Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΝΔ
  • [05] Γενική Τράπεζα
  • [06] Γ΄ΚΠΣ
  • [07] Ελληνική οικονομία
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Δημοσκοπήσεις
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] Γενική Τράπεζα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/01/2004

    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ALCO,οι συναντήσεις και οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου, η αναμενόμενη επανένταξη στη ΝΔ πρώην στελεχών της και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συστράτευση με Αβραμόπουλο και Ανδριανόπουλο. Ολοι μαζί για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Μήνυμα Καραμανλή για αγώνα πόρτα-πόρτα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καραμανλής καλεί Γιωργάκη: Πάρε θέση για τα προβλήματα του τόπου! Αλλά το ΠΑΣΟΚ και η Διαπλοκή στα ΜΜΕ συνεχίζουν το γελοίο ριάλιτι!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιώργο θα χάσεις το λιγότερο με ...2,4 μονάδες. Το μήνυμα των Σημιτικών, μέσω Πασχαλίδη στον Παπανδρέου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στην πρώτη γραμμή της ΝΔ. Αβραμόπουλος, Ανδριανόπουλος (και Σαμαράς;) συστρατεύονται για τη μεγάλη μάχη. Η επιστολή Καραμανλή στον Γιώργο.

    Η ΑΥΓΗ: Ο ''αέρας'' του Γ. Παπανδρέου φέρνει:Σύννεφα στο ΠΑΣΟΚ. Γ. Πασχαλίδης: Πολύ άρωμα και στύλ αλλά λείπει η πολιτική ουσία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βουλιάζουν Καραμανλής και ΝΔ. Απίστευτη τούμπα στο πολιτικό σκηνικό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Πρόγραμμα με εκπλήξεις ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου. Πηγαίνει στο Λονδίνο για Κυπριακό και Γλυπτά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επίδομα στους άνεργους πτυχιούχους από την κυβέρνηση Καραμανλή. Χωρίς προϋπηρεσία και ένσημα.

    ΕΘΝΟΣ: Ντέρμπι με απαίτηση για ριζικές αλλαγές. Γκάλοπ: Στο οριακό 2,4% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αρχισαν τα όργανα για το εξωπέταγμα του Σημίτη. Με διευθυντή της...ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ τον κ. Γεώργιο Κουρή και την ''Αυριανή''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στην κόψη του ξυραφιού η κυβερνητική παράταξη. Η Πρώτη επίθεση στον Γ. Παπανδρέου από τον υπουργό Ναυτιλίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ούτε ψήφο δεν έχασε η Νέα Δημοκρατία. Γκάλοπ ALCO-ALTER: Μπροστά 2,4% παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρώτο γκάλοπ δείχνει ντέρμπι. Στο 2,4% η διαφορά υπέρ ΝΔ, καταλληλότερος (+6,8%) ο Γιώργος.

    ΕΣΤΙΑ: Πολιτισμένη αντιπαράθεσις. Επιστολή ορόσημο Καραμανλή προς Παπανδρέου.

    Espresso: Ο Κοντομηνάς έδωσε χρυσάφι στον Λάτσιο για να πάει στον ALPHA. Υπέγραψε χθες ο άνδρας της Μενεγάκη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κανάλια σε παροξυσμό. Με την υπερπροβολή Παπανδρέου, οι διαπλεκόμενοι μιντιάρχες νοθεύουν τον προεκλογικό αγώνα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κάλεσμα στους νέους...''Σημαία'' της ΝΔ το ήπιο πολιτικό κλίμα. Γ. Παπανδρέου:''Σας θέλω κοντά σε αυτή την πορεία''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα ίσα φέρνει τη διαφορά ο Γιώργος.

    ΝΙΚΗ: Οι νέοι μαζί με τον Παπανδρέου. Ενθουσιασμός από τη Ν. ΠΑΣΟΚ. Θερμή υποδοχή και από τους βουλευτές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να ηττηθούν όσοι ευθύνονται. Χρειάζεται προεκλογική αντιπαράθεση για πραγματικά προβλήματα.

    Traffic News: Εκπληξη με Τράγκα στο ΥΠΕΞ. Μοίραζε εφημερίδες στον κόσμο. Ο κ. Αγγελος Στάγκος ισχυρίστηκε στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου ότι το ''10'' έκανε παρεμβολές σε Αχαΐα και Κορινθία, περιοχές που δεν...έχει δίκτυα.

