώ κοντά στο εξοχικό του Γιωτόπουλου στους Λειψούς ψάχνουν τώρα στην Πάτμο για να βρούν τα υπόλοιπα χρήματα των ληστειών''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο δείχνουν οι γραφολογικές εξετάσεις σε χειρόγραφα τρομοκρατών που είχαν βρεθεί κατά τη δεκαετία του '70 στην Πάρνηθα, αλλά και σε διαφορετικές χειρόγραφες σημειώσεις και διορθώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Πάτμού''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''όταν τα χρήματα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού αποτυπωμάτων σε αυτά, τα οποία μπορεί να απενεχοποιήσουν τον Γιωτόπουλο αν δεν έχουν περάσει από τα χέρια του, ή να ισχυροποιήσουν περισσότερο τις κατηγορίες σε βάρος τους εκτός κι αν από αυτά προκύψουν στοιχεία για άλλα άτομα ίσως όχι έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού''.

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχουν 3-5 ακόμη κρυψώνες μέσα στις οποίες υπάρχουν το λιγότερο 600-700.000 ευρώ. Ορισμένες πληροφορίες υποδεικνύουν δε ως πιθανό σημείο απόκρυψης κλοπιμαίων της 17Ν τη Γαύδο όπου ο Δημήτρης Κουφοντίνας διατηρούσε κατοικία''.

    ''Διακριτικός αστυνομικός κλοιός έχει δημιουργηθεί γύρω από τους ''παππούδες'' του ΕΛΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΧΩΡΑΣ, τουλάχιστον είκοσι άτομα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων τελούν σε άτυπο ''κατ΄οίκον περιορισμό''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο βασικό της σχόλιο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''η κλιμάκωση των αντιδημοκρατικών προκλήσεων από το ''πολιτικό σκέλος'' της τρομοκρατίας, το αποκρουστικό πρόσωπο που έδειξαν στην πρόσφατη συγκέντρωσή τους οι μερικές εκατοντάδες αμετανόητοι συνοδοιπόροι τους, η οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του Τύπου και η διόλου τυχαία επιλογή ως στόχου της ''Α'', λειτούργησαν αφυπνιστικά''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο άρθρο της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "θα έπρεπε να είχε το θάρρος ο κ. Κων. Καραμανλής να αναγνωρίσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που κατάφερε να ανακαλύψει και να εξαρθρώσει την οργάνωση 17Ν που δρούσε επί 27 χρόνια ως φάντασμα. Πέτυχε όσα πέτυχε η κυβέρνηση αυτή τηρώντας όλα όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για τα δημοκρατική δικαιώματα. Κινήθηκαν και κινούνται όλα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου που στη δημοκρατία είναι πάνω απ΄όλα. Και καλώς η κυβέρνηση αποκρούει κάθε αντίληψη για προληπτικές συλλήψεις, όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος".

    [04] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''κλίμα επιφυλακτικότητας επικρατεί στη Ν. Υόρκη σχετικά με τις συνομιλίες που είχε χθες το απόγευμα ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον κύπριο Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''διπλωματική όσο και πραγματική φαίνεται πως ήταν τελικά η ασθένεια του Ραούφ Ντενκτάς. Εικάζεται ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δημιούργησε το θόρυβο γύρω από την κατάσταση της καρδιάς του προκειμένου να δώσει το μήνυμα να μην ασκηθούν πιέσεις''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''βόμβα πολλών μεγατόνων έριξε ο Ραούφ Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη. Είπε ότι ''εάν η ΕΕ εντάξει την Κύπρο, οι συνομιλίες τερματίζονται και η Κύπρος διχοτομείται''. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Ντενκτάς έχει ως αποδέκτη περισσότερο την Αγκυρα. Ο κατοχικός ηγέτης φέρεται να έχει ανησυχήσει από τη δήλωση Ετζεβίτ και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να επαναφέρει τη σκληρή γραμμή''.

    [05] Επίσκεψη πρωθυπουργού Δανίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος)αναφέρει ότι '' με μια ατζέντα γεμάτη κρίσιμα θέματα, που αφορούν τόσο την επικείμενη διεύρυνση της ΕΕ όσο και την ελληνική προεδρία στα θέματα ασφάλειας και άμυνας της Ενωσης καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα ο Δανός πρωθυπουργός κ. Ρασμούσεν. Η επίσκεψη του επικεφαλής της δανικής προεδρίας στη χώρα μας εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Οκτωβρίου''.

    [06] Νέες θέσεις εργασίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι ''τη δημιουργία περίπου 86.500 νέων θέσεων εργασίας από το τέλος του μηνός έως και το 2003 προβλέπουν τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας που βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, διάρκειας τεσσάρων ωρών''.

    [07] Ναρκωτικά-ΕΕ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι ''δεν φτάνει οτι είναι ψηλά στη μακάβρια λίστα, διαρκώς αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η χώρα μας στους αιφνίδιους θανάτους από ναρκωτικά, ενώ οι θεραπευτικές δομές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση για θεραπεία. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω από τις χώρες της ΕΕ σχετικά με την ανθρωπιστική αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών''.

