Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Κυπριακό
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Εργοδότες-ΓΣΕΕ
  • [06] Δημοσιονομικό έλλειμμα
  • [07] Συμβασιούχοι
  • [08] Υγεία-Προσλήψεις
  • [09] Χρηματιστήριο-Αποζημιώσεις
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Έλλειμμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, το θέμα των συμβασιούχων, οι προσλήψεις στην Υγεία και οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ-εργοδοτικών οργανώσεων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εκπαιδευτικοί: Διορισμοί, μεταθέσεις και αποσπάσεις. ''Κλειδώνουν'' σήμερα 7.098 διοριστέοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 12.180 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Τι εξήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας. 1,8 δισ. ευρώ τα χρέη των νοσοκομείων!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 9.500 προσλήψεις με 1,8 δισ. ευρώ νέα χρέη των νοσοκομείων. Παρά τη ''μαύρη τρύπα'' η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της στην Υγεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις: 9.447 νέες θέσεις στην Υγεία! Οι διαδικασίες, οι προϋποθέσεις και οι ημερομηνίες για αιτήσεις ανά κατηγορία.

    Η ΑΥΓΗ: Άγκυρα: Οι στρατηγοί ''παίζουν'' με το ΟΧΙ. Παίρνουν αποστάσεις από τον Ερντογάν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απειλούν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοπρομηθευτές του Δημοσίου και αεριτζήδες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Λευκωσία ''βράζει''. Διαβουλεύσεις, φήμες και παρασκήνιο. Τα κυπριακά κόμματα ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά του Σχεδίου Ανάν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 9.477 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ. Καλύπτονται πλήρως τα κενά στην Υγεία.

    ΕΘΝΟΣ: Η κατανομή 2.147 θέσεων σε υπουργεία -ΔΕΚΟ- Δήμους. Προσλήψεις: Οι προθεσμίες-οι ειδικότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καραμανλή στάσου όρθιος! Προφητεύσαμε ότι έχουν στήσει από καιρό την παγίδα σε βάρος του Πρωθυπουργού, Αμερικανοί και οι συν αυτοίς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Περικοπές δαπανών σε όλους τους τομείς, εκτός Ολυμπιακών έργων. Προτεραιότητα η επιτυχής έκβαση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γιατί ΝΑΙ, γιατί ΟΧΙ. Σχέδιο Ανάν: Τα υπέρ και τα κατά από τους υποστηρικτές και των δύο απόψεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φως στο σχέδιο Ανάν. Σημείο προς σημείο, για να ξέρουμε τι ακριβώς προβλέπει.

    ΕΣΤΙΑ: Δεν είναι βιώσιμο το σχέδιο Ανάν. Τα ίδια λάθη των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου.

    Espresso: Άναψε φωτιές η Καλομοίρα του ''Fame Story''. Ο Νότης Χριστοδούλου πάει τον Μικρούτσικο στα δικαστήρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι ηγεσίες κατευθύνονται προς το ''ναι''. Ο Καραμανλής προσβλέπει σε συναίνεση αρχηγών. Προς το ''όχι'' ο Παπαδόπουλος στη Λευκωσία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αξιολόγηση του σχεδίου Ανάν. Διαβουλεύσεις σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα εν όψει των δημοψηφισμάτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δεσμεύονται τώρα για... μέτρα λιτότητας. Στο ράφι οι προεκλογικές υποσχέσεις.

    ΝΙΚΗ: Δεύτερο δημοψήφισμα. Αβάσιμο το δίλημμα ''ναι'' ή... καταστροφή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμώνουν οι πιέσεις. Εβδομάδα Παθών για την Κύπρο.

    Traffic News: Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος με τον Νότη Χριστοδούλου. Χαμός στο ''Fame Story''.

    Η ΧΩΡΑ: 9.477 προσλήψεις στα νοσοκομεία για νοσηλευτές και γιατρούς. Αναβαθμίζεται το ΕΣΥ, καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς.

    City Press: Πιέσεις για να γίνει το ''όχι''... ''ναι''! Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Μίλερ συνιστά δημόσια να διαβάσουμε προσεκτικά το σχέδιο για να συμφωνήσουμε.