    Η ΧΩΡΑ: Πρόκληση Καραμανλή για έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις. Ρίχνει το γάντι στον Παπανδρέου για νέο ήθος στην πολιτική ζωή.

    City Press: Πρόταση για 35ωρο. Ο Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να βάλει στο κυβερνητικό πρόγραμμά του το σταδιακό πέρασμα στην 35ωρη εβδομάδα εργασίας.

    MetroRAMA:''Μυστικές επαφές'' για Αιγαίο και Κύπρο; ''Περίεργο'' άρθρο της ''Σαμπάχ'' εν μέσω κινητικότητας για το Κυπριακό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα πάντα για το Δημόσιο. Ολη η εγκύκλιος για τους νέους μισθούς και τα επιδόματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η εγκατάλειψη και οι φιέστες.... Η δραματική αντίθεση της προεκλογικής περιόδου.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι '' νέο κυβερνητικό πρόγραμμα για την προσεχή τετραετία, με ριζοσπαστικά μέτρα και εκπλήξεις που θα αιφνιδιάσουν ακόμη και πολλούς από το κυβερνών κόμμα, προτίθεται να εξαγγείλει ο κ. Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσημη εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος τον Φεβρουάριο. Η πολιτική φιλοσοφία του νέου προγράμματος θα υπερβαίνει την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική και δεν θα αποτελεί τυπική συνέχειά της''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''αυτόπτης μάρτυρας του ανέμου ψυχολογικής υπεροχής κι εκλογικής αυτοπεποίθησης που πνέει στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες έγινε χθες ο νέος ''τιμονιέρης'' του Κινήματος Γ. Παπανδρέου κατά την ενθουσιώδη υποδοχή που του επιφύλαξαν η νεολαία αλλά και βουλευτές του κόμματος''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''νέα πρόσωπα-νέες ιδέες'' Το δίπτυχο αυτό συνιστά την πυξίδα του Γιώργου Παπανδρέου εν όψει των εκλογών και ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά οτι είναι ικανό να φέρει τη νίκη, σε συνδυασμό με το κλίμα ευφορίας που έχει προκαλέσει η επικείμενη εκλογή του''.

    Η City Press τονίζει ότι '' κερδίζει έδαφος στην πλευρά Παπανδρέου η ιδέα να συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εμφανίσει η πρόταση για σταδιακό πέρασμα στην εργάσιμη εβδομάδα των 35 ωρών. Οι οικονομικοί υπολογισμοί είναι σύνθετοι, όπως και οι ειδικές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Εκτιμάται όμως ότι έχει φτάσει η ώρα για ένα κοινωνικό άνοιγμα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών με στόχο την ποιοτική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και όπου αυτό είναι δυνατόν τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το κυβερνών κόμμα καθώς είχαμε χθες την πρώτη επίθεση τόσο εναντίον του πρωθυπουργού όσο και εναντίον του υπουργού Εξωτερικών και επόμενου προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''παρά τη βελτίωση στις δημοσκοπήσεις οι κινήσεις του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου προκαλούν εντάσεις και φέρνουν σύννεφα στο ΠΑΣΟΚ. Ο χωρίς πολιτικό πρόγραμμα δημόσιος λόγος του υπουργού Εξωτερικών, η συστηματική αποστασιοποίησή του από τον Κ. Σημίτη -με αποκορύφωμα την ακύρωση των κοινών περιοδειών- έχει προκαλέσει ένταση με τον σημιτικό πυρήνα στελεχών''.

    [04] ΝΔ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''σήμερα το αργότερο αύριο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές (σίγουρα μέσα στην εβδομάδα) ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να συναντήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η επανένταξη του πρώην δημάρχου Αθηναίων στη Νέα Δημοκρατία. Ο,τι δεν έγινε μέσα στα τελευταία δύο χρόνια συνέβη μέσα σε λίγες ημέρες όσον αφορά την επαφή με τον πρώην δήμαρχο Πειραιά και επί σειρά ετών υπουργό στις κυβερνήσεις της ΝΔ Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι το επόμενο διήμερο θα υπάρξει συνάντηση με τον Α. Ανδριανόπουλο όπου θα συζητηθεί σε καθαρά πολιτική βάση το πλαίσιο της επιστροφής του''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''διάχυτα ήταν ο ενθουσιασμός και η βεβαιότητα για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ. Ο λόγος του Κώστα Καραμανλή μεστός και αποφασιστικός ως προς τις προθέσεις και τους στόχους της νέας διακυβέρνησης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία τις αλλαγές στο κυβερνών κόμμα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι ''μετά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει αρχίσει να δημιουργεί εντυπώσεις καθώς απευθύνεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική, είναι ώρα εγρήγορσης για τη φιλελεύθερη παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ με την αμέριστη συνδρομή και συμπαράσταση των ΜΜΕ της διαπλοκής έχει μειώσει αισθητά την ψαλίδα των δημοσκοπήσεων''.

