Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωεκλογές - Πολιτικοί αρχηγοί
  • [04] Εκθεση Δαφέρμου
  • [05] Ολυμπιακή Φλόγα
  • [06] Συμβασιούχοι
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [08] Πανελλαδικές - Θέματα
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Κυβέρνηση
  • [11] ΝΑΤΟ
  • [12] Εξοπλισμοί
  • [13] Τιμές καυσίμων
  • [14] Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση
  • [15] Ακρίβεια - Μέτρα
  • [16] Ολυμπιακοί Αγώνες - Τουρισμός
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Γ' ΚΠΣ- Μικρομεσαίοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/6/2004

    Η "έκθεση Δαφέρμου" για τη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση, το Κυπριακό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την προστασία του καταναλωτή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 9 μέτρα ασπίδα για τους καταναλωτές. Ο Σιούφας βάζει κανόνες στην αγορά. Εναρμόνιση με την Κοινοτική Νομοθεσία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : Σαπίλα στο Δημόσιο. Πόρισμα - εφιάλτης από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνήγορος στο πορτοφόλι μας. Το σχέδιο Σιούφα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τα εννέα μέτρα άμεσης δράσης που θα δώσουν ανάσα στους καταναλωτές.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 2.300 στελέχη ΝΔ σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς. Μεγάλες αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    Η ΑΥΓΗ: Η παγκόσμια κερδοσκοπία βάζει φωτιά στο πετρέλαιο. Συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ σήμερα στη Βυρυττό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμφύλιος για τις μίζες. Αποκαλυπτική έκθεση στην Δικαιοσύνη από τον αντιπρόσωπο Ρωσικών οπλικών συστημάτων και εκδότη της "Πράβντα" Ιωάννη Γιαννίκο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Διαφθοράς το ανάγνωσμα..Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει . Απίστευτες περιπτώσεις χρηματισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων. Αύξηση 5% από την 1η Ιανουαρίου του 2005.

    ΕΘΝΟΣ: Διαρροή θεμάτων από το πρωί σε φροντιστήρια. Πανελλαδικές: Στο φως έγγραφο-βόμβα από την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, σε ...."επίσημη πρώτη" ο Καθηγητής Κώστας Σημίτης ετοιμάζεται για ....Μαθήματα αποτυχίας στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκθεση-σοκ για τη διαφθορά! Από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσεως Κων. Δαφέρμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Αρχίζει πόλεμος για την ακρίβεια. Υπ. Ανάπτυξης: Μέτρα κατά της κερδοσκοπίας εν όψει Ολυμπιακών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα πράσα αλλά ουδείς τιμωρείται! Διαφθορά: Ο Δαφέρμος αποκαλύπτει συγκεκριμένες περιπτώσεις.

    ΕΣΤΙΑ:Μείζων εθνική βλάβη. Τεράστιες επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις των έργων.

    ESPRESSO:Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός φορτωμένος ναρκωτικά-"μανιτάρια". Νέο παραισθησιογόνο στα νεανικά στέκια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το κόστος του "μεγαλείου". Pricewaterhouse: Μείωση της ανάπτυξης στο 3% μετά τους Αγώνες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 350 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο....ερευνήθηκαν το 2003. Η ετήσια έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θα οπλοφορούν οι φρουροί της ομάδας των ΗΠΑ. Παρά τις διαψεύσεις η κυβέρνηση συμφώνησε.

    Η ΝΙΚΗ: Πλαφόν εδώ και τώρα. "ΟΧΙ" από ECOFIN για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φτιάχνουν τις στρατιές της "νέας τάξης". Αμεσα εμπλεκόμενη και η Ελλάδα.

    TRAFFIC NEWS: Καραφώτης - Μάρω. Καυτά φιλιά στο μπάνιο. Σκηνές πάθους και παράφορου έρωτα στο Fame Story.

    Η ΧΩΡΑ: Ολυμπιακό ρεκόρ με τις τιμές στα καύσιμα. Καυτό καλοκαίρι με τον "μαύρο χρυσό" στα ύψη. Και η Ελλάδα έρμαιο των διεθνών εξελίξεων.

    City Press: Νέες κόντρες στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης "αδειάζει" τον πρόεδρο των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    metroRAMA: Ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι (της Ολυμπιακής Φλόγας). Θα επισκεφθεί 27 χώρες σε όλο τον κόσμο και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 13 Αυγούστου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τουριστική έκρηξη...."Χαμόγελα " στα θέρετρα της Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κεντρικός άξονας η Θεσσαλονίκη στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ. Οπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος.

