Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/03/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα-Κρίση Ιράκ
  • [04] ΗΠΑ-Κρίση Ιράκ
  • [05] Χρηματιστήρια-Κρίση Ιράκ
  • [06] Σύνοδος κορυφής ΕΕ
  • [07] "17Ν"
  • [08] Εκκλησία-Καταγγελίες
  • [09] Κακοκαιρία
  • [10] Ασφαλιστικό
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Κρίση Ιράκ-Επιπτώσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/03/2003

    Το διάγγελμα Μπους και οι διεθνείς αντιδράσεις, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από έναν ενδεχόμενο πόλεμο κατά του Ιράκ, η επικείμενη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 6.520 προσλήψεις για αντιπυρική προστασία. Εξαγγελίες της Β. Παπανδρέου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο πόλεμος αρχίζει. Με κομμένη την ανάσα η Ανθρωπότητα. Ποιές οι συνέπειες για την Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ωρες ντροπής. Πόλεμο χωρίς νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ κηρύσσει ο Μπους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Συντάξεις μόνο για μαθουσάλες. Το σχέδιο τις ελληνικής προεδρίας για το ασφαλιστικό.

    Η ΑΥΓΗ: Ηττήθηκε στον ΟΗΕ, κηρύσσει τον πόλεμο. Απομονωμένος ο Μπους, κουρελιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τρίζει η καρέκλα του Μπλερ, παραιτήθηκε ο Ρ. Κουκ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θα πνιγεί στο αίμα Ευρώπη και Αμερική. Η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος θα πληρώσουν ακριβά την ηλιθιότητα και το πείσμα του Μπους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα όπλα του θανάτου (με ''πεδίο δοκιμών'' το Ιράκ). Οι ηλεκτρονικές βόμβες του Μπους και τα χημικά του Σαντάμ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πόσοι θα μπουν στις καλές σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Σκληρή μάχη υποψηφίων για τις ''περιζήτητες''.

    ΕΘΝΟΣ: 2.570 θέσεις στο δημόσιο και 6.520 δασοπυροσβέστες. Μπαράζ διαγωνισμών για μόνιμους και συμβασιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα ξημερώματα της Πέμπτης πιάνει δουλειά ο θάνατος. 48 ώρες προθεσμία - για τα μάτια του κόσμου - έδωσε ο Μπους στον Σαντάμ, ενώ οι χερσαίες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Για την τιμή των όπλων. Η διπλωματική κινητικότητα αδυνατεί να αποτρέψει τον πόλεμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 3.837 θέσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ. Ειδικό ένθετο: Οι πίνακες για υπουργεία, ΕΚΑΒ, Πολεμική Αεροπορία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο σερίφης πιέζει τη σκανδάλη και χτυπάει τον ΟΗΕ, την ειρήνη και την ΕΕ. Τελεσίγραφο 48 ωρών στον Σαντάμ να φύγει.

    ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμιος διχασμός. Από την απόφαση για τον πόλεμο.

    Espresso: Γιος βιομηχάνου πουλούσε ναρκωτικά. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τελεσίγραφο πολέμου... Ο Μπους διέκοψε τις προσπάθειες λύσης στον ΟΗΕ και καλεί τον Σαντάμ να φύγει.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ύστατη ώρα. Αντίστροφη μέτρηση. Εντός 24ώρου η αποχώρηση των επιθεωρητών. Παραιτήθηκε ο Ρόμπιν Κουκ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κουρέλιασε τον ΟΗΕ-εκτελεί την ειρήνη. Ο Μπους ξεκινάει τον πόλεμο.

    ΝΙΚΗ: Χαίρε πλανητάρχη οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν. Η διπλωματία τελείωσε, αρχίζει ο πόλεμος.

    POST: Ντροπή τα πρόστιμα στα αυθαίρετα. Απίστευτο: 80 εκατομμύρια σε γριούλα στη Σαλαμίνα. Ξεσηκώνει το λαό η αναλγησία του κράτους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συναγερμός κατά του πολέμου. Πολεμικό τελεσίγραφο Μπους.

    Traffic News: Με μάσκες οξυγόνου ζουν τον τρόμο της Βαγδάτης. Ελληνες δημοσιογράφοι και τεχνικοί, μαζί με το CNN και άλλους ξένους στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

    Η ΧΩΡΑ: Συνέντευξη-βόμβα της Ντορας Μπακογιάννη στο Κανάλι 10: Θέλω να μάθω ποιοί έδωσαν την εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ζωή μας στο απόσπασμα. Ο Τζορτζ Μπους έδωσε την τελική διορία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξορία ή πόλεμος. Πρωινό τελεσίγραφο Μπους προς τον Σαντάμ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το μανιφέστο της ειρήνης. Ποτέ πια πόλεμος.

