Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-09-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/09/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΔΕΘ-Συνέντευξη πρωθυπουργού
  • [04] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Ελληνες εργαζόμενοι-ΕΕ
  • [07] Έργα υποδομής
  • [08] Δημοσκοπήσεις
  • [09] Βομβιστικές ενέργειες
  • [10] Αυθαίρετα - ρυθμίσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/09/2003

    Ο απόηχος από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πάρτε κόσμε... Αυξήσεις για εκπαιδευτικούς, γιατρούς, στρατιωτικούς. Μπαράζ προεκλογικών εξαγγελιών πρωθυπουργού και υπουργών από τη ΔΕΘ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Για ποία χώρα μίλησε ο κ. Σημίτης; Πλέουν σε πελάγη ευτυχίας οι πολίτες στην ευημερούσα Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χωρίς όπλα στις εκλογές ο Σημίτης. Ψάχνει τώρα σανίδα σωτηρίας στα εθνικά θέματα και την Ολυμπιάδα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΙΧ: Όλες οι τιμές και τα πακέτα με τις δόσεις. Οι νέοι πίνακες με τις εκπτώσεις και οι προσφορές των αντιπροσωπειών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έμφραγμα στη ΝΔ. Αδιέξοδο στρατηγικής, έλλειψη τακτικής, γκρίνια και εσωστρέφεια. Χάνουν για μία ακόμη φορά... από μόνοι τους τις εκλογές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη στα 65 χωρίς να χάσετε χρήματα. Τα παραθυράκια που μπορείτε να εκμεταλλευθείτε.

    ΕΘΝΟΣ: Λύση στο στεγαστικό για 80.000 οικογένειες. Όλο το πακέτο των 10 μέτρων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρισκάρει για ...να ρεφάρει ο Κ. Σημίτης. Τα καλά έρχονται στην Τρίτη τετραετία είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας οτι πρόκειται περί ''τετραετίας υψηλού ρίσκου''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα δέκα ψέματα του πρωθυπουργού. Ατράνταχτα στοιχεία διαψεύδουν τα... θαύματά του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η πόλωση τελευταίο χαρτί πριν την... έξοδο. Σημίτης: Επιχειρεί να επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εαρινή ραψωδία Σημίτη. Εκλογές; ''Άνοιξη. Πρώτα το έργο μας''.

    ΕΣΤΙΑ: Επικίνδυνος λαϊκιστής κατήντησε ο κ. Σημίτης. Ως υπουργός κατηγορούσε τον Α. Παπανδρέου για τις παροχές.

    Espresso: Τι κρύβεται πίσω από το βρόμικο κόλπο κατά της Ελλάδας. Στο στόχαστρο σκοτεινών συμφερόντων η Εθνική ομάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεκαθάρισε το τοπίο με 4 ''όχι''. Εφ' όλης της ύλης παρέμβαση Σημίτη.

    Traffic News: Όργια με 27 κούκλες σε στριπτιζάδικο. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών με καυτές ατζέντες επωνύμων. Γνωστοί επιχειρηματίες και κοσμικοί της Αθήνας έπαιρναν μέρος σε ζωντανό σεξ σε μαγαζί της Συγγρού.

    Η ΧΩΡΑ: Στο ρινγκ Καραμανλής και Σημίτης. Στα ύψη ο πολιτικός πυρετός, αγριεύει η κόντρα.

    MetroRAMA: Παροχές και υποσχέσεις με στόχο τις εκλογές. Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ με φόντο τη ΔΕΘ και τα νέα γκάλοπ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα. Μόνον από δύο τράπεζες 4.000 πλειστηριασμοί.

