Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Ιράκ
  • [06] Συμφωνία ΟΤΟΕ-Τραπεζών
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2004
  • [08] Κρατικά ελλείμματα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2004

    Οι εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το Κυπριακό, η συμφωνία ΟΤΟΕ-Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.868 προσλήψεις σε Οργανισμούς. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξήσεις μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων. Με παρέμβαση του Π. Παναγιωτόπουλου συμφώνησαν τελικά τραπεζίτες και ΟΤΟΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις με μόρια και με τεστ δεξιοτήτων. ΑΣΕΠ: Πρόταση για αλλαγές στους διορισμούς στο Δημόσιο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Διαγωνισμός-μαμούθ για 3.455 προσλήψεις. 122.658 οι υποψήφιοι - 1.000 "κόπηκαν".

    Η ΑΥΓΗ: Δυστοκία για πρόεδρο και ευρωσύνταγμα. Γάλλοι και Γερμανοί επιμένουν στον Φερχόφστατ για την Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ούτε για κλητήρας στις Βρυξέλλες δεν παίζει ο Σημίτης. Τελείωσαν οριστικά τα παραμύθια ότι δήθεν προοριζόταν για Πρόεδρος της Κομισιόν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σκούπα στο Δημόσιο. Επαναξιολογούνται όλοι οι διευθυντές. Ο νέος υπαλληλικός κώδικας για την "επανίδρυση του κράτους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζει το καθεστώς προσλήψεων. Μικτό σύστημα προτείνει το ΑΣΕΠ.

    ΕΘΝΟΣ: Επέλαση στο Δημόσιο με μαζικές κρίσεις. Τι θα προβλέπει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο κούκος... αηδόνι θα μας στοιχίσει η Ολυμπιάδα. Θα την ξεπληρώσουν τα δισέγγονα των παιδιών μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σκουπίδι" το διάταγμα για τους συμβασιούχους. Επτασφράγιστο μυστικό οι απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τράπεζες: Οι νέοι μισθοί. Υπ. Απασχόλησης: Συμφωνία με ΟΤΟΕ για αυξήσεις 11,85% στη διετία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανεπιθύμητοι 700.000 για "2004". Φακελωμένοι από το "Σένγκεν" με στοιχεία από 15 χώρες.

    ΕΣΤΙΑ: Ρεχάγκελ στην Διοίκηση! Για την "επανίδρυση" του κράτους.

    ESPRESSO: Υστερία για το φάρμακο του καρκίνου. Εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ψάχνουν απεγνωσμένα το "δηλητήριο του σκορπιού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρώπη δεν βρίσκει πρόεδρο. Θρίλερ των "μεγάλων" στο δείπνο - Πιο κοντά για Ευρωσύνταγμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κρυφά χρέη ανακάλυψε το Υπουργείο Οικονομικών. Αποκαλύψεις του υφυπουργού Οικονομίας Π. Δούκα στη Βουλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομολογούν λιτότητα κατόπιν... εκλογών. Αλογοσκούφης: Θα πάρουμε δραστικά μέτρα.

    Η ΝΙΚΗ: Αφαίμαξη μικρομεσαίων. Αναθεωρούνται οι συντελεστές καθαρού εισοδήματος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σέρνουν σε πολεμική εμπλοκή τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! Νέες απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.

    TRAFFIC NEWS: Το τάμα του Σάκη στην Τήνο. Για ποιο λόγο πήγε να προσκυνήσει.

    Η ΧΩΡΑ: Έβαλαν μέσα τα ταμεία του κράτους. Πυρά Αλογοσκούφη για τους κάλπικους προϋπολογισμούς του ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Καραμανλής: "Ναι" σε ευρωπαϊκό ρόλο Σημίτη. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει υποψηφιότητα Σημίτη για ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    METRO: Κοντά σε συμφωνία για το Ευρωσύνταγμα. "Θα στήριζα Σημίτη για την προεδρία της Κομισιόν", λέει ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μάχη" για 3.455 θέσεις. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Το αναλυτικό πρόγραμμα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής "ψηφίζει" Σημίτη στην Ευρώπη. Όπως δήλωσε χθες από Βρυξέλλες.

