Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΝΔ
  • [05] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
  • [06] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [07] Φορολογικό νομοσχέδιο
  • [08] Συνασπισμός - Συνεργασίες
  • [09] Συντάξεις-Αυξήσεις
  • [10] Ελληνική Εκκλησία - Οικ. Πατριαρχείο
  • [11] Νομοσχέδιο για τα δάση
  • [12] Κυπριακό
  • [13] Μείωση εργατικών εισφορών-Απασχόληση
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [15] Επιστροφή ΦΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/12/2003

    Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα δάση και οι σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου - Ελληνικής εκκλησίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συντάξεις: Αυξήσεις και όρια ηλικίας. Αναλυτικοί πίνακες για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Δεξιοφάγος'' ο Σημίτης. Συνέντευξη-παρωδία με μονολόγους και τα ίδια κλισέ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Από ηγέτης συμμέτοχος. Ο κ. Σημίτης προετοιμάζεται για ''ηρωϊκή'' έξοδο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Παράθυρο στα δάση για νέα σπίτια. Αποχαρακτηρίστηκαν 30.000.000 στρ. για να χτίσουν αυθαίρετα.

    Η ΑΥΓΗ: Συσπείρωση για ισχυρή αριστερά. Παρουσιάστηκε χθες η διακήρυξη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τραγικές οι ευθύνες του Πατριάρχη. Απειλεί: Υποταγή ή διάσπαση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τι εννοούσε ο κ. Σημίτης. ''Συμμετείχα, συμμετέχω, θα συμμετέχω''. Οι πολιτικές εξελίξεις, η εκλογική αναμέτρηση και το ενδεχόμενο διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαγωνισμός-μαμούθ του ΑΣΕΠ για 3.500 μόνιμους υπαλλήλους σε οκτώ υπουργεία και την Αγροτική Τράπεζα. Πως θα γίνουν οι εξετάσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Στο χέρι μας το παιχνίδι για νίκη στις εκλογές. Ο Σημίτης υπερέβη με αποφασιστικότητα τα διλήμματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο πυρ το εξώτερον η απόφαση της Ιεραρχίας. Αρνητική, όσο και προειδοποιητική, η επιστολή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν πάω πουθενά διεμήνυσε ο Σημίτης στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Θύμιζε κομματάρχη του 1960 παρά πρωθυπουργό του 2003.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετέχω ...δεν ηγούμαι. Σημίτης: Ανοιξε αντί να κλείσει τα σενάρια διαδοχής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Μένω για νίκη''. Ο Σημίτης βάζει (πάλι) τέλος στη φημολογία της ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Εκθεσις καταπέλτης για την Ολυμπιακή. Σωρεία παραβάσεων διαπιστώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές.

    Espresso: Η σχέση του Χάρι Πότερ με σατανιστική οργάνωση. Γιατί κατηγορούν τη συγγραφέα του βιβλίου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εμπόρευμα προς πώληση τα δάση μας. Και οι παραπατητές στο απυρόβλητο των κομμάτων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα... Κ. Σημίτης: ''Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στη νίκη του ΠΑΣΟΚ''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εβαλε τη ΝΔ στη... θέση της. Σημίτης: ''Είναι η Δεξιά του '63, του '74, του '90''. Εδωσε τέλος στα σενάρια διαδοχής.

    ΝΙΚΗ: ''Είστε η Δεξιά με πολύ συντηρητικές αντιλήψεις''. Σφοδρή επίθεση Σημίτη κατά ΝΔ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μποναμάς πολλών δισ. στο μεγάλο κεφάλαιο. Κι άλλα ''κίνητρα'' παρέχει η κυβέρνηση.

    Traffic News: Στον αέρα η Ελένη. Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου από τον ΑΝΤ1. Το παρασκήνιο του ''διαζυγίου'' και τα σενάρια για τον ''Πρωινό καφέ''.

    Η ΧΩΡΑ: Μένει μέχρι να φύγει. Σε μονομαχία Καραμανλή-Σημίτη εξελίσσεται πλέον ο προεκλογικός αγώνας.