    [03] Ευρωεκλογές - Πολιτικοί αρχηγοί

    Η ESPRESSO γράφει ότι "την ερχόμενη Τρίτη , στις 9 το βράδυ, χιλιάδες τηλεοπτικοί δέκτες σε όλη τη χώρα αναμένεται να συντονιστούν στη συχνότητα του ....ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Το "στοίχημα" για τους αρχηγούς και τα κόμματά τους είναι πόσοι δέκτες θα παραμείνουν στην ίδια συχνότητα μέχρι το τέλος της διαδικασίας των ερωταπαντήσεων".

    [04] Εκθεση Δαφέρμου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "η διαφθορά ζει και βασιλεύει. Δηλώνει παρούσα στον δημόσιο τομέα της χώρας. Η γραφειοκρατία, η πολυνομία και η ανεπάρκεια της Δημόσιας Διοίκησης έχουν καταστήσει το περίφημο "φακελάκι" κανόνα στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών. Πρωταθλητές οι υπηρεσίες των υπουργείων Μεταφορών και οι Πολεοδομίες. Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης του έτους 2003 αποτελεί κόλαφο για μια χώρα που ανήκει και θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, σύγχρονη, πολιτισμένη".

    ΤΟ metroRAMA αναφέρει ότι "αποκαλυπτική των διαστάσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν τα φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η έκθεση για το 2003 που παρουσίασε χθες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Κ. Δαφέρμος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "εκτροφεία σκανδάλων με υπαλλήλους που βρέθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια υπηρεσίας να διαθέτουν από δύο κύριες κατοικίες, εξοχικά με...πισίνα, πολυτελή αυτοκίνητα, ομόλογα και μετοχές αξίας αρκετών εκατ. ευρώ αποτελούν οι Δήμοι, οι Επιτροπές Ανάθεσης Δημοσίων Εργων, τα ΚΤΕΟ, οι Διευθύνσεις Συγκοινωνιών κ.α.. Δεν είναι μόνο η έκταση της διαφθοράς που έχει διαβρώσει τα πάντα στον κρατικό μηχανισμό, αλλά το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατούσε επί κυβερνητών ΠΑΣΟΚ, όπως διαπιστώνεται και από την ετήσια έκθεση του "αρχιράμπο" της Δημόσιας Διοίκησης Κωνσταντίνου Δαφέρμου".

    [05] Ολυμπιακή Φλόγα

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι " το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο άρχισε από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης στις πέντε ηπείρους. αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Φλόρα θα περάσει από την Αφρική και τη Νότιο Αμερική, ενώ η διαδρομή θα διαρκέσει συνολικά 35 μέρες και θα συμμετάσχουν συνολικά 35.000 λαμπαδηδρόμοι".

    [06] Συμβασιούχοι

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, σύμφωνα με γνωμοδότηση δυο καθηγητών του Πανεπιστημίου, που παρουσίασε χθες η ΓΣΕΕ. Η έκθεση θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο να περιληφθούν περισσότερες ομάδες εργαζομένων στο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης. Ωστόσο μέχρι να δημοσιευτεί το Προεδρικό Διάταγμα , σε πολλούς τομείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ λήγουν συμβάσεις εργαζομένων, που τίθενται έτσι εκτός των προβλεπόμενων προθεσμιών".

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "μια έκθεση της διεθνούς εταιρίας συμβούλων Pricewaterhouse-Coopers ερχόταν να ενισχύσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς για το κόστος και τις επιπτώσεις του πολυδάπανου εγχειρήματος. σύμφωνα με την επικεφαλής της εταιρίας κ. Ροζμαρι Ραντκλιφ, η ελληνική οικονομία, μετά μια τετραετία αξιόλογης ανάπτυξης, υπό την θετική επίδραση και των ολυμπιακών έργων, θα χάσει το δυναμισμό που εμφανίζει".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο κύριος λόγος για τον οποίο διασύρεται η χώρα μας ως προς την Ολυμπιακή προετοιμασία, είναι οι απαράδεκτες καθυστερήσεις των έργων. Κατά το ΠΑΣΟΚ, έπρεπε η νέα Κυβέρνησις να αποκρύψη την απαράδεκτη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινώς όλοι οι Αθηναίοι και διαπιστώνουν όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι. Δεν φθάνει που το ΠΑΣΟΚ διέσυρε ανεπανόρθωτα τον τόπο, δεν φθάνει που προκάλεσε τεράστια εθνική βλάβη, τώρα έχει και το θράσος να εγκαλή τη Νέα Δημοκρατία διότι δεν "κουκούλωσε" τα δικά του καμώματα!"

