Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/02/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο
  • [04] Κυπριακό
  • [05] ΓΣΕΕ
  • [06] ΝΔ
  • [07] Δημοσκοπήσεις
  • [08] Ασφαλιστικό -ΝΔ-Αντιδράσεις
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] ΕΕ-Πρόγραμμα Σταθερότητας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/02/2004

    Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η ψηφοφορία την Κυριακή για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου και η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η δημοσκόπηση της MRB και το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χαλάει η φιέστα. ''Συνέδριο'' για τρεις! Η σιωπή... είναι χρυσός;

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις: Ψηφίστηκε με αλλαγές το νομοσχέδιο. Πως διαμορφώνονται οι αποδοχές πολιτικών και στρατιωτικών συνταξιούχων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκβιασμός με ψηφοφορία παρωδία. Αρχίζει σήμερα το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γκάλοπ και TV ''καίνε'' τον Γιώργο. Σταθερά μπροστά (+4,5%) η ΝΔ και σε νέα δημοσκόπηση.

    Η ΑΥΓΗ: Αντισυνταγματική η διαδικασία εκλογής του Γ. Παπανδρέου. Απόφαση της αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χάνει ο κόσμος τις συντάξεις του. Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του Καραμανλή για το Ασφαλιστικό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φίμωτρο Καραμανλή στους βουλευτές της ΝΔ. Απαγορεύει να εκφράζουν προσωπικές απόψεις στα τηλεπαράθυρα. Οργισμένος από τα συνεχή στραβοπατήματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στον αέρα το συνέδριο. Χαλάει η φιέστα του Γιώργου Παπανδρέου.

    ΕΘΝΟΣ: Ιστορική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ κλείνει τη σελίδα της μεταπολίτευσης και ανοίγει από σήμερα τη σελίδα της νέας εποχής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εξήρε το... έργον του, χωρίς να κοκκινίζει! Χθες, στο τελευταίο του Υπουργικό Συμβούλιο, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπροστά η ΝΔ 4,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου. 25,2 και στην παράσταση νίκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμπλοκή στην... παρωδία εκλογής διαδόχου. Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Παράνομη η διαδικασία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξαφνικά θέμα με την εκλογή. Από την αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    ΕΣΤΙΑ: Παράνομη η ψηφοφορία. Απόφασις της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.

    Espresso: Απαγωγή επιχειρηματία. Δραματική έκκληση από τη γυναίκα του που της ζητούν 1 εκατομμύριο ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κόλαφος για Παπανδρέου. Στον αέρα η ψηφοφορία της Κυριακής. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απαγορεύει τη διαδικασία δημιουργίας αρχείου ''φίλων''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στη νέα εποχή εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ. Το έκτακτο συνέδριο ανοίγει το δρόμο στον Γ. Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γκάφες, ψέματα και κρυφά χαράτσια από τη ΝΔ. Φόροι σε σπίτια, καταθέσεις, ρέπος.

    ΝΙΚΗ: Το συνέδριο του Γιώργου. Από το ΠΑΣΟΚ στη δημοκρατική παράταξη. Ριζικές αλλαγές σε όλα. Αφετηρία νέας εκλογικής νίκης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Παπανδρέου-Οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ: Δεν κρύβεται πλέον το αντιλαϊκό πρόσωπο του δικομματισμού.

    The Daily Times: Ανοιχτός πόλεμος κατά Γιώργου. Χ. Τρικούπη: Πολιτικά τα κίνητρα που στοχεύουν το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

    Traffic News: Ο Νίκος (Χατζηνικολάου) στο χορό του Ησαϊα με την Κρίστυ το καλοκαίρι. Κουμπάρα η Άννα Βίσση.

    Η ΧΩΡΑ: 740 ευρώ η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ. Τι ακριβώς περιλαμβάνει το δεσμευτικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    City Press: Εμφύλιος για συντάξεις και φόρους. Άνω κάτω η Ρηγίλλης για το οικονομικό πρόγραμμα.

