Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Συνέντευξη Ν. Αγγελόπουλου
  • [05] Κεφαλογιάννης - Καταγγελίες
  • [06] ΕΕ-Αγρότες
  • [07] Εξοπλισμοί - Καταγγελίες
  • [08] Σενάρια εκλογών
  • [09] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [10] Κοιτάσματα ουρανίου
  • [11] Καρκίνος μαστού - Εμβόλιο
  • [12] ΑΕΙ
  • [13] Φορολογία
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/04/2004

    Το Κυπριακό, τα αποτελέσματα του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εμβόλιο κατά του καρκίνου στην Ελλάδα. Ανάβει το ''πράσινο φως '' ο ΕΟΦ. Ελπίδα ζωής για χιλιάδες ασθενείς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 650 δισ. στοίχισε στους φορολογουμένους μια άχρηστη ''Ανεξάρτητη Αρχή'' του ΠΑΣΟΚ. Αποκάλυψη-βόμβα του Μαν. Κεφαλογιάννη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ρώσικη ρουλέτα για το μέλλον της Κύπρου. Παγιδευμένος στο ισχυρό ΟΧΙ, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η Κύπρος πάλι στην κόψη του ...ξυραφιού. Το άγριο παρασκήνιο στον ΟΗΕ, η Ρωσία και οι ...αποκαλύψεις.

    Η ΑΥΓΗ: Νέο δημοψήφισμα ζητεί το ΑΚΕΛ εντός του 2004. Δ. Χριστόφιας: Άλλο το δικό μας ''ΟΧΙ''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αιφνιδιάζει με εκλογές ο Καραμανλής τον Φεβρουάριο. Για να εκλέξει δικό του πρόεδρο Δημοκρατίας, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ προτείνουν και απειλούν. Θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της εισαγωγής φοιτητών στις ανώτατες σχολές και ζητούν 25% αύξηση της χρηματοδότησης, άλλως θα κλείσουν τα πανεπιστήμια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα πάντα για τις συντάξεις με ένα τηλεφώνημα. Θεσμοθετείται Γραφείο Εξυπηρέτησης για συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

    ΕΘΝΟΣ: Τα 11 δώρα του Αννάν σε Άγκυρα-Τουρκοκυπρίους. Κυπριακό: Πώς ο γραμματέας του ΟΗΕ συμπεριέλαβε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις στο σχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπετόν αρμέ το ''ΟΧΙ'' των Κυπρίων στους Ναι-νέκους! Λίγες ώρες πριν το Δημοψήφισμα η άρνηση στο σχέδιο Αννάν διαφαίνεται συντριπτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κατηγορώ για τα υποβρύχια εναντίον Άκη-Σμπώκου. Μήνυση διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η στρατηγική της επόμενης μέρας του ΟΧΙ. Δημοψήφισμα: Πώς θα αντιδράσουν Αθήνα και Λευκωσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα. Ενόψει αυριανού ''όχι'' και μετά το ρωσικό βέτο.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί απέτυχε ο Κόφι Αννάν. Με το δημοψήφισμα παραμέρισε τις ηγεσίες.

    Espresso: Το δραματικό φινάλε του ''Κλείσε τα μάτια''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κοντά στο ''όχι'' η Κύπρος. Πρόνοιες Παπαδόπουλου για την επόμενη μέρα με μέτρα υπέρ Τουρκοκυπρίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φορτισμένο το κλίμα στην Κύπρο, ένα εικοσιτετράωρο πριν το δημοψήφισμα...Στο 65% το ''όχι'' των Ελληνοκυπρίων, ενώ το 34% προτιμά δύο κράτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διχάζει (και) η επόμενη μέρα. Χριστόφιας: Παράθυρο για δεύτερο δημοψήφισμα.

    ΝΙΚΗ: Ήρθε η ώρα για το μεγάλο ΟΧΙ. Ιστορική απάντηση των Ελληνοκυπρίων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λένε ''ΟΧΙ'' στο σχέδιο Αννάν, ο λαός και τα περισσότερα κόμματα της Κύπρου.

    Traffic News: Αυτή η σχέση ποτέ δεν τελειώνει. Άντζελα-Στηβ πάλι ζευγάρι.

    Η ΧΩΡΑ: Επιδοτήσεις μέχρι το 2013 για λάδι, καπνό, βαμβάκι. Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

    City Press: Τ. Παπαδόπουλος: Η επόμενη ημέρα για την Κύπρο. Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας άνοιξε τα χαρτιά του σε Διαβαλκανική συνέντευξη.