    City Press: Σημίτης: Ανοιχτά όλα τα σενάρια. Δήλωσε ''παρών'' στην πολιτική μάχη χωρίς να αποκαλύψει τη στρατηγική του.

    MetroRAMA: Δηλώνει παρών και... ακονίζει τα μαχαίρια. ''Θα αφιερώσω τις δυνάμεις μου για να νικήσει το ΠΑΣΟΚ'' λέει ο Κ. Σημίτης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μποναμάς για τις γιορτές. Προκηρύξεις 4.828 θέσεων σε υπουργεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πολώνει κι άλλο ο Κ. Σημίτης. Ευθυγραμμίστηκε με την τακτική του ''σκληρού ροκ''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προτίμησε την Ελλάδα από την Ευρώπη ο Σημίτης. Το ξεκαθάρισε χθες.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''έβαλε τη ΝΔ στη θέση της ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προσδιορίζοντας τα ιδεολογικο-πολιτικά χαρακτηριστικά της με τη φράση ''είναι Δεξιά'' . Και επιτέθηκε με δριμύτητα σε ό,τι εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα. Είναι , είπε μια ομπρέλα κάτω από την οποία πράγμα μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, φιλοξενείται και η ακροδεξιά. Οι αναφορές του κ. Σημίτη για την ταύτιση της ΝΔ με τη Δεξιά ήταν το ένα από τα δυο πολιτικά στοιχεία που χαρακτήρισαν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Το δεύτερο ήταν ασφαλώς οι αναφορές του στο θέμα της διαδοχής ''που μπορεί να περιμένει'' και της προσωπικής του θέσης απέναντι στη σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί: δήλωσε παρών και αποφασισμένος να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις στη νίκη του ΠΑΣΟK στις εκλογές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''για πολλοστή φορά ο Κώστας Σημίτης ξεκαθάρισε χθες ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει πριν από τις εκλογές ούτε να διεκδικήσει ευρωπαϊκό αξίωμα. Αλλά θα διεκδικήσει την τρίτη κατά σειράν νίκη του στις εκλογές της άνοιξης. Απέδωσε τα σχετικά σενάρια στις σκοπιμότητας της ΝΔ και απέκρουσε τον ισχυρισμό της ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει καθεστως΄:''Εμείς αλλάζουμε ιδέες, πολιτική και πρόσωπα εκείνοι όχι'' είπε. Και υπενθύμισε ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν διαψευσθεί στο παρελθόν''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''με την επίλυση του όρου ''άκρως συντηρητική παράταξη'' ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης περιέγραψε χθες τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα κυριαρχήσει στην πορεία προς τις εκλογές''.

    ΤΟ metroRAMA προσθέτει ότι '' με τη φράση ''θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και θα τιμήσω την εντολή του λαού που θα πάρει στις εκλογές'', ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές, ενώ σε ερώτηση αν επιθυμεί να καταλάβει κάποιο από τα υπό διαμόρφωση αξιώματα στην ΕΕ απάντησε: ''Δεν ενδιαφέρομαι να πάω στην ΕΕ. Εγώ θα μείνω στη χώρα μου''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''λίγους μήνες πριν ο πρωθυπουργός δήλωνε κατηγορηματικό ότι θα ''ηγηθεί'' του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Χθες η φράση αντικαταστάθηκε από το ''έτσι και αύριο θα συμμετέχω''. Ο Κ. Σημίτης με τον τρόπο αυτό προκάλεσε νέα σύγχυση στο κόμμα του και η πολυδιαφημισμένη συνέντευξή του κατέληξε σε επικοινωνιακό φιάσκο''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''παραμένουν στο προσκήνιο τα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Κ. Σημίτη , καθώς, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου την είχε προαναγγείλει ως το βήμα μέσω του οποίου ο πρωθυπουργός θα έθετε τέλος στη διαδοχολογία τελικώς δεν το έπραξε''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''στη χθεσινή συνέντευξη στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών, ο κ. Σημίτης προχώρησε σ΄έναν διχαστικό πολιτικό λόγο, ξεθάβοντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας παλαιές πρακτικές του κόμματός του. Μίλαγε συνεχώς για την ''επάρατη δεξιά'' ενώ επιχείρησε να αντιστρέψει τα περί καθεστωτικής νοοτροπίας που κατηγορείται από τη ΝΔ''.