    [03] Ελλάδα-Κρίση Ιράκ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''διακριτικές αποστάσεις από την θεωρούμενη πλέον βεβαία επίθεση της Ουάσιγκτον και των Ευρωπαίων συμμάχων τους κατά του Ιράκ, προτίθεται να λάβει η Αθήνα, όπως άφησε να διαφανεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε χθεσινή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι ''η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την εμπλοκή της σε έναν ακόμα άδικο πόλεμο, επικαλούμενη το πρόσχημα των ''συμβατικών υποχρεώσεών'' της προς τις ΗΠΑ! Καμιά υποχρέωση δεν ισχύει, στην περίπτωση του νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος κατά του λαού του Ιράκ, κατά των λαών της περιοχής, κατά της ίδιας της ανθρωπότητας''.

    Τα ΝΕΑ γράφουν οτι ''οι ΗΠΑ ζητούν Ελληνες στρατιώτες. Αίτημα Μίλερ για την ''επόμενη ημέρα'' του πολέμου. Σε διακλαδική σύσκεψη που έγινε χθες αργά το απόγευμα, στο ΓΕΕΘΑ, εξετάσθηκαν τα αμερικανικά αιτήματα που μεταξύ άλλων είναι: η αποστολή ειρηνευτικής αποστολής, όπως στο Αφγανιστάν, δύναμης περίπου 300-500 ανδρών την επομένη του πολέμου, η διάθεση συσκευών και άλλων μέσων ανίχνευσης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών ουσιών με τους κατάλληλα εκπαιδευμένους χειριστές τους και η συμμετοχή ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών (C-130) για μεταφορά εφοδίων - κυρίως ανθρωπιστικού χαρακτήρα''.

    Η Traffic news εκτιμά οτι ''πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στο Ιράκ, κάτι που θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία την ήδη δοκιμαζόμενη εδώ και αρκετό ελληνική οικονομία, καθώς τιμές, τουρισμός και κόστος παραγωγής αναμένεται να αποτελέσουν τα πρώτα ''θύματά'' του''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι ''οι πρώτες επιπτώσεις του πολέμου άρχισαν να γίνονται ορατές στην πραγματική οικονομία, καθώς η άνοδος της τιμής των καυσίμων σε συνδυασμό με την υποχώρηση στις αφίξεις ξένων τουριστών και την καθυστέρηση στην είσπραξη κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, επέδρασαν αρνητικά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που διαμορφώθηκε στα 1.284 εκατ. ευρώ, στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι ''έντονες φήμες για μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις και μάλιστα τυφλού χαρακτήρα, εγκαθιστούν την σκιά του φόβου στην διεθνή κοινότητα μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και βεβαίως την εμμονή των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσουν σε πόλεμο κατά της Βαγδάτης. Οι πληροφορίες, οι οποίες έχουν σημάνει συναγερμό και στην χώρα μας, όπου ΕΥΠ και λοιπές Αρχές Ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, κάνουν λόγο για αποφασισμένους κομάντος και ομάδες αυτοκτονίας, που δεν θα διστάσουν να πεθάνουν στο όνομα του Σαντάμ Χουσείν, αφού προκαλέσουν αιματοκύλισμα''.

    [04] ΗΠΑ-Κρίση Ιράκ

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι ''μετά την αποτυχία όλων των διπλωματικών προσπαθειών, θεωρείται θέμα ωρών, πλέον, η επίσημη έναρξη του πολέμου εναντίον του Ιράκ από τον αλαζόνα πλανητάρχη''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι ''παρά το μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών που έγιναν από τις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες για να διαμορφωθεί πολεμική πλειοψηφία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τελικά χθες ο πλανητάρχης βρέθηκε απομονωμένος στην προσπάθειά του για πόλεμο με τη βούλα του οργανισμού. Η συμμορία των τριών των Αζορών αναγκάσθηκε χθες να μην θέσει σε ψηφοφορία το πολεμικό της ψήφισμα και παρ' όλα αυτά ο πλανητάρχης, αδίστακτος στην απόφασή του για νέα καταιγίδα, απηύθυνε τη νύχτα (03.00 ώρα Ελλάδας) διάγγελμα-τελεσίγραφο στον Σαντάμ απαιτώντας την εξορία του για να μην γίνει επίθεση''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι ''σε παγκόσμιο διχασμό οδηγεί ο πόλεμος στο Ιράκ, τον οποίο εκήρυξε και επισήμως ο Πρόεδρος Μπους. Από χθες, η Ανθρωπότης έχει χωρισθή σε δύο στρατόπεδα''.

