Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/5/2004
  • [02] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [03] Οικονομία
  • [04] Δημοσκοπήσεις - Ευρωεκλογές
  • [05] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [06] Δημόσια Διοίκηση
  • [07] Ιράκ-Βασανιστήρια
  • [08] ΔΙΚΑΤΣΑ-Πτυχία
  • [09] Καραμανλής-Επίσκεψη στις ΗΠΑ
  • [10] Εκκλησιαστικό
  • [11] Σεξουαλική παρενόχληση - Νομ. ρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/5/2004

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι αυξήσεις στις συντάξεις του ΤΕΒΕ. Πως θα υπολογίσετε τη σύνταξη που θα πάρετε.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 8.500 διευθυντές-τμηματάρχες επί θητεία. Μεγάλες αλλαγές στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ποινικό αδίκημα η σεξουαλική παρενόχληση. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πτυχία ΑΕΙ και από ξένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα! Τα κολέγια, τα προγράμματα και η αναγνώριση των τίτλων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χριστόδουλε φόρτωσε την ευθύνη στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου. Είναι πλέον ολοφάνερο οτι ο Πατριάρχης είναι βαλτός των Αμερικανών, των Εβραίων και των Τούρκων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες τιμές των ακινήτων στην Ολυμπιακή Αθήνα. Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    ΕΘΝΟΣ: Μαστίγιο και καρότο από την Εφορία. Κόβονται απαλλαγές, με υποσχέσεις για ελαφρύνσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Σερσέ λα φαμ'' για την ειρήνη Πατριάρχου-Αρχιεπισκόπου. Αισιόδοξη η Μ. Γιαννάκου για την επιτυχή έκβαση της μεσολάβησής της στο Εκκλησιαστικό πρόβλημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ωρα μηδέν για την Οικονομία. Την Τετάρτη το προσκλητήριο δουλειας από τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προέλαση Καραμανλή. Κυβέρνηση: Αυξάνεται συνεχώς η εμπιστοσύνη του κόσμου 60 μέρες μετά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατακραυγή στις ΗΠΑ για Μπους και Σία. Στρατηγοί: Αποτυχημένη πολιτική, διώξε τον Ράμσφελντ.

    ΕΣΤΙΑ: Περίπατος οι ευρωεκλογές. Ο Καραμανλής υπερτερεί του αντιπάλου του.

    Espresso: Ωμός εκβιασμός από πέντε κολ γκερλ σε τρεις επώνυμους παντρεμένους. Μετά από άγρια νύχτα σεξ σε κότερο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκρηξη τιμών και πινγκ-πονγκ ευθυνών. Σύγκρουση την Τετάρτη στη Βουλή για την Οικονομία.

    Traffic News: Κάτι τρέχει με τον Κωνσταντίνου. Ο Μιχάλης τα 'σπασε με τη φίλη της Κάρτσωνα.

    Η ΧΩΡΑ: Πιο φθηνά τα δάνεια για 850.000 μικρομεσαίους. Πώς μπορούν να πάρουν επιστροφές από χρεώσεις προμηθειών και τόκων.

    City Press: Ερντογάν-Καραμανλής: Καλό κλίμα χωρίς λύσεις.

    MetroRAMA: Παγκόσμιο σοκ για το μακελειό στο Γκρόζνι. Νεκρός ο πρόεδρος της Τσετσενίας-''Αναπόφευκτη η τιμωρία'', λέει ο Πούτιν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακριβότερες έως και 20%. Που θα κάνετε φτηνές διακοπές και πού όχι.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε θέση μάχης οι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ. Απαρχή εξελίξεων το ποσοστό στις ευρωεκλογές.

    [02] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''φθηνότερα θα είναι τα δάνεια για 850.000 μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εμπόρους με τη νομοθετική ρύθμιση την οποία πρόκειται να προωθήσει η κυβέρνηση μέσα στον μήνα στη Βουλή για τα πανωτόκια. Η ρύθμιση θα προβλέπει ότι στα δάνεια δεν πρέπει να υπάρχουν επιπρόσθετες χρεώσεις και τόκοι πέραν των επίσημων και αυτών για τους οποίους ενημερώνεται ο πελάτης''.

