Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Συνέντευξη Λαλιώτη
  • [05] 17Ν
  • [06] Δημόσιοι υπάλληλοι - Μετατάξεις
  • [07] Ιράκ- ΗΠΑ
  • [08] Νέα Δημοκρατία
  • [09] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/2003

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα του Ιράκ και η δίκη της 17 Νοέμβρη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) :Δασικές εκτάσεις. Ποιες αποχαρακτηρίζονται. Ξεπερνιούνται οι διαφωνίες ΥΠΕΧΩΔΕ και υπ. Γεωργίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καλή Σαρακοστή!.. Με φιέστες σε όλη την Ελλάδα...Αλλά και με επεισόδια και άγριο ξύλο στην Πάτρα. Συνελήφθησαν 15..εξ Αθηνών!.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Τορπίλη Ερντογάν στη λύση. Θρίλερ στη Χάγη-Παιχνίδι με τις ημερομηνίες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Σε απόγνωση ο Σημίτης. Κινήσεις πανικού προκαλεί το προβάδισμα της ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Ληστές πλαστογράφοι και παραχαράκτες Αθανασούλης-Βαλσαμίδης. Φάγανε και 22 δις από το ALTER. Τους πιάσαμε στα πράσα...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:40.000 νέες θέσεις σε δημόσιο και δήμους. Ποιοι προσλαμβάνονται - Τι προβλέπεται για την ασφάλιση και τους μισθούς.

    ΕΘΝΟΣ:1.715 νέες θέσεις σε υπουργεία-ΔΕΚΟ-ΕΣΥ. ΔΕΗ: Από αύριο η μάχη για 675 προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Το ολοκαύτωμα του Ιράκ, θα ματαιώσει τους Ολυμπιακούς στην Αθήνα;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Συνενόχους στην πτώση. Αναζητά ο πρωθυπουργός. Καλεί διαφωνούντες και αδρανοποιηθέντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε συστράτευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Προσλήψεις. Οι νέες θέσεις σε υπουργεία, ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Η ...φτώχεια φέρνει γκρίνια. Υπουργοί κατά υπουργών για αποτυχία στην οικονομία.

    ΕΣΤΙΑ:Ναυάγιο στη Χάγη. Αδιάλλακτος ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Espresso:Λεπτό προς λεπτό οι εφιαλτικές ώρες στα χέρια των απαγωγέων. Σκότωσαν λάθος άνθρωπο.

    ΤΑ ΝΕΑ:Τα 5 ψέματα των Μπους και Μπλέρ. Αγριο παζάρι στον ΟΗΕ για τον πόλεμο.

    POST:Γιώργος:Θέλω το ΠΑΣΟΚ χωρίς συνεταίρους. Ποιοι τον ''σπρώχνουν'' να κινηθεί τώρα.

    Traffic News:Αγρια μάχη για το Παλάτι του Πολατώφ στην Κέρκυρα. Η αδελφή του σχεδιαστή άλλαξε και τις κλειδαριές.

    Η ΧΩΡΑ:Βρώμικος πόλεμος στο κανάλι 10. Πέντε ειδικοί εντόπισαν ''εκβιαστές του βουνού'' ή ΚΥΠατζήδες που χρησιμοποιούν μηχάνημα της ΕΡΤ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Το προφίλ των βουλευτών. Θεσσαλονίκη:Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ-RESEARCH.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκληρός ο Αννάν απέναντι στον Μπους. ''Οχι σε στρατιωτική επίθεση χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ''.

