Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-01-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/01/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ- Ιράκ
  • [04] Οικογενειακό επίδομα
  • [05] Ξένες γλώσσες
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/01/2003

    Οι εξελίξεις στο Ιράκ και η θέση των ΗΠΑ, οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):45.000 νέες θέσεις. Από σήμερα οι αιτήσεις. Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Οικογενειακό επίδομα και για συνταξιούχους ΙΚΑ. Αναδρομικά για 5 χρόνια! Δικαστική απόφαση-βόμβα για 450.000 δικαιούχους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιδόματα έως και 5 χρόνων στους συνταξιούχους. Νέα ''βόμβα'' 650 δις. στα θεμέλια του ΙΚΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε τροχιά εκλογών η χώρα. Συναγερμός σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Ζεστό μπόνους στις συντάξεις. Με απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου.

    ΕΘΝΟΣ:Εκρηξη ενοικίων στα μικρά διαμερίσματα. Αυξήσεις μέχρι 50% σε δυάρια-γκαρσονιέρες. Πέφτουν τα μεγάλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνεχίζουν την ...μπουρδολογία περί...''εκβιασμών''... Σε...''διατεταγμένη υπηρεσία'' ΚΑΡΦΙ, ΕΘΝΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο ξέσπασμα Πάγκαλου ''Αυτοδιαλυόμαστε'' . Δείχνει ως υπεύθυνο για την κατάσταση τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξετάσεις: Η δήλωση για αποφοίτους και ειδικές κατηγορίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο τσαμπουκάς του πλανητάρχη. Απειλεί και με πυρηνικά -''Επέμβαση και μόνοι μας''.

    ΕΣΤΙΑ: Το φιάσκο του Ναυπλίου. Διασύρεται η Ελλάς ως χώρα διαδηλωτών.

    Espresso:Η πρώτη φωτογραφία που δείχνει Αλβαρο και Αθηνά μαζί. Φουντώνει ο έρωτάς τους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέο πτυχίο για ξένες γλώσσες. Θα μετρά και για τις προσλήψεις.

    Traffic News: Η μάνα και ο αδελφός του Καραμανλή μιλούν στην traffic για τα δίδυμα.

    Η ΧΩΡΑ:Ενα αγόρι κι ένα κορίτσι για τον Καραμανλή. Δίδυμα φέρνει το καλοκαίρι στον κόσμο η Νατάσα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα ''φρουτάκια'' ξανάρχονται...Ενα χρόνο μετά εμφανίστηκαν πάλι στα καταστήματα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ετσι θα χτυπήσουμε την ανεργία στη Θεσσαλονίκη. Ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας ανοίγει τα χαρτιά του.

    [03] ΗΠΑ- Ιράκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''βαφτίζοντας ''κυρίαρχο δικαίωμα'' τον τσαμπουκά τους οι ΗΠΑ απειλούν το Ιράκ ακόμη και με πυρηνικά. Οι επιθεωρητές καταθέτουν σήμερα την πρώτη έκθεσή τους, αλλά ο Πάουελ δήλωσε στο Νταβός ότι ο Μπους δεν εμπιστεύεται τους επιθεωρητές. Πρόσθεσε οτι οι ΗΠΑ θα κάνουν και μόνες τους πόλεμο. Ουάσιγκτον και Λονδίνο ευνοούν παράταση έως την 1η Μαρτίου''.

    Στο σχόλιό του ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: '' απορεί κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος σε ποια περιπέτεια σπρώχνει την Αμερική αυτός ο διψασμένος για πόλεμο πλανητάρχης την ώρα που στην ίδια την πατρίδα του η δημοτικότητά του κατρακυλά ανεπιστρεπτί και τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια φουντώνουν κάθε μέρα και περισσότερο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ(Μήτσης) προσθέτει ότι ''την προσφυγή σε πυρηνικά όπλα προκειμένου να καταστρέψουν τα υπόγεια κέντρα διοίκησης του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν μελετούν οι αρμόδιοι για τη χάραξη της στρατηγικής πολιτικής του Πενταγώνου, που έχουν αναλάβει το σχεδιασμό του πολέμου κατά του Ιράκ, σύμφωνα με αμερικανική εφημερίδα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''ένα σχέδιο πέντε σημείων στο οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα η βούληση για την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε ο,τι αφορά την κρίση στο Ιράκ, έχει ετοιμάσει η ελληνική προεδρία και ευελπιστεί ότι στο σημερινό κρίσιμο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων οι 15 εταίροι θα συμφωνήσουν. Ηδη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα μιλήσουν με μια φωνή για τα τεκταινόμενα στον Κόλπο και η ενέργειά του αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι από τις έως τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων δεν έχουν διατυπωθεί ενστάσεις''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''ενιαία θέση στο θέμα ''Ιράκ'' προσπαθεί να διαμορφώσει η ΕΕ στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες, αφού πρώτα ομονοήσουν επί του θέματος παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του, των οποίων οι χώρες είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του ,διαπιστώθηκε η βούληση συνεννόησης ΕΕ και ΗΠΑ για τα επόμενα βήματα αλλά και η ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης στις αποφάσεις του ΟΗΕ''.