    MetroRAMA: Υποδοχή με απεργία για τη νέα κυβέρνηση. Κατεβάζει ρολά η ΓΣΕΕ στις 31/3 για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ο Σουφλιάς στο ψυγείο! Βόμβα Κώστα Καραμανλή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκτός νόμου η ψηφοφορία των ''φίλων''. Βόμβα στα σχέδια ανάδειξης του Γ. Παπανδρέου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στις 4,5 μονάδες η διαφορά. Σύμφωνα με την MRB για τον Alpha.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "δεν είναι μια απλή αλλαγή ηγεσίας το εγχείρημα που δρομολογεί το σημερινό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που ουσιαστικά συντελείται αυτή την ώρα είναι η μετάβαση σε μια νέα πολιτική εποχή, η αφετηρία μιας ανατροπής που φιλοδοξεί όχι απλώς να σημαδέψει, αλλά και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι, όμως, και μια -ιστορικά- φυσιολογική εξέλιξη. Συνεχίζει κι επιβεβαιώνει τον κυρίαρχο μεταπολιτευτικά ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή του τόπου".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μία νέα εποχή ξεκινά σήμερα για το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να λάβει από την κοινωνία εντολή να πραγματοποιήσει τις αλλαγές, τις τομές και τις ρήξεις που έχει εξαγγείλει με στόχο τη μετάβαση όχι μόνο του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του συνόλου της πολιτικής ζωής, σε μία καινούργια εποχή, με μία "νέα μεταπολίτευση", όπως λέγεται χαρακτηριστικά".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "το νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ "λαμβάνει σάρκα και οστά" σήμερα, με την πραγματοποίηση του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ολοκληρωθεί πρακτικά την Κυριακή με την εκλογή "από τη βάση", του κ, Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία. Σε περίπου ενάμισι εκατομμύριο ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών που (σύμφωνα με το βαρόμετρο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και της VPRC) δηλώνουν την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία της Κυριακής, για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -αριθμός ο οποίος δείχνει και το ενδιαφέρον των πολιτών για τη διαδικασία".

    Η Daily News σημειώνει ότι "σοβαρή εμπλοκή στη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του εκτάκτου συνεδρίου. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε πως είναι παράνομη η έντυπη και έγγραφη καταγραφή στοιχείων όσων θα ψηφίσουν στις 8 Φεβρουαρίου ως "φίλοι" του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα προέκυψε ύστερα από ενέργειες του Μ. Χρυσοχοϊδη, οι οποίες όμως τελικά προκαλούν έντονα ερωτήματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει κανονικά την Κυριακή στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, με καθολική ψηφοφορία των μελών και των φίλων του και θα προστατεύσει απολύτως τα προσωπικά δεδομένα όσων προσέλθουν στις κάλπες. Αυτό ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε ξαφνικά με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που δεν επιτρέπει τη δημιουργία αρχείων φίλων του κόμματος και κατηγορεί ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, που έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις εναντίον του".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "στον αέρα βρίσκεται από χθες η περιβόητη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε πως η σχετική διαδικασία παραβιάζει τις διατάξεις της νομοθεσίας "περί προστασίας προσωπικών δεδομένων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "η απόφαση αυτή παραμονή του συνεδρίου "χαλάει" τη φιέστα που είχε σχεδιάσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών του Κινήματος. Σε μια μαραθώνια συνεδρίασή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με ψήφους 5 έναντι 2 έκρινε ότι με την όλη διαδικασία παραβιάζεται η μυστικότητα και η ισότητα της ψήφου".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "τον πυρήνα της κυριακάτικης ψηφοφορίας για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου τινάζει στον αέρα με απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η καταγραφή των φίλων -των μη μελών- του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε ότι καταπατά τη συνταγματική επιταγή της μυστικότητας της ψήφου, δηλαδή ποιο κόμμα στηρίζουν αυτοί οι πολίτες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "η απόφαση θέτει υπό αμφισβήτησιν τη δημοκρατικότητα της όλης κίνησης του ΠΑΣΟΚ να αναδείξει εσπευσμένα, χωρίς αντίλογο, τον κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του και να την περιβάλει με μανδύα της μαζικής συμμετοχής. Να σημειωθεί ότι η απόφαση διαδοχής είναι προϊόν διαβούλευσης των κ. Σημίτης-Παπανδρέου και ο τελευταίος έλαβε πρωτοβουλίες χωρίς καν να έχει χρησθεί πρόεδρος του κόμματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "για ανακολουθία λόγων και έργων, για αντιδραστικές και επικίνδυνες ιδέες, αλλά και για ασάφειες και πολλές γενικότητες κατηγόρησαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης τον Γιώργο Παπανδρέου μετά από την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στη ΝΕΤ".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "σε δυσχερέστερη θέση έχει περιέλθει τις τελευταίες ημέρες το κυβερνών κόμμα, αφού μετά την απογοητευτική τηλεοπτική εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου, σε διάστημα ενός εικοσιτετραώρου ήρθε και νέα δημοσκόπηση στην οποία διευρύνεται η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό στους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένου ότι έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και οι εντυπώσεις παίζουν καταλυτικό ρόλο".

