Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/08/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κύπρος - Άγκυρα - Συμφωνία με Κατεχόμενα
  • [04] Προθέσεις πρωθυπουργού
  • [05] Κυβέρνηση - Κερδοσκοπία-Οικονομία
  • [06] Προσλήψεις-Παροχές
  • [07] Προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων
  • [08] Υγεία - Διατροφή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/08/2003

    Οι αντιδράσεις από τη συμφωνία πλαίσιο Άγκυρας με Κατεχόμενα της Κύπρου για τελωνειακή συνεργασία, οι προθέσεις του πρωθυπουργού, η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, οι παροχές προς δημοσίους υπαλλήλους και οι προσλήψεις και το θέμα του κρούσματος σαλμονέλας στη γερμανική αποστολή κωπηλασίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδότηση ενοικίου για εισόδημα μέχρι και 18.000 ευρώ. Ανάσα για εργαζόμενους ενοικιαστές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρύθμιση χρεών σε ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ κ.α. Δύο μήνες παράταση -ανάσα για 400.000 οφειλέτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόβουν ράβουν για προσλήψεις-παροχές. Ξεχείλωσε ο προϋπολογισμός-Εντολή για περικοπές χωρίς διακρίσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Το νέο πακέτο για μισθολόγιο, προαγωγές και μετατάξεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον αέρα και η σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα σημεία - κλειδιά για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη σύνταξη. Ο χρυσός οδηγός του ασφαλισμένου : Απαντήσεις σε τριάντα καυτά ερωτήματα.

    ΕΘΝΟΣ: Έκρηξη οργής Ελλήνων - ξένων τουριστών. Βροχή καταγγελιών στα γραφεία του ΕΟΤ σε όλη τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εξ οικείων τα βέλη για την κυβέρνηση. Ο Αλ. Παπαδόπουλος στηλιτεύει τις άκριτες προεκλογικές παροχές και δηλώνει ότι δεν παραιτήθηκε αλλά ...τον παραίτησαν!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δυναμίτης στο Αιγαίο από τους Αμερικανούς. Εγκαταλείπουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δάνεια νέου τύπου με ατομικά επιτόκια. Ειδική έκδοση: Τι έφερε η απελευθέρωση για τους καταναλωτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι 7 πληγές του τουρισμού μας. Έρευνα ''Ε'': Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει.

    ΕΣΤΙΑ: Τι θα αλλάξουν στον εκλογικό νόμο. Οι τρεις διατάξεις που δε συμφέρουν το ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Πρόταση σε Ευαγγελάτο - Στεφανίδου με 1.400.000 ευρώ. Το MEGA ετοιμάζει το μεγάλο χτύπημα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ωχ αδελφέ...για καρδιά, τροχαία, πάχος. Οι Έλληνες πληρώνουν τον κακό τρόπο ζωής τους.

    Traffic News: Γουστάρω την Άντζελα αλλά είναι γύφτισσα. Ξαφνική έκρηξη Στ. Θεοδωράκη και επίθεση κατά της τραγουδίστριας.

    Η ΧΩΡΑ: Ολυμπιακά ρεκόρ σκανδάλων στο 2004. Όλος ο Τύπος καταγγέλλει τη Γιάννα και τους ανθρώπους της.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμα κινδύνου για διακοπές ρεύματος. Σοβαρές οι ελλείψεις της ΔΕΗ σε τεχνικό προσωπικό.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη σύνταξη 37.000 αγρότες. Εγκατέλειψαν τις καλλιέργειές τους.

    [03] Κύπρος - Άγκυρα - Συμφωνία με Κατεχόμενα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''η υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για τη λεγόμενη τελωνειακή σύνδεση Τουρκίας- ψευδοκράτους είναι μία χειρονομία κενή περιεχόμενου, σχολίασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το γεγονός δεν διαφοροποιεί τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ ''την έντονη αντίδραση τόσο της Αθήνας, όσο και της ευρωπαϊκής επιτροπής, προκάλεσε η απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε τελωνειακή ένωση με τα Κατεχόμενα. 'Επιβαρύνει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου' επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι ''λόγο για 'κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επίσης των αρχών και των αποφάσεων της ΕΕ' έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, τονίζοντας ότι 'αντιστρατεύεται το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεων της ΕΕ με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και με την ίδια την υποψήφια προς ένταξη Τουρκία'''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι ''ρεσιτάλ θράσους δίνει ο Ραούφ Ντενκτάς, αφού μετά από την υπογραφή της συμφωνίας- πλαίσιο για τη λεγόμενη τελωνειακή ένωση Τουρκίας και ψευδοκράτους καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να υπογράψει παρόμοια συμφωνία με το ψευδοκράτος του''.

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''η υπογραφή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, το περασμένο Σάββατο, παραπέμπει ευθέως στις απειλές για 'ενσωμάτωση' των Κατεχόμενων και ακυρώνει τα όποια θετικά δείγματα γραφής είχε δώσει, σε επίπεδο ρητορικής τουλάχιστον, η κυβέρνηση Ερντογάν''.

