Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/06/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια
  • [05] Σεισμικές δονήσεις
  • [06] Ευρωεκλογές
  • [07] Απεργία τραπεζοϋπαλλήλων
  • [08] Οικονομική πολιτική
  • [09] Αυθαίρετα
  • [10] Συνέντευξη Μεϊμαράκη
  • [11] Πετρελαϊκές αγορές
  • [12] Συνέντευξη Βαρβιτσιώτη
  • [13] Κοινωνική πολιτική
  • [14] Ανάπηροι-Μαϊμούδες
  • [15] Προγράμματα ΟΑΕΔ-Έρευνα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/06/2004

    Η πορεία προς τις ευρωεκλογές, οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αλλαγές - ανάσα για δόμηση εκτός σχεδίου. Νέα ρύθμιση ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χιλιάδες οι ανάπηροι - "μαϊμούδες". Η απάτη και η ρεμούλα οργίαζαν επί ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιδόματα με νέα κριτήρια. Πακέτο κοινωνικών παροχών για τους μη έχοντες. Πώς η κυβέρνηση υλοποιεί το εθνικό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Καλά νέα για αυθαίρετα στα δάση και συνεταιρισμούς. Αποχαρακτηρισμοί εκτάσεων και πάγωμα προστίμων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Από κόσκινο τα ΚΕΚ της απάτης. Στο φως η λεηλασία εκατοντάδων δισ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιοι κερδίζουν από τις φοροελαφρύνσεις. Πέντε μέτρα-τομές στο φορολογικό.

    ΕΘΝΟΣ: 4.465 νέες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι. ΑΣΕΠ: Πέντε διαγωνισμοί σε υπουργεία, νομαρχίες, συγκοινωνίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από παντού έρχονται....φιρμάνια για ...από Παπανδρεοποίηση!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σχέδιο εκκαθαρίσεων .Από τον Γ. Παπανδρέου. Αλλά και δυναμική επάνοδος του Κ. Λαλιώτη ως επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προκηρύξεις για 5.103 θέσεις σε υπουργεία- ΔΕΚΟ. Θέματα SOS για τον πανελλήνιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πετρ- ΕΛΕΟΣ! Ανησυχία στις αγορές μετά το χτύπημα στη Σ. Αραβία.

    ΕΣΤΙΑ: Φιλελεύθερο Ευρωκοινοβούλιο. Για να καταστήση Ευρώπη ανταγωνιστική.

    ESPRESSO: Εζησα τον τρόμο στη Μύκονο! Η συγκλονιστική μαρτυρία 30χρονης που βιάστηκε.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψαλίδι στα Ολυμπιακά επιδόματα. Με πρόσχημα το κόστος των Αγώνων.

    TRAFFIC NEWS: Τρελό κυνηγητό της Ναόμι στην Αθήνα. Έξαλλη η μαύρη γαζέλα με τους φωτογράφους.

    Η ΧΩΡΑ: 700.000 αυθαίρετα μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Ποιες είναι οι περιοχές με τις εγκεκριμένες μελέτες.

    City Press: Η ολυμπιακή "γκρίνια" υπουργών φέρνει λιτότητα. Μετά τις δηλώσεις Σουφλιά ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Πέτρος Δούκας επισημαίνουν τις μεγάλες υπερβάσεις στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων.

