Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πανελλαδικές
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Νορμανδία-Επέτειος
  • [06] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2004

    Οι εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Ευκαιρίες σε 20 περιοχές. Ο "χάρτης" της κτηματαγοράς στο Λεκανοπέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Τέρμα στην ασυλία των πράσινων τρωκτικών. Κορυφαίους νομικούς και καθηγητές επιστρατεύει ο Πρ. Παυλόπουλος για τα δευτεροβάθμια Πειθαρχικά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παίρνουν και άλλοι το ΕΚΑΣ. Νομοσχέδιο Παναγιωτόπουλου: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Το νέο δημόσιο. Ηλεκτρονική τάξη στο απόλυτο χάος. Τι αλλάζει στη ζωή των υπαλλήλων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαλύει το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος μετά τις Ευρωεκλογές. Προεξοφλεί την ήττα την οποία χρεώνει στον Σημίτη, προαναγγέλλει συγκρούσεις και ξηλώνει όλα τα όργανα (Γραμματέα, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές).

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε ποιες σχολές πέφτουν οι βάσεις. Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των φετινών Πανελλαδικών.

    ΕΘΝΟΣ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη στα Ταμεία. Από το καλοκαίρι σε ισχύ οι νέες διατάξεις σε ΙΚΑ, αγρότες, επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μαύρος Σεπτέμβρης έρχεται μαύρος σαν καρακάξα. Άρχισαν να ανησυχούν, δύο μήνες πριν την Ολυμπιάδα και... τρέχουν να σωθούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πιέζουν τον Σημίτη να βγει δυναμικά μπροστά. Βουλευτές, στελέχη και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις: Πτωτική τάση σε τρία πεδία. Πανελλαδικές: Οι εκτιμήσεις των βαθμολογητών με την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καμπανάκι για 400.000 φορολογούμενους. Σχέδιο κατάργησης αυτοτελούς φορολόγησης.

    ΕΣΤΙΑ: Ο Ρόναλντ Ρήγκαν άλλαξε τον κόσμο. Επί ημερών του τερματίσθηκε ο Ψυχρός Πόλεμος.

    ESPRESSO: Μεγαλογιατρός αρνείται να αναγνωρίσει το νόθο παιδί του. Σκάνδαλο στην υψηλή κοινωνία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καμπάνια ΝΔ με τα έργα του.... ΠΑΣΟΚ. Επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης.

    TRAFFIC NEWS: Παντρεύτηκαν με παπά στην επέτειο... του πολιτικού γάμου τους. Ο Τράγκας κράτησε την υπόσχεσή του στη Μαρία, το μεγάλο έρωτα της ζωής του.

    Η ΧΩΡΑ: Τι πρόστιμα ισχύουν για τα αυθαίρετα. Όλη η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Τους ένωσαν οι μνήμες του πολέμου. "D DAY" 60 χρόνια μετά.

    metroRAMA: Πλήρης ευρω-αδιαφορία. Οι ευρωεκλογές της Κυριακής αφήνουν ασυγκίνητους τους πολίτες των "25".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γυρίζουν την πλάτη σε οικογένεια-σχολείο. Πανελλαδική έρευνα σε 3.800 δεκαπεντάχρονους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τους ξηλώνει όλους ο Γιώργος. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές οι σαρωτικές αλλαγές.

    [03] Πανελλαδικές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "κλιμακούμενη πτώση των βάσεων ανάλογα με το είδος της σχολής προοιωνίζονται τα δεδομένα από τα βαθμολογικά κέντρα για τις επιδόσεις των υποψηφίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, οριακή πτώση θα παρατηρηθεί στις περιζήτητες σχολές, μικρή θα είναι η πτώση στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, ενώ πολύ μεγάλη (από 300 έως 350 μόρια ) υπολογίζεται στις χαμηλόβαθμες σχολές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " τελευταίο μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα και ήδη η πρώτη εικόνα των γραπτών δείχνει πτωτική τάση των βάσεων στα πεδία των φυσικομαθηματικών, γεωπονικών και πολυτεχνικών τμημάτων. Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις οι βάσεις των ιατρικών".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "πάνω από 18.000 μόρια θα απαιτήσουν φέτος 3.500-4.000 προσφερόμενες θέσεις σε περίπου 20 τμήματα των ΑΕΙ και περίπου 12 τμήματα από τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Την ίδια στιγμή 15.000 υποψήφιοι με βαθμολογίες κάτω από τη βάση μπορούν να ετοιμάζονται για την εισαγωγή τους σε περισσότερα από 80 τμήματα ΤΕΙ και Σχολών Εμπορικού Ναυτικού".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έξι ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη με τον εαυτό του, καθώς προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να τους πείσει να μην προτιμήσουν την αποχή ή την ψήφιση άλλων κομμάτων της Αριστεράς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "ανεβάζει για μία ακόμη φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας από τη μία πλευρά την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας λίγο πριν από την τελική ευθεία των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ από την άλλη κάνει λόγο για συγκρούσεις, που καταδεικνύουν το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενικό ξήλωμα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος προεξοφλεί από τώρα την ήττα στις ευρωεκλογές, προαναγγέλλοντας παράλληλα συγκρούσεις με τα στελέχη που διαφωνούν ή αγωνιούν για την τύχη της Παράταξης καθώς και κατάργηση όλων των εκλεγμένων οργάνων".