    [03] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι '' καθοριστική και ενδεικτική της κυβερνητικής παρέμβασης στα δημόσια οικονομικά θεωρείται η μεθαυριανή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της οικονομίας. Με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) ''ανά χείρας'', αλλά και τη δημοσιονομική απογραφή ολοκληρωμένη ο κ. Καραμανλής θα προδιαγράψει τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα ασκηθεί η κυβερνητική πολιτική στον ευαίσθητο οικονομικό τομέα''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι '' φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και επιβαρύνσεις περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Υιοθετεί την τακτική του ''καρότου και του μαστίγιου'' για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επιχειρηματίες''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι '' εκρηκτικό μείγμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες πλήττει τους καταναλωτές, ενώ η ακρίβεια και τα ελλείμματα θα αποτελέσουν το πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή''.

    [04] Δημοσκοπήσεις - Ευρωεκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι '' δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και μετά τα πρώτα κρίσιμα τέστ η κοινή γνώμη αναγνωρίζει τις επιτυχίες και συμπαρίσταται δίνοντας πολύ υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ φτάνει τις 7 μονάδες ενώ το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ολυμπιακή προετοιμασία, η καθημερινότητα και η οικονομία αποτελούν τα μεγάλα ''συν'' της διακυβέρνησης Καραμανλή''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι '' αυξανόμενη βαίνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, που φθάνει το 7,1% σύμφωνα με δημοσκόπηση της ''Κάπα Research'' που δημοσιεύθηκε στο ''Βήμα της Κυριακής'' ενώ αύξηση της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς και υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η VPRC για λογαριασμό της ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής'' και του ραδιοφωνικού σταθμού ''ΣΚΑΙ''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''περίπατος για την ΝΔ αναμένεται ότι θα είναι οι ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου. Οι αιτίες είναι δύο : Αφ΄ενός οι καθ΄όλα επιτυχείς χειρισμοί Καραμανλή στα θέματα που εκλήθη να διαχειρισθή έως τώρα. Και αφ΄ετέρου η ηγετική ανεπάρκεια του κ. Παπανδρέου τόσο πριν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου όσο και μετά από αυτές''.

    [05] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η City Press υποστηρίζει ότι '' ομαλά κύλησε η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού σε Αθήνα, Θράκη. Πολύ καλές οι προσωπικές σχέσεις των δύο ηγετών. Αποφάσισαν να δώσουν έμφαση στην εικόνα και να αφήσουν τα δύσκολα για αργότερα. Η Αθήνα στηρίζει την προσπάθεια της Αγκυρας να εξασφαλίσει το Δεκέμβριο ημερομηνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ο κ. Ερντογάν επέμεινα κατά την επίσκεψή του στη Θράκη στον εθνικό χαρακτήρα της μειονότητας, κάλεσε όμως τα ''αδέλφια του'' να εργαστούν σαν Ελληνες πολίτες για μια ισχυρή Ελλάδα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''η αισιοδοξία ότι μπορούν πλέον να επιλυθούν και ουσιαστικά διμερή προβλήματα είναι το βασικό ''κέρδος'' από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Κώστας Καραμανλής και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να συμφωνούν σε ένα σημείο: Σταθερός βηματισμός χωρίς πισωγυρίσματα''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''μήνυμα συμφιλίωσης αλλά και προτροπής προς τους μουσουλμάνους της Ελλάδας να αυτοπροσδιοριστούν ως Ελληνες πολίτες έστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προς όλους τους ομόθρησκους του που ζουν στη χώρα μας από την Κομοτηνή''.

