Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-07-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/07/2003
  • [02] Αυθαίρετα
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] Εκλογικός νόμος
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Μισθολόγιο ΑΔΕΔΥ
  • [07] Πανελλαδικές - Βάσεις
  • [08] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [09] Εκλογή νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
  • [10] Σιαμαία
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/07/2003

    Η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και οι αντιδράσεις των κομμάτων, η γέννηση σιαμαίων στη Θεσσαλονίκη, το Κυπριακό και οι βάσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: 8 προγράμματα για κάθε επαγγελματική ανάγκη. Για παλιές και νέες επιχειρήσεις. Μεγάλοι ευνοημένοι οι μικρομεσαίοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εμπόριο οργάνων. Παράνομη και εγκληματική η εκμετάλλευση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το δίλημμα του πατέρα. Πως ο 40χρονος θεολόγος από τη Θεσσαλονίκη πήρε την απόφαση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυθαίρετα: Μικρότερα πρόστιμα με πιο πολλές δόσεις. Το πολυνομοσχέδιο ''σκούπα'' για τους νέους όρους δόμησης σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στρατιά 30 χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων. Εχουν όλοι τους και άλλες 2-3 δουλειές ο καθένας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέοι όροι δόμησης στα αστικά κέντρα. Ολες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: ''Κόσκινο' από την εφορία σε ΙΧ και δίκυκλα. Ελεγχοι από αύριο -μέσω Ιντερνετ- σε 8,5 εκατ. οχήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα κόψει το νήμα αν δεν χάσει στο... τελευταίο βήμα. Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δείχνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση για την εκλογική πρόθεση του Λαού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απίστευτες αλχημείες με τον εκλογικό νόμο. Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της κυβερνώσας παράταξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυθαίρετα: Η τελική απόφαση για τα πρόστιμα. ΥΠΕΧΩΔΕ: Από 40% εως 80% οι μειώσεις και από 36 εως 48 οι δόσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιστορία μου αμαρτία μου... Εξετάσεις: Ιστορία-Ελληνικά πολύ κάτω από τη βάση.

    ΕΣΤΙΑ: Συνθήματα χωρίς περιεχόμενο. Η Κυβέρνησις περιορίζεται σε προπαγάνδα.

    Espresso: Ιζαμπέλα Μπορομέο: Ο έρωτας με τον Σπύρο Νιάρχο και ο γάμος μας. Η αγαπημένη του μεγιστάνα μιλάει για πρώτη φορά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανοδος έκπληξη στις βάσεις. από 300 εως 1.500 μόρια.

    Traffic News: Ηφαίστειο ο Νίκος για τα καρφιά του Κακαουνάκη. Το περιβάλλον του μιλά για υποκίνηση Κόκκαλη.

    Η ΧΩΡΑ: ΦΠΑ: Τι αλλάζει στις δηλώσεις. 8 απαντήσεις για να ξεφύγετε από τις παγίδες. Τι ισχύει για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, αλιείς και αγρότες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ομηροι του ΕΚΑΒ! Το μαρτύριο των ασθενών δεν έχει τέλος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα σχέδια Σημίτη μέχρι το φθινόπωρο. Εφαλτήρια για την ανάκαμψη οικονομία-πολιτικό σύστημα.

    [02] Αυθαίρετα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι ''η κοινή υπουργική απόφαση των υφυπουργών ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλας Ζήση και Οικονομικών Απ. Φωτιάδη, η οποία προωθείται εντός των ημερών να τεθεί σε ισχύ, προβλέπει οτι σε όλους τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων πρώτης κατοικίας εως 400 τετραγωνικών μέτρων και δεύτερης κατοικίας ως 250 τετραγωνικών μέτρων παρέχεται η δυνατότητα να πληρώσουν τα βεβαιωμένα από την Πολεοδομία και Εφορία πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του αυθαιρέτου τους σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή με 40% έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού. Ευνοϊκότερες είναι οι ρυθμίσεις για όσους έχουν πρώτη κατοικία 120 τετραγωνικών, οικογένειες πολυτέκνων, άτομα με ειδικές ανάγκες ή ανίατες ασθένειες και παλιννοστούντες''.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι ''τις θέσεις του κόμματος εφ' όλης της ύλης θα ξεκαθαρίσει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στους ξένους ανταποκριτές σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά οτι ''προς τις 10 μονάδες κινείται πλέον η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες στον ''Τύπο της Κυριακής''. Η άνοδος της εμπιστοσύνης προς τον κ. Καραμανλή είναι στοιχείο που συμπληρώνει, αλλά και επιταχύνει την παγίωση της πεποιθήσεως οτι κυρίαρχο αίτημα στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα είναι η αλλαγή κόμματος στην εξουσία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι ''με άλλα λόγια το ...νήμα των επικείμενων εκλογών, είτε πρόωρων είτε κανονικών, πράγματι θα το κόψει η ΝΔ, εφόσον βέβαια, δεν αυτοκτονήσει, διαπράττοντας λάθη που λίγο πολύ διέπραξε και στις εκλογές του 2000''.