    [04] Κυπριακό

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''ο Κόφι Αννάν απέστειλε τελικά τις ''προσκλήσεις'' του για έναρξη νέου διαλόγου περί το Κυπριακό με βάση το σχέδιό του: έχουν τη μορφή επιστολών και τις παρέλαβαν ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς , ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Σημίτης και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ορίζει αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ζητεί από τους κκ Παπαδόπουλο και Ντενκτάς να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις ως τις 26 Μαρτίου''.

    [05] ΓΣΕΕ

    Το metroRAMA αναφέρει ότι ''με απεργία στις 31 Μαρτίου για τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και τις μισθολογικές αυξήσεις του 2004, θα υποδεχθεί τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου η ΓΣΕΕ, όπως αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησής της, που πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα''.

    [06] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''σημαντικά μέτρα για εκατομμύρια συνταξιούχους και ανέργους περιλαμβάνονται στο δεσμευτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα ξεκινήσει να υλοποιεί από τις 8 Μαρτίου η Νέα Διακυβέρνηση της ΝΔ. Στις ριζοσπαστικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα για τους ανέργους με αύξηση του σχετικού επιδόματος που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στα 450 ευρώ περίπου τον μήνα ενώ δεν θίγονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών''.

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι'' το όραμά του για την ΕΕ και τον τρόπο λειτουργίας της ανέπτυξε χθες από το βήμα του 16ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής αναφέροντας ότι θα ήθελε μια Ευρώπη περισσότερο πολιτική, ,περισσότερο δημοκρατική, που θα διαχέει τον πλούτο της σε περισσότερους πολίτες και θα το κάνει δίκαια''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ χθες στις Βρυξέλλες στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμανλής τόνισε, ότι επανέλαβε στον Αμπντουλάχ Γκιουλ την πάγια θέση της ΝΔ για στήριξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας''.

    [07] Δημοσκοπήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''με τη διαφορά να έχει φτάσει πλέον στις 4,5 μονάδες η ΝΔ εμφανίζεται ιδιαίτερα ασφαλής πλέον με δεδομένο μάλιστα ότι και όλοι οι υπόλοιποι δείκτες παρουσιάζουν μια αξιοσημείωτη σταθερότητα υπέρ της ΝΔ. Η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB εμφανίζει τη ΝΔ στο 39,2% με το ΠΑΣΟΚ στο 34,7% ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''στις 4,5 μονάδες καταγράφεται πλέον η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η μεγαλύτερη από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και ο Κώστας Σημίτης προανήγγειλε τη διαδοχή του στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εξέλιξη που οδηγεί στο σημερινό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του κόμματος μεθαύριο Κυριακή''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''ο κόσμος εμπιστεύεται τη σεμνότητα και τη μετριοπάθεια και καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες θεωρούν ικανότερη τη ΝΔ για τη διακυβέρνηση της χώρας''.

