Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακά έργα
  • [04] Κόσοβο-Ταραχές
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ανεργία
  • [07] Βουλή- Πρώτη συνεδρίαση
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Ολυμπιακά έργα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/03/2004

    Οι εκτεταμένες ταραχές στο Κόσοβο, η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα ολυμπιακά έργα, το Κυπριακό και η έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σύνταξη με 11,5 χρόνια ασφάλισης. Τι αλλάζει από σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στέγη Καλατράβα, τραμ-σκουπίδια οι κίνδυνοι για την Ολυμπιάδα. Αγώνας δρόμου και αγωνία για την ολοκλήρωσή τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διπλή αγωνία μετά την ανάφλεξη στο Κόσοβο. Επίθεση Αλβανών σε Ελληνες στρατιώτες που φύλαξαν Ορθόδοξη εκκλησία στο Ουρόσεβατς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Κέρδη για όλους από την Εφορία. Δωρεάν μεταβιβάσεις ακινήτων. Λιγότερα χρήματα για κληρονομιές και γονικές παροχές.

    Η ΑΥΓΗ: Λιγότερα, ακριβότερα, αργότερα. Η αλήθεια για τα ολυμπιακά έργα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήμερα η δίκη με τον τζαμπατζή υπουργό του Σημίτη. Γυρεύει και τα ρέστα ο Μαλέσιος! Αρχίζει η μάχη για το ξεβρόμισμα του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τέρμα το ειδύλλιο. Σύγκρουση για τα ολυμπιακά έργα. Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν τον ''πολιτικό πολιτισμό''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Πλήρης σύνταξη με 37 χρόνια εργασίας χωρίς ηλικιακό όριο.

    ΕΘΝΟΣ: Ξαφνική ανάφλεξη στο Κοσσυφοπέδιο. Πολιορκία Ελλήνων στρατιωτών, που φύλαγαν εκκλησία, από εξαγριωμένους Αλβανούς. Τραυματίστηκε αξιωματικός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περιμένει πάλι τον εγκέλαδο στο τέλος Μαρτίου. Νέα επαλήθευση της θεωρίας του εξαίρετου ερευνητή Η. Τσιάπα: Είχε προβλέψει και τον χθεσινό σεισμό!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ευθεία αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αγνόησαν τις εντολές η Β. Παπανδρέου και ο Ε. Βενιζέλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ερωτηματικά για την επίθεση στους Ελληνες. Κόσοβο: Αλβανική πολιορκία σε φυλάκιο-εκκλησία του Ουρόσεβατς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χτύπησαν ελληνική μονάδα στο Κόσοβο. Αλβανόφωνοι: Με χειροβομβίδες τραυμάτισαν αξιωματικό.

    ΕΣΤΙΑ: Το στέγαστρο της ντροπής. Ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθή.

    Espresso: Καθηγητής ζητούσε σεξ με αντάλλαγμα καλούς βαθμούς! Καταγγελία -σοκ από 15χρονη μαθήτρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το φάντασμα του τρόμου πάνω από την Ευρώπη. Εκκληση ενότητας από Μπους και Μπλερ- Η Αλ Κάιντα επιχειρεί πολιτική παρέμβαση στη Γηραιά Ηπειρο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αντιπαράθεση για τα Ολυμπιακά Εργα. Προβλήματα στην εκτέλεση και ολοκλήρωση του τραμ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αυτογκόλ υπουργών για το ''2004''. Νέες δηλώσεις κινδυνολογίας από Λιάπη-Σουφλιά. Σκληρό κατηγορώ από Βενιζέλο-Βάσω.

    ΝΙΚΗ: Συγκυβέρνηση ΝΔ με Χριστόδουλο. Δεκτό το αίτημα της Εκκλησίας να μη διοριστεί γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων. Μπούμερανγκ για Καραμανλή η υπογραφή στο ''Δημοψήφισμα''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαδηλώνουμε στα Προπύλαια το Σάββατο 11πμ.

    The Daily Times: Εκοψαν την καλημέρα Πετραλιά Αγγελοπούλου. Παλιά η αντίθεση των δύο γυναικών. Το επεισόδιο με Καραμανλή όξυνε τη μεταξύ τους κόντρα. Στα άκρα η σχέση των δύο κυριών.