    [03] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "κανένας αρχηγός κράτους ή κοινοτικής κυβέρνησης, πλην του κ. Σιράκ, δεν θέλησε να αποκαλύψει τις σκέψεις του χθες το βράδυ για το ποιος θα ήταν, κατά τη γνώμη του, ο καταλληλότερος ν' αντικαταστήσει τον Ρομάνο Πρόντι στη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "μετά από δεκαοχτώ μήνες έντονων διαφωνιών στους κόλπους της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις και να υιοθετήσουν σήμερα εκτός απροόπτου τον καταστατικό χάρτη της Ευρώπης των "25".

    Το METRO γράφει ότι "τη διαπίστωση πως "υπάρχει διάθεση για συμφωνία" στο θέμα του ευρωπαϊκού Συντάγματος μετέφερε στους δημοσιογράφους ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης".

    Η City Press σημειώνει ότι "σε μία πολιτική "πρώτη" για τα ελληνικά δεδομένα, ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δήλωσε χθες ότι σε περίπτωση που προκύψει η υποψηφιότητα Σημίτη για ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα την υποστηρίξει".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "μια Ευρωπαϊκή Ένωση στα μέτρα των ευρωσκεπτικιστών προβάλλει από τις Βρυξέλλες, όπου οι 25 καλούνται υπό το βάρος του "μηνύματος των ευρωεκλογών" να αποφασίσουν για τον διάδοχο του προέδρου της Κομισιόν Ρ. Πρόντι και για την υιοθέτηση του Ευρωσυντάγματος".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ανοιχτό άφησε ο Κώστας Καραμανλής το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Σημίτη, αν ο τελευταίος είχε σοβαρές πιθανότητες να καταλάβει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το σταυρόλεξο όμως για το ανώτατο ευρωπαϊκό όργανο είναι για πολύ δυνατούς λύτες".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τη στήριξή του στον κ. Κ. Σημίτη, που εξακολουθεί να θεωρείται από τα "αουτσάιντερς" στην κούρσα της διαδοχής Πρόντι, προσέφερε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής, ενώ και ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι μία αποδεκτή προσωπικότητα από τους εταίρους, για την ανάληψη μιας κορυφαίας ευρωπαϊκής θέσης".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "τεστ αντοχής για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες ημέρες μετά το ηχηρό "πολιτικό χαστούκι" από τη μαζική αποχή των πολιτών στις ευρωεκλογές, αποτελεί η Σύνοδος Κορυφής των 25 που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "σε αναζήτηση προσώπου κοινής αποδοχής βρίσκονται οι είκοσι πέντε ηγέτες της ΕΕ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τη λήξη της θητείας του νυν προέδρου Ρομάνο Πρόντι, τον προσεχή Δεκέμβριο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "η δυστοκία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξει σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις, αποτελεί κοινή πρακτική, γι' αυτό και δεν ξάφνιασε κανέναν η απουσία συναίνεσης των "25" ώστε να καταλήξουν στην πολιτική προσωπικότητα που θα διαδεχθεί τον Ρομάνο Πρόντι στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν μέχρι αργά χθες βράδυ".

    [04] Κυπριακό

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν εμμένει στο περιεχόμενο της έκθεσής του για το Κυπριακό, που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απορρίπτοντας τις παρατηρήσεις του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "με δύο παράλληλους μονολόγους αλλά με κοινή διάθεση να βρεθεί λύση στο Κυπριακό πραγματοποιείται η αλληλογραφία του Κύπριου Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Κόφι Αννάν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν εμμένει στο περιεχόμενο της έκθεσής του για το Κυπριακό, που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απορρίπτοντας τις παρατηρήσεις του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου".

