Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-09-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/09/2003
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004- Δημοσιεύματα
  • [04] Νομοσχέδιο για δάση
  • [05] Υγεία-Απεργίες
  • [06] Καύσιμα-Νοθεία
  • [07] Συντάξεις δημοσίου
  • [08] Προϋπολογισμός 2004

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/09/2003

    Η απάντηση της κυβέρνησης στα προκλητικά δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η επικινδυνότητα των καυσίμων, το νομοσχέδιο για τα δάση, η απεργία στο χώρο της υγείας και οι συντάξεις του δημοσίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7 βήματα για να αποχαρακτηρίσετε την ιδιοκτησία σας. Ποιές δυνατότητες προσφέρει ο Δασονόμος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ετσι θα γίνει επανίδρυση του κράτους! Ανακοινώνεται σήμερα το πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πού θα πάνε συντάξεις και επιδόματα. Αυξήσεις 8% από 1ης Ιανουαρίου αλλά και πλαφόν για να μην υπάρξουν υπερβάσεις στο μισθολόγιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νοσοκομεία-νεκροτομεία στον Πειραιά . Ακαριαία επέμβαση της Δικαιοσύνης για τις τραγικές ελλείψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων. ''Δικτυωθείτε'' με το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΕΘΝΟΣ: Νέο κύμα αυξήσεων στα ασφάλιστρα ΙΧ-μοτό. 7 έως 10% άνοδο προανήγγειλαν οι εταιρίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπροστά ο Καραμανλής αλλά με βήμα...σημειωτόν! Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας στον Τύπο, με τελευταία εκείνη της ΔΗΜΕΛ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βρώμικος πόλεμος από τους Αμερικανούς. Υστερία τρομοκρατικών σεναρίων σε βάρος της Ελλάδος, όταν οι ΗΠΑ αδυνατούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανικός: Μπρος γκάλοπ, πίσω απεργίες. ΠΑΣΟΚ: Κλίμα ηττοπάθειας μετά τις νέες δημοσκοπήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 2004: Στο μάτι ξένων συμφερόντων. Νέα επιθετικά δημοσιεύματα προκαλούν ελληνική απάντηση.

    ΕΣΤΙΑ: Επικίνδυνη εξουσιομανία. Ο κ. Σημίτης αυξάνει το ''ρίσκο'' για τον Τόπο.

    Espresso: Διατροφή 13 εκ. σε Ελληνίδα αεροσυνοδό από Σαουδάραβα Κροίσο. Μια παραμυθένια ερωτική ιστορία που κατέληξε σε δικαστική διαμάχη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σούπερ νοθεία απειλεί υγεία- περιβάλλον. Ερευνα σοκ του Πολυτεχνείου για τα καύσιμα.

    Traffic News: Οι πρώτες βολές κατά της Νατάσας. Από Βότση και Κακαουνάκη για επεισόδιο που έγινε στην Ουκρανία.

    Η ΧΩΡΑ: Σε 60 ημέρες όλο το παιχνίδι. Τα συν και τα πλην από τα πρόσφατα γκάλοπ.

    City Press: Το σχέδιο για ''επανίδρυση του κράτους''.

    metroRAMA: Απεργιακό ''πακέτο'' μέρος δεύτερον...Και ελλείψεις στην αγορά από την απεργία των γεωτεχνικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σαπίζει...Η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ασφαλιστικό: Δεύτερος γύρος αλλαγών. Στο προσκήνιο υπό τη σκιά ισχυρών πιέσεων της ΕΕ.

    Σημείωση:Η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004- Δημοσιεύματα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''σε προσπάθεια ν΄ασκηθούν πιέσεις από ξένα συμφέροντα, που επιδιώκουν έργα ή προμήθειες, αποδίδει η κυβέρνηση τα δημοσιεύματα (Ουάσιγκτον Ποστ, Σάντεϊ Τέλεγκραφ, Ρεπούμπλικα) και εκπομπές από το CNN και το CBS για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι πιέσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν όσο πλησιάζουν οι Αγώνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις . Το ίδιο υπαινίχθη προχθές και ο Ζακ Ρόγκ. Παρόμοια περιστατικά υπήρξαν και με τους προηγούμενους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''σύμπας ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι η χώρα μας είναι από τις πιο ασφαλείς διεθνώς και πως θα πραγματοποιήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο τους πιο επιτυχημένους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δεν έχουν τελειωμό! Προχθές ήταν η σειρά της ''Washington Post'', η οποία χαρακτήρισε τη χώρα μας παράδεισο των τρομοκρατών και χθες την ακολούθησε η βρετανική εφημερίδα ''Daily Telegraph'' που κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα διεθνές σχέδιο, που εφαρμόζει η Ελλάδα σε συνεργασία με την διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και επτά χώρες, επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στο πρόσφατο αρνητικό δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας''.