    [04] Οικογενειακό επίδομα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''επίδομα οικογενειακών βαρών (συζύγου και ανήλικων τέκνων) δικαιούνται και οι δύο σύζυγοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, όπως ισχύει ήδη και για τα ζευγάρια των υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Δημοσίου. Το προβλέπει δικαστική απόφαση - σταθμός, που ακυρώνει τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου του ΙΚΑ (ν.1846/51) οι οποίες ήταν σε ισχύ και απαγόρευαν μέχρι σήμερα την χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων , στον ένα και πολύ περισσότερο στους δύο συζύγους συνταξιούχους του ΙΚΑ''.

    [05] Ξένες γλώσσες

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας για τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ιταλικά θα χορηγείται από φέτος, κατόπιν ειδικών εξετάσεων, σε Ελληνες και αλλοδαπούς μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους που ζουν μόνιμα στη χώρα μας. Το πτυχίο αυτό θα αναγνωρίζεται για την πρόσληψη και την εξέλιξη στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Οι πρώτες εξετάσεις-γραπτές και προφορικές- θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο για τα Γερμανικά και τα Ιταλικά και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τα Αγγλικά και τα Γαλλικά''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι "σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Ραούφ Ντενκτάς, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην επίλυση του Κυπριακού, ξέσπασε το Σαββατοκύριακο με αφορμή τις δηλώσεις του νικητή των τουρκικών εκλογών για την αδιάλλακτη στάση του κατοχικού ηγέτη".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "κορυφώνονται οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και των ξένων μεσολαβητών για προώθηση συμφωνίας στο Κυπριακό, εντός του χρονοδιαγράμματος που εκπνέει ακριβώς σε ένα μήνα (28 Φεβρουαρίου) με την προσοχή να εστιάζεται στην τελική στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία εξακολουθεί να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις θέσεις της νέας κυβέρνησης της Αγκυρας για αποδοχή του σχεδίου Αννάν και του Ραούφ Ντενκτάς για απόρριψη των προτάσεων του γγ του ΟΗΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι "άγνοια για την ύπαρξη νέου αναθεωρημένου σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού δήλωσαν την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "Ερντογάν και Γκιούλ εναντίον Ντενκτάς", ανέφεραν χθες Κυριακή τα τουρκικά κανάλια, ενώ οι σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και τουρκοκυπριακής ηγεσίας φαίνεται πως έφτασαν στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, μετά και τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αμπντουλάχ Γκιούλ, από το Νταβός, ότι ο Ντενκτάς ακολουθεί λάθος πολιτική, σχολιάζοντας την κριτική του Ντενκτάς κατά του Ερντογάν".

    [07] Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

    Η Traffic news γράφει οτι "όλα δείχνουν οτι ο δεύτερος κύκλος των συλλήψεων για τρομοκρατική δράση θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας" και οι "θυγατρικές" οργανώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι στην υπόθεση του "ΕΛΑ" ενέχονται το λιγότερο 80 άτομα, πολλά από τα οποία δεν βρίσκονται στη ζωή, ενώ άλλα βαρύνονται με αδικήματα που έχουν παραγραφεί".

    Η Espresso ισχυρίζεται οτι "τα τύμπανα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας θα αρχίσουν και πάλι να ηχούν από την Τετάρτη. Τότε - σύμφωνα με πληροφορίες - θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος συλλήψεων, με κεντρικό στόχο τη "μητέρα" όλων των οργανώσεων".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι "νέα μυστηριώδη ονόματα-κωδικοί τα οποία φαίνεται οτι έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έρχονται στο προσκήνιο δείχνοντας πως σύντομα θα περάσουμε και σε νέο κύκλο συλλήψεων μελών της 17Ν ή ακόμη και ατόμων που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με την τρομοκρατική οργάνωση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 27 January 2003 - 17:01:12 UTC