Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-11-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2002
  • [02] Κυπριακό
  • [03] 17Ν-Ερευνες
  • [04] Οικοδομές- ΦΠΑ
  • [05] Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου
  • [06] Ολυμπιακά Εργα
  • [07] Μπακογιάννη - Επενδύσεις
  • [08] Φορολογία - Αλλαγές
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 15/11/2002
  • [10] ΦΠΑ

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2002

    Το Κυπριακό δεσπόζει και σήμερα στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου. Αλλα θέματα είναι η προετοιμασία του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και οι φορολογικές ρυθμίσεις για ακίνητα, αυτοκίνητα κλπ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι τελικές αποφάσεις για τις οικοδομές. Τι θα γίνει με ΦΠΑ και αντικειμενικές αξίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά. Μήνυμα Διαιτολόγων για την Εβδομάδα Διατροφής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διπλό φρένο στη λύση-εξπρές. Από βουλευτές όλων των κομμάτων σε Ελλάδα- Κύπρο.

    Η ΑΥΓΗ: Μήνυμα Βρυξελλών στην Αγκυρα. Ενώ ο Ντενκτάς ζητεί αναβολή της απάντησης στον ΟΗΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι 130.000 θέσεις εργασίας για την Ολυμπιάδα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Σφάζονται'' στην Αγκυρα.Το σχέδιο για την Κύπρο διχάζει κατ΄αρχήν (και) τους Τούρκους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κίνητρα για γκαράζ σε ισόγεια και υπόγεια πολυκατοικιών. Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    ΕΘΝΟΣ: Οι έξι νέες αλλαγές. Φορολογία: Οι ρυθμίσεις που προωθεί ο Χριστοδουλάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θ. Πάγκαλος, χθες, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας: Κολασμένης φαντασίας κύημα το σχέδιο Ανάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σεισμός στη Βουλή για την Κύπρο. Μην περάσετε αλυσίδες στον Ελληνισμό που δεν θα μπορούν να βγάλουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κραυγές στη ...σιωπή για το πακέτο του αίσχους. Βουλή:

    Οι πρώτες διακομματικές αντιδράσεις για τη στάση της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 12 Δεκεμβρίου: Η κρίσιμη μέρα. Πιέζουν για το χρονοδιάγραμμα ΕΕ και Αναν , πίστωση χρόνου ζητούν οι δυό πλευρές στην Κύπρο.

    ΕΣΤΙΑ: Η επίκλησις του Κυπριακού. Τέσσερεις εκλογές μετά την Μεταπολίτευση.

    Espresso: Η αλήθεια για τα ρίχτερ που απειλούν την Ελλάδα! Καθηγητής σεισμολογίας, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου ακτινογραφεί τη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Κυπριακό στα βαθιά. Φωνές αντίδρασης σε Αγκυρα και Αθήνα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ώρα της κρίσης. Την Δευτέρα αποφασίζει η Κύπρος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καθαρή λύση ζητεί ο Σημίτης. Από κόμμα και βουλευτές.

    ΝΙΚΗ: Αρχισαν παζάρια με αφορμή το χρονοδιάγραμμα. Σκληραίνουν τη στάση τους Αγκυρα και Ντενκτάς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

    Traffic News: Τα βρόντηξε ο Ανδρέας γιατί διαφώνησε για τις καυτές σκηνές στο ''FAME STORY''.

    Η ΧΩΡΑ: Τέρμα η έρευνα για τη 17Ν ελλείψει χρημάτων! Αμερικανοί και Βρετανοί είπαν στην Αθήνα οτι ''τελείωσε το βερεσέ''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι 16 πληγές της Θεσσαλονίκης. Σε ποιες επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές του νομού ξεκινούν έργα αποκατάστασης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εντείνεται η αντίδραση κατά της ''Νέας Κατοχής'' στην Κύπρο. Κύπριοι εξεγείρονται-Ελληνες συνεγείρονται.