    [03] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''το πραγματικό πρόσωπο της Αγκυρας στο Κυπριακό αποκάλυψε-για μια ακόμα φορά - η αιφνίδια μεταστροφή του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ρετζέπ Τ. Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή με δηλώσεις του απέσυρε την ''εμπιστοσύνη'' του στο νέο (τρίτο κατά σειράν) σχέδιο του γγ του ΟΗΕ τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα τη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση των Τ. Παπαδόπουλου και Ρ. Ντενκτάς με τον Κόφι Αννάν στο ''Παλάτι της ειρήνης'' στη Χάγη''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η χθεσινή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Χάγη καθώς η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά σε μια επίδειξη σκληρής αδιαλλαξίας, ''υπονόμευσαν'' την προσπάθεια του γγ του ΟΗΕ για να βρεθεί μια συμφωνία και να τεθεί το σχέδιό του σε δύο χωριστά δημοψηφίσματα στις 30 Μαρτίου''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''το ουσιαστικό ναυάγιο των χθεσινών συνομιλιών στη Χάγη, οδηγεί σε ένα αμείλικτο συμπέρασμα: Ενόσω ηγείται των Τουρκοκυπρίων ο Ραούφ Ντενκτάς μάλλον πρέπει να αποκλείεται η επίλυσης του Κυπριακού''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι ''ο Ραούφ Ντενκτάς μετά το πράσινο φως το οποίο του δόθηκε από το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας, κατήλθε στις συνομιλίες, έχοντας όμως προαποφασίσει πως ζητά κατ΄ουσίαν ενα τέταρτο σχέδιο, το οποίο θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:''οι λανθασμένες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην τουρκική πολιτική σκηνή που πηγάζουν από τη διάθεση ωραιοποίησής της έχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στα εθνικά μας θέματα. Πριν είναι αργά για την υπόθεση του Κυπριακού, ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναπροσαρμόσει την πολιτική του με βάση πραγματικά γεγονότα και όχι εκτιμήσεις που διαψεύδονται από τα γεγονότα''.

    [04] Συνέντευξη Λαλιώτη

    ''Το Μάιο του 2004 θα γίνουν οι εκλογές και με επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ τον Κώστα Σημίτη'', επαναλαμβάνει ο Γραμματέας του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. ''Ο κ. Λαλιώτης επικρίνει με δριμύτητα επίσης τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ για τις πρόσφατες δηλώσεις του για την τρομοκρατία. Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποδίδει ''πολυπραγμοσύνη στον κ. Μίλερ '' επισημαίνοντας ότι ''με τις δηλώσεις και τα καμώματά του προκαλεί το αίσθημα των Ελλήνων προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες στη χώρα του''. Κατά τον κ. Λαλιώτη ο κ. Μίλερ ''δείχνει να έχει πάρει τη σκυτάλη από τους προκατόχους του, τους κκ Νάϊλς και Μπερνς που ο καθένας τους είχε τις δικές του δοξασίες αναφορικά με την τρομοκρατία''. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει τις προσπάθειες στο παρελθόν ''ταύτισης του Ανδρέα Παπανδρέου με τη 17Ν από Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της ΝΔ'' υπογραμμίζοντας ότι ''τελικά η εξάρθρωση της τρομοκρατίας έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ''.Ο κ. Λαλιώτης καλεί τέλος ''τα στελέχη της ΝΔ να ζητήσουν συγγνώμη για τις αθλιότητες που έχουν πει εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης αριστεράς και οι οποίες αποπροσανατόλιζαν και τις έρευνες'' για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας''.

    [05] 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής σχετικά με την ένσταση της αρμοδιότητας ή μη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και το κατά πόσο είναι πολιτικά τα εγκλήματα, τα οποία φέρονται να έχουν διαπράξει οι 19 κατηγορούμενοι, συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη βδομάδα της πολύκροτης δίκης της 17Ν''.

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι ''το μεγάλο μυστήριο για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της 17Μ θα είναι οι μάρτυρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προστασίας και θα καταθέσουν φορώντας κουκούλα από το ειδικά διαμορφωμένο πατάρι. Μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό ότι θα καταθέσουν ο Α1 και ο Β1. Ο πρώτος αναφέρεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Περατικού και ο δεύτερος στη δολοφονία του Μιχάλη Βρανόπουλου''.

    [06] Δημόσιοι υπάλληλοι - Μετατάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''φύλλο πορείας προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου και τους Δήμου που παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό θα επιδοθεί στους επόμενους μήνες σε πάνω από 30.000 υπαλλήλους οι οποίοι εδώ και περίπου εννέα χρόνια έχουν υποβάλει αίτηση μετάταξης ή χαρακτηρίσθηκαν πλεονάζοντες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δημοσίων φορέων''.

