Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-04-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/04/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Πολυζωγόπουλου
  • [04] ΕΕ-Ευρωπαϊκή άμυνα
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Εορτασμός Πρωτομαγιάς
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Κυβέρνηση-Δημοσιεύματα

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/04/2003

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, τα επικριτικά για την κυβέρνηση δημοσιεύματα και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα. Αγορές και ενοικιάσεις. Κατοικία και επαγγελματική στέγη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 7.000 προσλήψεις στην Πυροσβεστική και 1.200 στη Δημοτική Αστυνομία. Με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ομολογία-σοκ του πρωθυπουργού ανήμερα του Πάσχα: Βαρέθηκα. Ετοιμος για σύνταξη ο Σημίτης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 9.500 προσλήψεις. Ποιές υπηρεσίες του Δημοσίου, ποιοί δήμοι αλλά και ποιά νοσοκομεία ζητούν προσωπικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ιδού η δεύτερη βίλα του Πρωτόπαπα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προνομιακοί όροι δόμησης γύρω από την Αττική Οδό. Τι προβλέπει ο νέος πολεοδομικός χάρτης.

    ΕΘΝΟΣ: 1.280 νέες προσλήψεις σε Υγεία-Αμυνα. Αποκλειστικό: Δύο προκηρύξεις τον Μάιο για μόνιμο προσωπικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τύφλα νάχει η αργία, έρχεται ...η απεργία. Με άδεια τώρα απο την... ''σημαία'' οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ''δένουν'' το καθισιό της Λαμπρής με την Πρωτομαγιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μάχη Αλβανών στην καρδιά της Αθήνας. Εναν νεκρό και έναν τραυματία άφησαν πίσω τους οι μαφιόζοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 5.188 νέες θέσεις σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκρεμίζουν ντε φάκτο τον Αττίλα. Ανάσταση στην Κύπρο 29 χρόνια μετά τη διχοτόμηση.

    ΕΣΤΙΑ: Περίοδος ακυβερνησίας. Ο Τόπος δεν αντέχει άλλο ένα δωδεκάμηνο.

    Espresso: Σκάνδαλο με τον κρυφό έρωτα υπουργού. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και γνωρίστηκαν μέσα στην κυβέρνηση. Κάποιοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν για να παίξουν πολιτικό παιχνίδι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μήνυμα Σημίτη με τρεις γρίφους. ''Δεν λειτουργώ υπό πίεση''.

    Traffic News: Τι είπε ο τέως με τη Βάνα. Ποιούς ετοιμάζει για το ίδρυμα ''Αννα-Μαρία''. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τις επαφές του Κωνσταντίνου στα Γιάννενα.

    Η ΧΩΡΑ: 2ος γύρος Ταυρο-Μαχιών. Δύο μυστικά ραντεβού στο Μαξίμου πριν μπει το ALTER στο Χρηματιστήριο. Πως ''ευλόγησε'' ο Σημίτης το ''γάμο'' Κουρή-Αθανασούλη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο τοπίο στην εκπαίδευση. Τι αλλάζει από το Σεπτέμβριο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    [03] Συνέντευξη Πολυζωγόπουλου

    ''Οξύτατη επίθεση κατά του Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα εξαπολύει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ παράλληλα, ζητάει από το κυβερνών κόμμα ''ένα νέο μείγμα πολιτικής'' ,που όπως αναφέρει ''θα φέρνει στην πρώτη γραμμή την κοινωνία και τις ανάγκες της''. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ:Ξεκαθαρίζει ''δια παντός'', όπως λέει, ότι η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να δεχθεί και να επιτρέψει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας. Υπογραμμίζει πως στις κατώτερες συντάξεις, όχι μόνο δεν υπάρχει ανάγκη περικοπών, αλλά αντιθέτως αυξήσεις τις οποίες όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ θα διεκδικήσει μέσω εξω-ασφαλιστικών ρυθμίσεων. Δηλώνει πως η αγορά εργασίας χρειάζεται ρύθμιση - και όχι ...απορύθμιση που όπως λέει επιδιώκουν οι εργοδότες- με ενταντικοποίηση των ελέγχων και ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να παταχθεί η διευρυμένη καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας''.

    [04] ΕΕ-Ευρωπαϊκή άμυνα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''ιδιαίτερα σημαντική για την αναδιαμόρφωση της ευρωπαϊκής άμυνας κρίνεται η σημερινή μίνι Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου και Λουξεμβουργου''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι, συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' που είχε διακοπεί για τις διακοπές του Πάσχα. Σήμερα, εξάλλου θα βρίσκονται στο δικαστήριο και τα πειστήρια που βρέθηκαν από αστυνομικούς στη γιάφκα της οδού Πάτμου''.