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ''επιστολή ορόσημο για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας, απέστειλε χθες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προς τον Γ. Παπανδρέου''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ''επί τέσσερα συνεχώς χρόνια η ΝΔ ακολουθούσε μια συνειδητή πολιτική προσωπικών επιθέσεων εναντίον του Κώστα Σημίτη...Με στόχο να αμαυρώσει την εικόνα του και να περιορίσει τη συντριπτική υπεροχή του στις δημοσκοπήσεις. Επί τέσσερα , συνεχώς, χρόνια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχανε την παραμικρή ευκαιρία...Να απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες με ανοίκειες εκφράσεις εις βάρος του πρωθυπουργού. Επί τέσσερα , συνεχώς, χρόνια οι συζητήσεις στη Βουλή είχαν ως μόνιμη επωδό φράσεις όπως ''κρύβεστε'', ''ψεύδεστε'', ''είστε αρχιερέας της διαπλοκής''...Που άγγιζαν αν δεν ξεπερνούσαν τα όρια των ύβρεων. Και μάλιστα εις βάρος ενός πολιτικού που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Με αυτό το παρελθόν θέλει πράγματι θάρρος από την πλευρά του κ. Καραμανλή- θράσος θα το ονόμαζαν ορισμένοι... Να εμφανίζεται ως τιμητής και να ζητά από την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου να διασφαλίσουν το ήπιο κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο''.

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,'' να καταδείξει ότι είναι συνεπής και φερέγγυος διαχειριστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, επιδιώκει με την προεκλογική τακτική του ο Κ. Καραμανλής χωρίς να σταματά βέβαια ούτε στιγμή τη δημαγωγία για τα λαϊκά προβλήματα''.

    [05] Γενική Τράπεζα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει οτι ''σήμερα ή αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τύχη της Γενικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του βασικού μετόχου που είναι το Μετοχικό Ταμείου Στρατού. Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας ανακοίνωσε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για σήμερα Τρίτη εν όψει της εν λόγω συνεδρίασης. Παρέμβαση στο θέμα της πώλησης της Γενικής Τράπεζας στη Societe Generale έκανε χθες και ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ζητώντας να σταματήσει η άρον-άρον εκποίηση δημόσιας περιουσίας''.

    [06] Γ΄ΚΠΣ

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''κλειδωμένο'' για επενδύσεις είναι το 70% του Γ' ΚΠΣ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περίπου 4,8 δις ευρώ απορροφήθηκαν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου μέσω του Γ'' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης''.

    [07] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα τρέξει με υψηλούς ρυθμούς το 2004, αλλά και το επόμενο έτος, διατυπώνουν οι οικονομικοί αναλυτές της Credit Suisse First Boston (CSFS) συνεπεία της μείωσης της φορολογίας αλλά και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    [08] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ο κατοχικός ηγέτης κ. Ραούφ Ντενκτάς εμφανίζεται να αποδέχεται πλέον το σχέδιο Αννάν ως βάση διαπραγματεύσεων, αλλά ταυτοχρόνως επισημαίνει ότι η εργασία που πρέπει να γίνει έως ότου αυτό καταστεί αποδεκτό για την τουρκική πλευρά βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο. Η κίνηση του κ. Ντενκτάς ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση αλλαγής της τουρκικής πλευράς ως προς το θέμα της αναγνωρίσεως των δύο 'κρατών' στην Κύπρο".

    Το MetrORAMA αναφέρει ότι "'Τουρκία και Ελλάδα λύνουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο'. Με τον τίτλο αυτό η τουρκική εφημερίδα 'Σαμπάχ' φιλοξένησε χθες άρθρο στο οποίο υποστηρίζει ότι οι δύο χώρες εργάζονται 'μυστικά' και έχουν συμφωνήσει σε αρκετά ζητήματα για τα οποία μένει να καθοριστούν ορισμένες λεπτομέρειες".

