Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δίκη ΕΛΑ
  • [04] Εργαζόμενες γυναίκες - Μέτρα
  • [05] Οικονομία
  • [06] Υπερχρέωση νοικοκυριών
  • [07] ΔΕΚΟ-Τιμές
  • [08] Συνέντευξη Μαρκογιαννάκη
  • [09] Υπουργείο Εξωτερικών - Καταγγελίες- Πλαστά τιμολόγια
  • [10] Δήμος Αθηναίων - Καθαριότητα
  • [11] Συμβασιούχοι
  • [12] Καύσιμα- Κερδοσκοπία
  • [13] Κυπριακό
  • [14] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [15] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [16] Χρέη νοσοκομείων
  • [17] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [18] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [19] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/04/2004

    Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κατάσταση της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μέχρι 350.000 ευρώ σε μικρές και ατομικές επιχειρήσεις. Με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Πέντε προγράμματα-ανάσα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποτά ''μπόμπες'' κατακλύζουν την αγορά. Τραγικές οι συνέπειες στην υγεία των Ελλήνων από τη νοθεία στα αλκοολούχα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βαριά πρόστιμα για τα σκουπίδια. Από 20 έως 8.000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 8.700 προσλήψεις σε υπουργεία, Οργανισμούς, τράπεζες και Ολυμπιάδα. Οι αιτήσεις και οι διαδικασίες για το νέο διαγωνισμό. 1.300 στην αστυνομία.

    Η ΑΥΓΗ: 2.500 κυανόκρανοι για την εφαρμογή του σχεδίου. Ο Αννάν επιταχύνει τις αποφάσεις για τις εγγυήσεις στο Σ. Ασφαλείας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συμβόλαια θανάτου για να εκτελέσουν τους μαφιόζους που πούλησαν εικονικά τιμολόγια δεκάδων δις. στο Υπ. Εξωτερικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παιχνίδια κερδοσκόπων με τις τιμές των καυσίμων. Εκτός ελέγχου η αγορά - ενεργοποιείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 20% αύξηση στο μισθό των αστυνομικών. Συνέντευξη του Χρηστου Μαρκογιαννάκη.

    ΕΘΝΟΣ: Ερχεται νέο κύμα με 1.038 προσλήψεις. Ειδικότητες και κατανομή σε Υπουργεία-Δήμους-Οργανισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τριάδα ομοούσιος και... αχώριστος! Και μόνον επειδή το σχέδιο-έκτρωμα του Αννάν στηρίζεται από τους Αγγλοαμερικανούς, πρέπει να απορριφθεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χρέη-μαμούθ στα νοσοκομεία. Σε πλειστηριασμό βγάζουν οι πιστωτές την περιουσία τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Λύση για 100.000 συμβασιούχους. Προεδρικό Διάταγμα: Απευθείας μετατροπή και αναδρομικότητα από το 1995.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αννάν: Τέλος χωρίς επιδόρπιο. Κατέθεσε την έκθεση στο Σ. Ασφαλείας χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Η αθλιότης της Πρωτευούσης. Εχει μεταβληθή σε απαράδεκτο ''γιαπί''.

    Espresso: Κτηνάνθρωπος: Βίαζε τις 6 κόρες του, άφησε έγκυες τις περισσότερες, σκότωσε και έθαψε ένα από τα παιδιά που γεννήθηκαν. Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Περιστέλλουν υπερδαπάνες. Προσπάθεια της κυβέρνησης υπό την πίεση εκτροχιασμού τους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Καμπανάκι'' για τα Ολυμπιακά έργα. ''Οικονομία'' θα ζητήσει ο Καραμανλής στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αλμα σοκ στα δάνεια των νοικοκυριών. Αύξηση 30% σε μία τριετία.

    ΝΙΚΗ: Δεύτερο δημοψήφισμα μετά από επαναδιαπραγμάτευση. Το υψηλό ποσοστό του ''όχι'' ενισχύει την Κύπρο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργιο πιέσεων και παραπληροφόρησης από ΗΠΑ-ΕΕ. Συμπαράσταση στον κυπριακό λαό είναι το ''όχι'' στο σχέδιο Αννάν.

    Traffic News: Γιατί εκτέλεσαν την πρώτη μαντάμ της Αθήνας. Καρτέρι θανάτου έξω από το σπίτι της.

    Η ΧΩΡΑ: Γενναία μέτρα. Τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό βάζει η κυβέρνηση.

