Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [05] Ρυθμίσεις για φορολογικές εκκρεμότητες
  • [06] Θάνατος Ρένας Βλαχοπούλου
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Εφορία-Έλεγχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/7/2004

    Η εκλογή του γγ της ΚΕ και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, το Κυπριακό, η υπερψήφιση στη Βουλή των ρυθμίσεων για πανωτόκια, επαναπατρισμό κεφαλαίων, ο θάνατος της Ρένας Βλαχοπούλου και οι ετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ρυθμίζονται τα χρέη χιλιάδων δανειοληπτών. Απόφαση-σταθμός για τον ΟΕΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πανηγύρια πάλι για την Κακιά Σκάλα. ...Αλλά τελείωσε μόνο η... μισή και στοίχισε τα διπλάσια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Απόβαση VIP στους Ολυμπιακούς. Οι προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τέχνης που έρχονται στην Αθήνα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αλλάζουν όλα στο δασονόμο. Αποκλειστική συνέντευξη του Ευαγγ. Μπασιάκου. Τι θα γίνει και πότε με τους συνεταιρισμούς.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Χριστόδουλος στέλνει τον Αριστοφάνη στα... θυμαράκια και το τζαμί στο... πουθενά. Έντονες αντιδράσεις για την απαγόρευση της παράστασης του "Πλούτου" του θιάσου Λαζόπουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε βαθύ ύπνο το ΠΑΣΟΚ. Αδυνατούν να υπερασπιστούν ακόμα και τα μεγάλα έργα του Κ. Λαλιώτη που άλλαξαν την όψη της χώρας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και όμως προλάβαμε! Έτοιμα όλα τα ολυμπιακά έργα με τη σημερινή παράδοση του Προαστιακού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σπάει η φούσκα στις τιμές των ακινήτων. Τι εκτιμούν οι αναλυτές της κτηματαγοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Ξαφνικά χαμόγελα στην τελική ευθεία. Η Αθήνα έστω στο παρά 5' εμφανίζεται έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα των Ολυμπιακών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος τώρα: Ναι στο τέμενος. Ενώ ξεσήκωνε τον κόσμο και τους έβαλε να υπογράψουν για τις ταυτότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα διπλή μαχαιριά στην Ολυμπιακή Ελλάδα. Η Αυστραλία αναδεικνύεται σε κέντρο ανθελληνικών χτυπημάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χαμόγελα και παγίδες. Αθήνα 2004: -14 ημέρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φως και σκότος. Αντιθέσεις: Εγκαίνια μεν, προβλήματα δε, ιδίως σε 3 Στάδια. Μπλακ άουτ χθες σε 42.000 τηλέφωνα και 50' στο μετρό.

    ΕΣΤΙΑ: Ανανεωμένη η Νέα Δημοκρατία. Σε κυβερνητικό-κοινοβουλευτικό-κομματικό επίπεδο.

    ESPRESSO: Αμαρτωλές κασέτες συνταράσσουν την εκκλησία. Τρίζει ο θρόνος Μητροπολίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανοίγει το Ολυμπιακό Χωριό. Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της Κακιάς Σκάλας με τις σήραγγες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κ. Καραμανλής: Ισχύουν οι δεσμεύσεις μας. "Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο".

    ΤΑ ΝΕΑ: Χρυσά πρόστιμα και συγκοινωνιακό κομφούζιο. Αγωνία για Μετρό, τραμ, Προαστιακό.

    Η ΝΙΚΗ: Ιερά λογοκρισία. Ο Χριστόδουλος καλύπτει τους σκοταδιστές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Εργασιακές σχέσεις "λάστιχο" και μισθοί πείνας. Νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

    TRAFFIC NEWS: Πανικός από φίδια και σκορπιούς στο SURVIVOR. Έντρομες δύο παίκτριες αποχώρησαν από το παιχνίδι. Σε άγριες συνθήκες τα γυρίσματα στη Μαλαισία.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Αυθαίρετα: Με γρήγορες πολεοδομικές μελέτες προχωρούν οι νομιμοποιήσεις.

    City Press: Η Ελλάδα φοράει τα καλά της. Ολοκληρώνονται τα έργα βασικής και ολυμπιακής υποδομής.

    METRO: Παρελθόν η Κακιά Σκάλα. Με τις νέες σήραγγες οι οδηγοί θα φτάνουν στον προορισμό τους ταχύτερα κατά 30'.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υστερία για το ΚΙΝΟ. Θεσσαλονίκη: Σαρώνει το νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Χόλιγουντ" η Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "περιθώρια χαλάρωσης δεν υπάρχουν, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο και με πάθος εργαζόμαστε για το χρέος μας προς τους πολίτες", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μετά το 6ο συνέδριο του κόμματος".

