Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [05] Ανακοινώσεις - Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Καταγγελίες κατά Διοικητή ΙΚΑ
  • [09] Ισπανία - Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/03/2004

    Η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, τα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το Κυπριακό και οι εκλογές στην Ισπανία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μαραθώνιος για Κυπριακό και Ολυμπιακά έργα. Ασφυκτικές οι προθεσμίες για την κυβέρνηση Καραμανλή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Με τις προγραμματικές δηλώσεις του και με την αυστηρή οργάνωση ο πρωθυπουργός διακηρύσσει: Ούτε μια μέρα χαμένη!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δακτύλιος πυραύλων σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία. Ο χάρτης της αεράμυνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποιοί είναι υποψήφιοι για τις μεγάλες θέσεις. Ολα τα ονόματα για τράπεζες, ΔΕΚΟ και άλλους Οργανισμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 3 βίλες μέσα στο δάσος έχει κτίσει ο Διοικητής του ΙΚΑ. Αγόρασε 20 στρέμματα δάσους στην Αίγινα πάνω στην θάλασσα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Με ποιά κριτήρια θα γίνει η μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Πως θα μπει τέλος στην απαράδεκτη ομηρία χιλιάδων υπαλλήλων.

    ΕΘΝΟΣ: Ηχηρό χαστούκι στην παράνοια του τρόμου. Οι Ισπανοί με την ψήφο τους είπαν ''ΟΧΙ'' στον κύκλο του αίματος και του πολέμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οποιος ανακατεύεται με... τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες! Εκτός στόχων της Αλ Κάιντα η Αθήνα, όσο δεν προκαλεί, δηλώνει η... ''φωνή'' του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το σχέδιο για την οικονομία. Ολα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανελλαδικές: Τι αλλάζει σε Β' και Γ' Λυκείου. Παιδεία: Η ΝΔ κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τιμώρησαν τον Αθνάρ για τον πόλεμο και τα ψέματα. Οι Ισπανοί ανέτρεψαν τις προβλέψεις μετά την 11η Μαρτίου.

    ΕΣΤΙΑ: Η ''έκπληξις'' Καραμανλή. Η κοινή γνώμη αγνοούσε τα πραγματικά προσόντα του.

    Espresso: Ζεν πρεμιέ άφησε έγκυο πρωταγωνίστρια. Αρχισε να τον εκβιάζει και αυτός την έσπασε στο ξύλο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τιμώρησαν τον Αθνάρ για την Αλ Κάιντα. Πλήρωσε Ιράκ και ψέματα ο Ισπανός πρωθυπουργός.

    The Daily Times: Συντριβή Αθνάρ από τις βόμβες Αλ Κάιντα. Οι χθεσινές εκλογές γκρέμισαν το Λαϊκό Κόμμα.

    Traffic News: Καρέ-καρέ η έφοδος του Κούγια και η συμπλοκή στο ALTER.

    Η ΧΩΡΑ: Συναγερμός Καραμανλή. Πού ρίχνει το βάρος ο πρωθυπουργός τις επόμενες 30 ημέρες.

    City Press: Διπλή απειλή για την Ελλάδα. Ο κύκλος τρομοκρατίας-αντιτρομοκρατίας μεγαλώνει τις πιθανότητες να μετατραπεί η ολυμπιακή Αθήνα σε στόχο.

    MetroRAMA: Αυξημένη επιφυλακή χωρίς μέτρα πανικού. Με ψυχραιμία και προσοχή απαντά στην τρομοκρατία η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σοκ με 20.000 χάπια έκστασις. Θα πλημμύριζαν τα νεανικά στέκια σε Θεσσαλονίκη-Μακεδονία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέου τύπου αντιπολίτευση. ''Στίγμα Γιώργου'' στα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου υλοποίησης των πρώτων κυβερνητικών μέτρων θέτει από αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Τα Ολυμπιακά έργα, η ασφάλεια των Αγώνων, το κυπριακό ζήτημα, οι έλεγχοι σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα και η παροχή κινήτρων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τα βασικά στοιχεία της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τις επόμενες 30 ημέρες".

    Η Daily News αναφέρει οτι "οκτώ ακανθώδη θέματα δεσμεύθηκε να επιλύσει ο πρωθυπουργός το συντομότερο δυνατό, κατά την πρώτη επαφή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Ο Βέλγος "αθάνατος" κατέθεσε στον κ. Καραμανλή αποκαλυπτική έκθεση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που διαπιστώνεται στην κατασκευή του τραμ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει οτι "στην προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις ρίχνει το βάρος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τον σφιχτό προγραμματισμό που έχει κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο οποίος τηρείται μέχρι στιγμής αυστηρά από όλους, στόχος του είναι να τελειώσουν άμεσα όλα τα διαδικαστικά ώστε η κυβέρνηση απερίσπαστη να αφοσιωθεί στην παραγωγή έργου. Οπως χαρακτηριστικά λέει ο πρωθυπουργός σε όλες του τις συζητήσεις "δεν πρέπει να πάει ούτε μια μέρα χαμένη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "την προσήλωσή της στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, με παράλληλη άμεση ενίσχυση του κοινωνικού κράτους υπέρ των κοινωνικώς και οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων αναμένεται να διακηρύξει η νέα κυβέρνηση κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών της, τις προσεχείς ημέρες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι "στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου τίθεται το ζήτημα της μονιμοποίησης των 250.000 περίπου συμβασιούχων που απασχολούνται σήμερα στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι "εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή σε όλα τα επίπεδα. Με δεδομένο οτι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο ως προς την άμεση, αλλά και επιτυχή υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, η τελική έγκριση για τις επιλογές τους θα δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει οτι "πέραν του ύφους και του ήθους, οι μεγάλες αρετές του Πρωθυπουργού θα φανούν στην ίδια την διακυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής διαθέτει ευστροφία και γνώση όλων των θεμάτων, ενώ διακρίνεται από αποφασιστικότητα, συνέπεια και εμμονή στον τελικό στόχο".