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι " συμφώνησε η κυβέρνηση στο παρασκήνιο-παρά τις επίσημες διαψεύσεις- στο πιεστικό αμερικανικό αίτημα να οπλοφορούν, ακόμα και μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι φρουροί των Αμερικανών αθλητών. Επίσης, η Ελλάδα συγκατατέθηκε σε σχέδιο που προβλέπει άμεση κατάρριψη αεροπλάνου σε περίπτωση αεροπειρατείας".

    [08] Πανελλαδικές - Θέματα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "διαρροή θεμάτων σε φροντιστήρια, μία μόλις ώρα μετά την εκπομπή τους, αποκαλύπτει έγγραφο της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά".

    [09] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τη χειρότερη υποδοχή επιφύλαξε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν, στον πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, τον οποίο θα συναντήσει σήμερα στη Νέα Υόρκη. Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση, ο Κόφι Αννάν έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποστολή του στο Κυπριακό, στην οποία διατυπώνει απίστευτα για τη διπλωματία σκληρή κριτική εις βάρος του κ. Παπαδόπουλου, τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι αφενός τον εξαπάτησε σε σχέση με τη στάση του στο Σχέδιο Λύσης και αφετέρου ότι παραπλάνησε τους Ελληνοκυπρίους οδηγώντας τους στο 'όχι'".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " αποκαλυπτική και εντόνως επικριτική για την ελληνοκυπριακή ηγεσία και ιδιαιτέρως για τον πρόεδρο κ. Τάσσο Παπαδόπουλο είναι η έκθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών κ. Κόφι Αννάν για το θέμα της Κύπρου, που δόθηκε χθες στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κ. Αννάν τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αποστολή των καλών υπηρεσιών στο Κυπριακό, αφήνοντας όμως "ανοικτό παράθυρο" για μελλοντική προσπάθεια λύσης του προβλήματος".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "άκρως αρνητική για την ελληνοκυπριακή πλευρά και προσωπικά για τον πρόεδρο Παπαδόπουλο είναι η έκθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποστολή "των καλών του υπηρεσιών στο Κυπριακό". Αν και η έκθεση είναι γραμμένη με διπλωματική γλώσσα και αποφεύγει τους χαρακτηρισμούς, παρουσιάζει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο απρόθυμο να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια για την επίλυση του προβλήματος".

    [10] Κυβέρνηση

    Η City Press αναφερόμενη στις "νέες κόντρες" στην κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι "ο υπουργός Μεταφορών κ Λιάπης 'αδειάζει' τον πρόεδρο των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης διαφωνεί με τον υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη για το κόστος των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας. Ο Μ. Εβερτ αντίθετος με τις δηλώσεις Αλογοσκούφη και Σουφλιά για το 'υπερβολικό' κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ακάλυπτο άφησε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης τον πρόεδρο των Ολυμπιακών Αερογραμμών Πέτρο Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η εταιρία μπορεί να πωληθεί ακόμη και με ένα ευρώ αν ο αγοραστής αναλάβει τα χρέη και διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων".

    [11] ΝΑΤΟ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "μεγεθύνεται ο πολιτικοστρατιωτικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες συνεχώς απαιτήσεις της επιβολής της 'νέας τάξης' ανά τον κόσμο. Και σε ολα αυτά παίρνει άμεσα μέρος και η χώρα μας. Σύμφωνα με έγγραφο του Ανωτάτου Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, το οποίο -μέσω του ΓΕΕΘΑ- έχει σταλεί προς όλα τα υπουργεία και οργανισμούς, ξεκίνησε η διαδικασία για τη στρατολόγηση των λεγομένων 'Ειδικών Εμπειρογνωμόνων' (FS) για 31 πεδία και 151 ειδικότητες".

