Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [05] Φορολογία αυτοκινήτων
  • [06] Υπόθεση εκβιασμών
  • [07] ΕΕ- Ελλάδα- Ιράκ
  • [08] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [09] Ερευνες για την τρομοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/02/2003

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, η υπόθεση των εκβιασμών, οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ, το Κυπριακό και ο απόηχος της παραίτησης του συμβούλου σε θέματα Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Πανταγιά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Οι περιοχές όπου νομιμοποιούνται καταπατημένες εκτάσεις. Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βόμβες Παπαθεμελή. Ποιοι φοβούνταν την εξάρθρωση της τρομοκρατίας;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Από τον Πανταγιά στον ''Κρόκους''. Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Ο νέος χάρτης των ακινήτων. Πώς διαμορφώνονται αντικειμενικές αξίες και ΦΠΑ.

    ΕΘΝΟΣ:Κανόνι 50 δις από παρατράπεζα. Με έδρα τη Γλυφάδα ''ξετίναξαν'' επενδυτές και επιχειρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Το λασπολόγιο κλείνει, το ...τριώδιο των Αγωγών ανοίγει!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Είμαστε κόμμα κρατικοδίαιτων. Αποκρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ ζητά με εγκύκλιο ο Κώστας Λαλιώτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Σε δόσεις και από το 2004 τα αναδρομικά. Οικογενειακό επίδομα: Στη νέα κυβέρνηση η ευθύνη της εξόφλησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Δρομο-Καϊτειο. Ευθύνες; Καθιζήσεις, πλημμύρες, επικίνδυνοι χείμαρροι στις πόλεις.

    ΕΣΤΙΑ:Α. Ανδριανόπουλος: Δεν βλέπω πόλεμο. Ο πρώην υπουργός αναλύει διεξοδικά το ζήτημα του Ιράκ.

    Espresso: Ατζέντα κολ γκερλ με 86.000 πελάτες. Ανάμεσά τους γνωστά ονόματα. Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα πορνείας.

    ΤΑ ΝΕΑ:Ξεγύμνωσαν τον ...Μπους για Ιράκ. Αντισχέδιο Γαλλίας -Γερμανίας-Βέτο στο ΝΑΤΟ.

    Traffic News: Κινούμενη βόμβα ο Πανταγιάς. Οι πληροφορίες λένε οτι ''κρατάει στο χέρι του'' τον Σημίτη. Γνωρίζει όλα τα απόρρητα του Μαξίμου.

    Η ΧΩΡΑ:Πώς ''κρατάει'' ο Πανταγιάς τον Σημίτη. Τι συνέβαινε στο Μαξίμου και αλλού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Ζητούν τα ρέστα για τις κοπάνες! Γιατροί: σε 4 νοσοκομεία δεν ήταν στις θέσεις τους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ''Μη γίνουμε αυτιστικό κόμμα αξιωματούχων..''. Πρωτοβουλία Λαλιώτη για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι η Αγκυρα προτίθεται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Αθήνα για τις πτυχές της ασφάλειας και των εγγυήσεων στην Κύπρο ο κ. Γκιουλ προσπαθεί παρασκηνιακά να κερδίσει προνόμια για τους Τουρκοκυπρίους''.

    [04] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    ''Τη θέσπιση οικονομικών, φορολογικών και άλλων κινήτρων, ώστε οι νέοι άνεργοι να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις αποκαλύπτει με συνέντευξή του'' στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης. ''Ο κ. Χριστοδουλάκης επίσης προαναγγέλλει την εξαγγελία επιδοματικών μέτρων για 135.000 άτομα με ειδικές ανάγκες. Θέτει ως στόχο τον διπλασιασμό των δικαιούχων του Δικτύου κατά της Φτώχειας εντός του 2003. Προειδοποιεί οτι σε καμία περίπτωση οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα γίνουν με εκπτώσεις''.

    [05] Φορολογία αυτοκινήτων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''ενώπιον του Κοινοβουλίου καλείται να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των αυτοκινήτων στη χώρα μας και να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις για το ποιες ενέργειες πρόκειται να κάνει ώστε να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που όμως αυτή τη στιγμή σύρει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο''.