    MetroRAMA: Όλοι σκέπτονται ήδη την επόμενη ημέρα του ''όχι''. Παπαδόπουλος: Πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες για διαπραγμάτευση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νερό σαν δηλητήριο, σε επτά περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Καρκινογόνα νιτρικά άλατα στο πόσιμο νερό.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πληρώνουμε χρυσό το ''2004''. Ήδη στο 37% οι υπερβάσεις των ολυμπιακών έργων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με το όχι ζητείται λύση του Κυπριακού.

    [03] Κυπριακό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι '' δώρο στην Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους πρόσφερε ο Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν, υιοθετώντας πλήρως το υπόμνημα 11 σημείων που υπέβαλε η Άγκυρα για να εξασφαλίσει τα στρατηγικά συμφέροντά της στην Κύπρο. Το κείμενο είχε υποβληθεί στη διάρκεια των διαβουλεύσεων στη Λουκέρνη''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι '' εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ των υποστηρικτών των δυο απόψεων στην Κύπρο και υπό καθεστώς πιέσεων, εκβιασμών και απειλών από το διεθνή παράγοντα, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυκτα η προεκλογική εκστρατεία, για τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας δημοψηφίσματα, που διεξάγονται αύριο επί του σχεδίου Αννάν''.

    Το metroRAMA αναφέρει ότι ''το κλίμα στη Μεγαλόνησο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς εκτός από τη νέα παρέμβαση του προέδρου Παπαδόπουλου υπέρ του ''όχι'' όλα τα κυπριακά κόμματα επανέλαβαν χθες τις οριστικές τους θέσεις, ανταλλάσσοντας αιχμές και κατηγορίες. Μάλιστα, ο Κύπριος πρόεδρος δέχτηκε βολές από πολιτικούς του αντιπάλους με αφορμή και τη στάση της Ρωσίας στον ΟΗΕ''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι ''λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Αννάν η Κύπρος πορεύεται αγχωμένη και εκνευρισμένη στην επόμενη μέρα που θα είναι δύσκολη (μετά το αναμενόμενο ''ΟΧΙ'') αλλά δεν θα σημάνει προφανώς και το τέλος του κόσμου. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα πιστή στη θέση της για πλήρη συμπαράσταση ανεξαρτήτως αποτελέσματος''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''όλοι είναι προσανατολισμένοι στην επόμενη ημέρα που θα χαρακτηρίζεται από τη δυσφορία της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ απέναντι στην ελληνοκυπριακή άρνηση στο σχέδιο Αννάν. Την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις μετά το σχεδόν βέβαιο πια ''ΟΧΙ'. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως ήδη έχουν νιώσει την αρνητική διάθεση των Ευρωπαίων, η οποία αναμένεται να εκφρασθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα. Όπως σημείωναν χθες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα ''το συμβούλιο δεν προβλέπεται να είναι περίπατος για τον κ. Μολυβιάτη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε χθες δημοσίως για τις κινήσεις υπέρ των Τουρκοκυπρίων στις οποίες θα προχωρήσει την επόμενη ημέρα των δημοψηφισμάτων εν όψει της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Επιχειρείται έτσι να αποδυναμώσει κινήσεις ''ρεβανσισμού'' που ετοιμάζουν τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, αλλά και να στηρίξει τη θέση του ότι η Κύπρος μπορεί να συσπειρώσει και τις δύο κοινότητες χωρίς το σχέδιο Αννάν ως συνδετικό κρίκο''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''στην επόμενη ημέρα του διαφαινόμενου ''όχι'' στο δημοψήφισμα συγκεντρώνουν τώρα την προσοχή τους Αθήνα και Λευκωσία. Οι εκτιμήσεις ωστόσο διίστανται. Η μία πλευρά θεωρεί - όπως γίνεται σαφές και από άρθρο του Κ. Σημίτη στα ΝΕΑ -ότι χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία. Η άλλη πιστεύει -όπως προέκυψε από τη συνέντευξη του Τάσσου Παπαδόπουλου - ότι μετά την ένταξη της Κύπρου το σχέδιο Αννάν θα μπορέσει να βελτιωθεί περαιτέρω''.