    Traffic News: Εκατομμύρια ευρώ ζητάει η Ιακωβίδου από το ΕΣΡ. Που οδηγούν οι μεσαιωνικές αντιλήψεις του κ. Λασκαρίδη.

    Η ΧΩΡΑ: Έκρυβαν και την ανεργία. Στοιχεία-φωτιά στα χέρια του υπουργού Απασχόλησης, ο δείκτης στο 12,7%. Καραμανλής στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

    City Press:Ενταση στο Κοσσυφοπέδιο. Τραυματίστηκε ελαφρά Ελληνας υπολοχαγός στο Ουρόσεβατς.

    MetroRAMA: Σφοδρή αντιπαράθεση για τα ολυμπιακά έργα. Εληξε η άτυπη...εκεχειρία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τέλος ΣΔΟΕ τώρα ΣΟΕ. Μετονομάζεται σε Σώμα Οικονομικών Ελέγχων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοιγμα Καραμανλή προς ΓΣΕΕ. Ξεκαθαρίζει ο κοινωνικός προσανατολισμός της κυβέρνησης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ: Β. Παπαγεωργόπουλος: Ξημέρωσε καινούρια μέρα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

    [03] Ολυμπιακά έργα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει πως ''να μεταθέσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν αποκαλυφθεί σε σχέση με την Ολυμπιάδα επιχείρησαν χθες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''με ...τριπλό αυτογκόλ ξεκίνησε η κυβέρνηση τον αγώνα για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων...Και έδωσε την αφορμή που ζητούσαν πολλά μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης για να αποδυθούν σε μια ακόμη εκστρατεία...Αμφισβήτησης και δυσφήμησης των Αγώνων''.

    Σύμφωνα με την ESPRESSO,''σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μυστικό σχέδιο Καραμανλή να αποκαλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις στην έγκαιρη ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''σκηνικό μετωπικής αντιπαράθεσης με αφορμή τα ολυμπιακά έργα, ως όλα δείχνουν, διαδέχεται το συναινετικό κλίμα του περίφημου ''πολιτικού πολιτισμού'' το οποίο κυριάρχησε κατά τις παραδόσεις και παραλαβές των υπουργείων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''με αντικείμενο την πορεία των ολυμπιακών αγώνων σημειώθηκε η πρώτη αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, η κυβέρνηση διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις και υπερβάσεις, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας.''

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''παραπλανητικές και ''άσφαιρες'' βολές από το ΠΑΣΟΚ, παραμονές των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει πως ''στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις τέσσερις μήνες πριν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν την πολυδιαφημισμένη συναίνεση και σπεύδουν να επιρρίψουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για κραυγαλέες καθυστερήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού των ολυμπιακών έργων, ενώ κατασκευάζουν άλλοθι για τις αποτυχίες τους''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''είτε ολοκληρωθή τελικώς το περιβόητο στέγαστρο Καλατράβα, είτε αποφασισθή η μερική εγκαταλειψίς του , δεν παύει να αποτελη σύμβολο ντροπής. Συμβολίζει την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνησις Σημίτη την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''τον κώδωνα του κινδύνου'' ότι οι όποιες καθυστερήσεις γίνουν στην πορεία υλοποίησης των ολυμπιακών έργων θα είναι καθοριστικές για την ολοκλήρωσή τους έκρουσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πετραλιά με όσα είδε και άκουσε κατά τη χθεσινή δίωρη περιπλανησή της στα εργοτάξια του Ολυμπιακού Σταδίου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι ''κόκκινο'' χτύπησε χθες η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις στα Ολυμπιακά έργα. Η κυβέρνηση διαπιστώνει πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη της αναμενόμενης, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ζητάει και τα ρέστα...''

    [04] Κόσοβο-Ταραχές

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι ''νέα ανάφλεξη της εθνικιστικής βίας εκδηλώθηκε ξαφνικά στο Κοσσυφοπέδιο, με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ελληνες στρατιώτες έζησαν δραματικές ώρες, πολιορκημένοι σε εκκλησία από εξαγριωμένους Αλβανούς''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι ''με επιθέσεις στους Ελληνες στρατιώτες, σε Σέρβους και δυνάμεις της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, οι Αλβανοί πυροδοτούν νέα ένταση''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι ''αλβανική πρόκληση εις βάρος της χώρας μας, που εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο και το χρόνο επιλογής της, αποτελεί η χθεσινή ένοπλη επίθεση κατά Ελλήνων στρατιωτικών στο Ουρόσεβατς. Από το πυρ που άνοιξαν Αλβανοί εξτρεμιστές τραυματίστηκε ένας υπολοχαγός, ενώ κινδύνεψαν σοβαρά οι δεκατέσσερις ακόμη αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του φυλακίου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "νύχτα τρόμου με τραυματία έναν Ελληνα αξιωματικό της ειρηνευτικής δύναμης KFOR στο Ουρόσεβατς ήταν η χθεσινή, μέσα σε ένα γενικότερο τοπίο ξεσηκωμού στο Κοσσυφοπέδιο, με 14 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες σε διάφορες πόλεις".