    [06] Υπόθεση εκβιασμών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''αυξάνονται και πληθύνονται οι μάρτυρες που περνούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση των εκβιασμών εις βάρος επιχειρηματιών στο όνομα της 17 Νοέμβρη. Η κατάθεση της Σοφίας Δασκαλάκη χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα ''ενδιαφέρουσα'' από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας συνέδραμε ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης και φέρεται να έδωσε χρήσιμα στοιχεία, αλλά και αξιοποιήσιμες πληροφορίες''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''κρίσιμη αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα στην υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών και άλλων προσώπων που έγιναν στο όνομα της 17 Νοέμβρη καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται να ασκηθούν οι πρώτες ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες θέμα 24ώρων είναι η άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''αρχής γενομένης από τον Α. Σαλιαρέλη εναντίον του οποίου ήδη έχει κατατεθεί σχετική αγωγή και στη συνέχεια κατά του Χρυσόστομου Συνετού (Μητροπολίτη Ζακύνθου), αλλά και εναντίον όλων εκείνων συμπεριλαμβανομένων και δημοσιογράφων, προχωρεί πλέον ο νομικός κύκλος αγωγών από τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο που ως γνωστόν επί ένα μήνα βάλλεται ότι (δήθεν) διέπραξε εκβιασμούς είτε ως ..ταμίας της τρομοκρατικής συμμορίας 17Ν είτε για λογαριασμό του χρησιμοποιώντας το όνομά της''.

    [07] ΕΕ- Ελλάδα- Ιράκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι '' το ενδεχόμενο σύγκλησης Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 15 ή τουλάχιστον Εκτάκτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών , εξετάζεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Η σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής δεν μπορεί να σχεδιαστεί πριν από τις 15 Φεβρουαρίου προτού δηλαδή οι διεθνείς επιθεωρητές στο Ιράκ ολοκληρώσουν και τη νέα προσπάθειά τους. Η ελληνική προεδρία εκτιμά οτι θα μπορούσε να υπάρξει μια ευρωπαϊκή ομοφωνία στην ανάγκη παράτασης εκ νέου του έργου του ΟΗΕ ίσως και μετά τη σχετική νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την επόμενη εβδομάδα''.

    [08] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζει ότι ''η βούληση ''σημαντικών χωρών'' όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δίνει ''σημαντικά περιθώρια'' για την ειρήνη, με την υιοθέτηση ενός σχεδίου, η γενική κατεύθυνση του οποίου έχει δύο σκέλη: την ''αυστηροποίηση'' της παρουσίας και των κανόνων λειτουργίας των επιθεωρητών ώστε να επιτευχθεί ο αφοπλισμός του Ιράκ και την άσκηση ''ακόμη ισχυρότερης πίεσης'' στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο κ. Παπαντωνίου εκφράζει την ανησυχία του για τις συνέπειες ενός πολέμου στην περιοχή και την Ελλάδα, ενώ προαναγγέλλει απόσυρση της φρεγάτας ''Υδρα'' από την Αραβική θάλασσα αν η περιοχή χαρακτηρισθεί ''εμπόλεμη ζώνη''. Παράλληλα, συναρτά από το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό το είδος και την έκταση της ελληνικής συνδρομής στην Τουρκία''.

    [09] Ερευνες για την τρομοκρατία

    Η ESPRESSO γράφει ότι "η επόμενη σύλληψη υπόπτου για την τρομοκρατία θα προκαλέσει έκπληξη! Πληθαίνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με τα οποία ο γιος ανώτατου αξιωματικού της Χωροφυλακής θεωρείται ο εκτελεστής της οργάνωσης '1ης Μάη'".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και για την '1η Μάη' υπάρχει κατάθεση συγκεκριμένου ατόμου, όμοια με αυτή της κ. Σ. Κυριακίδη, πρώην συζύγου του κοινοτάρχη Κιμώλου Αγγελέτου Κανά. Κατάθεση 'φωτιά' που 'καίει' συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πήραν μέρος σε μία δολοφονία και μία απόπειρα δολοφονίας".

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ότι "όλα δείχνουν ότι ο δεύτερος γύρος των συλλήψεων, αυτός που αφορά τον 'Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα', κλείνει με τα τέσσερα πρόσωπα που είδαμε να οδηγούνται στον Κορυδαλλό την περασμένη εβδομάδα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναρωτιέται "γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η αξιοποίησις των στοιχείων της Στάζι; Το ερώτημα θα πλανάται αμείλικτο και θα σκιάση κάθε επιτυχία αν έστω και ένας εγκληματίας αφεθή ελεύθερος, αν έστω και μία υπόθεσις κριθή παραγεγραμμένη".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "σε περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η Αντιτρομοκρατική αναζητά συνδέσμους της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και για την ώρα δεν έχει υπάρξει η αναμενόμενη από κάποιους έφοδος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "αίσθηση και πληθώρα ερωτημάτων προκαλεί στην κοινή γνώμη η δήλωση του Στέλιου Παπαθεμελή στον 'Αδέσμευτο Τύπο της Κυριακής' ότι οι συλλήψεις για τον 'ΕΛΑ' θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επισήμανση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι στο θέμα της τρομοκρατίας μένουν αναπάντητα δύο μεγάλα κεφάλαια: 'οι 'εγκέφαλοι' και οι διασυνδέσεις με ξένα κέντρα'".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 February 2003 - 20:18:39 UTC