    City Press: Πρώτο φράγμα στον τελευταίο ελιγμό Αννάν. Παρίσι-Μόσχα-Πεκίνο.

    MetroRAMA: Φρένο στις αλόγιστες αυξήσεις των ΔΕΚΟ. Μόνο με έγκριση του υπ. Οικονομίας θα αλλάζουν πλέον τα τιμολόγιά τους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χαμένοι στη μεταρρύθμιση. Εκπαίδευση: 41 αλλαγές τα τελευταία 28 χρόνια!

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γαλλία-Ρωσία στηρίζουν τον Τάσσο. Ο γγ του ΟΗΕ παρουσίασε την τελική φόρμουλα του σχεδίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη πιστεύει οτι θα κερδίσει την EXPO.

    [03] Δίκη ΕΛΑ

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι''ένταση, απρόοπτα και ....μηνύσεις περιελάμβανε η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη του ΕΛΑ. Η μάρτυρας Σοφία Κυριακίδου επανέλαβε τη βεβαιότητά της για τη συμμετοχή του Αγγελέτου Κανά και της Ειρήνης Αθανασάκη στην τρομοκρατική οργάνωση''.

    [04] Εργαζόμενες γυναίκες - Μέτρα

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''μέτρα-ανάστα εξήγγειλε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας για τις εργαζόμενες και άγαμες μητέρες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις άνεργες γυναίκες. Σύμφωνα με τη νέα δέσμη αλλαγών προβλέπονται φοροαπαλλαγές στις δωρεές υπέρ του Δημοσίου, η χορήγηση κάρτας αναπηρίας, καθώς και η επιδότηση των άγαμων μητέρων και των ανέργων. Επίσης, θα δοθούν κίνητρα σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις για τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ θα υπάρξουν ειδικές ελαφρύνσεις σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν άνεργες μητέρες''.

    [05] Οικονομία

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''η κατάσταση της οικονομίας είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί, όπου θα δοθεί μια ''πρόγευση'' από τα στοιχεία της πολυσυζητημένης δημιονομικής απογραφής -τα οποία θα κοινοποιηθούν επισήμως στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ''εναγώνιες προσπάθειες καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει την έκρηξη των δημοσίων οικονομικών που απειλούν με κρίση την οικονομία. Υπό το βάρος αυτών των δυσμενών προοπτικών και με εδραιωμένη πια την πεποίθηση ότι το 2004 θα είναι πολύ δύσκολο έτος ο κ. Κ Καραμανλής συνεργάσθηκε χθες με τους κ Αλογοσκούφη, Σιούφα, Σουφλιά και Λιάπη προκειμένου να συντονισθούν για την περιστολή των δαπανώ, της σπατάλης και των ''έργων πολυτελείας''.

    [06] Υπερχρέωση νοικοκυριών

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι '' με εκρηκτικούς ρυθμούς αναμένεται να αυξηθεί ο δανεισμός των νοικοκυριών μέχρι το 2005, καθώς τα χρέη τους από το 26% του ΑΕΠ που είναι σήμερα προβλέπεται να ξεπεράσουν το 35%. Πρόκειται για προβλέψεις των ίδιων των τραπεζών, μεταξύ των οποίων έχει ξεσπάσει πόλεμος για την κατάκτηση μεγαλύτερων μεριδίων τόσο στα στεγαστικά όσο και στα καταναλωτικά δάνεια''.

    [07] ΔΕΚΟ-Τιμές

    Το metroRAMA αναφέρει ότι '' αποφασισμένη να βάλει φρένο στην πολιτική των αυθαίρετων αυξήσεων που εφάρμοσαν πολλές φορές μέχρι σήμερα οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ εμφανίζεται η κυβέρνηση''.

    [08] Συνέντευξη Μαρκογιαννάκη

    ''Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικούς φρουρούς και συνοροφύλακες, προηγμένα σχέδια εκπαίδευσης των αστυνομικών, δημιουργία νέων θεσμών όπως Υπηρεσία Αγροτικής Ασφάλειας και Σχολική Αστυνομία, συμφιλίωση με τον πολίτη είναι μερικά από τα μεταολυμπιακά σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης'', σύμφωνα με τον υφυπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη σε συνέντευξή του στη ΒΡΑΔΥΝΗ. Ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκαλύπτει τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ενσκήψει στα προβλήματα των αστυνομικών και να τους αντιμετωπίσει ως ανθρώπους, οικογενειάρχες, επαγγελματίες και λειτουργούς. Αρχικά θα καταβληθεί σε όλους το Ολυμπιακό επίδομα των 2.500 ευρώ, τμηματικά, ενώ η αύξηση στο βασικό μισθό τους θα φθάσει το 20% , ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού δηλαδή του υπαστυνόμου από 740 ευρώ θα πάει στα 860 ευρώ''.

