Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/12/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Σαμπάιο
  • [04] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
  • [05] Στρατεύσιμοι- αλλαγές
  • [06] Εξοπλισμοί - βουλή
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Δημοσκοπήσεις
  • [09] Προεδρία ΕΕ-ΝΔ
  • [10] 17Ν-Ερευνες
  • [11] Σεισμός
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/12/2002

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η σεισμική δόνηση ανοιχτά της Κυλλήνης και οι ζημιές που προκάλεσε στην Ηλεία και οι έρευνες για την τρομοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ''Ράμπο'' κατά των αυθαιρέτων. Ξεκίνησε ήδη από τα νησιά η εφαρμογή του μέτρου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θητεία κάτω από 12 μήνες. Εξαγγελίες του υπουργού Αμυνας. Υποχρεωτικά 6 μήνες στα σύνορα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μαφιόζοι στο Δημόσιο. Εκθεση-σοκ από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ελλάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Λιτότητα έως το 2006 και μετά... αβεβαιότητα! Κατατέθηκε το νέο πρόγραμμα σταθερότητας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκιώδης κατάσταση στην Ρηγίλλης. Αυτοαναγορεύτηκε... πρόεδρος της ΕΕ ο Κ. Καραμανλής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ηλεκτρονικό ''πόθεν έσχες'' για τους δημοσίους υπαλλήλους. Θα ελέγχονται όσοι συναλλάσσονται με τους πολίτες. Δημιουργείται βάση δεδομένων που θα περιέχει τα περιουσιακά στοιχεία τους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δέκα αλλαγές στη θητεία. Τι θα ισχύσει από το νέο έτος.

    ΕΘΝΟΣ: Εγκρίθηκαν 1.167 θέσεις σε πέντε υπουργεία. Προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντί ζεϊμπέκικο, τώρα, θα χορέψει... τσιφτετέλι! Τους πολιτικούς ''αμανέδες'' των Τούρκων θα ακούσει, αύριο, ο Γιωργάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου): ''Εξωσωματική'' η ένωση των δύο Κοινοτήτων. Ενώ οι Κύπριοι αντιστέκονται στο σχέδιο Αννάν, οργανώνονται και φοβερίζουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρωταθλητές στη διαφθορά. Η κυβέρνηση έκρυβε επί ενάμιση χρόνο την έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη χώρα μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι προθεσμίες για 2.693 νέες θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι μάρτυρες που είδαν τη 17Ν. Αυτά είναι κατά τις Αρχές ''τα επιπλέον στοιχεία'' της κατηγορίας.

    ΕΣΤΙΑ: Κηλιδώνουν την Δημοκρατία. Οσοι λαμβάνουν ''μικράς αποφάσεις''.

    Espresso: Κίνδυνος να ξυπνήσει το τόξο του Ιονίου. Φοβούνται οι σεισμολόγοι μετά τα 5,8 Ρίχτερ στο Βαρθολομιό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ''Κλείδωσε'' την ένταξη η Λευκωσία. Μαραθώνιος για το πολιτικό πρόβλημα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 10 αλλαγές στο στρατό. Εξι μήνες θητεία αντί εννιά στις παραμεθόριες περιοχές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αντισεισμικός (ξ)ανασχεδιασμός. Με αλλαγές στην ανέγερση οικοδομών.

    ΝΙΚΗ: Ροκανίζουν το χρόνο Αθήνα και Αγκυρα. ''Οχημα'' το σχέδιο Αννάν για επίτευξη άλλων στόχων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή αντίθεση στο άδικο ''σχέδιο Αννάν''. Δυναμώνουν οι αντιδράσεις.

    Traffic news: ''Τη σώσαμε από καρκίνο και μας ζητάει και τα ρέστα''. Αγρια κόντρα μεθαύριο στα δικαστήρια του φημισμένου πλαστικού χειρουργού Ανδρέα Φουστάνου με πελάτισσά του.