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, ''ότι οι αναποφάσιστοι θα ....κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, λίγο πολύ το γνωρίζαμε από όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας. Στο τελευταίο γκάλοπ της MRB το οποίο παρουσιάστηκε χθες από τον ΑΛΦΑ, η ....πρόβλεψη ουσιαστικά επιβεβαιώνεται αφού φαίνεται καθαρά ότι το 8,7% του εκλογικού σώματος δεν έχει ακόμη την παραμικρή ιδέα για το πού θα ρίξει την ψήφο του στις 7 Μαρτίου''.

    [08] Ασφαλιστικό -ΝΔ-Αντιδράσεις

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''εικόνα απόλυτης σύγχυσης χαρακτηρίζει τη ΝΔ, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε το πρόγραμμά της για την οικονομία. Κορυφαίοι επιτελείς του κόμματος που επιχειρούν με αλλεπάλληλες εμφανίσεις τους να υπερασπιστούν τις θέσεις του κόμματος, πέφτουν σε απίθανες αντιφάσεις με αποτέλεσμα να αλληλοδιαψεύδονται δημοσίως''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''μια από τα ίδια αποδείχτηκε τελικά το πολυδιαφημιζόμενο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 3 έως 7 χρόνια, μειώσεις από 16% έως και 20% σε όλες τις συντάξεις ακόμη και στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) που χορηγείται ως βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι μερικά από τα μέτρα που προκάλεσαν την οργή των εργαζομένων''.

    Η City Press αναφέρει ότι '' διαστάσεις εσωτερικής κρίσης τείνουν να πάρουν οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για την ασφαλιστική και τη φορολογική πολιτική που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ψηφοφόρους''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''τράβηξε το αυτί'' του Γιώργου Σουφλιά χθες ο Κ. Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στο γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματός του και είχε συνομιλία περίπου μισής ώρας μαζί του, ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα είπε προχθές βράδυ στην τηλεοπτική συνέντευξή του (στον ALPHA) σχετικά με τη φορολόγηση των ρέπος, θέμα που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ. Φανερά ενοχλημένος ο Κ. Καραμανλής προέβη σε αυστηρές παρατηρήσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γ. Σουφλιάς δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις ούτε δικαιολόγησε ικανοποιητικά το περιεχόμενο των σχετικών δηλώσεών του''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''οι δύο τελευταίες μέρες σημαδεύτηκαν από σωρεία αποκαλύψεων για τις προθέσεις, τις ιδέες και τους στόχους, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσιάστηκε προχτές δεν αποτελεί παρά μια παραλλαγή των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν υλοποιήσει εναλλάξ τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου ανέδειξε τις εξαιρετικά αντιδραστικές και επικίνδυνες θέσεις που ετοιμάζεται να υλοποιήσει σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς''.

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ :''Η σειρά των Βρυξελλών! Απαγορευμένο θέμα το Ασφαλιστικό''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Θύελλα στη ΝΔ για τους φόρους στις καταθέσεις. Δεύτερο κρούσμα πολυγλωσσίας στη Ρηγίλλης προκαλεί σύγχυση στην αγορά''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ακλόνητο στα ύψη παραμένει το ευρώ. Αμετάβλητα τα ευρωπαϊκά επιτόκια, πιθανότατα για όλο το 2004''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Έλεγχος για το χρέος τώρα κάθε τρεις μήνες. Πιο αυστηρά κριτήρια με σχέδιο κανονισμού του συμβουλίου ΕΕ''.

    [10] ΕΕ-Πρόγραμμα Σταθερότητας

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "στον "απόηχο" του θορύβου για το Ασφαλιστικό, που προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον την προσεχή Τρίτη η έγκριση από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας για το διάστημα 2003-2006".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 6 February 2004 - 19:01:45 UTC