    [05] Χρηματιστήρια-Κρίση Ιράκ

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι ''στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο, ως απόρροια της αβεβαιότητας - που σταδιακά μετατρέπεται σε βεβαιότητα - για τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ''η αγορά θέλει πόλεμο αλλά... σύντομο, ώστε το κόστος να μην είναι βαρύ για τη χειμάζουσα παγκόσμια οικονομία. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που αρχικά υποχωρούσαν με την αντίστροφη μέτρηση για τον πόλεμο να έχει αρχίσει, καταλήφθηκαν από αγοραστικό αμόκ που προκάλεσε ανόδους έως και 3,5% ακολουθώντας το πανηγυρικό ξεκίνημα της Γουόλ Στριτ''.

    [06] Σύνοδος κορυφής ΕΕ

    Η Espresso αναφέρει οτι ''προσπάθεια να κρατήσει τις αποστάσεις και μία αυστηρά ουδέτερη στάση στο θέμα των επικείμενων επιχειρήσεων στο Ιράκ καταβάλλει η χώρα μας. Από την αρχή έχει αποκλείσει οποιαδήποτε εμπλοκή στρατιωτικών της μονάδων και περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων που τις επιβάλλουν οι νατοϊκές της υποχρεώσεις και οι διμερείς συμφωνίες της με την Αμερική. Ακόμα και χθες, στο παραπέντε της έναρξης του πολέμου, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας με δηλώσεις τους επέμειναν να αγωνίζονται για μια ειρηνική διπλωματική λύση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι ''ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε οτι η Ελληνική Προεδρία έχει επαφές με όλες τις πλευρές και κάνει κινήσεις για την αποτροπή του πολέμου. Ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων χωρών της ΕΕ, όπως και με τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Βαγδάτη Χανς Μπλιξ''.

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι ''η ενότητα της Ευρώπης είναι το πρώτο ζητούμενο στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, μετά τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο του Ιράκ. Ο κ. Σημίτης πρώτον προσωπικά θα λάβει αποστάσεις έστω και διακριτικές από την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία θεωρεί ως ''ιδιαίτερα αρνητική ενέργεια''. Δεύτερον, εμμέσως πλην σαφώς θα καταδικάσει τη στάση των τριών πρωθυπουργών χωρών-μελών της Ενωσης. Τρίτον, η ελληνική προεδρία θα διατηρήσει στην ατζέντα τα άλλα θέματα της Συνόδου, όπως η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και η κοινωνική Ευρώπη, όπως είχε καθοριστεί στη Λισσαβόνα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι ''στην κυβέρνηση, είναι αλήθεια οτι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ικανοποιητικών ελιγμών με βάση τα οποία θα μπορούσε να κινηθεί εντός ειρηνικών πλαισίων, ωστόσο η επίσημη θέση όπως εκφράστηκε χθες δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι πως ''πάντοτε η Προεδρία επιδιώκει, η ΕΕ να μπορεί να εκφράζεται ενιαία απέναντι σε μεγάλα διεθνή προβλήματα, κάτι που φυσικά θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο των δυσκολιών που υπάρχουν''. Δύο ημέρες πριν από την έναρξη της άτυπης εαρινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο διπλωματικός πυρετός συνεχίζεται από ελληνικής πλευράς''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι ''στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών θα κορυφωθεί ένας άλλος ''παράπλευρος'' πόλεμος. Ο πόλεμος ανάμεσα στη ''νέα'' και στην ''παλαιά'' Ευρώπη, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας κ. Ράμσφελντ. Το βασικό διακύβευμα είναι η διεύρυνση. Η μεγάλη ευκαιρία που έγινε μεγάλη απειλή.