    MetroRAMA: Δράσεις για την Υγεία. 9.477 προσλήψεις έως το τέλος του 2005 προωθεί το υπουργείο Υγείας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη φάκα οι ''ράμπο''. Αποκαλυπτική έκθεση του επιθεωρητή κ. Δαφέρμου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προσλήψεις για καλύτερη υγεία. Άμεσα μέτρα αναστήλωσης των δημόσιων νοσοκομείων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με ΟΧΙ σώζονται όλοι Κύπρος και ...εμείς όπως Αμερική, Αγγλία, Ευρώπη, Τουρκία, Ρωσία, Κίνα.

    [03] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''επί τάπητος τίθενται οι εξελίξεις στο Κυπριακό στη σημερινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα η κυβέρνηση μελετά με ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα βήματα για το όλο θέμα και προετοιμάζει την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάντως η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση στην απόπειρα σκλήρυνσης της στάσης της Άγκυρας, που απείλησε με διπλωματικό μαραθώνιο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, τις ώρες που οι στρατηγοί εξέφρασαν την διαφωνία τους για το σχέδιο Ανάν''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''με την πεποίθηση ότι ΄το Σχέδιο Ανάν είναι προϊόν συμβιβασμού με θετικά, αλλά και δύσκολα σημεία για κάθε πλευρά', ο κ. Κώστας Καραμανλής προετοιμάζει το περιβάλλον για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά το Πάσχα, υπολογίζοντας ότι θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο κρίσιμο εθνικό θέμα του Κυπριακού. Εκτιμά ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία μπορεί να εκφρασθεί ενιαία στο επίμαχο θέμα του Σχεδίου Ανάν και έτσι να ασκήσει την όποια θετική επίδρασή της στην Κύπρο, όπου για την ώρα επικρατούν φοβίες και ανασφάλειας''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι πολύμορφες πιέσεις του λεγόμενου διεθνούς παράγοντα -αλλά και της Αθήνας- σε βάρος της Λευκωσίας, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις χειραγώγησης των Κυπρίων και, ιδιαίτερα, αντιστροφής του αρνητικού για το αμερικανόπνευστο 'σχέδιο Ανάν' κλίματος στην ελληνοκυπριακή κοινότητα''.

    Σύμφωνα με την TRAFFIC ''συνεχίζονται οι διεργασίες μεταξύ της ελλαδικής και της κυπριακής πλευράς σε μία προσπάθεια να σταθμιστούν τα υπέρ και τα κατά του σχεδίου Ανάν, αλλά και να συνδιαμορφωθεί μία άποψη αναφορικά με την πολιτική που θα πρέπει να υιοθετήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά την επομένη του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου και στη βάση της απόφασης που θα λάβει ο κυπριακός λαός''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''παρά το κλίμα εκφοβισμού των Ελληνοκυπρίων, που επιχειρείται να καλλιεργηθεί μέσα από την εντεινόμενη κινδυνολογία σχετικά με τις υποτιθέμενες 'μεγάλες συνέπειες' που θα υπάρξουν εξαιτίας ενός 'όχι' στο δημοψήφισμα, οι ίδιες οι εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αρνητική ετυμηγορία, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει από τους Ελληνοκύπριους, κάθε άλλο παρά σημαίνει ... καταστροφή''.

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι ''παρά το κλίμα εκφοβισμού των Ελληνοκυπρίων, που επιχειρείται να καλλιεργηθεί μέσα από την εντεινόμενη κινδυνολογία σχετικά με τις υποτιθέμενες 'μεγάλες συνέπειες' που θα υπάρξουν εξαιτίας ενός 'όχι' στο δημοψήφισμα, οι ίδιες οι εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αρνητική ετυμηγορία, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει από τους Ελληνοκύπριους, κάθε άλλο παρά σημαίνει ... καταστροφή''.

    Το METRORAMA υπογραμμίζει ότι ''σε χθεσινή σύσκεψη των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυπριακή κυβέρνηση συμφωνήθηκε το κάθε κόμμα να αποφασίσει ξεχωριστά τη στάση που θα κρατήσει. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα τοποθετηθεί επί του σχεδίου με διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό έως αύριο''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''την οριστική απόφασή του να πει 'όχι' στο σχέδιο Ανάν ανακοίνωσε χθες στο ΑΚΕΛ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υποστήριξε την άποψη ότι δεν πιστεύει πως θα λειτουργήσει το σχέδιο και ότι θα καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς δυνατότητα ανασύστασής της. Βασικά ο Παπαδόπουλος δεν πιστεύει καθόλου σε αυτό το σχέδιο''.