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "με το άγχος της επόμενης ημέρας των ευρωεκλογών ζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν και δημόσια δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που κρίνει απαραίτητες, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ξέρει πολύ καλά ότι όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα βγάλει η κάλπη".

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του ακριβώς μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να συγκρουστεί με όσους θα σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αδειάζουν διακριτικά και μέσω του κομματικού μηχανισμού τον Γιώργο Παπανδρέου, αποβλέποντας στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών".

    [05] Νορμανδία-Επέτειος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο και δεκάδες αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, τίμησαν χθες την 60η επέτειο από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ένας Έλληνας, ο απόστρατος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Γρηγόρης Παυλάκης, ήταν μεταξύ των 14 βετεράνων πολεμιστών που συμμετείχαν στην περίφημη απόβαση της Νορμανδίας και τιμήθηκαν χθες από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, κατά τη διάρκεια μιας επιβλητικής τελετής".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "χιλιάδες βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δεκάδες πρόεδροι και αρχηγοί κρατών, αλλά και χιλιάδες πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου, τίμησαν χθες την 60ή επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στις ακτές της Νορμανδίας, αποτίνοντας φόρο τιμής στις 250.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην ιστορικής σημασίας απόβαση, με την οποία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ναζισμό".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η χθεσινή 60ή επέτειος της αποβάσεως των συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδία εξέπεμψε παγκοσμίου εμβελείας μήνυμα. Η 6η Ιουνίου του 1944, η περίφημη D-Day, Ημέρα της Αποβάσεως, είναι η απαρχή της τελικής φάσεως του αγώνα των δυνάμεων της ελευθερίας κατά της βίας και του καταναγκασμού".

    Το Metrorama εκτιμά ότι "με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή - για πρώτη φορά- της Γερμανίας κορυφώθηκαν χθες στη Γαλλία οι εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης της Νορμανδίας".

    Η City Press προσθέτει ότι "γεμάτος συμβολισμούς ο εορτασμός της 60ής επετείου της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία. Για πρώτη φορά πήρε μέρος Γερμανός καγκελάριος. Γκέρχαρντ Σρέντερ: Η νίκη των Συμμάχων ήταν και νίκη για τη Γερμανία. Έλιωσαν οι πάγοι στις σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ".

    [06] Κυπριακό

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "σε κινητοποίηση Λευκωσία και Αθήνα, για να αποτρέψουν δυσμενές ψήφισμα που θα στηριχθεί στην αρνητική έκθεση Αννάν. Για ειδική παράγραφο, που θα ανοίγει τον δρόμο απευθείας συναλλαγών με τα Κατεχόμενα, πρωτοστατεί στο παρασκήνιο η Βρετανία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε τροχιά σύγκρουσης με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο έριξε χθες και άλλο... λάδι στη φωτιά, αναγκάζοντας τη Λευκωσία να απαντήσει σε υψηλούς τόνους και να κατηγορήσει τον Κόφι Αννάν ότι "παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με το Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "ένταση έχει προκαλέσει η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο επέκρινε τον Τάσσο Παπαδόπουλο ότι δεν δίνει ξεκάθαρο στίγμα για το μέλλον, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Ιακώβου κατηγόρησε τον Κόφι Αννάν ότι ακολουθεί επικίνδυνη πολιτική για το Κυπριακό. Στο επίκεντρο και η Ισλαμική Διάσκεψη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 June 2004 - 13:48:40 UTC