    [09] Δημοσκοπήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "εντυπωσιακή μεταστροφή υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση (ALCO για τον ALTER), που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι μόλις 2,4 μονάδες υπέρ της ΝΔ (39,7%, 37,3% ΠΑΣΟΚ), ενώ η ίδια εταιρία τον Σεπτέμβριο εμφάνιζε τη διαφορά στις 6,7 μονάδες υπέρ της ΝΔ. Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου με 46,3% θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Κ. Καραμανλή(39,5%). Παράλληλα όμως η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων θέλει από τον Γιώργο άλλη πολιτική".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "εκλογικό ντέρμπι, με εντυπωσιακό καμ-μπακ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και απαίτηση των ψηφοφόρων για ριζικές αλλαγές καταγράφει το πρώτο πανελλαδικό γκάλοπ με κάλπη που διενήργησε η ALCO, μετά τις εξελίξεις, και παρουσίασε το βράδυ χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Δείχνει ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για δημιουργία ρεύματος νίκης για το κυβερνών κόμμα, αναδεικνύει τον Γ. Παπανδρέου να υπερτερεί του Κ. Καραμανλή στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και για το ποιος μπορεί να εκφράσει την αλλαγή, ενώ εντυπωσιακή είναι η διάθεση και η απαίτηση των ψηφοφόρων για ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "μέσα σε μια μόνο εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να προκαλέσει απίστευτη τούμπα στο πολιτικό σκηνικό και να βουλιάξει στην κυριολεξία τον Κ. Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και οδηγούνται εκ των πραγμάτων σε μία ακόμα ήττα που αναμένεται να προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "στο κυβερνών κόμμα, η μείωση της διαφοράς που παρουσιάζεται από τα αποτελέσματα των πρόσφατων σφυγμομετρήσεων μεταφράζεται ως αλλαγή κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου επιδίδεται σε αγώνα δρόμου έχοντας συνεχείς επαφές με κομματικά στελέχη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER εμφανίζει τη διαφορά των δύο κομμάτων στο 2,4%. Αυτό ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο. Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, ήταν στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, κάτι που δεν θα έμενε έτσι επ' αόριστον και σίγουρα όχι την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, Τα μεγάλα κόμματα συσπειρώνουν τους οπαδούς τους λίγο πριν από την κάλπη. Αυτή καθαυτή η δημοσκόπηση, λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα, η ΝΔ διατηρεί στο ακέραιο τις δυνάμεις της και με τη νέα δημοσκόπηση, στην οποία παρουσιάζεται αξιοσημείωτη σταθερότητα των διαρροών από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "εν μέσω πολλών αντιδράσεων για τη γνησιότητά της, δημοσιοποιήθηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας μετρήσεων ALKO. Η δημοσκόπηση, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 2,4%. Αναλυτικά η δημοσκόπηση σε σχέση με την πρόθεση ψήφου έδειξε: ΝΔ 39,7%, ΠΑΣΟΚ 37,3%, ΚΚΕ 5%, ΣΥΝ 2,5%, ΛΑ.Ο.Σ 1,4%".

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ο Κ. Καραμανλής πιέζει για απαντήσεις τον Γ. Παπανδρέου. Για τα "καυτά" θέματα της οικονομίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Χρέη 2 δις. ευρώ άφησαν οι ξένοι στα ξενοδοχείο. "Φέσι" σε ελληνικές επιχειρήσεις από ξένα τουριστικά γραφεία".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Παρέμβαση Καραμανλή στο θέμα της Γενικής. Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για το νέο στρατηγικό επενδυτή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Μεγάλες οι "αστοχίες" παρά τη μεταφορά εσόδων-εξόδων. Ταχυδρομικό ταμιευτήριο αντί...Ξυστού στον προϋπολογισμό".

    [11] Γενική Τράπεζα

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "κρίσιμη ημέρα για την ιδιωτικοποίηση της Γενικής Τράπεζας θεωρείται η σημερινή, καθώς ο μεγαλύτερος μέτοχος, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, θα συνεδριάσει (στις 10 το πρωί) για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις που θα αναδείξουν το νέο στρατηγικό επενδυτή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 13 January 2004 - 16:59:30 UTC