    [04] Προθέσεις πρωθυπουργού

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που παραθερίζει στη Σίφνο επενδύει πολλά στις εξαγγελίες που θα κάνει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης και έχει διαμηνύσει στους στενούς του συνεργάτες ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός για την πορεία έως τις εκλογές''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''ο κ. Σημίτης διαμορφώνει προσεκτικά την πολιτική στρατηγική του εν όψει του θερμού Σεπτεμβρίου, αλλά ο πολιτικός γρίφος που αφορά το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό του. ''Το κλίμα έχει σίγουρα βελτιωθεί'', τονίζουν όσοι από τους συνεργάτες του μιλούν τακτικά μαζί του και αποδίδουν το συμπέρασμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό''.

    [05] Κυβέρνηση - Κερδοσκοπία-Οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''ποιοτική στροφή κατά της ακρίβειας επιχειρείται από τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, σύμφωνα με συνέντευξή του στην "Ε". Ο υπουργός επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να σκέφτονται μακροχρόνια και να μην ακολουθούν εναρμονισμένες πρακτικές. Τονίζει ότι οι καταναλωτές από τη μεριά τους πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Σημειώνει τέλος, ότι οι πραγματικές αυξήσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι από το 1995 μέχρι σήμερα ξεπερνούν το 3% ετησίως, η ανεργία έχει μειωθεί κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια και ότι από το 1995 μέχρι σήμερα οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 42,6%''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''πρόσθετα μέτρα κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας προανήγγειλε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι έχει επέμβει ο εισαγγελέας σε κύκλωμα εφοριακών που εμπλέκονταν σε υπόθεση της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''η χώρα βρίσκεται σε πορεία απόκλισης αντί σύγκλισης, εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ο γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Δημήτρης Σιούφας''.

    [06] Προσλήψεις-Παροχές

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι ''σημαντικές αλλαγές στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Αφορούν το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, τις μετατάξεις και την αξιολόγηση με βάση την αποδοτικότητα. Επίσης προτείνονται μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας και τη θεσμοθέτηση κώδικα δεοντολογίας για τη συμπεριφορά στους πολίτες. Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στη σύνδεση της αποδοτικότητα με το μισθό και ζητά κριτήρια για τις υποχρεωτικές μετατάξεις''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''επιχείρηση ''χρυσό ψαλίδι'' επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση. Πρώτο θύμα οι κοινωνικές παροχές, οι οποίες περικόπτονται έως και 40%. Οι ενισχύσεις στην παιδεία, την υγεία ,τους ΟΤΑ, τους αγρότες τον πολιτισμό περικόπτονται για να χρηματοδοτήσουν τις προσλήψεις και τις παροχές εν όψει εκλογών''.

    [07] Προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''τα τραγελαφικά που συνέβησαν, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων κωπηλασίας όσο και το περιστατικό με τη δηλητηρίαση των 60 Γερμανών αθλητών, έδωσαν ''τη λαβή'' σε κάποιους να εκθέσουν τη χώρα μας. Ο κ. Σημίτης δείχνει απογοητευμένος και εκνευρισμένος από την πρώτη προσπάθεια ...που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία μετά τα απρόοπτα που συνέβησαν. Όπως διέρρευσε αλλά και όπως υπογραμμίζεται από μερίδα του Τύπου, ο κ Σημίτης ζήτησε με αυστηρό ύφος εξηγήσεις από την κ. Αγγελοπούλου, ενώ δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να μετριάσει την οργή του, τονίζοντας πως ''στο επόμενο στραπάτσο, να ετοιμάζονται οι υπεύθυνοι για τα σπίτια τους''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''αντί, επομένως, να εξεγείρεται ο πρωθυπουργός οφείλει να δώση εντολή σε κάποιον αρμόδιο να παράσχη εξηγήσεις με την σοβαρότητα που επιβάλει το κρούσμα: Πώς και γιατί μετά τους ελέγχους και τις εντοπισθείσες ελλείψεις δόθηκε άδεια στο ξενοδοχείο να δεχθή την Ολυμπιακή Αποστολή της Γερμανίας; Σ΄αυτό να δοθή λογική εξήγησις. Όλα τα άλλα, θυμοί, δυσαρέσκειες και αυστηρές οδηγίες να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, είναι για γέλια και για κλάματα''.

    [08] Υγεία - Διατροφή

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''την αδιαφορία τους και τον κακό τρόπο ζωής πληρώνουν οι Έλληνες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, οι Έλληνες είναι οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι, εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ αν και έρχονται δεύτεροι σε θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις εμφανίζουν τα μικρότερα ποσοστά μείωσης των θανάτων από αυτά τα αίτια''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''πρώτη θέση στη λίστα του ΙΝΚΑ οι καταγγελίες για ακατάλληλα τρόφιμα. Διακόσιοι τριάντα (230) Έλληνες παθαίνουν τροφοδηλητηριάσεις καθημερινά''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 August 2003 - 23:15:20 UTC