    [06] Εορτασμός Πρωτομαγιάς

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''ελαστικοποιημένη'' και με χαρακτηριστικό στοιχείο το κλίμα διάσπασης θα είναι η φετινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η οποία θα έχει έντονα αντιπολεμικό χαρακτήρα''.

    [07] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο καθώς τα διαχωριστικά τείχη που ύψωσαν από το 1974 οι δυνάμεις εισβολής και κατοχής του ΑΤΤΙΛΑ, αποδεικνύονται πλεον εύθραυστα. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριο κατά κύματα πέρασαν τις τελευταίες ημέρες την ''πράσινη γραμμή'' ενώ για πρώτη φορά μετά την εισβολή το αναστάσιμο φως έφτασε μέχρι το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στη χερσόνησο της Καρπασίας, όπου τελέστηκε η λειτουργία του Πάσχα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής είχαν περάσει στα κατεχόμενα 51.440 Ελληνοκύπριοι και στις ελεύθερες περιοχές 24.180 Τουρκοκύπριοι. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνον όσους έχουν καταγραφεί γιατί πολλοί άλλοι καταφέρουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά χωρίς να ακολουθήσουν τη διαδικασία καταγραφής ονομάτων''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων του καθεστώτος Ντενκτάς για τη διακίνηση μέσω τριών οδοφραγμάτων στην Κύπρο έχει αποκτήσει μια πρωτόγνωρη δυναμική, η οποία δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί και να ανακοπεί. Η δυναμική αυτή δεν είναι δυνατόν σήμερα να προβλεφθεί που θα οδηγήσει χωρίς κανείς να μπορεί επίσης να παραβλέψει και ενδεχόμενους κινδύνους''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''αποδεικνύεται με τη σταδιακή ντε φάκτο κατάρρευση του διαχωριστικού τείχους πόσο είναι εκτός πραγματικότητα το σχέδιο Κόφι Αναν και πόσο άσκοπες οι διαπραγματεύσεις για εγγυήτριες δυνάμεις -κηδεμόνες της Κύπρου μιας χώρας - μέλους της ΕΕ. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θέλουν να είναι Ευρωπαίοι με όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα που παρέχει το κοινοτικό κεκτημένο. Με βάση, λοιπόν τις αρχές της Ευρώπης, ο λαός της Κύπρου μπορεί να λύσει και το πολιτικό πρόβλημα αν αφεθεί να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του νησιού''.

    [08] Κυβέρνηση-Δημοσιεύματα

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "μήνυμα με τρεις "γρίφους" έστειλε το Πάσχα ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κώστας Σημίτης ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπό πίεση όσον αφορά στην ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών χρειάζονται για να βγει η κυβέρνηση απο τη σημερινή κρίση".

    Η Espresso αναφέρει οτι "την αναβίωση των ημερών του βρόμικου '89 που έζησε η χώρα... υπόσχονται οι "αποκαλύψεις" (που δίδονται μάλιστα και σε συνέχειες) για την εμπλοκή υπουργών σε υποθέσεις διαφθοράς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "σενάρια για πρόωρη συνταξιοδότηση του πρωθυπουργού κ. Σημίτη τροφοδότησε η δημόσια εξομολόγησή του στην Ανδραβίδα οτι... βαρέθηκε. Σήμερα, αναμένεται νέος γύρος αποκαλύψεων εις βάρος κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Σημίτης σύντομα θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "σε αδιέξοδο εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στο λαβύρινθο των συνταρακτικών αποκαλύψεων για χρηματιστηριακά παιχνίδια, στα οποία φέρονται να έχουν ανάμιξη στενοί του συνεργάτες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "η θερινή βίλα του κυρίου υπουργού, αποτελείται από τρεις ορόφους. Είναι γύρω στα 140τμ και την "αγόρασε" στην εξευτελιστική τιμή των είκοσι πέντε εκατομμυρίων δραχμών".

    Η Traffic news ισχυρίζεται οτι "ετοιμάζεται να υψώσει ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης η Νέα Δημοκρατία ζητώντας στη Βουλή τη σύνταξη Εξεταστικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει οτι "ο Τόπος δεν αντέχει ένα ολόκληρο δωδεκάμηνο μέχρι τις εκλογές. Η Κυβέρνηση κλονίζεται από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για δραστηριότητες υπουργών της. Το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται απο αντιμαχόμενες ομάδες, εν όψει του μετεκλογικού σκηνικού. Ο δε Πρωθυπουργός αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και ουσιαστικώς σύρεται από τα γεγονότα'.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει οτι "μέσα από έκτακτο συνέδριο, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την αναστροφή του δυσμενούς για την κυβερνώσα παράταξη πολιτικού κλίματος, προβαίνοντας σε σειρά ανακοινώσεων και προβάλλοντας εκ νέου διλήμματα προς τους συντρόφους του".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 2 May 2003 - 10:03:27 UTC