    [05] Ιράκ

    Η Traffic news σημειώνει ότι "ένας καμικάζι με τα χέρια δεμένα στο τιμόνι πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Πέμπτη έξω από το κέντρο στρατολόγησης του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη και στοίχισε τη ζωή 35 Ιρακινών και τον τραυματισμό άλλων 138".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "στο αίμα και το χάος βυθίζεται και πάλι το Ιράκ, καθώς οι εξεγερμένοι ένοπλοι επιχειρούν να εκτροχιάσουν τη μεταβίβαση της εξουσίας από τους Αμερικανούς, που έχει προγραμματιστεί για την 30ή Ιουνίου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ξένο δάκτυλο" είδε πίσω από την πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο στρατολογίας του νέου ιρακινού στρατού, χθες, ο διορισμένος Ιρακινός πρωθυπουργός, ενώ 9 στους 10 Ιρακινούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση, επιθυμούν τον άμεσο τερματισμό της κατοχής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "με δεμένα τα χέρια στο τιμόνι, καμικάζι έριξε χθες παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το κέντρο στρατολόγησης του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη προκαλώντας το θάνατο 35 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "νέο μακελειό στη Βαγδάτη καθώς τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μπροστά από στρατολογικό κέντρο στη Βαγδάτη".

    [06] Συμφωνία ΟΤΟΕ-Τραπεζών

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "συμφώνησαν τράπεζες και ΟΤΟΕ, για την υπογραφή της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις και αφού χρειάστηκε η μεσολάβηση του υπουργού Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "θετικά επηρέασε τις χθεσινές διαπραγματεύσεις για την συνομολόγηση της συλλογικής συμβάσεων εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων η παρουσία του υπουργού Απασχολήσεως και Κοινωνικής Προστασίας κ. Π. Παναγιωτόπουλου, καθώς η ΟΤΟΕ και η Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κατέληξαν σε συμφωνία για διετή σύμβαση".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "αύξηση 14,03% στο εισαγωγικό και 10,22% στο καταληκτικό κλιμάκιο θα λάβουν τη διετία 2004-2005 οι τραπεζοϋπάλληλοι με την υπογραφή της διετούς σύμβασης εργασίας στην οποία κατέληξαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζών και το προεδρείο της ΟΤΟΕ, μετά και την παρέμβαση του υπουργού Απασχόλησης."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "λύση στο πρόβλημα της νέας συλλογικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων δόθηκε χθες με καθοριστική παρέμβαση του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου. Με βάση της διετή συμφωνία οι υπάλληλοι θα πάρουν αθροιστικές αυξήσεις 11,85% και 5%+5% στα επιδόματα."

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "συμφώνησαν τελικά χθες σε αυξήσεις μισθών με διετή σύμβαση εργασίας οι τραπεζοϋπάλληλοι με τους τραπεζίτες, έπειτα από μια μαραθώνια σύσκεψη που ξεκίνησε από το πρωί και τελείωσε νωρίς το απόγευμα στο γραφείο του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "υψηλές μισθολογικές αυξήσεις στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων. Παράλληλα μειώνεται στο 3& το επιτόκιο για τα στεγαστικά τους δάνεια".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Άλλα 9 δισ. "κρυφό" χρέος. Ακόμα χειρότερα το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος". ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διαμάχη για το κρυφό δάνειο. Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τον έκτακτο δανεισμό ύψους 6 δισ. ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ολυμπιακών διαστάσεων τα κρατικά ελλείμματα. Και κρυφό δανεισμό ύψους 9 δισ. ευρώ αποκαλύπτει ο Π. Δούκας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καταλύτης οι τράπεζες στα προγράμματα για τις ΜΜΕ. Νέο θεσμικό πλαίσιο στις ενισχύσεις προς μικρομεσαίους".

    [08] Κρατικά ελλείμματα

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας αποκτά "Ολυμπιακές" διαστάσεις και θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και αυτά τα υπεσχημένα της κυβέρνησης. Όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμάται πλέον στα αστρονομικά επίπεδα των 6 δισ. ευρώ, έναντι του ήδη αναθεωρημένου από την προηγούμενη κυβέρνηση στόχου των 4,6 δισ. ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 18 June 2004 - 22:34:06 UTC