Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/06/2003
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - Πρωθυπουργός
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Φοροαλλαγές
  • [06] Επεισόδια-Θεσσαλονίκη
  • [07] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/06/2003

    Οι καταστροφές από ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, η σύνοδος κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ και οι αλλαγές στη φορολογία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αναθεώρηση χιλιάδων οικοδομικών αδειών. Νέοι σχεδιασμοί του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Μυρίζουν'' εκλογές τώρα...Μπήκαμε ήδη σε προεκλογική τροχιά, εκτιμούν Καραμανλής - Ντόρα και γενικά η ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κέρδη 6,6 τρισ από τον τζόγο στη Σοφοκλέους. Οι μυημένοι έβγαλαν ''τρελά λεφτά''- 124 μετοχές με άνοδο από 100% έως 649%.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Σύνταξη: Πώς θα βγείτε από το Δημόσιο με πιο πολλά λεφτά. Μέχρι 300 ευρώ επιπλέον για όσους παραμείνουν και μετά τα 60...

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιοι πάνε με τον Γιωργάκη, αν αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο σχέδιο πόλης 350.000 στρέμματα με αυθαίρετα κτίσματα.

    ΕΘΝΟΣ: 30 μεγάλες αλλαγές στη φορολογία. Τι περιλαμβάνει το πακέτο της μεταρρύθμισης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η 21η Απριλίου '67, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και εγώ! Μήπως έχουν πειράξει την μνήμη σου τα αέρια που εκπέμπει η Υψικάμινος;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σε δεινή θέση ο Σημίτης. Κέρδισε τον Σημίτη ο Λαλιώτης και γίνεται κυρίαρχος πάλι στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σσσστ! Ο Σημίτης σκέφτεται τα ...Ιουλιανά. ΠΑΣΟΚ: Ο Λαλιώτης κερδίζει τον α΄γύρο, χωρίς εφεδρείες ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απ΄το οβάλ στο ...εκτελεστικό. Ο Σημίτης μπροστά σε νέες περιπέτειες.

    ΕΣΤΙΑ: Οι σχέσεις Λαλιώτη-Σημίτη. Η σύγκρουσις ξεκίνησε προ δύο ακριβώς ετών.

    Espresso:Γυναίκα-αράχνη εφτιάλτης για εύπορους άνδρες. Θέμα ωρών η σύλληψή της. Παίζει την υποψήφια νύφη και ''γδύνει'' τα θύματά της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αντι....συσπείρωση κορυφαίων στο ΠΑΣΟΚ. Με πρωτοβουλία Λαλιώτη.

    Traffic News: Η Σοφία σώθηκε με το φιλί της ζωής. Παραλίγο τραγωδία στο Λαγονήσι για την Πέτρου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Πέντε ''γιατί'' ζητούν απαντήσεις. Η Πυροσβεστική εκτιμά σε 1 εκατομμύριο ευρώ τις ζημιές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη επιστρέφει στους γνώριμους ρυθμούς της.

    [03] Κυβέρνηση - Πρωθυπουργός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''με τη συνάντηση του Κ. Σημίτη μεθαύριο Τετάρτη με τον πρόεδρο Μπους στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου και την ομιλία - απολογισμό στο Ευρωκοινοβούλιο τη μεθεπόμενη Τρίτη λήγει και τυπικά η ελληνική προεδρία της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός επανακάμπτει, όπου τον περιμένουν ένα εξίσου δύσκολο πρόγραμμα. Ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός και οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, κυρίως, στο Εκτελεστικό αναμένονται τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Στόχος να εμφανισθεί ένα ''νέο πρόσωπο'' του ΠΑΣΟΚ χωρίς ωστόσο, όπως λέγεται, οι όποιες αλλαγές να πλήξουν το ήδη δρομολογημένο έργο της κυβέρνησης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι '' με τον Κ. Λαλιώτη να επιβάλλει μέχρι στιγμής του όρους του και τις δύο σημαντικότερες κινήσεις του πρωθυπουργού όπως ο ανασχηματισμός και η ανασύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου να έχουν αποδυναμωθεί πολιτικά και επικοινωνιακά, η ''μαγική συνταγή'' αντιστροφής του κλίματος για την κυβέρνηση αναζητείται ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''σε 48 ώρες φιλοδοξεί να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που στο κόμμα σοβεί η εσωκομματική κρίση και υπάρχουν αναβρασμός και δυσαρέσκεια ακόμη και σε κορυφαία στελέχη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''αλλαγές ευρείς κλίμακας σε κυβέρνηση και κόμμα φέρεται ότι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Το Βήμα της Κυριακής''. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα με τις αλλαγές αυτές θα ανακοινώσει και τις προτάσεις του για την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος''.