    [09] Υπουργείο Εξωτερικών - Καταγγελίες- Πλαστά τιμολόγια

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''ενώ ο ταχυδρόμος της συμμορίας που πούλησε πλαστά τιμολόγια, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων στο υπουργείο Εξωτερικών χαροπαλεύει στον ''Ευαγγελισμό'' μετά την επίθεση που δέχτηκε από πληρωμένους μπράβους, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταβεί στο ΣΔΟΕ για κατάθεση, μια σειρά από εμπλεκόμενους στο μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο έχουν εξαφανιστεί γιατί τρέμουν τα συμβόλαια θανάτου που εκτελούν άνθρωποι του υποκόσμου προκειμένου να κλείσουν τα στόματα εκείνων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για το αλισβερίσι που είχε η εταιρία EUROMATIC με μια σειρά ανωτέρων στελεχών του κρατικού μηχανισμού''.

    [10] Δήμος Αθηναίων - Καθαριότητα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι ''αυστηρές κυρώσεις θα επιβάλλονται σε όσους ρυπαίνουν την πόλη της Αθήνας. Το πρόγραμμα είναι ''πιλότος'' και ενδέχεται να εφαρμοσθεί και σε άλλες ολυμπιακές πόλεις. Την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας θα αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία της πρωτεύουσας''.

    [11] Συμβασιούχοι

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''στις 100.000 θα φτάσουν οι συμβασιούχου που θα δικαιωθούν από την κυβέρνηση με τη διαδικασία της αυτόματης μετατροπής των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Εκτός ρύθμισης ΔΕΚΟ, εκπαιδευτικοί, εποχικοί και εργαζόμενοι σε ερευνητικά, επιμορφωτικά και προγράμματα μαθητείας''.

    [12] Καύσιμα- Κερδοσκοπία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''εκτός ελέγχου φαίνεται να κινείται η αγορά καυσίμων, με τις τιμές να εξακολουθούν να πετούν στα ύψη, χωρίς κάτι τέτοιο να δικαιολογείται απολύτως από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου. Εγκυροι κύκλοι της αγοράς μιλούν για φαινόμενο αισχροκέρδειας από το σύνολο του πετρελαϊκού κυκλώματος και η κυβέρνηση ανησυχεί σφόδρα για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό''.

    [13] Κυπριακό

    Η Espresso υποστηρίζει οτι "διπλωματικό θρίλερ για το Κυπριακό βρίσκεται σε εξέλιξη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο γγ του διεθνούς οργανισμού συνεπικουρούμενος από την αμερικανική και τη βρετανική διπλωματία, ζητά επίμονα από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσει το σχέδιό του με σχετικό ψήφισμα. Ηδη, παρέδωσε την έκθεσή του για το Κυπριακό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "την υποβάθμιση της έκθεσης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και ζητά να τεθεί κάτω από το κεφάλαιο 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ η πτυχή της Ασφάλειας, ώστε να δεσμεύεται το Συμβούλιο Ασφαλείας για εφαρμογή της λύσης, ακόμη και με στρατιωτική επιχείρηση, θα επιδιώξουν με προσχέδιο Ουάσιγκτον και Λονδίνο".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν επιταχύνει τη διαδικασία εγγυήσεων για την εφαρμογή του σχεδίου επανένωσης της Κύπρου. Σε έκθεση που κατέθεσε χθες και θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν πριν από τα δημοψηφίσματα (και όχι μετά, όπως μέχρι χθες προέβλεπε το σχέδιο Αννάν), ώστε να είναι καθαρό το τοπίο. Συγκεκριμένα ζητεί η Συμφωνία να τεθεί κάτω από την πρόνοια του άρθρου 2 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και να υπάρξει ισχυρή νομική δέσμευση για το εμπάργκο όπλων σε όλη την Κύπρο".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "στο Συμβούλιο Ασφαλείας, εναποθέτει όλες τις ελπίδες του ο γενικός γραμματέας Κόφι Αννάν, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, για να πείσουν τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια και τα μέλη του ΑΚΕΛ να υποστηρίξουν την αποδοχή του σχεδίου του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "στο προσχέδιο του ψηφίσματος για έγκριση από το Σώμα που ετοίμασε ο ειδικός διαπραγματευτής Αλβάρο ντε Σότο και κυκλοφόρησαν χθες οι Βρετανοί, ζητείται να προωθηθούν, υπό τις πρόνοιες του κεφαλαίου 7 του Καταστατικού Χάρτη, μόνο το εμπάργκο όπλων στο νέο ομόσπονδο κράτος, κάτι που αφήνει σαφώς ανικανοποίητα τα αιτήματα και τους όρους που έθεσε το ΑΚΕΛ για να υπερψηφίσει την προτεινόμενη λύση".