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "μία "πυραυλική ομπρέλα" αποτελούμενη από συστοιχίες Patriot, Stinger και Hawk στήνεται πάνω από την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία. Η "Α" δημοσιεύει σήμερα το χάρτη όπου έχουν εγκατασταθεί τα αντιπυραυλικά συστήματα, την ακτίνα δράσης τους, καθώς και το σχεδιασμό που έχει γίνει και συνθέτει την άμυνα απέναντι στην τρομοκρατία".

    Το Metrorama υπογραμμίζει οτι "ψυχραιμία αλλά και προσοχή! Την τακτική αυτή ακολουθεί η κυβέρνηση, μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη".

    Η City Press τονίζει οτι "ο κύκλος τρομοκρατίας-αντιτρομοκρατίας μεγαλώνει τις πιθανότητες να μετατραπεί η ολυμπιακή Αθήνα σε στόχο. Ο Καραμανλής ζήτησε ΝΑΤΟϊκή "ομπρέλα" προστασίας για τους Ολυμπιακούς. Ο Παπανδρέου συμφώνησε, όχι όμως η Αριστερά. Η διεθνής τρομοκρατία ρίχνει απειλητική τη σκιά της για τρίτη συνεχή χρονιά πάνω από τον τουρισμό μας. Οι απαράδεκτα υψηλές τιμές των "πακέτων" και ο φόβος της τρομοκρατίας μπορεί να αναβάλουν την τουριστική ανάκαμψη".

    Σύμφωνα με την Espresso "πυρετός" συσκέψεων επικρατεί στην Αθήνα για τα μέτρα που θα αποτελέσουν την "ομπρέλα" ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία και τα νέα δεδομένα που δείχνουν δραστηριοποίηση της "Αλ Κάιντα" στην Ευρώπη. Αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" για τις ελληνικές Αρχές είναι πρωταρχικά η πληθώρα των στόχων που πρέπει να φυλαχθούν. Με βάση τις διαρροές από έγκυρες πηγές υπολογίζονται σε περίπου 2.000 οι "κόκκινοι στόχοι", στους οποίους θα παρέχεται 24ωρη ασφυκτική προστασία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι "στόχοι" που θα φυλάσσονται αυστηρά, αλλά δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός".

    [05] Ανακοινώσεις - Πανελλαδικές εξετάσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''σήμερα ανακοινώνονται από την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Β Λυκείου και τη μείωση σε έξι των εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄τάξης από το 2005. Οι εξαγγελίες αποδεικνύουν ότι η Παιδεία αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Νέας Διακυβέρνησης''.

    [06] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι '' στα ''βαθιά'' καλείται να κολυμπήσει η κυβέρνηση, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή της. Το Κυπριακό διανύει την πιο κρίσιμη φάση του και οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού''.

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι ''την απόλυτη και πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασαν την ελπίδα η εποικοδομητική και μετριοπαθής στάση της κυπριακής κυβέρνησης να βρει ανταπόκριση έστω και σε αυτό το στάδιο των συνομιλιών για το Κυπριακό''.

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''για την άσκηση δυναμικής και ποιοτικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη και επανέλαβε ότι έχει λάβει λαϊκή εντολή για τη χάραξη νέας πορείας στο ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''ηθικό ξεκαθάρισμα και οικοδόμηση ενός κόμματος που θα ''σκύβει'' πάνω στα προβλήματα του πολίτη υποσχέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας στο αίτημα των στελεχών του κόμματος στο Ηράκλειο να διώξει τους διεφθαρμένους και τους αλαζόνες και να επανακαθοριστούν αρχές και στόχοι''.

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι '' η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για τον Γιώργο Παπανδρέου έφθασε καθώς οι ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου δεν του αφήνουν την παραμικρή περίοδο χάριτος. Εως και την Πέμπτη οπότε θα συνέλθει για πρώτη φορά η νέα Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να καταλήξει σε αποφάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει τη διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας, αλλά και τις αλλαγές στο κόμμα''.

    [08] Καταγγελίες κατά Διοικητή ΙΚΑ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''στη μαγευτική Αίγινα, στον Κάβο της Αγίας Μαρίνας την πιο ακριβή περιοχή του νησιού, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος αγόρασε ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ στρέμματα ΔΑΣΟΥΣ σχεδόν πάνω στη θάλασσα και έκτισε ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΕΣ βίλες γιατί σαν καλός...σοσιαλιστής δεν του έφθανε η μία....''.

    [09] Ισπανία - Εκλογές

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζει ότι ''οι σοσιαλιστές επικράτησαν του Λαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Οι Ισπανοί ψηφοφόροι κάτω από τη σκιά των βομβιστικών επιθέσεων στη Μαδρίτη που τους κόστισαν 200 νεκρούς, ''τιμώρησαν'' τον Χοσέ Μαρία Αθνάρ για τη συμμετοχή της χώρας τους στον πόλεμο του Ιράκ''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 March 2004 - 22:09:38 UTC