    Η ΧΩΡΑ: Αγριο φαγοπότι με άρματα και φρεγάτες. Συγκλονιστικές καταγγελίες στη Βουλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αεροδρόμιο ''Μακεδονία'': Κίνδυνος από μπλακ άουτ. Πόρισμα-φωτιά από επιτροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διαφθορά και πάσης Ελλάδος. Εκθεση-κόλαφος από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κάτω η θητεία πάνω οι εξοπλισμοί. Μας απειλούν ...υποθετικοί κίνδυνοι. Πετιούνται 2 τρις σε εξοπλισμούς.

    [03] Συνέντευξη Σαμπάιο

    ''Υπέρμαχος της διεύρυνσης της ΕΕ αλλά και της προσχώρησης της Κύπρου στην Κοινότητα έστω και αν όπως όλα δείχνουν, μέχρι την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 12ης Δεκεμβρίου δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος δηλώνει ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Ζόρζε Σαμπάιο. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επ΄αφορμή της επισκέψεώς του στη χώρα μας ο Πορτογάλος πρόεδρος διευκρινίζει μεν οτι ''πάντα θεωρούσαμε πως η ένταξη ενός επανενωμένου νησιού θα ήταν καλύτερη για όλους'' αλλά προσθέτει επί λέξει οτι ''ουδέποτε αυτό θεωρήθηκε προϋπόθεση για να γίνει η Κύπρος μέλος της ΕΕ''.

    [04] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''εκτός των ορίων της ελληνικής νομοθεσίας βρίσκονται οι προσπάθειες κάποιων γαλλικών πανεπιστημίων να συνάψουν συνεργασίες με Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα στη βάση των σχέσεων δικαιοχρησίας και υποσχόμενα ακαδημαϊκή αναγνώριση και αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων εφ΄όσον αυτού του τύπου οι συνεργασίες έχουν διακοπεί προ καιρού με την συγκατάθεση τόσο του ελληνικού όσο και του γαλλικού υπουργείου Παιδείας''.

    [05] Στρατεύσιμοι- αλλαγές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''τη ριζική βελτίωση του συστήματος απονομής ειδικοτήτων τοποθετήσεων μεταθέσεων αποσπάσεων και αδειών των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς που οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού στελέχωσης των μονάδων την καθιέρωση 12μηνης θητείας και του θεσμού των Επαγγελματικών Οπλιτών εξήγγειλε χθες ο ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου''.

    [06] Εξοπλισμοί - βουλή

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''φοβερά στοιχεία αποκάλυψαν με ερωτήσεις τους στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτης και Σπ. Σπηλιωτόπουλος για το ''άγριο φαγοπότι'' που έχει γίνει για την προμήθεια 250 αρμάτων Leopard και τις απευθείας αναθέσεις της κατασκευής μίας κορβέτας και του εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού''.

    [07] Κυπριακό

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ''ιδιαίτερα σοβαρός προβληματισμός εκδηλώθηκε κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που θα συνεχισθεί και σήμερα καθώς η εκτίμηση αρκετών μελών του σώματος είναι ότι δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο υπογραφής κατά αρχήν συμφωνία στο Κυπριακό μέσα στις επόμενες δέκα μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ''Βήματος'' οι ξένοι μεσολαβητές σχεδιάζουν να προκαλέσουν τον κ Ντενκτάς στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Κοπεγχάγης και παρουσία του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν να υπογραφεί το μέρος του σχεδίου λύσης που ονομάζεται ''Συμφωνία Ιδρυσης''.