    Η City Press γράφει ότι ''ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας άνοιξε τα χαρτιά του σε Διακαναλική Συνέντευξη. Μετά το δημοψήφισμα θα αναπτύξει πρωτοβουλία για να εξηγήσει την πολιτική του στην Ευρώπη. Προγραμματίζει εντυπωσιακά οικονομικά ανοίγματα στους Τουρκοκύπριους. Θεωρεί ότι θα υπάρξει μελλοντική λύση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Θα επιδιώξει συνεννόηση και συνέχιση της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ. Η όποια απόφαση να έχει μεγάλη πλειοψηφία για να αναπτύξουμε δυναμικές πρωτοβουλίες . Το βροντερό ΟΧΙ προβλέπεται να είναι της τάξης του 65%''.

    Κατά το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''ένα δυνατό και πολυσήμαντο ''ΟΧΙ'' όπως όλα δείχνουν θα είναι το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος στο ελεύθερο μέρος της Κύπρου. Ένα ΟΧΙ στο άδικο και διχοτομικό ''σχέδιο Αννάν'' και, ταυτόχρονα μια αποστομωτική και υπερήφανη απάντηση στην πλημμυρίδα των ωμών, προκλητικών και εκβιαστικών επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών κι από τις δυο μεριές του Ατλαντικού, που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον κυπριακό λαό''.

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι ''το ΟΧΙ του ΑΚΕΛ σημαίνει διεκδίκηση νέου δημοψηφίσματος έως το τέλος του έτους πάνω στο σχέδιο Αννάν τόνισε χθες ο γραμματέας του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφιας, που επέμεινε στη διαφοροποίηση του ΟΧΙ του κόμματος από άλλες απόψεις. Όμως ο πρόεδρος της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλος στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του απέρριψε την πρόταση για νέο δημοψήφισμα εντός του έτους και μίλησε για μια λύση σε ....βάθος χρόνου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''λίγες πλέον ώρες πριν από το περίφημο δημοψήφισμα στην Κύπρο σε σχέση με το σχέδιο Αννάν οι δημοσκοπήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη πιστοποιούν ήδη ότι η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων που κινείται σε ποσοστό άνω του 65% και πιθανώς να προσεγγίσει το 70% θα βροντοφωνάξει αύριο 24 Απριλίου ΟΧΙ προς κάθε κατεύθυνση. Αντιθέτως στην τουρκοκυπριακή κοινότητα οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60% περίπου των ψηφοφόρων θα συγκατανεύσουν στην πρόταση του γγ του ΟΗΕ παρ΄ότι ο Ντενκτάς - Ετσεβίτ- Γκρίζοι Λύκοι έχουν αποδυθεί σε λυσσαλέο αγώνα υπέρ της αρνητικής ψήφου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''το ποσοστό του ΟΧΙ θα κρίνει την επόμενη μέρα στην Κύπρο και το αν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Ορόσημο για τη χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής στο Κυπριακό θεωρείται η συνάντηση Καραμανλή -Παπαδόπουλου την Τρίτη''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''το μέλλον της Κύπρου κρίθηκε από ένα διπλωματικό παιχνίδι της κυβέρνησης Παπαδόπουλου με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ διαρρέουν ότι υπήρξε συναλλαγή. Οι Ρώσοι δήλωσαν ότι θα ζητήσουν ανταλλάγματα''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''οι διεθνείς διπλωματικές πρωτοβουλίες απαιτούν πολύ πιο λεπτούς χειρισμούς από εκείνους στους οποίους προέβη εν προκειμένω ο γγ του ΟΗΕ. Ειδικώς δε ο κ. Αννάν ο οποίος ήδη βαρύνεται με τεράστιες διεθνείς αποτυχίες (όπως στην υπόθεση του Ιράκ) είναι προφανές ότι δεν μπορούσε να φέρη εις πέρας το Κυπριακό''.

    [04] Συνέντευξη Ν. Αγγελόπουλου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''η εξυπηρέτηση των πολιτών και η ενημέρωσή τους για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα αποτελεί την άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Αγγελόπουλο, ο οποίος στη συνέντευξή του στη ''Β'' ανακοίνωσε τη σύσταση του γραφείου Εξυπηρέτησης Συνταξιούχων και Ασφαλισμένων''.

    [05] Κεφαλογιάννης - Καταγγελίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι ''στα θολά νερά της αρπαξιάς αλλά και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος που είχε γίνει καθεστώς υπό των ημερών του ΠΑΣΟΚ 'έπλεε' και η Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσίων Ενδομεταφορών (ΡΑΘΕ), η κατάργηση της οποίας κρίθηκε αναγκαία από τη νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους 650 δισ. δραχμές χωρίς ουσιαστικά να παράγει κανένα έργο''.