    [04] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''στον προεκλογικό αγώνα εισέρχεται δυναμικά η δήμαρχος Αθηναίων. Στη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης συνάντησής της με τον πρόεδρο της ΝΔ στη Ρηγίλλης αποφασίστηκαν η ενεργή συμμετοχή της και ο σημαίνων ρόλος της στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη Νέα Διακυβέρνηση''.

    [05] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''ανεξάρτητα από το πτυχίο και την ηλικία τους δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όλους τους πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διοργανώνει το ΑΕΣΠ. Θα διεξαχθεί πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου ή το αργότερα στις αρχές του Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά θα γίνουν αποδεκτά όλα τα πτυχία σύμφωνα με το νέο προσοντολόγιο του υπουργείου Εσωτερικών. Το ΑΣΕΠ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον διαγωνισμό - μαμούθ για την κάλυψη περίπου 3.500 θέσεων μόνιμων υπαλλήλων σε οκτώ υπουργεία και στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας''.

    [06] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''την υποστήριξη της στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας εξέφρασε για μια ακόμα φορά χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας οτι είναι η μόνη λύση για την επιβίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''εκτός από το γενικότερο χάος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στην εταιρία επικρατεί και απίστευτο οικονομικό χάος. Μόλις προχθές δημοσιεύθηκε ο ισολογισμός χρήσεως 2002, ο οποίος συνοδεύεται από έκθεση -καταπέλτη των ορκωτών λογιστών. Στην πραγματικότητα, οι ελεγκτές θεωρούν τον ισολογισμό- με ζημία χρήσεως 8,6 εκατ. ευρώ -πλαστό''.

    [07] Φορολογικό νομοσχέδιο

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο αναδύεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής. Οπως αποκαλύπτεται από την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο, ο νέος μποναμάς που προσφέρει η κυβέρνηση προς τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου φτάνει τα 340 εκ ευρώ (περίπου 115 δισ δρχ) σε ετήσια βάση''.

    [08] Συνασπισμός - Συνεργασίες

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''σχήμα μονιμότερης συνεργασίας με απώτερο στόχο την υπέρβαση του κατακερματισμού της διαμορφώνεται στην αριστερά μετά την παρουσίαση χθες της διακήρυξης κομμάτων , οργανώσεων και ανένταχτων πολιτών. Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα που έγινε στην κατεύθυνση της εκλογικής συνεργασίας''.

    [09] Συντάξεις-Αυξήσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''αύξηση 4% πρόκειται να δοθεί τη νέα χρονιά στις συντάξεις που χορηγεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Οσον αφορά στις εισφορές που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ, στο ΤΑΕ και στο ΤΣΑ αυτές θα αυξηθούν κατά 8% .Τη σχετική απόφαση πήρε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενώ αναμένεται η έγκριση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεως Δημήτρη Ρέππα''.

    [10] Ελληνική Εκκλησία - Οικ. Πατριαρχείο

    Η City Press υποστηρίζει οτι "εκτός ελέγχου μοιάζει η εκκλησιαστική κρίση μετά την απάντηση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου στις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζητεί την υποβολή προς έγκριση του καταλόγου των υποψηφίων για τις Μητροπόλεις των λεγόμενων Νέων Χωρών και προειδοποιεί οτι αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφει, με βάση την Πράξη του 1928, δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "μόνο με θαύμα θα αποφευχθεί πλέον η σύγκρουση του Οικ. Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος, με απροσδιόριστες τότε τις αρνητικές επιπτώσεις για τον Ελληνισμό και την Εκκλησία. Ο Οικ. Πατριάρχης επιμένει ή στην υποταγή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις απαιτήσεις του ή στον "πόλεμο με γεμάτες τις φαρέτρες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "η απαράδεκτη και εξοργιστικά προκλητική επιστολή του Βαρθολομαίου, έφθασε στην Αθήνα με απίστευτες απειλές, σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος".