    metroRAMA: Ανεβάζουν τον πήχυ οι τραπεζοϋπάλληλοι. Ζητούν μεγαλύτερες αυξήσεις με τη νέα σύμβαση- Κλειστές σήμερα οι τράπεζες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι 6 "πληγές" των ολοήμερων. Θεσσαλονίκη: 25.000 μαθητές όμηροι των ελλείψεων στα σχολεία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φθηνότερα τα διαμερίσματα. "Κάθισαν" οι τιμές πώλησης ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "πικραμένος, οργισμένος, ενοχλημένος ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Παπανδρέου, για την κριτική που του γίνεται και ειδικά για τα πρόσωπα στο Ευρωψηφοδέλτιο, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για αυτομαστίγωμα και μοιρολατρία! Ίσως, τώρα, τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κατάλαβε την χοντράδα του ευρωψηφοδελτίου γιατί τα Μηνύματα που έρχονται από ΟΛΗ την Ελλάδα είναι Μηνύματα αυστηρής Κριτικής και με το "ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ" ορατό ή ...αόρατο, ότι θα υπάρξουν μετά τη σίγουρη καινούργια ήττα στις Ευρωεκλογές τελεσίγραφα για την εγκατάλειψη του σκάφους!".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εκτός κάθε καταστατικής ρύθμισης ο Γ. Παπανδρέου προχωρεί σε αναβολή του συνεδρίου και κατάργηση του ΕΓ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "επιδιώκει να εξοντώσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, πριν η παρατεταμένη αμφισβήτηση που υφίσταται, οδηγήσει τον ίδιο στην έξοδο από την εξουσία. Στο περιθώριο θα τεθούν στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ καθώς και κάποια ιστορικά στελέχη. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Κ. Λαλιώτη να επανέρχεται ως επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου, του νέου οργάνου που θα αντικαταστήσει την ΚΕ και το ΕΓ".

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι "θα καταρρίπτουμε κάθε αεροπλάνο που θα πετά χωρίς άδεια κοντά στα στάδια των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων". Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης αποκαλύπτει το σχεδίου που έχει καταστρώσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να στήσουν ένα αδιαπέραστο δίχτυ ασφαλείας στον ελληνικό ουρανό τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [05] Σεισμικές δονήσεις

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "λαχτάρησαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι της Ζακύνθου και των δυτικών παραλίων της Πελοποννήσου με την απρόσμενη επίσκεψη του Εγκέλαδου. Βέβαιοι για την ασφάλεια της περιοχής εμφανίζονται οι ειδικοί επιστήμονες σεισμολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις και συνέχεια των σεισμικών δονήσεων".

    [06] Ευρωεκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα κατά τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου θα επικρατήση η Νέα Δημοκρατία , και μάλιστα με διαφορά. Σημασία όμως έχει να επικρατήσουν φιλελεύθερα κόμματα και στα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [07] Απεργία τραπεζοϋπαλλήλων

    Το metroRAMA τονίζει ότι " κλειστές θα είναι σήμερα οι τράπεζες λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΟΤΟΕ, έπειτα από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους εκπρόσωπους των τραπεζών για τους όρους της νέας σύμβασης εργασίας".

    [08] Οικονομική πολιτική

    Η City Press αναφέρει ότι "μετά τις δηλώσεις Σουφλιά ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Πέτρος Δούκας επισημαίνουν τις μεγάλες υπερβάσεις στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η επιχειρηματολογία τους αξιοποιήθηκε και από διεθνή ΜΜΕ. Σε συνέχεια της δημοσιονομικής απογραφής η ολυμπιακή "γκρίνια" των υπουργών προμηνύει τη φθινοπωρινή λιτότητα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "πάνω σε πέντε "πυλώνες" αναμένεται να κινηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση την οποία επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή. Η βασική κατεύθυνση της μεταρρύθμισης είναι οι αλλαγές που θα αποφασιστούν να οδηγούν σε "ισοδύναμο αποτέλεσμα", το οποίο σημαίνει ότι το Δημόσιο ούτε θα χάσει ούτε θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδά του, αλλά θα προχωρήσει σε μια προοδευτική κλίμακας έτσι ώστε να ευνοούνται περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν περαιτέρω τα υψηλά".