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι ''έγγραφο-βόμβα στο οποίο δεν προβλέπεται η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ εάν προηγουμένως δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό, κυκλοφόρησε στις αντιπροσωπείες των χωρών - μελών των ''15'' στις Βρυξέλλες. Το έγγραφο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα και τη Λευκωσία διότι επί της ουσίας αγνοεί τις προειδοποιήσεις των κκ Σημίτη και Παπανδρέου για μπλόκο στη διεύρυνση εφόσον δεν ενταχθεί το Δεκέμβριο η Κύπρος συνετάχθη εν όψει των αποφάσεων της Κοπεγχάγης για τη διεύρυνση και περιλαμβάνει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια-δύο για την Κύπρο και δύο για την Τουρκία''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''σήμερα ο Γ.Α. Παπανδρέου στην τουρκική πρωτεύουσα με τον Αμερικανό υφ. Εξωτερικών. Επισήμως η επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Αγκυρα ο Γ.Α. Παπανδρέου δικαιολογείται ως ανιχνευτική των προθέσεων της νέας τουρκικής κυβέρνησης. Ουσιαστικά όμως το διήμερο αυτό θα συμπέσουν στην Αγκυρα οι επισκέψεις του Αμερικανού υφ. Εξωτερικών κ. Γκρόσμαν (ο οποίος ζήτησε συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου εκεί) και του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζ. Στρο, γεγονός που προσδίδει διάσταση άτυπης τετραμερούς συνάντησης''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ ''από τη στιγμή που η παρελκυστική τακτική Ντενκτάς υπονόμευσε κάθε θεωρητική πιθανότητα εξεύρεσης λύσης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τόσο η Αθήνα, όσο και η Αγκυρα έχουν επιδοθεί πλέον σε μία προσπάθεια να 'ροκανίσουν' το χρόνο μέχρι την Κοπεγχάγη, προκειμένου να επιτύχουν εκεί άλλους στόχους, οι οποίοι 'αξιοποιούν' τη συγκυρία της κατάθεσης του σχεδίου Αννάν, χωρίς όμως να δίνουν προτεραιότητα στην επίλυση του Κυπριακού''.

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''η ελληνική κυβέρνηση εστιάζει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες στην επίτευξη του στόχου να ληφθεί απόφαση στην Κοπεγχάγη για απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως και των άλλων χωρών του πρώτου κύματος διεύρυνσης της ΕΕ''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι ''η ελληνική πλευρά εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια κοινή δέσμευση με την Τουρκία για συνέχιση των συνομιλιών, προς εξεύρεση λύσης και μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι ''υπό την ασφυκτική αμερικανική πίεση οι Ευρωπαίοι καλούνται να προσφέρουν ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έχοντας προσδεθεί απολύτως στο αμερικανικό άρμα, προσφέρει τα πάντα στην Αγκυρα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ένταξη της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''παρά τους λεονταρισμούς και τις κατά καιρούς επιθετικές δηλώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται με τον πλέον ''επίσημο'' τρόπο οτι το σχέδιο Αννάν είναι ένα τελικό σχέδιο με ελάχιστα προς διαπραγμάτευση σημεία. Τα μείζονα προβλήματα- λειτουργικότητα, κοινοτικό κεκτημένο συμπροεδρία κλπ- αναγνωρίζονται αλλά δεν τίθενται''.

    [08] Δημοσκοπήσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''μείωση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταδεικνύουν οι νέες δημοσκοπήσεις οι πρώτες μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ενώ στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης αναστρέφει τη διαφορά και προηγείται του Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 5,5% και 6% υπέρ της ΝΔ ανάλογα με την εταιρία, ενώ σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα η τετραμηνιαία συνδρομητική δημοσκόπηση Metron Forum της Metron Analysis''.

    [09] Προεδρία ΕΕ-ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι "ενόχλησε την κυβέρνηση η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να παρακολουθήσει από κοντά την ελληνική προεδρία της ΕΕ και να συμβάλει δυναμικά στη διαμόρφωση των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών στόχων. Η κίνηση αυτή της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην κυβερνητική πλευρά, η οποία "δεν θέλει να έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι της".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "άλλο ένα "σκιώδες" όργανο γέννησε στην Ρηγίλλης το στερητικό σύνδρομο εξουσίας, που συναντάται πια εκτεταμένο στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνο που τούτη την φορά εκτός από το γραφικό κομμάτι του πράγματος, μια και διαχρονικά και ίσως από κεκτημένη συνήθεια, η ΝΔ, συνηθίζει να ζει με "σκιές", είναι και εθνικά επικίνδυνο".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "εντελώς πρωτότυπο και πρωτοφανές είναι το όλο εγχείρημα της Ν. Δημοκρατίας για τη δημιουργία μιας σκιώδους αντι-προεδρίας κατά το αντι-πολίτευση. Αν και η πρωτοβουλία της Κέρκυρας ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη και αρκετά βοηθητική για την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας η συνέχεια δεν χρειαζόταν. Η Ελλάδα βέβαια είναι η χώρα της πατέντας και σαν τέτοια έπρεπε να πρωτοτυπήσει και σε αυτό το σημείο".