    [07] Ιράκ- ΗΠΑ

    Η POST αναφέρει ότι ''μέχρι και ο Κ. Αννάν δήλωσε στον Τ. Μπους οτι μια επίθεση στο Ιράκ χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα στερείται νομιμοποιητικής βάσης. Ο ''πλανητάρχης'' τον αγνόησε λέγοντας οτι ''προέχει η ασφάλεια των ΗΠΑ''. Η Ρωσία απειλεί με ''βέτο'' ενώ η διπλωματική μάχη συνεχίζεται αμείωτη''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ,''σε σύννεφο χημικών αερίων θα προσγειωθούν οι χιλιάδες αμερικανοβρετανοί κομάντο που θα κληθούν να καταλάβουν-σε πρώτη φάση- το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σύμφωνα με το σχέδιο εκπόρθησης της ιρακινής πρωτεύουσας , όπως διέρρευσε πριν από μερικά 24ωρα σε δυτικές εφημερίδες το κοινό στρατιωτικό επιτελείου Μπους - Μπλέρ για λόγους που περισσότερο αφορούν ψυχολογικές επιχειρήσεις για την καταστολή του ηθικού των ιρακινών μαχητών και κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες που διαμόρφωσε ήδη ο Σαντάμ για την επιστροφή των λεγεώνων της υπερδύναμης και της γηραιάς ορντινάντσας της''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''εφ΄όσον πραγματοποιηθεί η απειλή των Αγγλοαμερικανών εναντίον του Ιράκ, που αδιαμφισβήτητα θα δημιουργήσει αναρίθμητα θύματα, κατά συνέπειαν και περαιτέρω αβυσσαλέο μίσος του αραβικού κόσμου κατά των Αμερικανών, Βρετανών, Εβραίων και όποιου άλλου θα έχει βοηθήσει τους επιδρομείς, θεωρείται βέβαιο οτι (και ) η χώρα μας θα βρεθεί στη δίνη μυρίων όσων προβλημάτων''.

    [08] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε περίοδο έντονης πολιτικής δραστηριότητας με εξορμήσεις στελεχών και σειρά σημαντικών συσκέψεων εισέρχεται αυτήν την εβδομάδα η ΝΔ, η οποία κορυφώνει τον αντιπολιτευτικό της λόγο και συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της για να πορευτεί δυναμικά μέχρι τις εθνικές εκλογές, που όλοι εκτιμούν πλέον ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων σε όλα τα μεγάλα θέματα ξεκινά από σήμερα για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την κυβέρνησή του. Αποφάσεων και πρωτοβουλιών, που εν πολλοίς θα κρίνουν τη συνέχεια αλλά και τις δυνατότητες της κυβέρνησης να κρατηθεί σε απόσταση βολής από τη Νέα Δημοκρατία έως και το τέλος της προεδρίας, οπότε και θα πραγματοποιήσει την τελική αντεπίθεσή της για τις εκλογές του 2004".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "υπουργοί κατά υπουργών, νέα προβλήματα να προστίθενται στα χρονίζοντα, η φτώχεια σε καίριους τομείς οικονομικής πολιτικής να φέρνει γκρίνια και να επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα, είναι τα κύρια στοιχεία της ατμόσφαιρας, εντός της οποίας η Κυβερνητική Επιτροπή μεθαύριο καλείται να δημιουργήσει μια νέα αρχή για την οικονομική πολιτική. Ακρίβεια, Χρηματιστήριο και αδυναμία των αρχών να χρηματοδοτήσουν με 2 δις. ευρώ (700 δις. δρχ.) αγρότες και μικρομεσαίους, στρέφουν τις εκ των ένδον βολές κατά των υπουργών Χριστοδουλάκη, Τσοχατζόπουλου, Δρυ, Θεοδώρου και Πάχτα".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανισθεί ως κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού, ενώπιον της μη αναστρέψιμης διαφοράς από τη Νέα Δημοκρατία και των εσωκομματικών αμφισβητήσεων, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να προβάλει αντιαμερικανικό προσωπείο, στο βωμό του οποίου, όπως εντέχνως διοχετεύεται από υψηλά ιστάμενες πηγές, θα κληθεί να θυσιαστεί - με πρόσχημα τον ανασχηματισμό - ο Γ. Παπανδρέου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "υποχωρήσεις, παραχωρήσεις, συμβιβασμοί, υποσχέσεις, εγκατάλειψη εγωισμών και στρατηγικών από τον πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να φέρει τα πάνω - κάτω, να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη στελεχών, βουλευτών, πολιτευτών και πρώην βουλευτών με σκοπό τον ενιαίο λόγο, τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης και την κοινή πορεία προς τις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι σκέψεις για σαρωτικό ανασχηματισμό με τη 'μετάθεση' κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 March 2003 - 20:48:07 UTC