    [09] Αυθαίρετα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "χαμόγελα για τους 15 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στα δάση και τα μέλη των οικοδομικών συνεταιρισμών! Με την εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενεργοποιείται ο δασονόμος και αποχαρακτηρίζονται εκτάσεις που θεωρούνταν μέχρι πρότινος δασικές. Θετικό βήμα προς την τελική λύση χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των συνεταιρισμών την εγκύκλιο, ενώ όλοι προβλέπουν ότι σύντομα θα αρχίσει η οικοδόμησή τους".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν ενταχθεί στα σχέδια πόλεων περίπου 700.000 αυθαίρετα. Οι πολεοδομικές μελέτες ολοκληρώνονται ή ολοκληρώθηκαν σε δεκάδες περιοχές, ενώ έτοιμα είναι και τα γενικά πολεοδομικά σχέδια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ, προωθούνται ρυθμίσεις και για 7.000.000 στρέμματα αστικού χώρου και 31.000 τετ. χλμ εξωαστικού χώρου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "η ρύθμιση της δόμησης για τις περιοχές και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου φαίνεται να είναι από τα πρώτα μελήματα της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζεται η κατάρτιση ενός σχεδίου που θα γίνει νόμος του κράτους. Το σχέδιο αυτό στηρίζεται σε τμήματα του Σχεδίου Διάταξης σχετικά με το απαράγραπτο των εμπράγματων δικαιωμάτων του Δημοσίου που κατήρτισε η προηγούμενη κυβέρνηση που όμως δεν πέρασε στη Βουλή".

    [10] Συνέντευξη Μεϊμαράκη

    Αποκλείει κατά τρόπο κατηγορηματικό ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν ευσταθεί και είναι πολιτικά αστήριχτο", λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι είναι μύθος που έχει καταρριφθεί το ότι η ΝΔ θέλει την εξυπηρέτηση των "δικών της παιδιών".

    [11] Πετρελαϊκές αγορές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με τον φόβο μιας νέας αλματώδους ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου ζουν ξανά οι διεθνείς αγορές, μετά το αιματηρό νέο προχθεσινό τρομοκρατικό κτύπημα στη Σαουδική Αραβία. Οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του βασιλείου θεωρούνται πλέον πιθανός στόχος, με τον ΟΠΕΚ να ερίζει για το αν πρέπει να αυξήσει και πόσο την παραγωγή. Αύριο συνεδριάζει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με θέμα το πετρέλαιο, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το ελληνικό αίτημα για μείωση του φόρου κατανάλωσης".

    [12] Συνέντευξη Βαρβιτσιώτη

    Την αποπομπή στελεχών από την κυβέρνηση στην περίπτωση που συνεχιστούν οι "παραφωνίες" ζητεί από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή ο κ. Ι. Βαρβιτσιώτης. Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο ΕΘΝΟΣ ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. "Ανοίγει" τη συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- δεν κρύβει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος, εφ' όσον -όπως τονίζει- υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Ακόμη απαντά στα επικριτικά σχόλια του κ. Κ. Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, χαρακτηρίζει "μέλος του κόμματος" τον κ. Αντ. Σαμαρά, δηλώνει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσθέτει -απαντώντας σε ερώτηση για την κυρία Ντ. Μπακογιάννη- ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν όσοι έχουν ζητήσει την εντολή του ελληνικού λαού για συγκεκριμένο αξίωμα που έχει συγκεκριμένη θητεία".

    [13] Κοινωνική πολιτική

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "την προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την εφαρμογή ενός νέου εθνικού προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας. Η κοινωνική πολιτική με επιδόματα τίθεται σε νέα βάση. Τα κριτήρια για τη χορήγησή τους αποκτούν δικαιότερο χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση των αδυνάμων".

    [14] Ανάπηροι-Μαϊμούδες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "αναψηλάφηση όλων των υποθέσεων που εμφανίζουν υγιή άτομα να εισπράττουν επιδόματα ως τυφλοί, παραπληγικοί, ψυχωτικοί, σπαστικοί, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία κι άλλες ασθένειες, θα γίνει από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Σε πολλές νομαρχίες της χώρας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είχε στηθεί βιομηχανία χορήγησης επιδομάτων σε ανθρώπους που έχαιραν άκρας υγείας και εργαζόντουσαν κανονικά, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα".

    [15] Προγράμματα ΟΑΕΔ-Έρευνα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "την άμεση αντίδραση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της "Αυριανής" για την κατασπατάληση πολλών δισεκατομμυρίων, τα προηγούμενα χρόνια, σε σεμινάρια-μαϊμούδες, μέσω ορισμένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και άλλων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 1 June 2004 - 21:15:59 UTC