    Σημείωση: Η εφημερίδα City Press δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] ΔΕΘ-Συνέντευξη πρωθυπουργού

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''τέσσερα ''όχι'' ασφαλώς δεν κάνουν μία κατάφαση, αλλά το άθροισμα τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Κώστας Σημίτης είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αυτό πράξη που του φώναζαν ενθουσιώδεις οπαδοί του στη Θεσσαλονίκη ότι ''Οταν οι άλλοι θα ψάχνουν γι αρχηγό , εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''συμπληρωματικό πακέτο μέτρων, ύψους 300 εκατ. ευρώ έρχεται να προστεθεί στο εξαγγελθέν κοινωνικό πακέτο προκειμένου να καλυφθούν τα αιτήματα των υπαλλήλων που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια για την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους. Με την αύξηση αυτή ανεβαίνει περίπου στο 1 δισ ευρώ το ποσό που θα διατεθεί το 2004 για τις αυξήσεις των μισθών των υπαλλήλων του δημοσίου και των υπαλλήλων που εμπίπτουν στις κατηγορίες ειδικών μισθολογίων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''ένα δεύτερο ''πακέτο παροχών'' ύψους 300 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να διανείμει η κυβέρνηση, το 2004 προς ενίσχυση των εργαζόμενων που αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ''έμφραγμα έχει προκαλέσει στη ΝΔ το κοινωνικό πακέτο που εξήγγειλε ο Σημίτης σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή αντεπίθεση που εξαπέλυσε το κυβερνών κόμμα που απέκτησε σταθερά την πρωτοβουλία κινήσεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Ο αιφνιδιασμός του Κ Καραμανλή από το μέγεθος του πακέτου των μέτρων που εξήγγειλε ο Σημίτης, η νευρική αντίδρασή του που ερμηνεύτηκε ως άρνηση άσκησης κοινωνικής πολιτικής απ΄την πλειοψηφία του κόσμου''.

    Η TRAFFIC NEWS τονίζει ότι ''αξιοσημείωτο είναι πάντως οτι σημαντικό τμήμα των δηλώσεών του από τη ΔΕΘ ο κ. Σημίτης το αφιέρωσε στην πολιτική ''σύγκλησης'' που θα ακολουθήσει σε μια τρίτη του κυβερνητική θητεία το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι ήδη από το 1996 βρίσκεται σε εξέλιξη ''ένα μακροχρόνιο σχέδιο για να επιτύχουμε το χρέος , την αποστολή και στόχο μας τη σύγκλιση της Ελλάδας με την ΕΕ''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''την πόλωση απέναντι στη ΝΔ επέλεξε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ενώ φοβήθηκε να συγκρουστεί με τους κκ Πάγκαλο, Λαλιώτη. Η απάντηση του Κ. Καραμανλή ήταν άμεση και είχε δύο στόχους: να τονίζει την αναξιοπιστία του κ Σημίτη και να προαναγγείλει την παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος της ΝΔ''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''καίριο πλήγμα στο ''δήθεν'' κοινωνικό πρόσωπο του πρωθυπουργού κατάφερε με την άμεση αντίδρασή του ο Κώστας Καραμανλής''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι '' άρον - άρον ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παίρνει πίσω το θέμα της λίστας και της διπλής κάλπης καθώς εμφανώς πανικόβλητος από τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ακυρώνει την πρόθεσή του να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ενώ εμμένει να ''κουκουλώνει'' τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των εκλεκτών της κυβέρνησης''.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''μετά από 8 ολόκληρα χρόνια στην πρωθυπουργία ο κ. Σημίτης θυσιάζει την οικονομία στον βωμό της επανεκλογής του. Και το πράττει με τρόπο πιο επικίνδυνο από τον Α. Παπανδρέου''.

    [04] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "με δέκα νέα μέτρα, που συμπεριλαμβάνονται σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δίνεται λύση στο στεγαστικό πρόβλημα 80.000 οικογενειών. Προτεραιότητα ο Οργανισμός Κατοικίας δίνει σε χαμηλόμισθους, άνεργους και πολύτεκνους".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει οτι "ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φαίνεται οτι σωστά είχε διείδει, από των πρώτων ημερών που ανέλαβε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οτι εκών άκων είναι υποχρεωμένος να το πάρει στις πλάτες του. Σε τελευταία ανάλυση, μεγάλο όπλο της Νέας Δημοκρατίας στον αγώνα για να αναλάβει και πάλι την εξουσία, εκτός από τη μεγάλη κόπωση του κόσμου από την πολυετή ΠΑΣΟΚική διακυβέρνηση και την ανάγκη για αλλαγή, παραμένει ο ίδιος ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ με την απήχηση που έχει στα λαϊκά στρώματα".