    [10] 17Ν-Ερευνες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το "ιστορικό" σαρανταπεντάρι της 17Ν να εκπυρσοκροτεί, παραθέτει ο εισαγγελέας Κυριάκος Καρούτσος, για να στοιχειοθετήσει την πρότασή του για παραπομπή σε δίκη των 18 εγκλείστων στον Κορυδαλλό. Οι άνθρωποι αυτοί αναγνωρίζουν στα πρόσωπα κατηγορουμένων δράστες δολοφονιών και άλλων αδικημάτων και αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά" της κατηγορίας, αφού είναι τα -κατά τις Αρχές- "επιπλέον στοιχεία" (μαζί με τα ευρήματα) πέραν των ομολογιών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι "άμεσες και κυρίως ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχει μπει άτομο που "πέρασε" από τη "17Ν" και κατέληξε στην "1η Μάη" πραγματοποιώντας μάλιστα και δολοφονίες".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "είναι τεράστιο βήμα αυτό που έχει γίνει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη". είναι όμως το πρώτο μόνον βήμα. Απομένουν και πρέπει με την ίδια επιτυχία να γίνουν και άλλα βήματα και για την πλήρη εξιχνίαση της υποθέσεως "17 Νοέμβρη", αλλά για την εξιχνίαση του πλέγματος της τρομοκρατίας. Για το πρώτο, υπάρχει πάντοτε όχι μόνον η εκκρεμότης των "συνιδρυτών" και των μελών της "πρώτης γενιάς", αλλά και το μείζον ζήτημα των διασυνδέσεων και των πληροφοριοδοτών της "17 Νοέμβρη".

    [11] Σεισμός

    H Espresso ισχυρίζεται οτι "το εφιαλτικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Βαρθολομιό, σκορπά τον τρόμο σε ολόκληρη τη δυτική Πελοπόννησο και το Ιόνιο! "Φοβόμαστε οτι ο σεισμός αυτός μπορεί να διεγείρει το ελληνικό τόξο, στην περιοχή του Ιονίου και να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δόνηση "δηλώνει ευθέως στην "Espresso" ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι "η θωράκιση της χώρας για τον κίνδυνο των σεισμών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Η πιστή εφαρμογή των προδιαγραφών του Κανονισμού Αντισεισμικής Προστασίας αποτελεί τη μόνη και ουσιαστικότερη προστασία στον κίνδυνο. Ο έλεγχος δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις επισκευές των δημόσιων κτιρίων αλλά να επεκτείνεται στους ιδιώτες, και μάλιστα να είναι αυστηρότατος. Κάθε προχειρότητα στον τομέα αυτό αποτελεί εγκληματική ενέργεια".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Ψηλά ο πήχης" στο χρέος... Κατατέθηκε χθες το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας 2003-2006".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Προίκα-μαμούθ στις εισηγμένες από τα ακίνητα. Φόρος υπεραξίας μόνο 2% αντί 35%".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Επίσημη δέσμευση για το δημόσιο χρέος.Κατατέθηκε χθες το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Η μείωση του χρέους βασική υποχρέωση προς την Ευρώπη".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Μέτρα-σωσίβιο για όλες τις εισηγμένες εταιρίες. Μεγάλοι κερδισμένοι Τράπεζες και ασφάλειες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 December 2002 - 16:47:04 UTC