    Η Espresso προσθέτει οτι "αποφασισμένος να μη φθάσει στην προεκλογική περίοδο υπό την απειλή ενός εκκλησιαστικού σχίσματος φέρεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τους υπουργούς Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και Παιδείας Π. Ευθυμίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "σε μια κλωστή, πλέον, κρέμεται η ενότητα και η συναδέλφωση της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οπως είχε προαναγγελθεί, χθες στις 12 το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Τυρολόης Παντελεήμων επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου και παρέδωσε την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο. Η συνάντηση έγινε σε ψυχρό κλίμα κι αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται οτι κράτησε μόλις 17 λεπτά, ενώ το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την συνεδρίαση της ΔΙΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας, στις 9 Δεκεμβρίου".

    [11] Νομοσχέδιο για τα δάση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι "αντίο στα δάση είπε μέσα σε μία νύχτα η κυβέρνηση που πέρασε νομοσχέδιο το οποίο αποχαρακτηρίζει πάνω από 30 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης, για να γίνουν οικόπεδα και νέα αυθαίρετα σπίτια. επίσης, αφήνει ελπίδες στα 500.000 μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών για λύση με ανταλλαγές. Η ελάχιστη δασική έκταση πρέπει να είναι πλέον πάνω από τρία στρέμματα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι "το ΠΑΣΟΚ "ξέχασε" τις οικολογικές του ευαισθησίες και έκανε τα δάση "μαγικές εικόνες". Μοιάζουν με δάση αλλά είναι... οικόπεδα! Με το Δασονόμο που συζητήθηκε χθες στη Βουλή και αναμενόταν τα μεσάνυχτα να ψηφιστεί, παραβιάζεται ευθέως το άρθρο 24 του Συντάγματος, αφού μεταβάλλεται η έννοια του δάσους καθώς ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων".

    [12] Κυπριακό

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "αισιόδοξος για την πιθανότητα προόδου στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Αννάν ως τον Μάιο του 2004 παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό κ. Τομ Γουέστον. Οπως ανέφερε στην τοποθέτησή του, είναι ακόμα εφικτό να υπάρξει μια επίλυση στη βάση του σχεδίου Αννάν ως τον Μάιο αφού ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Κόφι Αννάν παραμένει προσηλωμένος στη δέσμευσή του να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες του υπό την προϋπόθεση οτι θα υπάρξει ειλικρινής έκφραση πολιτικής βούλησης από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οπως τόνισε, κατά την άποψή του η επίλυση θα είναι πολύ πιο δύσκολη μετά τον Μάιο και την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "καταπέλτης ήταν για την Τουρκία η νέα δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος υποστήριξε οτι η μη επίλυση του Κυπριακού θα στοιχίσει πολύ ακριβά στην Τουρκία από πολιτικής και οικονομικής απόψεως. Μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του προς την τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση, ευχόμενος να κερδίσει τις εκλογές στα κατεχόμενα!".

    [13] Μείωση εργατικών εισφορών-Απασχόληση

    Η Traffic news υπογραμμίζει οτι "παρουσιάζεται σήμερα από τον υπουργό Εργασίας το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα προβλέπει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε μία προσπάθεια τόνωσης της απασχόλησης".

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Η Golden Aviation κοντά στην αγορά της νέας Ολυμπιακής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Σε 24 ώρες η επιστροφή του ΦΠΑ. Αίρονται τα εμπόδια στις εξαγωγές".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Τα ξένα κεφάλαια γυρίζουν την πλάτη στο δημόσιο. Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταρρίπτει το ευρώ, που βάζει πλώρη για το 1,24".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Τώρα και point system για την επιστροφή ΦΠΑ. Πονοκέφαλος το άνοιγμα της ψαλίδας ευρώ-δολαρίου".

    [15] Επιστροφή ΦΠΑ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την υιοθέτηση ενός είδους point system, για τους ελέγχους και την επιστροφή για το ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις πρότεινε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικ. Χριστοδουλάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών. Στόχος του μέτρου θα είναι η ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις οι οποίες δεν είχαν επιδείξει καμία φορολογική παράβαση στο παρελθόν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 4 December 2003 - 18:34:35 UTC