    [06] Ελληνες εργαζόμενοι-ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "έπεσαν" τα σύνορα για την ελεύθερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας των Ελλήνων που είτε είναι άνεργοι και αναζητούν κενές θέσεις της ειδικότητάς τους οι οποίες έχουν πληρωθεί ή δεν υπάρχουν στη χώρα μας, είτε ενδιαφέρονται για υψηλότερες αποδοχές και ταχύτερη εξέλιξη στην καριέρα τους".

    [07] Έργα υποδομής

    Το Metrorama σημειώνει οτι "ενα δεύτερο πακέτο με δεκαεπτά έργα και βελτιώσεις σε οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού όμως τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Ανάμεσα στα έργα των οποίων οι μελέτες προχωρούν είναι η Ανατολική Περιφερειακή Υμηττού και η επέκταση της Αττικής Οδού".

    [08] Δημοσκοπήσεις

    Η Espresso εκτιμά οτι "λάδι στην προεκλογική φωτιά έριξαν τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων. Και μόνο το γεγονός πως οι έρευνες καταγράφουν την εικόνα της κυβέρνησης αμέσως μετά τη ανακοίνωση των μέτρων Σημίτη έθεσε σε συναγερμό τα επιτελεία των κομμάτων. Στο Μέγαρο Μαξίμου αναθάρρησαν, όταν διαπίστωσαν πως η ψαλίδα κλείνει και στη Ρηγίλλης ανακουφίστηκαν, όταν είδαν πως η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της προσθέτει οτι "το ερώτημα που θα παίζει από εδώ και πέρα και θα το θέτουν συνεχώς οι δημοσκοπήσεις, θα είναι: Ποια από τις δύο παρατάξεις μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα της επόμενης τετραετίας; Και ακόμη, τι τελικά θα θελήσει το εκλογικό σώμα: μια άλλη πολιτική, με αλλαγή στα πρόσωπα ή συνέχεια; Κάθε αλλαγή με κλειστά χαρτιά σημαίνει κίνδυνο. Είναι το "υψηλό ρίσκο" για το οποίο μιλάει ο Κ. Σημίτης. Στη συνέχεια υπάρχει μια γνώση της πορείας και της πολιτικής δράσης των προσώπων. Ο Κ. Καραμανλής, ανοίγοντας ουσιαστικά τα χαρτιά του, θα πρέπει να αποδείξει, οτι με την "αλλαγή του" δεν διακυβεύονται τα επιτεύγματα, μικρά ή μεγάλα, του τόπου και δεν θα ματαιωθούν προσδοκίες".

    [09] Βομβιστικές ενέργειες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''το ενδεχόμενο επανεργοποίησης ατόμων που κατά το παρελθόν είχαν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις κυρίως τη 17Ν αλλά και ''δορυφόρων'' του ''ΕΛΑ'' εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την ''τυφλή'' βομβιστική ενέργεια στα δικαστήρια''.

    [10] Αυθαίρετα - ρυθμίσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''παραχωρητήρια'' και σε θεωρούμενες έως τώρα, δασικές εκτάσεις, σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές, ετοιμάζει από τον Οκτώβριο η κυβέρνηση. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου επικαλούμενη από τη Θεσσαλονίκη, τη μεγάλη ''μαύρη τρύπα'' στη σύσταση του Κτηματολογίου με τις εκατοντάδες χιλιάδες αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις ανακοίνωσε οτι σύντομα (πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα) θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ''ξεκαθαρίζει'' τι σε ποιον και γιατί ανήκει''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 September 2003 - 20:27:45 UTC