    Ο απόηχος της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και στη Θράκη, η κατάσταση της οικονομίας και η επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και το Εκκλησιαστικό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [06] Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι ''ανατροπή σε όλες τις βαθμίδες της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο του ωχαδερφισμού που έχει αναπτυχθεί λόγω της ''ισοβιότητας'' σε πολλούς κρατικούς λειτουργούς, είναι αποφασισμένη να επιφέρει η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες προτάσεις που θα διαμορφωθούν σε διατάξεις στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή, οι γενικοί διευθυντές θα καλούνται να υλοποιήσουν προγράμματα συγκεκριμένων στόχων για διάστημα 3-5 ετών, ενώ οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι τμημάτων θα επιλέγονται κι αυτοί για 3-5 έτη''.

    [07] Ιράκ-Βασανιστήρια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι ''ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες για όσα πρωτοφανή αποκαλύπτονται με τα βασανιστήρια στο Ιράκ. Σε δεινή θέση ο Μπους, ''μασάει'' τα λόγια του, αλλά όλοι πλέον περιμένουν ν' αποπέμψει τον Ράμσφελντ και τον Γούλφοβιτς. Αντιδρούν και οι στρατηγοί του επιτελείου, όπως αποκάλυψε η ''Ουάσιγκτον Ποστ'', που καταγγέλλουν την πολιτική Μπους στο Ιράκ''.

    [08] ΔΙΚΑΤΣΑ-Πτυχία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει οτι ''οι πτυχιούχοι των νέων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν θα δίνουν εξετάσεις πλέον στο ΔΙΚΑΤΣΑ για αναγνώριση των τίτλων τους'', τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ''Απόφαση'' ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός, που επικαίρως γνωστοποιεί πως το θέμα της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες (προεκλογική δέσμευση της ΝΔ) δεν πρόκειται να καθυστερήσει πολύ''.

    [09] Καραμανλής-Επίσκεψη στις ΗΠΑ

    Η Espresso ισχυρίζεται οτι ''μετά τα δείπνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, η επίσκεψη του οποίου στην Ελλάδα σημείωσε απόλυτη επιτυχία, ο Κώστας Καραμανλής ετοιμάζεται για τα... γεύματα με τον πρόεδρο Μπους στην Ουάσιγκτον, όπου θα μεταβεί στις 20 Μαΐου. Ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στην αμερικανική πρωτεύουσα σε μια δύσκολη στιγμή για τον ένοικο του Λευκού Οίκου λόγω των συνεπειών του πολέμου στο Ιράκ και στο τετ α τετ που θα έχει με τον Μπους, ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα εκτιμούν οτι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα αφού ''έξω πάμε καλά'', όπως λένε''.

    [10] Εκκλησιαστικό

    Το Metrorama αναφέρει οτι ''καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές ώστε να επιλυθεί η κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαπιστώνει η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, μετά τη συνάντησή της με τον Πατριάρχη στο Φανάρι και λίγες ώρες πριν συναντήσει, σήμερα, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι ''την άποψη οτι υπάρχει μερική εξάρτηση της Ελλαδικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λόγω του διφυούς χαρακτήρα της πρώτης, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στην ηγεσία των ενώσεων των δικαστών των πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων της χώρας μας, που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Φανάρι''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι ''αντί να παλεύει, μήνες τώρα μόνος του ο Χριστόδουλος ενάντια στα... ''θηρία'', διότι πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία οτι ο Πατριάρχης ''μας'' είναι βαλτός από τους Αμερικάνους, τους Εβραίους και τους Τούρκους, που προσπαθούν να μικρύνουν την χώρα μας και να φθάσουν τα σύνορά της στην Λάρισα, νομίζουμε οτι ήρθε η ώρα, να πει στην πολιτεία, στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου για ελάτε εδώ, εγώ έκανα ό,τι μπορούσα. Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά σας και σας καλώ να πάρετε εσείς την απόφαση με ευθύνη''.

    [11] Σεξουαλική παρενόχληση - Νομ. ρύθμιση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''η Ελλάδα εναρμονίζεται με το κοινοτικό καθεστώς και από το 2005 η σεξουαλική παρενόχληση θα τιμωρείται αυστηρά. Προβλέπονται οικονομικές και ποινικές κυρώσεις για τον ένοχο αλλά και για τον εργοδότη του''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 May 2004 - 14:42:52 UTC