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει οτι "η κατάσταση χαρακτηρίζεται δραματική, ίσως η χειρότερη που έχει γνωρίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών στις τελευταίες δεκαετίες και προφανώς αντικατοπτρίζει την απαξία του θεσμού, αλλά και την προβληματικότητα πολλών επιχειρήσεων, η οποία επιτρέπει στα υποτιμητικά κερδοσκοπικά σχήματα να ενεργούν κατά το δοκούν μέσω του μηχανισμού των ανοιχτών πωλήσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι ''μία ακόμη ημέρα ''καθίζησης'' των αποδόσεων στη Σοφοκλέους ήταν και η χθεσινή με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει κάτω από τις 1800 μονάδες εμφανίζοντας απώλειες πάνω από 2%. Οι επενδυτές δεν αντέδρασαν ούτε στα ευνοϊκά επίπεδα τιμών στα οποία έχουν κατρακυλήσει οι περισσότερες μετοχές και παρέμειναν απλοί θεατές στην πορεία όλων των Επιμέρους Δεικτών, που τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος''.

    [09] Κοιτάσματα πετρελαίου

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι ''κοιτάσματα πετρελαίου που φθάνουν τα δέκα εκατομμύρια βαρέλια εντοπίσθηκαν νοτίως της Κρήτης, στην περιοχή της Γαύδου. Τα στοιχεία αυτά έδωσε η Επίτροπος κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο στον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Μαρίνο, ο οποίος της είχε θέσει προ καιρού το ζήτημα των ερευνών στο Αιγαίο''.

    [10] Δημοτικές εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι ''δριμύτατα επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε οτι την επόμενη εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία κυβερνητική ή κομματική συνεδρίαση και κάλεσε τους υπουργούς του να βγουν στην περιφέρεια και να στηρίξουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι ''με αισιοδοξία οτι οι υποψήφιοι του κόμματος θα επιτύχουν μεγάλη νίκη στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση εισέρχεται ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στο τελευταίο δεκαήμερο της προεκλογικής εκστρατείας για τον α' γύρο των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι ''ο αέρας νίκης που πνέει μετά τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρουν τη Φώφη Γεννηματά να προηγείται με σχεδόν 25 ποσοστιαίες μονάδες, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από τη χθεσινή, πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο βασικότερων διεκδικητών της υπερνομαρχίας Αθήνας-Πειραιά''.

    [11] Τουρκία-Ιράκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι ''η ΕΕ φοβάται ακόμη και διαμελισμό της Τουρκίας από έναν ενδεχόμενο πόλεμο το Ιράκ. Τη θέση αυτή εξέφρασαν μέλη της Κομισιόν κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, που ήταν αφιερωμένη στη διεύρυνση της Κοινότητας. Σύμφωνα με την άποψη που εκφράστηκε, ο διαμελισμός της Τουρκίας μπορεί να προκληθεί από μια δυναμική, στρατιωτικού χαρακτήρα, εξέγερση των Κούρδων της Τουρκίας που θα θελήσουν να ενωθούν με τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ και σε μια προσπάθεια να σχηματίσουν μαζί ένα δικό τους κράτος''.

    [12] Συνέντευξη Λαλιώτη

    Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης τονίζει οτι ''οι διεργασίες, οι γέφυρες, οι ''αιμομικτικές σχέσεις'' και τα ευτελή παζάρια ανάμεσα στην ηγεσία της ΝΔ και στην πολυπρόσωπη Ακροδεξιά ουσιαστικά αιχμαλωτίζουν τη ΝΔ και τη ρυμουλκούν σε μια ακροδεξιά πολιτική. Ο κ. Καραμανλής και οι ''συν αυτώ'' με τις επιλογές τους για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έδωσαν και δίδουν ζωτικό χώρο στην Ακροδεξιά έδωσαν και δίδουν με τις συνδυασμένες επιλογές του ''κεντρώου σώγαμπρου'' Γ. Τζαννετάκου, του Π. Ψωμιάδη και των άλλων φιλοχουντικών υποψηφίων τη σπάνια ευκαιρία στον Γ. Καρατζαφέρη με το ΛΑΟΣ να αναδεικνύει ως φάρος μιας υπαρκτής ακροδεξιάς παράταξης, διεκδικώντας διψήφιο ποσοστό στην Αττική''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Συγκλονιστικά νούμερα! Σε μαύρη τρύπα εξελίσσεται το Χρηματιστήριο''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Κερδίζουν με την πτώση των μετοχών''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Βούλιαξαν την αγορά με ...δανεικά χαρτιά!''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Χωρίς αντίσταση πλέον κατρακυλούν οι αγορές. Συνεχίστηκε και χθες το διεθνές ντόμινο''΄.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [14] Χρηματιστήρια

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι ''το ντόμινο των χρηματιστηριακών αγορών ανά τον κόσμο συνεχίστηκε χθες με την ίδια ένταση και φθάνοντας στην ελληνική αγορά, οδήγησε το γενικό δείκτη σε επίπεδα τιμών τα οποία φαινόταν να είχε εγκαταλείψει οριστικά από το Μάρτιο του 1998''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 4 October 2002 - 15:18:03 UTC