Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] ΝΔ-Σαμαράς
  • [06] Μίνι ασφαλιστικό
  • [07] Επιδοτήσεις επιχειρήσεων
  • [08] Δόμηση - Εκτός σχεδίου περιοχές
  • [09] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/12/2003

    Η σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού, η στάση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο θέμα της διαδοχολογίας, τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις 112,5 εκ. ευρώ για μικρομεσαίους. Δύο νέα προγράμματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και κατά Γιωργάκη τα γκάλοπ. Καμιά αλλαγή στο αρνητικό κλίμα ακόμη και αν...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκβιάζουν τον Σημίτη να μιλήσει απόψε. Κορυφώνεται η εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γκρεμίζουν τον Σημίτη. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στηρίζουν Γιώργο για να μη διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πρόσεξε πολύ Κώστα. Όχι άλλο 1920... Ο Πρωθυπουργός που δικαιούται θέση δίπλα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, δεν πρέπει να ακολουθήσει την ατυχία του...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέοι όροι δόμησης για τις περιοχές εκτός σχεδίου περιοχές. Αναιρούνται ακόμα και αποφάσεις ολίγων μηνών.

    ΕΘΝΟΣ: Προαγωγές με μόρια για δημοσίους υπαλλήλους. Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επιστροφή ...''καταστροφή" η υπέρβαση Κ. Καραμανλή στο Μητσοτακέικο πείσμα! Και τώρα να δούμε πως μαζεύονται τα ΟΧΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάνουν και οι δύο από τη Νέα Δημοκρατία. Νέες δημοσκοπήσεις πιστοποιούν τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το μετέωρο βήμα της διαδοχής. Κρίση: Τα σενάρια για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή-Επίθεση από Λαλιώτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εν ψυχρώ η απάντηση Σημίτη. Λαλιώτης και άλλοι ζητούν να ξεκαθαρίσει σήμερα, αλλά...

    ΕΣΤΙΑ: Επίκειται παραίτησις; Ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει απόψε την θέση του.

    Espresso: Το ΣΔΟΕ ανοίγει και πάλι το φάκελο της βίλας! Ποιοι θέλουν να κλείσουν το στόμα της Δήμητρας αυτή τη στιγμή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κάρτα νοσηλείας σε όλη την Ευρώπη. Και για τους Έλληνες ασφαλισμένους. Θα δικαιούνται τις ίδιες παροχές με τους κατοίκους της χώρας που επισκέπτονται.

    Traffic News: Άγριες μπηχτές Θέμου κατά Χατζηνικολάου. Σε οριακό σημείο η σχέση τους.

    Η ΧΩΡΑ: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Καραμανλής οδηγεί σε θρίαμβο τη ΝΔ. Ο Γιωργάκης -όπως αποδεικνύεται στα γκάλοπ- έρχεται πολύ πίσω από τον Σημίτη στην προτίμηση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Κατατίθεται σήμερα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει: 5 μέτρα για τις συντάξεις.

    MetroRAMA: Μηνύματα για όλους. Προηγούνται η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και ο Σημίτης εντός και... εκτός ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΠΑΟΚ: Νέα εποχή. Τέλος ο Μπατατούδης και με... βούλα!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ''Καθαρά Δευτέρα'' του Σημίτη στη Βουλή. Σήμερα δρομολογούνται οι βραχυπρόθεσμες πολιτικές εξελίξεις..

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''η ''ώρα μηδέν'' για τον Κώστα Σημίτη έφτασε και ο ίδιος ετοιμάζεται να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Έχοντας αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να σέρνεται άλλο το κλίμα της διαδοχολογίας, επιθυμεί να κάνει ρελάνς ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απόψε το βράδυ αμέσως μετά την ομιλία του στη Βουλή και την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, θα δηλώσει ότι η έγκριση του Προϋπολογισμού του 2004 αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης των κυβερνητικών βουλευτών προς το πρόσωπό του''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει ότι ''έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη ο κ. Σημίτης και αν έκρινε ότι ήταν αναγκαία μια αλλαγή πρωθυπουργού, υπουργών και άλλων προσώπων για να αναστραφεί το κλίμα, που αποδίδεται στην ''κόπωση'' και στη μακρόχρονη παραμονή ίδιων προσώπων σε κυβερνητικές θέσεις, θα αναλάμβανε ο ίδιος την πρωτοβουλία και θα κινούσε τις θεσμοθετημένες διαδικασίες της διαδοχής. Είναι βέβαιον, ότι θα το έκανε και μάλιστα νωρίτερα και όχι σε χρόνο πολύ κοντά στις εκλογές και υπό πίεση, για να υπάρχει άνεση αλλαγής που θα αντιστάθμιζε τα αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις, που ζητούνται επίμονα από τον κ. Σημίτη, δεν έχουν νόημα. Η απάντησή του είναι έμπρακτη: παραμένει. Αν και όταν αλλάξει, θα είναι πάλι έμπρακτη''.