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''την τακτική των γενικόλογων διαβεβαιώσεων για τις καλές προθέσεις της Άγκυρας σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, επιστράτευσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διήμερη παραμονή του στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''η Τουρκία προτίθεται να επανεξετάσει το ''casus belli'' που έχει διατυπώσει σε βάρος της Ελλάδος, σε περίπτωση που η Αθήνα αποφάσιζε να επεκτείνει τα εθνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι που έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς βεβαίως να προσδιορίσει τα ανταλλάγματα μιας "τέτοιας ενέργειας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει, ότι ''αρνήθηκε ότι γίνονται παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο λίγο αργότερα παραδέχθηκε, πως ίσως τα στρατιωτικά αεροσκάφη και των δύο πλευρών να παρενοχλούν κατά καιρούς πολιτικά αεροπλάνα σε περίοδο στρατιωτικών ασκήσεων, οπότε και απευθύνονται προειδοποιήσεις''.

    [05] Φοροαλλαγές

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''η φορολογική μεταρρύθμιση επιφέρει τριάντα αλλαγές στα έντυπά των δηλώσεων που θα υποβληθούν την άνοιξη του 2004. Ήη στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ειδική επιτροπή επεξεργάζεται τις απαιτούμενες αναπροσαρμογές. Ενοποιούνται τα έντυπα και απλουστεύεται η συμπλήρωσή τους. Περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης''.

    [06] Επεισόδια-Θεσσαλονίκη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "τις πληγές της μετρά η Θεσσαλονίκη, η οποία μετά τις επιθέσεις ομάδας αναρχικών στη διάρκεια της προχθεσινής πορείας θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη. Από χθες το πρωί δύο συνεργεία καταγραφής ζημιών από μηχανικούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το έργο τους. Λίγη ώρα αργότερα, το κέντρο της συμπρωτεύουσας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε, ότι θα υπάρξουν άμεσα αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες, ύστερα από ειδική ρύθμιση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "έκαψαν, κατέστρεψαν, λεηλάτησαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόροι που αμαύρωσαν τις κινητοποιήσεις για την παγκοσμιοποίηση. Η οργή των πληγέντων ξεχειλίζει, καθώς οι καταστροφές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Το κράτος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ανίκανο να περιφρουρήσει τις περιουσίες των φορολογουμένων".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "αποκλειστικός υπεύθυνος για τα αίσχη που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη είναι η Κυβέρνησις. Μπορούσε να προλάβη τα θλιβερά επεισόδια. Μπορούσε να προλάβη την καταστροφή της περιουσίας καταστηματαρχών και πολιτών. Δεν το έπραξε όμως. Διότι δεν είχε την πολιτική βούληση να το πράξη. Και διότι ήθελε να εμφανισθή ως ανεκτική και δημοκρατική. Τα επεισόδια τα ανέμεναν οι πάντες. Και η Κυβέρνησις τα φοβόταν, ήδη από την αρχή της Ελληνικής Προεδρίας, δηλαδή από τον περασμένο Ιανουάριο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα είναι οι 29 ταραξίες Έλληνες και αλλοδαποί, οι οποίοι έκαναν "γυαλιά-καρφιά" το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταστρέφοντας με απίστευτη μανία τις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, ομάδα κουκουλοφόρων σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στην πορεία εναντίον της παγκοσμιοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά της ώρας για να μετατραπούν σε κόλαση τρία οικοδομικά τετράγωνα και να πνιγεί στα δακρυγόνα ολόκληρο το κέντρο της συμπρωτεύουσας".

    Η Traffic news προσθέτει ότι "όλοι περίμεναν ότι θα υπήρχε νέος γύρος επεισοδίων το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας κατά της παγκοσμιοποίησης στη Θεσσαλονίκη, όμως κανείς δεν περίμενε πως η επόμενη μέρα θα έβρισκε τη Θεσσαλονίκη κατεστραμμένη και χωρίς ρεύμα".

    [07] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μιάμιση με δύο ώρες θα διαρκέσουν οι συνομιλίες του Κώστα Σημίτη με τον Τζορτζ Μπους, μεθαύριο στην Ουάσιγκτον, και στις οποίες θα μετάσχουν και ο Χαβιέ Σολάνα και ο Ρομάνο Πρόντι. Κυρίαρχο θέμα, που αναμένεται να επικρατήσει και στη συνάντηση με τις ολιγομελείς αντιπροσωπείες και σε αυτήν με τις πολυμελείς, είναι οι διατλαντικές σχέσεις. Η γεφύρωση, δηλαδή, του χάσματος ΗΠΑ-ΕΕ. Στο κεφάλαιο αυτό θα τεθούν τα θέματα του μεταπολεμικού Ιράκ, της Μέσης Ανατολής, των όπλων μαζικής καταστροφής, της τρομοκρατίας και του προγράμματος "Γαλιλαίος". Θα υπάρξει ακόμη συζήτηση για το θέμα των ανοικτών ουρανών και των εμπορικών συνομιλιών της Ντόχα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 23 June 2003 - 15:21:20 UTC