    [06] ΕΕ-Αγρότες

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''σημαντική επιτυχία για τα τρία εθνικά μας προϊόντα - καπνό, λάδι και βαμβάκι: μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στο Λουξεμβούργο, που έφθασαν συνολικά τις 32 ώρες, η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββα Τσιτουρίδη πέτυχε οι νέες ρυθμίσεις για τα εν λόγω προϊόντα να εφαρμοστούν από το 2006 και μετά, ενώ απαλείφθηκε η πρόβλεψη για ενδιάμεση αναθεώρηση των μεταρρυθμίσεων το 2009''.

    [07] Εξοπλισμοί - Καταγγελίες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''σοβαρότατες ευθύνες για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλο και τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Ι. Σμπώκο, σχετικά με τη σύμβαση απόκτησης 3+1 υποβρυχίων Τype 214 από τα γερμανικά ναυπηγεία HDW, 'αναδύονται' ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο συνταξιούχος δικηγόρος Αθηνών Κωνσταντίνος Παπαχρήστου''.

    [08] Σενάρια εκλογών

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο του 2005 με αφορμή την διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής. Σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ, που όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τότε δεν θα καταφέρει να συνέλθει από τις συνέπειες της ήττας της 7ης Μαρτίου και να εκλέξει τον δικό του Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες''.

    [09] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Σύμφωνα με την Traffic ''έμφαση στις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο πεδίο προσφέρεται για την ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Χαρακτηριστική εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η δήλωση που έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έπειτα από τη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο, Κουρσάτ Τουζμέν''.

    [10] Κοιτάσματα ουρανίου

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι ''ένας αμύθητος 'θησαυρός' βρίσκεται στο υπέδαφος της Βορείου Ελλάδας... Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο οι επιβεβαιωμένοι 1525 τόνοι ουρανίου που κρύβονται στα έγκατα της Ελλάδας αξίζουν περίπου 40 τρισεκατομμύρια δραχμές. Το εντυπωσιακότερο όμως είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες υπολογίζουν πως στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν συνολικά 10000 τόνοι ουρανίου σε κοιτάσματα, γεγονός που κάνει το θησαυρό ακόμα πιο ... αμύθητο''.

    [11] Καρκίνος μαστού - Εμβόλιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι ''στο προσκήνιο επιστρέφει η πολυσυζητημένη σε διεθνές επίπεδο έρευνα της Ελληνοαυστραλέζας ερευνήτριας Βάσως Αποστολοπούλου για το εμβόλιο του καρκίνου του μαστού. Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και της νεοεκλεγείσας διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι να ξεκινήσει και πάλι η δοκιμή του εμβολίου στην Ελλάδα''.

    [12] ΑΕΙ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "με θερμά αιτήματα θα υποδεχτούν τη νέα υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου σήμερα στην Αλεξανδρούπολη οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων στην 46η σύνοδό τους: θα ζητήσουν αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη των εισακτέων τα ίδια τα πανεπιστήμια, αλλά και άμεση αύξηση (κατά 25%) της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά- αν αυτό το οικονομικό αίτημα δεν γίνει αποδεκτό, τα πανεπιστήμια θα κλείσουν επ΄αόριστον κατόπιν αποφάσεων των συγκλήτων".

    [13] Φορολογία

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "φορολογικές μεταρρυθμίσεις στους συντελεστές και στις κλίμακες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με το νέο μοντέλο που προκύπτει σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή, περικόπτονται δραστικά τα φορολογικά βάρη και παρέχονται κίνητρα για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Εμφαση στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Σχεδιασμό 10ετίας εξήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Δωρεάν μετοχές 3 στις 10 δίνει η Εθνική Τράπεζα. Αγοράζει ίδιες μετοχές σε ποσοστό έως 5% του κεφαλαίου της".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Μείωση των συντελεστών για τις εταιρίες από εφέτος. Ο Γ. Αλογοσκούφης πήρε το "πράσινο φως" από τον πρωθυπουργό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Αλλάζουν όλα στη φορολογία εισοδήματος και κερδών. Εξαγγελίες Αλογοσκούφη από το Βήμα της ΓΣ του ΣΒΒΕ".

    [15] Φορολογία

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την εφαρμογή μιας νέας φορολογικής πολιτικής, η οποία θα περιλαμβάνει μια πιο προοδευτική φορολογική κλίμακα που θα επιβραβεύει τις επενδύσεις και παράλληλα θα λαμβάνει μέριμνα για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ανακοίνωσε από του βήματος της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 23 April 2004 - 15:56:07 UTC