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι ''με αγωνία περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ την αποψινή ομιλία Σημίτη στη Βουλή, στο ''κλείσιμο'' της συζήτησης του προϋπολογισμού, με την ελπίδα ότι ο Πρωθυπουργός θα αλλάξει στάση και θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Ενώ το κυβερνών κόμμα ''βράζει'' και πάλι στην... κατσαρόλα της διαδοχολογίας, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε και χθες ότι ''δεν ασχολείται με σενάρια''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''πρόσεξε πολύ Κώστα. Όχι άλλο 1920... Τότε με την άδικη καταψήφιση του Εθνάρχη, οδηγήθηκε η χώρα στην Μικρασιατική Καταστροφή. Τώρα πάλι, αν χάσει το ΠΑΣΟΚ, ο τόπος μπορεί να οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή, από τους ανεπάγγελτους μάγους της ΝΔ''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''ραγδαίες προδιαγράφονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με όλα τα σενάρια ανοιχτά για εκλογές και διαδοχή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του Κ. Λαλιώτη, καλούν τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ακόμη κι απόψε τη θέση του, ενώ εντείνονται οι φήμες ότι ο Γιώργος έχει πάρει ήδη το χρίσμα''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''ο κ. Λαλιώτης και πολλοί βουλευτές; του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν χθες από τον Κ. Σημίτη να ξεκαθαρίσει απόψε στη Βουλή, αν θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές''.

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''την εξουσιοδότηση του Γιώργου Παπανδρέου για να επαναφέρει το ''σκληρό ροκ'' στην πολιτική σκηνή, αλλά αυτή τη φορά εις βάρος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, φέρεται να έλαβε από τον υπουργό Εξωτερικών ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης''.

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι ''όλα μπορούν να συμβούν κατά την αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού για τον Προϋπολογισμό ή αμέσως μετά την ψήφισή του. Από εξαγγελία επισπεύσεως των εκλογών -συνοδευόμενη από προσωπική δήλωση του κ. Σημίτη ότι θα ηγηθή ο ίδιος- μέχρι και παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, με άμεση δρομολόγηση της διαδοχής του''.

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι ''επίθεση στη ΝΔ για ύπαρξη ''κρυφού προγράμματος λιτότητας'' με επώδυνα μέτρα, εξαπέλυσαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, κατά την προτελευταία μέρα συζήτησης στη Βουλή του Προϋπολογισμού''.

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''την προτίμηση της πλειοψηφίας να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο Κώστας Σημίτης καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες. Εν τω μεταξύ, στο 7,3% έως 7,8% μειώθηκε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από το ερώτημα για την πρόθεση ψήφου''.

    Η Traffic αναφέρει ''στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κ. Σημίτης προηγείται του Κ. Καραμανλή κατά 1,2%, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του 38,3% των ερωτηθέντων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι ''μεγαλύτερος από πριν είναι, πλέον, ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη δημοσιοποίηση των δύο νέων δημοσκοπήσεων που φέρουν το κυβερνών κόμμα να υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας 7,3% στη μία και 7,8% στην άλλη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι '''χαμένο χαρτί' εμφανίζουν για το ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν παράλληλα το ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του κυβερνώντος κόμματος''.

    [05] ΝΔ-Σαμαράς

    Το MetrORAMA επισημαίνει ότι ''έτοιμος να στηρίξει τη ΝΔ, όπως έπραξε και το 2000, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέτει όρους ή προϋποθέσεις για την επιστροφή του στο κόμμα. 'Παράθυρο' για την επάνοδο Σαμαρά, αλλά μετά τις εκλογές, άνοιξε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κων/νος Μητσοτάκης''.

    [06] Μίνι ασφαλιστικό

    Σύμφωνα με τη City Press ''βελτιώσεις στο σύστημα διαδοχικής ασφάλισης, συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολούμενων στα 37 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως του ορίου ηλικίας και ειδικά μέτρα για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας''.

    [07] Επιδοτήσεις επιχειρήσεων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι ''τις προτάσεις τους μέσα στον Ιανουάριο καλούνται να υποβάλουν παλαιές επιχειρήσεις για να ενταχθούν σε δύο προγράμματα ευρείας απήχησης, χρηματοδοτούμενα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, συνολικού Προϋπολογισμού άνω των 112,5 ευρώ. Πρόκειται για το πρόγραμμα 'Πιστοποιηθείτε'''.

    [08] Δόμηση - Εκτός σχεδίου περιοχές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι ''βορά στις προεκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος έγιναν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι εκτάσεις της Αττικής. Με το νομοσχέδιο που εισήγαγε στη Βουλή και πλέον έχει ψηφιστεί, το ΥΠΕΧΩΔΕ θεσπίζει νέους, ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές της Αττικής, αναιρώντας ακόμα και τις αποφάσεις που το ίδιο είχε λάβει μέσα στο 2003!''.

    [09] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι ''η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον Ιανουάριο θεωρείται από την Αθήνα και τη Λευκωσία ως εξαιρετικά κρίσιμη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να λυθεί ο γρίφος του σχηματισμού παράνομης 'κυβέρνησης' και της παραμονής ή όχι του Ντενκτάς στη θέση του διαπραγματευτή. Ο αμερικανός παράγοντας επιμένει στην άμεση αποδοχή του σχεδίου Αννάν για τη λύση του κυπριακού προβλήματος πριν από την επισημοποίηση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ (Μάιος 2004).
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 December 2003 - 22:29:40 UTC