    [02] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "καθαρές λύσεις" και για το Κυπριακό θα απαιτήσει ο Κώστας Σημίτης προβληματισμένος από τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε σχέση με την προτεινόμενη λύση στο εθνικό θέμα, ο πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει από την Κε και την ΚΟ να λάβουν σαφή θέση επί του θέματος. Οπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές, ο κ. Σημίτης "αντιλαμβάνεται ότι τα στελέχη διακατέχονται από αγωνία για τις εξελίξεις", αλλά "δεν καταλαβαίνει πως είναι δυνατόν τη στιγμή που οι Κύπριοι φαίνεται να τάσσονται υπέρ της διαπραγμάτευσης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν κατ΄αυτόν τον τρόπο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι ''σφυροκοπήθηκε χτες το σχέδιο-παγίδα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Οι βουλευτές -και από το κυβερνητικό κόμμα- ζήτησαν να απορριφθεί το τελεσίγραφο Ανάν για υπογραφή της συμφωνίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, ενώ η κριτική για την ουσία των προτεινόμενων ρυθμίσεων κυμάνθηκε από το ότι δε θα είναι βιώσιμο και λειτουργικό το νέο κράτος, μέχρι ότι πρόκειται ουσιαστικά για διχοτόμηση έξω από τα πλαίσια του ΟΗΕ''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι ''φρένο στις διαδικασίες-εξπρές για την επιβολή του Σχεδίου Ανάν βάζουν Ελληνες και Κύπριοι βουλευτές. Το Σχέδιο θεωρείται έκτρωμα και δέχεται οξεία κριτική''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι ''όσον αφορά εξάλλου την αντίδραση κατά του σχεδίου, πράγματι η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο Συνασπισμός αναγνωρίζοντας όλες τις υφιστάμενες αντικειμενικές δυσχέρειες, δέχονται το σχέδιο ως βάση συζητήσεως, ενώ το απορρίπτει τελείως το ΚΚΕ που οργάνωσε χθες και συλλαλητήριο. Αλλά οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι "η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι στις 12 Δεκεμβρίου, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ "θα κριθούν τα πάντα": Η ένταξη της Κύπρου, η λύση του Κυπριακού, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και όσα λέγονται και γίνονται αυτό το διάστημα έχουν την ημέρα αυτή ως σημείο αναφοράς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ''η Αθήνα επιμένει πως δεν αξιολογεί ως 'τελεσίγραφο' τις, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει, 'επιθυμίες' του Κόφι Ανάν, για λύση του Κυπριακού πριν την ένταξη της νήσου στην ΕΕ, ωστόσο, στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, συνηγορούν στην αντίθετη ακριβώς διαπίστωση...''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχουν τελεσίγραφα ούτε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και ο Κώστας Σημίτης από τη Βαρσοβία εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να διαπραγματευτεί, τονίζοντας όμως πως τίποτε δεν είναι σίγουρο αφού πρέπει να ανταποκριθεί θετικά και η Τουρκία. Τα κυπριακά κόμματα εκφράζουν προβληματισμό και αρνούνται να αποδεχτούν 'τελεσίγραφο'. Η κατ΄αρχήν θετική ανταπόκριση της Ελλάδας της δίνει το πλεονέκτημα να εμφανίζεται ως διαλλακτική, έναντι της Τουρκίας που επισήμως δεν έχει πάρει ακόμα θέση, ωστόσο οι στρατηγοί και ο υπουργός Εξωτερικών Γκιουρέλ με δηλώσεις τους έδειξαν πως ο διάλογος θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αφού προβάλλεται η θέση των δύο ξεχωριστών κρατών και παγιοποίηση της διχοτόμησης''.