    Το Metrorama ισχυρίζεται οτι "καζάνι που βράζει θυμίζει και πάλι από χθες το Κοσσυφοπέδιο. Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν Αλβανοί έκαναν διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο παιδιών στην Τσάμπρα, που βρέθηκαν πνιγμένα στο ποτάμι της πόλης".

    Η City Press υπογραμμίζει οτι "η κλιμάκωση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο κάνει πιο σύνθετη την κατάσταση στα Βαλκάνια και μεγαλώνει τις δυσκολίες στην επεξεργασία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή".

    [05] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης παίχτηκε, χθες, καθώς ο Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε επίσημα οτι δεν θα παραστεί στις διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθούν στην Ελβετία".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι "μπλόφα ή άλλο ένα πυροτέχνημα της "αλεπούς" των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς; Νέα εξέλιξη χθες βράδυ στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό αποτελεί η ανακοίνωση του ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς οτι αποχωρεί από τις συνομιλίες".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει οτι "Αθήνα και Αγκυρα συντηρούν στη ζωή τη διαδικασία του "σχεδίου Αννάν" και ετοιμάζονται να καθίσουν στο τραπέζι της τετραμερούς διάσκεψης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι "επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες, ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, κάνοντας γνωστό οτι δεν θα παραστεί στην τετραμερή διάσκεψη, που θα συνέλθει σε λίγες ημέρες στη Λουκέρνη".

    Σύμφωνα με την Daily Times "νέα προβλήματα στην προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού. Για μία ακόμη φορά ο Ρ. Ντενκτάς γυρνά την πλάτη στον Τ. Παπαδόπουλο".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "τη φημολογία των τελευταίων ημερών περί εγκατάλειψης των συνομιλιών για το Κυπριακό επιβεβαίωσε χθες ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανακοινώνοντας οτι δεν σκοπεύει να παραστεί στις διευρυμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας, που αρχίζουν την ερχόμενη βδομάδα στην Ελβετία".

    [06] Ανεργία

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''σαφείς αιχμές για ψευδή στοιχεία όσον αφορά την καταγραφή της ανεργίας στην Ελλάδα, άφησε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά την πρώτη του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι '' στη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας η ανεργία θα έχει υποχωρήσει κατά 3 μονάδες προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ''.

    [07] Βουλή- Πρώτη συνεδρίαση

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''σήμερα στις 11 το πρωί θα κηρυχθεί η έναρξη εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της νέας βουλευτικής περιόδου και θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο. Στη συνέχεια οι βουλευτές θα δώσουν τον οριζόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο''.

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Τελεσίγραφο για το ΟΑΚΑ. Το Σάββατο κρίνεται το μέλλον της στέγης''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Η ΔΟΕ καθησυχάζει την κυβέρνηση για τα έργα. Και οι ''Αθάνατοι'' απορρίπτουν την κινδυνολογία για την Ολυμπιάδα 2004''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Στο προσκήνιο και πάλι χρυσός και ομόλογα. Επιστρέφει η πιθανότητα αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Ορίζονται νέες διοικήσεις σε Εθνική και Εμπορική. Απόφαση για Τ. Αράπογλου, πρόταση για Γ. Προβόπουλο''.

    [09] Ολυμπιακά έργα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Ωρα μηδέν για τα ολυμπιακά έργα! Το ερχόμενο Σάββατο κρίνεται το μέλλον του έργου στο ΟΑΚΑ βάσει της μελέτης Καλατράβα, ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους με την Ολυμπιάδα υπουργούς άμεσες και δραστικές λύσεις για τα προβλήματα των καθυστερήσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 18 March 2004 - 16:48:51 UTC