    H CITY PRESS σημειώνει ότι ''ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Μίλερ συνιστά δημόσια να διαβάσουμε προσεκτικά το σχέδιο για να συμφωνήσουμε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενισχύουν με την τακτική τους την εθνική μοναξιά των Ελληνοκυπρίων. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Παπαδόπουλος θα απορρίψει με διάγγελμα το σχέδιο Ανάν σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις πιέσεις''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ''το δικό του 'σταυρό' σηκώνει ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος δέχεται αφόρητες πιέσεις εν όψει του διαγγέλματος που θα απευθύνει προς τον κυπριακό λαό, πιθανότατα αύριο. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Κύπριος Πρόεδρος αντιστέκεται στις πιέσεις, ενώ πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν θα πει 'Ναι' στο σχέδιο Ανάν. Στην Αθήνα, ο Αμερικανός πρέσβης Μίλερ πιέζει απροκάλυπτα πανταχόθεν για την αποδοχή του σχεδίου. Τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Γκιούλ, ο οποίος απείλησε με διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, παραβλέποντας πως η Αθήνα κρατάει το 'κλειδί' της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "είναι δυνατόν να θεωρηθή λειτουργικό το σχέδιο Ανάν; Είναι δυνατόν να καταστή βιώσιμο, όταν κατά βάσιν επαναλαμβάνει τις ανεδαφικές διατάξεις των συμφωνιών του 1959; Ποιά άλλη δημοκρατική χώρα επιβίωση ως 'ενιαίο' και ανεξάρτητο κράτος, όταν το ίδιο το Σύνταγμά της κατέλυε τις θεμελιώδεις αρχές της ισοπολιτείας; Προφανώς καμμία".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι 'μόλις λίγες ημέρες μετά τη θριαμβολογία Ερντογάν στη Λουκέρνη, το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συνεδρίαση χθες στην Άγκυρα, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το σχέδιο Ανάν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "η Τουρκία θα ζητήσει τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι απορρίψουν το σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, ξεκαθάρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "επιστροφή στις παλιές ... καλές στιγμές της τουρκικής διπλωματίας, με τις απειλές και τα τελεσίγραφα, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι χθεσινές αναφορές του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ εναντίον της ελληνοκυπριακής κοινότητας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η εσωτερική σύγκρουση που υπάρχει στην Άγκυρα (με το Στρατό να αποστασιοποιείται από την κυβέρνηση και να στέκεται στο πλευρό του Ντενκτάς) εξάγεται με ένα διπλό μήνυμα εκβιασμού προς την Ελλάδα: Από τη μία ο ηγέτης του ψευδοκράτους επιδιώκει την απόρριψη της λύσης του Κυπριακού για να οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση της Μεγαλονήσου, από την άλλη ο Γκιούλ απειλεί με διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, αν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν. Η Αθήνα και η Λευκωσία θα πρέπει να αγνοήσουν τους εκβιασμούς και να καθορίσουν την τελική τους στάση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και διορατικότητα, όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''είναι γνωστό ότι ορισμένοι από τους υψηλά ισταμένους Πασόκους, με τους... βοηθούς τους στην αμαρτωλή περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον... έντιμο!!! Σημίτη είχαν αρμέξει άγρια τους περισσότερους από τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοπρομηθευτές του Δημοσίου, καθώς επίσης και πολλούς γνωστούς αεριτζήδες που ''μεσολαβούσαν'' στις διάφορες συναλλαγές. Οι Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν εξυπηρετούν οργανωτικές και λειτουργικές ανάγκες, αλλά αντίθετα αποτελούν τροχοπέδη για την επανασύνδεση της Δημοκρατικής Παράταξης με τις Τοπικές κοινωνίας''.