    Το metroRAMA προσθέτει ότι ''ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αναφέρει στο φύλλο του Σαββάτου η εφημερίδα ''Washington Post'' επικαλούμενη αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών''.

    Η ESPRESSO γράφει ότι ''ύποπτα παιχνίδια έχουν στηθεί στο παρασκήνιο, με στόχο να ροκανίσουν το κύριος της Ελλάδας στον ευαίσθητο τομέα της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και να διεκδικήσουν μερίδιο από το κολοσσιαίο κονδύλι του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που διαθέτει η Ελλάδα για να θωρακίσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου''.

    Κατά την TRAFFIC NEWS, ''σταματημό δεν έχουν τα προκλητικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου σχετικά με τις ελλείψεις στα ολυμπιακά έργα αλλά και για τα θέματα ασφάλειας των αποστολών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας το 2004, δοκιμάζοντας εκ νέου τις αντοχές της οργανωτικής επιτροπής , αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, που ομόφωνα καταδίκασαν τη νέα προσπάθεια να αμαυρώσουν μια εθνική υπόθεση με ''νέα παραμύθια και ανυπόστατα σενάρια''.

    Η City Press ισχυρίζεται ότι ''οι Αμερικανοί ασκούν πίεση στην Ελλάδα μέσω ισχυρών ΜΜΕ για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντά τους. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι οι ασφαλέστεροι που έχουν πραγματοποιηθεί και αποδίδει την όλη υπόθεση σε κύκλους συμφερόντων τους οποίους δεν κατονομάζει''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι ''ως απειλή για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εμφανίζουν τη 17 Νοέμβρη οι Αμερικανοί οι οποίοι ''ξεθάβουν '' το θέμα σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''οι Αμερικανοί ''χτύπησαν'' πάλι καθώς δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, προκάλεσε την ...εθνική οργή αφού γίνεται αντιληπτό ότι τα συμφέροντα πλέον είναι πολλά και τα χρήματα των προγραμμάτων για την ασφάλεια ακόμη περισσότερα!!!!''.

    [04] Νομοσχέδιο για δάση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι "σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς ιδιοκτησίας δασικών εκτάσεων από χιλιάδες πολίτες και σε πολλές από τις κατηγορίες των αυθαιρέτων επιφέρει το δασικό νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ, θα δοθεί την εβδομάδα αυτή στη δημοσιότητα".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "φρένο" σε κάθε προοπτική αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων - όπως προβλέπεται με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο - βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), θέτοντας σοβαρά συνταγματικά εμπόδια στην επιχειρούμενη αλλαγή του ορισμού δασών και δασικών εκτάσεων".

    [05] Υγεία-Απεργίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "απεργιακός πυρετός στο χώρο της Υγείας μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να ικανοποιήσει τα κατ' εξοχήν οικονομικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν ήδη μπει και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα εισέπραξαν επίσης ένα μεγάλο "όχι" από τον κ. Φαρμάκη στα αιτήματά τους για ένταξη του επαγγέλματος τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, στο διπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος και στις προσλήψεις προσωπικού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "νοσοκομεία-νεκροτομεία. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, αν αναλογιστεί κανείς τις σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και μονάδες εντατικής θεραπείας".

    [06] Καύσιμα-Νοθεία

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "νοθεία-μαμούθ στα καύσιμα με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία, συντελείται με τη συστηματική διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης ως πετρελαίου κίνησης λόγω της διαφοράς στην τιμή".

    [07] Συντάξεις δημοσίου

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει οτι "μέτωπο με την ΑΔΕΔΥ ανοίγει η κυβέρνηση, καθώς η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων προβάλλει "βέτο" στις περισσότερες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τις συντάξεις στο Δημόσιο. Μετά τα ειδικά μισθολόγια των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημιακών, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη "αγκάθι" που αφορά το ύψος των αυξήσεων που θα δοθούν στους συνταξιούχους του Δημοσίου".

    [08] Προϋπολογισμός 2004

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "την προσεχή Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, αρχίζει η τέταρτη και τελευταία σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής. Πρώτη πολιτική πράξη στην διάρκειά της είναι η κατάθεσης του Προϋπολογισμού του 2004, του εκλογικού έτους. Η τελευταία αυτή εβδομάδα που διανύουμε μέχρι να ανοίξει η Βουλή κυριαρχείται από απεργίες. Ο χώρος της τριτοβάθμιας παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση με τα πανεπιστήμια κλειστά ήδη επί 15 μέρες και χαμένη την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Στα ΤΕΙ κρίνεται σήμερα η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Και ακολουθούν οι καθηγητές μέσης εκπαιδεύσεως".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 29 September 2003 - 16:27:54 UTC