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι "εσωτερικές έριδες αναφύονται στην Τουρκία και οι απερχόμενοι της υπηρεσιακής κυβερνήσεως Ετζεβίτ, με την προφανή υποκίνηση του καλούμενου "κατεστημένου", βάλλουν κατά της επερχόμενης νέας κυβερνήσεως και προσωπικώς κατά του νικητή των πρόσφατων εκλογών κ. Ταγίπ Ερντογάν: του καταλογίζουν "ανευθυνότητα" και "κόμπλεξ απέναντι στη Δύση", αλλά και οτι είναι... "συνομιλητής του Σημίτη". Οι εσωτερικές πολιτικές διενέξεις αναμένεται να συνεχιστούν ως την "αλλαγή φρουράς" στην Αγκυρα, οπότε και θα ληφθούν αποφάσεις. Με επιστολή του που απέστειλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, στον πρόεδρο της Ευρωβουλής Πατ Κοξ και στους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ ο κ. Γ. Παπανδρέου ζητεί την υποστήριξη των κοινοτικών οργάνων στο Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''δραστική είναι η στροφή της Αγκυρας όχι απλώς προς την κατεύθυνση αδιαλλαξίας εν σχέση με το σχέδιο Ανάν που απλώς ... δεν της τα δίνει όλα στην Κύπρο, μα προς τις γνωστές απόλυτές της θέσεις σύμφωνα με τις οποίες το Κυπριακό 'έχει λυθεί από το 1974'''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ συμπληρώνει οτι "ο Ραούφ Ντενκτάς τηρεί επιφυλακτική στάση χωρίς να ξεκαθαρίζει τη θέση του, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί και πολιτικοί κύκλοι, επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να ανεβάσει έτσι τον πήχη στις διεκδικήσεις της".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει στο άρθρο του ότι ''είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι το σχέδιο Ανάν είναι δυσλειτουργικό. Δεν έχει καμιά σχέση με το ελβετικό μοντέλο. Μόνο κατ΄ όνομα και τα πάντα εξαρτώνται από την εκατέρωθεν διάθεση και των μητρικών πατρίδων. Ολα όμως δείχνουν ότι δεν έχουμε περιθώρια απόρριψης του σχεδίου''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την υποτονική στάση της και να καταστήσει σαφές οτι οι διαπραγματεύσεις αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για την Τουρκία και όχι για την Κύπρο, η ένταξη της οποίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι διαδικασία ανεξάρτητη απο την τύχη των διαπραγματεύσεων. Για να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις απαιτούνται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ομως, ακόμη και εάν επέλθει συμφωνία, η Τουρκία, με την σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει, προλειαίνει το έδαφος για νέες διεκδικήσεις, ενώ αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση, εαν συνεχίσει την ίδια τακτική, δημιουργεί τις συνθήκες για τις επόμενες υποχωρήσεις".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "αν η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου εμπεδωθεί, η δυναμική της θα οδηγήσει σταδιακά σε μία νέα κατάσταση, ικανοποιητική και για τις δύο κυπριακές κοινότητες. Σε αυτό, λοιπόν, το σκέλος πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους η Λευκωσία και η Αθήνα, φροντίζοντας μάλιστα να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει οτι ''η Σύνοδος Κορυφής της Στοκχόλμης θα αποφασίσει τη διεύρυνση της ΕΕ και μέσα στις χώρες που θα ενταχθούν θα είναι και η Κύπρος. Τη σαφή αυτή πρόβλεψη-δέσμευση κάνει ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ επίτροπος Γκ. Φερχόιγκεν, ενώ έχουμε μπει στη τελική ευθεία της διεύρυνσης. Ο επίτροπος εκτιμά οτι είναι 50-50 οι πιθανότητες να βρεθεί λύση στο Κυπριακό πριν από την Κοπεγχάγη, ωστόσο τονίζει οτι ούτως ή άλλως η Κύπρος θα ενταχθεί. Η δήλωση Φερχόιγκεν ερμηνεύεται ως προειδοποίηση προς την Τουρκία να μην συναρτά την ανταπόκρισή της στο σχέδιο Ανάν αποκλειστικά με το αντάλλαγμα της ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, διότι το θέμα συναντά αντιρρήσεις μεταξύ των ''15''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι ''το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται στο Κυπριακό μετά το σχέδιο Ανάν, απασχολούν τη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που γίνεται από χθες στη Βαρσοβία και οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν σήμερα. Μάλιστα, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊσκάλ, που συμμετέχει ως παρατηρητής στη σύνοδο''.