    [07] "17Ν"

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "σε μία ατελέσφορη απόπειρα να αποτινάξουν το στίγμα του χαφιέ και αυτό του καταδότη, απευθυνόμενοι περισσότερο στο εδώλιο -κυρίως στον Δημήτρη Κουφοντίνα- αλλά και σε έναν χώρο που διατηρεί συγγένειες ιδεολογικές και άλλες, τινές των κατηγογηρουμένων, εκείνοι που διαθέτουν ποταμούς ομολογιών στην προανάκριση και στην ανάκριση, ισχυρίστηκαν χθες πως ό,τι κατέδωσαν, μιλώντας για τη δράση της οργάνωσης και των μελών της, ήταν προϊόν απειλών, βασανισμών και ψυχολογικής βίας".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "τα πρώτα σημάδια της ρήξης μεταξύ των κατηγορουμένων που αρνούνται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και αυτών που φαίνεται ότι παραμένουν πιστοί στις ευεργετικές διατάξεις του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου φάνηκαν χθες από την πρώτη παρέμβαση του Χριστόδουλου Ξηρού, μέσα από δήλωσή του που ανέγνωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιάννης Βλάχος".

    Η POST αναφέρει ότι "αρχίζουν τα 'αποκαλυπτήρια' στη δίκη για την '17Ν' καθώς θα καταθέσουν οι κ. Διώτης, Σύρος και οι γιατροί προκειμένου να διευκρινιστεί πως πάρθηκαν οι 'ομολογίες' των κατηγορουμένων και ειδικότερα του Σάββα Ξηρού. Παρά τη δυσφορία της 'έδρας' όλοι οι άλλοι παράγοντες της δίκης (και ο Α. Λυκουρέζος) συμφώνησαν να διερευνηθεί και αυτή η πολύ σοβαρή πτυχή, αφού διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει ομαλά η δίκη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "χθες, δέκατη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, και ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης με ενστάσεις τους ζητούσαν να ακυρωθεί η προανακριτική διαδικασία, ο μουσικός - τρομοκράτης διεκδίκησε τα 'ηνία' για το πρόσωπό του με μια δήλωση που διάβασε ένας από τους δικηγόρους του".

    [08] Εκκλησία-Καταγγελίες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "σιγήν ιχθύος τηρούν οι ιεράρχες για μία σειρά ατασθαλιών, που ουσιαστικά οι ίδιοι καταγγέλλουν, αλλά ουδέποτε παίρνουν τον δρόμο της διερεύνησης. Και αποτελεί μία από τις κακοδαιμονίες του ιερού μας κλήρου, αφού οι ιεράρχες συζητούν μεταξύ τους για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, πολύ συχνά ανταλλάσσουν μεταξύ τους βαρύτατες κατηγορίες, αλλά σχεδόν ποτέ δεν σπεύδουν να καταθέσουν τις καταγγελίες που κάνουν στις κλειστές τους συνεδριάσεις".

    [09] Κακοκαιρία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από προχθές το βράδυ, ολόκληρη τη χώρα. Ολος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων, διαφημιστικών πινακίδων, ακόμα και πυλώνων της ΔΕΗ".

    [10] Ασφαλιστικό

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον θα πρέπει να παραμένουν στην αγορά εργασίας οι εργαζόμενοι για να διατηρήσουν στα σημερινά επίπεδα τις συντάξιμες αποδοχές τους. Αυτό προβλέπει το κοινό σχέδιο της Ελληνικής Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο τίθεται επί τάπητος στην εαρινή σύνοδο των υπουργών εργασίας. Αντίθετα, όποιος αποχωρεί στο σημερινό όριο των 65 θα θεμελιώνει δικαίωμα για μειωμένη σύνταξη".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Κορυφώνεται η αγωνία. Στη λύση του πολέμου από ώρα σε ώρα προχωρούν πλέον οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου. Πιθανή ευρωπαϊκή ρελάνς στον ΟΗΕ, αύριο, Τετάρτη''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Τη σκυτάλη τώρα παίρνουν οι βόμβες. Ζήτημα ωρών η εκδήλωση της επίθεσης στο Ιράκ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Αντίστροφη μέτρηση και για την οικονομία. Ο πόλεμος φέρνει τον ''εφιάλτη'' της ύφεσης''.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [11] Κρίση Ιράκ-Επιπτώσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι ''απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, όπου όλες οι προβλέψεις του περασμένου Νοεμβρίου αναθεωρούνται προς τα κάτω, ενώ ο πόλεμος στο Ιράκ απειλεί με νέα επιδείνωση τους βασικούς δείκτες, χωρίς να αποκλείεται και ο ''εφιάλτης'' της ύφεσης''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 March 2003 - 19:11:34 UTC