    [12] Εξοπλισμοί

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "εμφύλιος για τις μίζες ξέσπασε ανάμεσα στους έμπορους οπλικών συστημάτων, οι οποίοι επιδιώκουν να βραχυκυκλώσουν τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προκειμένου να συνεχίσουν να εισπράττουν μερίδιο από προμήθειες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ξεκαθάρισμα με τους προμηθευτές των ρωσικών οπλικών συστημάτων για τα οποία ο σημερινός Υπουργός Αμύνης κ. Σπηλιωτόπουλος είχε προχωρήσει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις με επερωτήσεις του στην Βουλή".

    [13] Τιμές καυσίμων

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "στη Βηρυττό, όπου συνεδριάζουν σήμερα οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, είναι στραμμένα τα μάτια της διεθνούς κοινότητας, καθώς και χθες οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν νέο ρεκόρ. Χθες οι '25' αποφάσισαν να δράσουν συντονισμένα προς τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ. Το ΕΚΟΦΙΝ απέκρουσε το ελληνικό αίτημα να μειωθεί προσωρινώς ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Κατόπιν τούτου, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να μελετήσει το ενδεχόμενο να επιβάλει πλαφόν στην τιμή πώλησης των καυσίμων".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "στα ύψη εκτινάσσονται σε διεθνές επίπεδο οι τιμές του πετρελαίου. Σε εγρήγορση η κυβέρνηση μετά και τα νέα κρούσματα ανατιμήσεων που παρατηρήθηκαν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες. Οι βενζινοπώλες επιμένουν ότι καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα καύσιμα θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα τιμών".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "εκτεθειμένους στη βουλιμία των κερδοσκόπων της πετρελαιαγοράς, εξακολουθεί να αφήνει επί τεσσεράμισι μήνες τους καταναλωτές η κυβέρνηση, παρά την αρνητική απάντηση που εισέπραξε χθες από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο αίτημα για μείωση της φορολογίας, στα υγρά καύσιμα.

    [14] Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι "αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αρχίσουν οι αλλαγές στα πολύ υψηλά κλιμάκια του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, δηλώνει αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να 'κόψει' μια για πάντα τους αστρονομικούς μισθούς".

    [15] Ακρίβεια - Μέτρα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "μάχη για την απομόνωση των κερδοσκόπων και τη διατήρηση σταθερών τιμών στην αγορά εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινά το υπουργείο Ανάπτυξης. Υπάρχουν σκέψεις και για τον καθορισμό ανώτατων τιμών σε ορισμένα προϊόντα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "εννέα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στο πλαίσιο διαλόγου για την αποτελεσματική προστασία του πολίτη καταναλωτή. Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι η ίδρυση του νέου θεσμού του Συνηγόρου Καταναλωτή με προσχέδιο νόμου, με το οποίο προωθείται η εναρμόνιση της ελληνική διοίκησης προς τα καθορισμένα πρότυπα στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [16] Ολυμπιακοί Αγώνες - Τουρισμός

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "τη σημασία που αποδίδει στην τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ως οδηγό μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής κατοχύρωσης μιας νέας τουριστικής ταυτότητας για την Ελλάδα, υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην 12η τακτική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Οπως τόνισε, "71 ημέρες πριν από την έναρξη, έχουμε μια και μοναδική ευκαιρία που αφορά τα χρόνια και τις δεκαετίες που ακολουθούν: Να επενδύσουμε στην υπεραξία των αγώνων και ανάμεσα στους μεγάλους νικητές να είναι η τουριστική μας βιομηχανία".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η άνοδος του πετρελαίου "δένει" τα επιτόκια. Παρά τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πόλεμος στο εμπόριο με αιχμή το ωράριο. Μάχη σούπερ- μάρκετ - καταστημάτων της γειτονιάς για τα μερίδια της αγοράς".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η διαφθορά πλήγμα στην επιχειρηματικότητα. Πρωταγωνιστές και το 2003 εφορίες, πολεοδομίες, ΚΤΕΟ και ΟΤΑ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επεκτείνονται οι ενισχύσεις μικρομεσαίων από το Γ'ΚΠΣ. Τώρα και για πληροφορική και αστική ανάπτυξη".

    [18] Γ' ΚΠΣ- Μικρομεσαίοι

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "νέα προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κονδύλια του Γ'ΚΠΣ κυοφορεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν σε προγράμματα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, ενώ προγραμματίζεται και νέος τρίτος κύκλος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στον οποίο εκτός από τις τουριστικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν και δράσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Αστικής Ανάπτυξης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 3 June 2004 - 17:22:48 UTC