    [05] Εργοδότες-ΓΣΕΕ

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ''οι επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ) ''σπάνε'' το ως χθες ''σκληρό μέτωπο'' των εργοδοτικών οργανώσεων απέναντι στο αίτημα της ΓΣΕΕ για αυξήσεις ύψους 8% στα κατώτατα όρια αμοιβών για το 2004. Χθες διαμόρφωσαν συνολική πρόταση η οποία -εν μέρει- πλησιάζει στα αιτήματα των εργαζομένων και αποκλίνει αισθητά από τις ακραίες προσεγγίσεις του ΣΕΒ και των εμπόρων. Η πρόταση περιλαμβάνει τμηματικές αυξήσεις που αθροιστικά φθάνουν το 8%, αλλά αφορούν τους άγαμους μισθωτούς και ημερομίσθιους υπαλλήλους χωρίς προϋπηρεσία''.

    [06] Δημοσιονομικό έλλειμμα

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''δεσμεύσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρα λιτότητας ανέλαβε η κυβέρνηση, βάζοντας στο ράφι τις προεκλογικές της υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και παροχών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''σε Ολυμπιακό φόντο η Οικονομία. Το δημοσιονομικό έλλειμμα ''βραχνάς'' σε κάθε απόφαση. Έκλεισε στο 2,95%, σε απόσταση αναπνοής από το όριο των προστίμων. Το οικονομικό επιτελείο σε αναζήτηση εσόδων. ''Καταφύγιο'' οι έμμεσοι φόροι; Αυξάνεται και ο δανεισμός του κράτους''.

    [07] Συμβασιούχοι

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για το ζήτημα των συμβασιούχων. Μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου το συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να το εγκρίνει ώστε να σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας''.

    [08] Υγεία-Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός της στον τομέα της Υγείας ξεκινάει η κυβέρνηση. Κι όλα αυτά παρά τα υπέρμετρα οικονομικά βάρη που αποκαλύπτονται τώρα και δημιουργούν νέα επιβαρυντικά δεδομένα στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό χώρο''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''πάνω από 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων θα προσλάβει άμεσα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας οι προσλήψεις αυτές θα ανακουφίσουν σημαντικά τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις στο ΕΚΑΒ και σε νοσοκομεία μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ έως το 2005 θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των προσλήψεων''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι ''οι διαδικασίες προσλήψεων για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, μερικής απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ και εποχικών υπαλλήλων στη ΔΕΗ για όλη τη χώρα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Χθες, ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης, ανακοίνωσε και 9.447 νέες θέσεις εκ των οποίων οι 7.000 είναι για νοσηλευτικό προσωπικό''.

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι ''σε 2.147 φτάνουν οι θέσεις εργασίας στους τρέχοντες διαγωνισμούς που διεξάγονται ή ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Οι 1.894 αφορούν υπουργεία και νοσοκομεία. Οι υπόλοιπες 253 σε Δήμους ή Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Αλλά και ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης εξήγγειλε 9.477 διορισμούς στον τομέα της αρμοδιότητάς του. Το πρόγραμμα που εκπονεί θα ολοκληρωθεί με την εκπνοή του 2005''.

    [09] Χρηματιστήριο-Αποζημιώσεις

    Η Espresso επισημαίνει ότι ''απόφαση κόλαφος για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, καταλογίζονται στην εποπτική Αρχή ποινικές ευθύνες για πλημμελείς ελέγχους, συνέπεια των οποίων ήταν μικροεπενδυτές να εξαπατηθούν και να χάσουν τα χρήματά τους''.

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Μέτρα το φθινόπωρο. Για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Περικόπτει υποσχέσεις και δαπάνες το έλλειμμα 3,4%. Η "κόκκινη κάρτα" των Βρυξελλών προαναγγέλλει λιτότητα".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Νέα δάνεια για να "βγει" ο προϋπολογισμός. Αυστηρή προειδοποίηση της Κομισιόν για το έλλειμμα που άγγιξε το 3%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Φόβοι παρέμβασης από ΕΕ για τα δημόσια ελλείμματα. Αύριο η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία".

    [11] Έλλειμμα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Το φθινόπωρο, με την κατάρτιση του νέου Προϋπολογισμού, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 April 2004 - 14:07:32 UTC