    Η City Press εκτιμά οτι "η γαλλική, ρωσική και κινεζική διπλωματία διστάζουν να στηρίξουν έναν ελιγμό που είναι σχεδιασμένος να επηρεάσει την κρίση των Κυπρίων πριν από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "με το ΟΧΙ να κυριαρχεί απ' άκρη σ' άκρη στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπήκε πια στην τελική ευθεία το όργιο πιέσεων και παραπληροφόρησης, στο οποίο επιδίδεται το μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων που προωθούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή".

    [14] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "εκ προοιμίου αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να προβάλλει δικαίωμα αρνησικυρίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας".

    [15] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "περιορισμό στις συμπληρωματικές δαπάνες για την Ολυμπιακή προετοιμασία θα ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει οτι "αυστηρό μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός στους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι του ζητούν περισσότερα χρήματα για να παραδώσουν τα Ολυμπιακά έργα στην... ώρα τους. Χθες το βράδυ έγινε και σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου δόθηκαν αυστηρές εντολές στους υπουργούς να μην υποκύπτουν (υπό την πίεση του χρόνου) σε ανάλογα αιτήματα".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι "οποιοσδήποτε ξένος επισκέπτης ή δημοσιογράφος αντικρύση αυτό το θέαμα, μοιραίως διερωτάται αν σε αυτήν την πόλη-"γιαπί" μπορούν να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες σε εκατό ημέρες. Η δική μας απάντησις είναι "ναι, θα γίνουν". Την τελευταία στιγμή θα "πλακώσουν τα συνεργεία", θα "πασαλειφθούν τα πάντα" και, τουλάχιστον εμφανισιακώς, η πόλις θα είναι έτοιμη. Οι Ελληνες έτσι λειτουργούμε. Ολα αφήνονται για το "παρά πέντε", αλλά τελικά γίνονται".

    [16] Χρέη νοσοκομείων

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "βρόχος για την κυβέρνηση αποτελούν τα χρέη των κρατικών νοσοκομείων τα οποία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 1,8 δις. ευρώ. Μπροστά σ' αυτή τη χαοτική κατάσταση, την ερχόμενη Δευτέρα, συγκαλείται έκτακτη Διυπουργική Σύσκεψη για να αναζητηθούν τρόποι επίλυσης του προβλήματος, καθώς η ακίνητη περιουσία των κρατικών νοσοκομείων βγαίνει σε πλειστηριασμό από τους πιστωτές τους".

    [17] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι "θέμα ημερών είναι να λειτουργήσει στην πράξη ο μηχανισμός χορήγησης δανείων με εγγύηση του Δημοσίου σε ενδιαφερόμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να αυξήσουν την πιστοληπτική τους ικανότητα".

    [18] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Παντού μαύρες τρύπες! Σύσκεψη κορυφής για την οικονομία''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Αυξήσεις 50% σε 350 ξενοδοχεία της Αττικής. Εκπληκτος ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ αναζητεί τρόπο παρέμβασης''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Τι προτείνουν οι τράπεζες για τα δάνεια των εταιρειών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται σχεδόν αποκλειστικά σε ευρώ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Καμπανάκι από το δημόσιο έλλειμμα στο τρίμηνο φέτος. +10% οι δαπάνες και μόνο 3% πάνω τα έσοδα''.

    [19] Οικονομία

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "κάθε μέρα παρουσιάζονται μαύρες τρύπες και κρυφά ελλείμματα" διαπίστωσαν, σε σύσκεψη υπό τον Κ. Καραμανλή, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, Μεταφορών Μ. Λιάπης και Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, όπου προετοιμάστηκε η σημερινή παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της κατάστασης της οικονομίας με βάση την απογραφή, τα περισσότερα στοιχεία της οποίας έχουν συγκεντρωθεί".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 April 2004 - 11:07:23 UTC