Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέδριο ΝΔ
  • [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου
  • [05] Πανωτόκια
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/7/2004

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επανάσταση ποιότητας. Σε 140 ημέρες διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία πέτυχε όσα δεν μπόρεσε το ΠΑΣΟΚ να κάνει πράξη σε 11 χρόνια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους. 35.000 "ημέτεροι" που ευνοούσε σκανδαλωδώς με χαριστικές αποσπάσεις το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η άλωση του Κέντρου. Το 6ο Συνέδριο σφράγισε την ιδεολογική μετατόπιση της ΝΔ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 7 μηνύματα από τη βάση στον πρωθυπουργό. Μεϊμαράκης: Τομή το συνέδριο της ΝΔ για τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέσπασε πόλεμος για τις μίζες. Με αποκαλύψεις-φωτιά για τα σκάνδαλα προμηθειών απειλεί ο Σπηλιωτόπουλος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πιο γρήγορα ξεχνά τώρα ο "Τειρεσίας". Λιγότερος ο χρόνος παραμονής στη "μαύρη λίστα".

    ΕΘΝΟΣ: Κρατούν μετέωρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Σε ομηρία 11.500 οι οποίοι περιμένουν απόσπαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βόγγηξαν οι μπουφέδες από την... επιδρομή λεμέδων και τσοκάρων. Έπιναν στην υγειά των... αγνοουμένων. Έτρωγαν για να ξεχάσουν την μισή Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τελεσίγραφο σε υπουργούς και διοικητές-προέδρους Οργανισμών. Ο Καραμανλής από το έκτο συνέδριο αξιώνει απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο κέντρο της κοινωνίας. ΝΔ: Μέτρα υπέρ των πολλών από το βήμα του Συνεδρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κεντρώα "ΘΑ" και δεξιά αντίσταση. Συνέδριο ΝΔ: Με 2 πρόσωπα η κυβερνητική παράταξη.

    ΕΣΤΙΑ: Σαφές στίγμα της νέας πολιτικής. Ανάπτυξις με νομιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

    ESPRESSO: Κατερίνα Θάνου-Μιρέλα Μανιάνι: Αγωνία για τα δύο χρυσά κορίτσια. Το πρόβλημα και η μεγάλη μάχη που δίνουν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο Γιώργος Παπανδρέου στα "ΝΕΑ": Αποκάλυψη τώρα για χούντα, Καραμανλή, Ανδρέα.

    TRAFFIC NEWS: Ετοιμη να πάει σε δικηγόρους η Τατιάνα. Γράφουν οτι χωρίζει, ενώ κάνει διακοπές στην αγκαλιά του άντρα της.

    Η ΧΩΡΑ: Όλη η αλήθεια για τον Έβερτ και τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί δεν πήγε στο συνέδριο ο πρώην αρχηγός του κόμματος.

    City Press: Μάχη με το χρόνο για την ανεργία. Κυβέρνηση και ειδικοί φοβούνται μετα-ολυμπιακή αύξηση του αριθμού των ανέργων.

    METRO: Στήριξη των αδυνάτων. Δέσμευση ανέλαβε ο πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βόρεια Ελλάδα: Μας... άλλαξε τα φώτα η ΔΕΗ. Ζημιές και προβλήματα από τις συνεχείς αυξομειώσεις τάσης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προσοχή στους διαπλεκόμενους. Μήνυμα Στεφανόπουλου στον πολιτικό κόσμο.

    [03] Συνέδριο ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με σημαία το "νέο κοινωνικό κέντρο" και υποσχέσεις για ένα κράτος το οποίο δεν θα λειτουργεί ως "παράρτημα οιουδήποτε κόμματος", ο Κ. Καραμανλής κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν τη στρατηγική του "μεσαίου χώρου" στο 6ο συνέδριο του κόμματος που έληξε χθες με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "επανάσταση ποιότητας". Με τις δύο αυτές λέξεις ο Κώστας Καραμανλής έστειλε ένα σαφές μήνυμα στα στελέχη της παράταξης και στην ελληνική κοινωνία από το βήμα του 6ου συνεδρίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ για την άλωση του Κέντρου επικύρωσε το έκτο ιστορικό Συνέδριο του κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου σφραγίστηκε η ιδεολογική μετατόπιση της φιλελεύθερης παράταξης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της Νέας Διακυβέρνησης. Ο Καραμανλής στο 6ο συνέδριο του κόμματος δεν περιέγραψε μόνο αρχές αλλά και πλαίσιο λύσεων και παρεμβάσεων για την οικονομία, την Παιδεία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των πολιτών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "μια Επανάσταση Ποιότητας" σε όλους τους τομείς και με γνώμονα τον άνθρωπο και τα προβλήματά του είναι ο βασικός στόχος της Νέας Διακυβέρνησης και του πολιτικού πολιτισμού που πρεσβεύει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "αποφασισμένος ο Καραμανλής να αλλάξει στον ανασχηματισμό εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη που φέρονται με έπαρση και αλαζονεία. Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια του συνεδρίου άκουσε τα παράπονα από τη βάση για τις επιλογές που έγιναν στη στελέχωση δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και για ορισμένους υπουργούς που δεν σηκώνουν το τηλέφωνο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του, που έκλεισε τις εργασίες του 6ου Συνεδρίου της ΝΔ έδωσε το στίγμα της νέας διακυβέρνησης της χώρας. Υπογράμμισε ότι η πολιτική της ΝΔ ανήκει στο σύγχρονο κοινωνικό κέντρο και έκανε σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι: "είναι ώρα που αποδεικνύουμε ότι η νέα διακυβέρνηση δεν εγκλωβίζεται σε πολιτικές συντηρητικής διαχείρισης. Καθοδηγεί τις εξελίξεις και δεν σέρνεται από αυτές. Δίνει λύσεις στα προβλήματα του πολίτη".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι "ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο να δημιουργήσει ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον, να επιταχύνει την ανάπτυξη, να αυξήσει την απασχόληση και να μειώσει την ανεργία".

