Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-04-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΕΕ-Διερύνση
  • [04] ΕΕ-Ιράκ
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Κυπριακό - ΗΠΑ
  • [07] Τροχαίο δυστύχημα-Τέμπη-Νεκροί μαθητές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/12/2003

    Το τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη, η διεύρυνση της ΕΕ, το Κυπριακό και η δίκη για τη 17 Νοέμβρη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Θεέ μου...Η ζωή ήταν μπροστά τους. Η ζωή ήταν δικιά τους. Γλυκιά νιότη της εφηβείας που σκορπίζει το άρωμα της αισιοδοξίας και δίνει νόημα στη ζωή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Τραγωδία με σχολικό πούλμαν-φέρετρο! 21 μαθητές νεκροί, 30 τραυματίες. Σημείο- καρμανιόλα στην Κοιλάδα των Τεμπών και του ...Θανάτου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εγκλημα στην κοιλάδα του Θανάτου. Συγκλονίζεται η Ελλάδα από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Φρίκη που δεν χωράει ο νους...20 νεκροί. Νταλίκα- λαιμητόμος για 16χρονους μαθητές που γύριζαν από εκδρομή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Πιάσαμε υπουργό κλέπτοντα.. οπώρας! Περιμέναμε τον Σημίτη 3-4 χρόνια για να ξεβρωμίσει το ΠΑΣΟΚ από τους απατεώνες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Θρήνος και οργή. Μακελειό στα Τέμπη με θύματα δεκαπεντάχρονα παιδιά.

    ΕΘΝΟΣ:Θρήνος και οργή. Εθνικό πένθος: Νταλίκα- λαιμητόμος θέρισε 21 δεκαπεντάχρονους μαθητές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με αυγά...δίκροκα περιμένουν τον Μπλερ στην Αθήνα. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί υπάρχει φόβος ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνοδευτεί με σοβαρά επεισόδια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νταλίκα σφαγείο. 21 νεκροί - 29 τραυματίες. Σπαράζει μαζί με τους γονείς ολόκληρη η Ελλάδα για τη συμφορά στα Τέμπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Δολοφονία. Τέμπη:Νταλίκα θέρισε λεωφορείο με παιδιά στην εθνική της ντροπής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Επιτάφιος. 21 νεκροί. Νταλίκα-δρεπάνι καρατόμησε μαθητές μέσα σε πούλμαν.

    ΕΣΤΙΑ: Η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ασία.

    Espresso: Δικαστικό θρίλερ με Ελληνίδα αεροσυνοδό και Σαουδάραβα Πρίγκιπα. Διατροφή-χρυσάφι 27 εκτ. το μήνα.

    ΤΑ ΝΕΑ:Νέο έγκλημα Νταλίκα ξεκλήρισε μια τάξη. Θρήνος και οργή για τους 21 νεκρούς μαθητές.

    Traffic News:Κάηκαν ζωντανά δεκάδες παιδιά. Ντροπή. Τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Μεταφορών και της Αστυνομίας, που αφήνουν τις νταλίκες να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο.

    Η ΧΩΡΑ:Ποιοι φταίνε για τα παιδιά που βρήκαν φρικτό θάνατο . Σόκ σε όλη την Ελλάδα για την τραγωδία των μαθητών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Γιατί Θεέ μου! Καρτέρι θανάτου στα στενά των Τεμπών για λεωφορείο με μαθητές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Είναι άδικο....Είκοσι ένας δεκαεξάχρονοι μαθητές νεκροί στο χειρότερο τροχαίο δυστύχημα στη χώρα.

    [03] ΕΕ-Διερύνση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''η ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί ''ώστε να διαδραματίζει πιο αποτελεσματικά το ρόλο της σε ένα παγκόσμιο πολυκεντρικό σύστημα, προκειμένου να υπηρετεί την ειρήνη, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, μια παγκόσμια κοινότητα δικαίου. Να μην καθορίζουν οι υπερδυνάμεις την τύχη μας ούτε σήμερα ούτε αύριο'',τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''Ημέρα υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον αυτής χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την 16η Απριλίου και εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους με τη ''δυσβάσταχτη'' λογική ορισμένων κομματικών και συνδικαλιστικών φορέων όπως η ΓΣΕΕ που στο βωμό των εφήμερων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αγνοούν τους κόπους και τις πολύχρονες προσπάθειες του ελληνικού λαού για την πρόοδο και την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''μεγάλη μέρα'' χαρακτήρισε την 16η Απριλίου ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ ''Εβδομη μέρα'' καθώς αποτελεί όπως είπε ''εθνική δικαίωση για την Κύπρο και Ελλάδα για όλα όσα έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία ένταξης της Κυπριακής δημοκρατίας στην ΕΕ''.

    [04] ΕΕ-Ιράκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''ακόμα ένα τέστ αντοχής θα κληθεί να δώσει σήμερα η ΕΕ. Στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες οι ''15'' θα κληθούν να επουλώσουν ορισμένες πληγές που άφησε ο πόλεμος στο Ιράκ και αν δεν τον πράξουν τότε το χάσμα που άνοιξε ανάμεσα στους ατλαντιστές και τους ευρωπαϊστές θα ανοίξει ακόμα περισσότερο με απρόβλεπτες συνέπειες''.

