Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Γ. Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ν.Δ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Δημοσκοπήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/01/2004

    Η περιοδεία του Γιώργου Παπανδρέου στη Θράκη, η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στους νομούς Ηλείας και Αρκαδίας, οι επαφές του προέδρου της Κύπρου στην Αθήνα για το Κυπριακό και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις επικείμενες εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καθαρή απάντηση στις 7 Μαρτίου. Καραμανλής από τον Πύργο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανοίγει πάλι η ''ψαλίδα'' υπέρ της ΝΔ. Ακόμη και με τις ''κατασκευασμένες'' δημοσκοπήσεις τους...Από 3-4% μπροστά σε όλες τις μετρήσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τουρίστας στη Θράκη. Τι έδειξε η πρώτη επαφή του κ. Παπανδρέου με το λαό και τα προβλήματά του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μυστικό γκάλοπ καίει τον Γιώργο. Χάνει το ''μεσαίο χώρο''. Δεν περπατάει το life style.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιώργο, διώξε τους κλέφτες από το ΠΑΣΟΚ για να ξεβρωμίσει η Παράταξη! Να δοθούν γρήγορα όλα τα λεφτά που χρωστάει το κράτος στους αγρότες...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απεταξάμην το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα ιστορικά στελέχη.

    ΕΘΝΟΣ: Προσκλητήριο ελπίδας. Γιώργος Παπανδρέου: Λέμε όχι στη μιζέρια και την απαισιοδοξία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όργωσαν καλά και περιμένουν να ...θερίσουν! Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι αγρότες στον Κ. Καραμανλή στην Πελοπόννησο και στον Γ. Παπανδρέου στη Θράκη!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μήνυμα νίκης για τη ΝΔ. Λαοθάλασσα σε Ηλεία και Αρκαδία. Ερχόμαστε να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία, μια ισχυρότερη πατρίδα, διεκήρυξε ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έκρηξη της ανεργίας στο 13,2%. Αποκλειστικό: 581.291 οι επίσημα εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άλμα Γιώργου στον μεσαίο χώρο. Πώς εξηγείται από τις δημοσκοπήσεις η άνοδός του.

    ΕΣΤΙΑ: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μεγάλη ευκαιρία για ανανέωση της ΝΔ.

    Espresso: Το τέλος του γάμου Δρούζα -Οικονόμου. Γιατί το ζευγάρι έφτασε στο χωρισμό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρεις ρήξεις για ειρήνη, ισότητα, ανάπτυξη. Προσωπικές δεσμεύσεις Γιώργου από τη Θράκη.

    Traffic News: Τα χρυσά πρόσωπα της τηλεόρασης. Όπως έδειξε η ετήσια έκθεση της AGB.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κώστας ανεβάζει τους τόνους. Πυρά Καραμανλή κατά Παπανδρέου.

    MetroRAMA: Παρεμβαίνει η Κομισιόν για τους συμβασιούχους. Στο σκαμνί η Ελλάδα για τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εμφύλιος αποφοίτων ΑΕΙ- ΤΕΙ. Για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέντε αγκάθια για τον Γ. Παπανδρέου. Οφείλει να τα αντιμετωπίσει τάχιστα και αποτελεσματικά.

    [03] Γ. Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ

    Η City Press υποστηρίζει ότι ''ο Γιώργος Παπανδρέου αξιοποίησε την περιοδεία του στη Θράκη για να στείλει το μήνυμα σε επίπεδο συμβολισμού και ουσίας ότι πρόκειται να αλλάξει το ''παλιό'' ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''χωρίς να γνωρίζει (καθ΄ ομολογίαν του) τα προβλήματα, ο Γ. Παπανδρέου περιόδευσε στη Θράκη. Άκουσε την αγωνία των πολιτών, αλλά έπεσε και σε αντιφάσεις για την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι ''μπορεί η αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα να εμφανίστηκε από τα ΜΜΕ ως ''βελούδινη'' καθώς φέρει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όμως η αλήθεια είναι ότι και σύγχυση αρμοδιοτήτων υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνει ότι ''σε τρεις μεγάλες ρήξεις-μείωση εξοπλισμών, εξασφάλιση ξένων επενδύσεων και ολοκλήρωση της ισοπολιτείας -προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Θράκη, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες προσωπικές δεσμεύσεις''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι '' έντονη αυτοκριτική και ριζικές αλλαγές στο κόμμα, στο ύφος και στο ήθος άσκησης της εξουσίας, αρχίζοντας από την 8η Φεβρουαρίου, ημερομηνία εκλογής του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας, εξήγγειλε από την Ξάνθη ο Γ. Παπανδρέου ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στην περιοχή''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''με καλοστημένες φιέστες που είχε ετοιμάσει το κομματικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη''.

    [04] Ν.Δ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''τις προτεραιότητες της ΝΔ για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος παρουσίασε σε μεγάλη συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας ο Κ. Καραμανλής''.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''τεράστια ευκαιρία για την περαιτέρω ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με καταξιωμένα πρόσωπα, αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τουλάχιστον στις εκλόγιμες θέσεις, ο κ. Καραμανλής οφείλει να τοποθετήση προσωπικότητες υψηλού κύρους''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''το πρώτο σαφές δείγμα της νέας τακτικής της ΝΔ απέναντι στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Κ. Καραμανλή τόσο στην Ηλεία όσο και στην Αρκαδία, όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''κορυφώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Κ. Καραμανλής. Κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου και το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρούν να περιορίσουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας και να γκρεμίσουν την Αριστερά''.

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι ''επικεντρωμένη στον άνθρωπο και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι πολίτες στη χώρα μας, ήταν η ομιλία του Κώστα Καραμανλή χθες στην Τρίπολη, όπου μίλησε μπροστά σε ένα πολυπληθές και ιδιαίτερα θερμό ακροατήριο''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''η Λευκωσία δεν επιθυμεί άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα, ήταν η δήλωση - μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την Αθήνα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''με στόχο τον καθορισμό του τρόπου αντιμετώπισης των όποιων κινήσεων από τουρκικής πλευράς ή και εξελίξεων στην προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, έφθασε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος''.

    [06] Δημοσκοπήσεις

    Το MetrORAMA γράφει ότι "προβάδισμα της ΝΔ με 41,1% έναντι 35,5% του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας Rass. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου με 40,1% έναντι 39,3% του Κώστα Καραμανλή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "υψηλή διείσδυση στον μεσαίο χώρο επιτυγχάνει ο Γ. Παπανδρέου, όπως δείχνει ανάλυση των δημοσκοπήσεων. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, που αυτοκατατάσσονται στον χώρο αυτό, δηλώνουν θετικοί προς το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα αυξάνει την επιρροή του στην Αριστερά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "καθαρή νίκη της ΝΔ δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις. Μέσα από τις τρεις αυτές νέες μετρήσεις (μία που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα 'Καθημερινή' και άλλες δύο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες) φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας".

    H ESPRESSO τονίζει ότι "ο χορός των δημοσκοπήσεων καλά κρατεί. Μέρα με τη μέρα, η μια εταιρία μετά την άλλη δημοσιοποιεί τα στοιχεία των ερευνών της και σαν ασανσέρ, ανεβοκατεβάζει τα ποσοστά των κομμάτων και μαζί τις διαθέσεις των στελεχών τους".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "σκεπτικισμό προκαλούν στο κυβερνών κόμμα τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρίας Rass, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 20 January 2004 - 8:16:01 UTC