    Η Espresso τονίζει ότι "κλίμα πρωτοφανούς ενότητας επικράτησε το τριήμερο στην Ανθούσα σε σημείο που κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία -έχοντας ζήσει τα πέτρινα χρόνια της ΝΔ - να αναρωτιούνται αν παρευρίσκονται σε γαλάζιο συνέδριο ή σε εκδήλωση άλλου κόμματος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "οι αρχές και αξίες με βάση τις οποίες δεσμεύεται να ασκήση την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, πιστοποιούν την πρωτοπορία της έναντι του ΠΑΣΟΚ. Διότι βρίσκονται στον αντίποδα της πρακτικής που επί σειρά ετών ακολούθησε το κόμμα αυτό, για την οποία άλλωστε και έχασε την εξουσία. Αλλά και διότι υπερακοντίζουν και τον πολιτικό λόγο, τον οποίο σήμερα από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αρθρώνει το ΠΑΣΟΚ".

    [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα 30 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι: "Ο Καραμανλής ήταν ιστορικά η αναγκαία -το '74- γέφυρα μιας μετάβασης από τη χούντα στη δημοκρατία... Αλλά δεν μπόρεσε τις μεγάλες ανατροπές. Ο Ανδρέας ήταν το καινούργιο. Αυτός εξέφρασε τους πόθους του ελληνικού λαού, έδωσε το στίγμα, το όραμα. Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Εδραίωσε την πραγματική δημοκρατία, αναγνώρισε την εθνική αντίσταση, έφερε την κοινωνική δικαιοσύνη".

    [05] Πανωτόκια

    Η Traffic news αναφέρει ότι "τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο θέμα των πανωτοκίων, στη μείωση των ορίων διατήρησης δυσμενών οικονομικών στοιχείων στο σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και στην παροχή κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, κατατέθηκαν στη Βουλή, στο νομοσχέδιο "Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλες διατάξεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "μειωμένο χρόνο παραμονής δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στη "μαύρη λίστα" του συστήματος "Τειρεσίας", κατά δύο με τρία χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που συμπεριλήφθη στη ρύθμιση για τα πανωτόκια".

    Η METRO γράφει ότι "ως δείγμα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση θεωρούν τα στελέχη της τη ρύθμιση για τα πανωτόκια, που κατατέθηκε στη Βουλή. Η ρύθμιση προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναστολή έως το τέλος Δεκεμβρίου όλων των πλειστηριασμών σε βάρος οφειλετών, ενώ καθορίζει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους αγρότες".

    Η City Press εκτιμά ότι "κυβέρνηση και ειδικοί φοβούνται μετα-ολυμπιακή αύξηση του αριθμού των ανέργων. Η υπερχρέωση επιχειρήσεων σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα απειλεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα πανωτόκια, η κυβέρνηση δίνει ισχυρά αλλά αμφιλεγόμενα κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων".

    [06] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "ύστατη προσπάθεια να συντηρήσει στο προσκήνιο το Κυπριακό, δηλώνοντας πως έχει κοινοποιήσει γραπτώς τις αλλαγές που η Λευκωσία επιδιώκει επί του σχεδίου Αννάν, καταβάλλει ο Κύπριος Πρόεδρος, την ώρα που οι ΗΠΑ επαναδιατυπώνουν την απαίτηση περί αποδοχής του ως έχει".

    [07] Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "αναβρασμός επικρατεί στον χώρο των εκπαιδευτικών. Αιτία είναι η καθυστέρηση της έγκρισης των αποσπάσεων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 11.500 δάσκαλοι και καθηγητές μένουν μετέωροι, ενώ πέρσι το θέμα είχε τακτοποιηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 July 2004 - 19:14:18 UTC