    [03] 17Ν-Ερευνες

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''με πρόσχημα το μεγάλο κόστος των εξετάσεων DNA η κυβέρνηση τερματίζει την έρευνα για τη 17 Νοέμβρη. Επικαλείται έλλειψη χρημάτων, ενώ το μηχάνημα για τις εξετάσεις DNA δεν στοιχίζει παραπάνω από 100 εκατ. δρχ τη στιγμή που διασπαθίζονται δισεκατομμύρια σε υπερβάσεις των δημοσίων έργων''.

    [04] Οικοδομές- ΦΠΑ

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι '' από την 1η Ιανουαρίου του 2005 θα εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την Πέμτπη, θέτοντας τέρμα στη σύγχυση που επικρατούσε στην αγορά ακινήτων, εξαιτίας των αντικρουόμενων φημων και πληροφορικών από το οικονομικό επιτελείο''.

    [05] Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου

    Η Espresso αναφέρει ότι ''το εφιαλτικό σχέδιο για επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Μηνύματα-φωτιά μέσα στα σάιτ των αντιεξουσιαστών προς τους συμπαθούντες, τους οποίους καλούν να μετατρέψουν την επέτειο της 17Ν σε διαδήλωση υπέρ των κατηγορουμένων ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης''.

    [06] Ολυμπιακά Εργα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον ακόμα και της εθνικής μας οικονομίας κρούει η ΝΔ μετά από τις υπερβάσεις που παρατηρούνται στα Ολυμπιακά έργα. Δώδεκα βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τη Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, κατέθεσαν χθες επί του Επερώτηση στη Βουλή''.

    [07] Μπακογιάννη - Επενδύσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''πρόκληση προς τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας που προσφέρει ''νέες και μοναδικές ευκαιρίες'' απηύθυνε χθες η νεοκλεγείσα δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης''.

    [08] Φορολογία - Αλλαγές

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''αποδοτικότερη περισσότερο δίκαιη και πιο λειτουργική φορολογία επιδιώκει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Εξι είναι οι αλλαγές που επέρχονται . Αφορούν στα ακίνητα, τα αυτοκίνητα τις πολύτεκνες οικογένειες, τους υπόχρεους διατροφής, τις μικρομεσαίες και τις αγροτικές επιχειρήσεις''.

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 15/11/2002

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Μετάθεση λόγω κόστους... Απο το 2005 ΦΠΑ στα ακίνητα ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Παρέμβαση Φερχόιγκεν υπέρ της Κύπρου. Ο κοινοτικός επίτροπος ζητεί απο τον Κόφι Ανάν να γίνει σεβαστό το κοινοτικό κεκτημένο".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Στην επόμενη κυβέρνηση το θέμα του ΦΠΑ στα ακίνητα. Το Μάρτιο οι νέες αντικειμενικές τιμές. Αδυνατούν οι υπηρεσίες να εφαρμόσουν το νέο σύστημα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Τα ευρωκίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Η Ελλάδα θέλει... ποσοστό σε τίτλους του δημοσίου".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Χαλαρώνει τα "λουριά" η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μείωση επιτοκίων στις αρχές Δεκεμβρίου".

    [10] ΦΠΑ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Στην επόμενη κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη της επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, υπό το προφανές βάρος του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται η θέσπισή του. Ο υπουργός προσδιόρισε μετά το 2005, δύο και πλέον δεκαετίες μετά την εισαγωγή του ΦΠΑ στη χώρα μας, την επίλυση της εκκρεμότητας που παραμένει ως προς τον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας στις νέες οικοδομές και την αντιπαροχή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 November 2002 - 17:42:25 UTC