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ, ''εάν οι Ευρωπαίοι δεν αποφασίσουν θα θυσιάσουν κομμάτι από την ευζωία τους για την άμυνα και την εντεύθεν πολιτική ισχυροποίησή τους, η Ευρώπη θα παραμείνει πολιτικά ανίσχυρη και ουσιαστικά ανήμπορη να επηρεάσει αποφασιστικά τα διεθνή δρώμενα''. Αυτό τονίζει σήμερα στη ''Β'' ο βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ και αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα που ασκεί την ευρωπροεδρία έχασε μια σημαντική ευκαιρία να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα των διεθνών διπλωματικών διεργασιών''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''με τις υποθέσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αλλά και της αμερικανικής πρεσβείας θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη της 17 Νοέμβρη. Την Παρασκευή πάντως ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία Β1 ο οποίος τελικά κατέθεσε δημόσια, αναγνώρισε το Δημήτρη Κουφοντίνα ως τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρη Βρανόπουλο. Ο κ. Τσερνόγλου εμφανίστηκε περίπου βέβαιος ότι το δράστη περίμενε σε ''παπί'' ο Σάββας Ξηρός''.

    [06] Κυπριακό - ΗΠΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''την επανέναρξη των συνομιλιών σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Αννάν μετά από την έγκριση του σχετικού ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας υποστήριξε χθες ο Αμερικανός ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον. Φθάνοντας χθες στη Λευκωσία για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο Τ. Γουέστον έκανε δήλωση ότι η παρουσία του στο νησί θα πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών μετά από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ωστόσο η παρουσία του στο νησί εντείνει τις φήμες για άσκηση πίεσης από αμερικανικής πλευράς για την αποδοχή του Σχεδίου Αννάν ως βάση για επίλυση και όχι ως βάση για διαπραγμάτευση. Από την πλευρά της η κυπριακή κυβέρνηση δηλώνει οτι αναμένει να λάβει το τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για το Κυπριακό προτού προβεί σε οποιαδήποτε σχόλια''.

    [07] Τροχαίο δυστύχημα-Τέμπη-Νεκροί μαθητές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "στην κοιλάδα του θανάτου -στα Τέμπη-τα νοβοπάν, που μετέφερε η νταλίκα, σαν γιγαντιαία δρεπάνια καρατόμησαν τους μαθητές μέσα στο πούλμαν. 21 νεκροί, 32 τραυματίες".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει οτι "η Ελλάδα πενθεί, 20 νεκροί μαθητές και 24 τραυματίες, από τους οποίους οι 7 χαροπαλεύουν, είναι ο τραγικός απολογισμός του χθεσινού μακελειού με πούλμαν στα Τέμπη, πενήντα μέρες μετά το δυστύχημα στον Αλιάκμονα που στοίχισε τη ζωή σε 15 επιβάτες λεωφορείου".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "ενα από τα φοβερότερα δυστυχήματα που έχουν γίνει ποτέ στο εθνικό οδικό δίκτυο ήταν αυτό που συνέβη χθες στα Τέμπη".

    Τα ΝΕΑ γράφουν οτι "μία ολόκληρη τάξη ξεκληρίστηκε χθες το βράδυ στο 386ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Το νέο έγκλημα συνέβη όταν νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, "δίπλωσε" στον δρόμο, συγκρούσθηκε με το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές".

    Η ΕΣΤΙΑ σε άρθρο της σημειώνει οτι "τι άλλο πρέπει να γίνη για να ληφθούν μέτρα; Είναι δυνατόν μέσα σε μία ημέρα να σκοτώνονται στην εθνική οδό περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι σε ένα βομβαρδισμό της Βαγδάτης; Η ευθύνη ανήκει σε όσους αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιοι δεν λαμβάνουν μέτρα για τα τροχαία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σε σχόλιό του ισχυρίζεται οτι "οι μαθητές του Μακροχωρίου Ημαθίας που επέστρεφαν από τη σχολική εκδρομή τους και έχασαν τη ζωή τους στα στενά των Τεμπών είναι θύματα της διαφθοράς που κυριαρχεί στο κύκλωμα των δημόσιων έργων και των μεταφορών στη χώρα μας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σε σχόλιό του προσθέτει οτι "η ζωή ήταν μπροστά τους, η ζωή ήταν δικιά τους, μικρά λουλούδια έτοιμα να "εκραγούν" και να ανθίσουν, η γλυκιά νιότη της εφηβείας, που σκορπίζει το άρωμα της αισιοδοξίας και δίνει νόημα στη ζωή. Μαράθηκαν όμως πριν καλά-καλά ανθίσουν. Ενα ταξίδι χαράς μετατράπηκε σε ταξίδι θανάτου, η κοιλάδα των Τεμπών έγινε κοιλάδα των νεκρών, γιατί για μια ακόμη φορά το κράτος μετουσιώθηκε σε Κρόνο και κατάπιε τα παιδιά του".

    Η Espresso επισημαίνει οτι "είναι ασύλληπτη η εθνική τραγωδία. Είναι απερίγραπτο το δράμα που βιώνουν οι γονείς των μαθητών. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο δυστύχημα. Οι άνθρωποι αυτοί που έστειλαν τα παιδιά τους σε σχολική εκδρομή καλούνται τώρα στα νεκροτομεία για να αναγνωρίσουν ακέφαλα, διαμελισμένα πτώματα".

    Η Traffic news τονίζει οτι "στην κόλαση που ακολούθησε αμέσως μετά τη μοιραία σύγκρουση ήρθαν να συμπληρωθούν τραγικές στιγμές, από τις φωνές απόγνωσης των μαθητών που καλούσαν σε βοήθεια, αλλά και των επιβατών των αυτοκινήτων που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από τα καιγόμενα ΙΧ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 April 2003 - 22:26:04 UTC