    [04] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της γράφει οτι ''η κάθετη άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συζητήσει οποιαδήποτε αλλαγή στον εκλογικό νόμο, όπως καταγράφεται και στις χθεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, είναι απαράδεκτη και δημαγωγική''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι ''είναι έτοιμοι να πειράξουν και το πλαφόν του 3% για να διευκολύνουν κόμματα με μικρή λαϊκή βάση και να αποδυναμώσουν μελλοντικά τη ΝΔ. Αυξάνεται στο 41% το ποσοστό για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Σπάνε οι μεγάλες περιφέρειες και θεσμοθετείται διπλό σύστημα εκλογής. Θα εκλέγονται 80 βουλευτές με λίστα, γεγονός που προκαλεί ήδη μουρμούρα από τους βουλευτές που ανησυχούν για την κοινοβουλευτική τους επιβίωση''.

    Η Espresso σημειώνει οτι ''οι ''χειρουργικές επεμβάσεις'' που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου και κυρίως στο θέμα της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών από τις μεθεπόμενες εκλογές έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού η κίνηση αυτή αλλάζει τους συσχετισμούς που υπήρχαν για δεκαετίες''.

    [05] Χρηματιστήριο

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι ''δύσκολες ώρες περιμένουν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον Σταύρο Θωμαδάκη, αλλά και τον Δημήτρη Μπατζελή από το ΣΔΟΕ την Τετάρτη, οι οποίοι καλούνται να δώσουν σαφείς εξηγήσεις για το έγκλημα που έγινε στο Χρηματιστήριο''.

    [06] Μισθολόγιο ΑΔΕΔΥ

    Η Traffic news τονίζει οτι ''στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξανακαθίσουν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να οριστικοποιήσουν το τελικό σχέδιο για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2004''.

    [07] Πανελλαδικές - Βάσεις

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και η μείωση των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά περίπου 2.000, ωθούν τις βάσεις εισαγωγής ψηλότερα, από 300 έως 1.500 μόρια. Μάλιστα, η άνοδος προβλέπεται μεγαλύτερη στις περιζήτητες σχολές".

    [08] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών που έχει συσταθεί για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΝΟΑ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (πιλότοι της ΟΑ). Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών η προθεσμία των πιλότων να απαντήσουν για το αν θα εργαστούν στη νέα εταιρεία ή όχι, λήγει σήμερα, οπότε και θα υπογραφεί πρακτικό συμφωνίας ή πρακτικό διαφωνίας".

    [09] Εκλογή νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η διαδοχή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποτελέσει σημείο αιχμής στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως φάνηκε από την ομιλία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου κ. Παντελεήμονα, στην εξόδιο ακολουθία που ετελέσθη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε το μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα το μεσημέρι του Σαββάτου".

    [10] Σιαμαία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "συγκίνηση αλλά και αμηχανία έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο η γέννηση 2 σιαμαίων κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο βρέφη, ηλικίας σήμερα ενός μηνός, πρόκειται στο μέλλον να υποβληθούν σε εγχείρηση διαχωρισμού σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού.

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "σε μια χρονική στιγμή που η Λευκωσία καλείται να εξετάσει και ν΄ απορρίψει κατά τα φαινόμενα το νέο φραστικό άλμα Ντενκτάς, δια του οποίου επιχειρεί να μειώσει τη σημασία της Κυπριακής ένταξης, η Αθήνα επανέρχεται στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, εκφράζοντας ελπίδες ότι θα αρχίσουν εκ νέου οι διμερείς συνομιλίες".

    [12] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει ότι "σοβαρές επιφυλάξεις για τις προτάσεις Ντενκτάς περί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) εξέφρασε χθες η κυπριακή κυβέρνηση, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο για το θέμα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 July 2003 - 16:00:37 UTC