    Η Espresso αναφέρει ότι "κομμένη και ραμμένη στο πνεύμα των ολυμπιακών ημερών ήταν η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το βήμα της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, που συνεδρίασε χθες για να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις και ευκαιρίες και έθεσε ως στόχο τις νέες νίκες στον τομέα της οικονομίας και στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "την πολιτική του κοινωνικού κέντρου, που διακρίνεται από την κοινωνική ευαισθησία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος, περιέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας χθες στη σύνοδο της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης", διακήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά το 6ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, ζητώντας τους παράλληλα να δείξουν "απόλυτη προσήλωση στο λόγο που δώσαμε" προς τους Έλληνες πολίτες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "ο πρωθυπουργός διεύρυνε το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης. Μίλησε για "μια γνήσια προοδευτική παράταξη". Η εκλογή όμως των 7 κοινοβουλευτικών μελών του νέου Πολιτικού Συμβουλίου "δια βοής" προκάλεσε την εύλογη αντίδραση πολλών στελεχών".

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "δεκατέσσερις ημέρες μας χωρίζουν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και η Αθήνα είναι πλέον έτοιμη να φιλοξενήσει τη μεγάλη συνάντηση 16.000 αθλητών και συνοδών από 202 χώρες. Σήμερα οι αρμόδιοι κόβουν την κορδέλα και του τελευταίου μεγάλου ολυμπιακού έργου".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "με χαμόγελα αισιοδοξίας η Αθήνα, η Ελλάδα ολόκληρη, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που επιστρέφουν στη γενέτειρά τους. Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί ήδη σε επιφυλακή. Τα έργα ολοκληρώθηκαν. Τα πάντα είναι έτοιμα".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "η Ελλάδα πλησιάζει στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από ένα μπαράζ εγκαινίων έργων βασικής και ολυμπιακής υποδομής που βελτιώνουν την εικόνα της και την καθημερινότητα του πολίτη. Τα πιο πολλά έργα κόστισαν περισσότερο του προβλεπόμενου και η κατασκευή τους καθυστέρησε δημιουργώντας οριακές καταστάσεις σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "η Αθήνα "άλλαξε πρόσωπο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σημαντικότατα έργα υποδομής, αναπλάσεις αρχαιολογικών χώρων και αισθητή βελτίωση του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς έφερε μαζί της η Ολυμπιάδα".

    [05] Ρυθμίσεις για φορολογικές εκκρεμότητες

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "νόμος του κράτους από χθες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για την οριστική διευθέτηση του μείζονος θέματος των πανωτοκίων. Στο νέο πλαίσιο υπάγονται όσοι δανειολήπτες έχουν λάβει ως αρχικό κεφάλαιο μέχρι 400.000 ευρώ και η συνολική οφειλή τους δεν ξεπερνά τα 2,2 εκατ. ευρώ".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "δώρο από την κυβέρνηση στις τράπεζες προκειμένου να αποσβέσουν τις απώλειες που θα έχουν από τα πανωτόκια χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη ρύθμιση, που επιτρέπει τον επαναπατρισμό ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ οι προκλητικές ρυθμίσεις με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Επαναπατρισμός κεφαλαίων" καθώς και οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια. Φραστικές οι αντιπαραθέσεις από το ΠΑΣΟΚ. Καταγγελία και καταψήφιση από το ΚΚΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "νόμος του κράτους είναι από χθες, η ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η λύση στο πρόβλημα των πανωτοκίων -με μια σημαντική αλλαγή- και η επαναφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό, καθώς ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών".

    [06] Θάνατος Ρένας Βλαχοπούλου

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μια μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου η Ρένα Βλαχοπούλου, από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς της εποχής αυτής, δεν είναι πια κοντά μας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "είναι μάλλον η πρώτη φορά που μας έκανε να δακρύσουμε από λύπη, εκείνη που επί δεκαετίες ολόκληρες μας χάριζε απλόχερα το γέλιο. Η πιο αγαπημένη 'Χαρτοπαίκτρα', έχασε χθες το απόγευμα την ... παρτίδα για τη ζωή και η Κέρκυρα αποχαιρετά τη δική της Κόμισσα".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σχολιάζει ότι "πανελλήνια συγκίνηση με το άγγελμα του θανάτου της κόμισσας της Κέρκυρας, της καλής μας Ρένας Βλαχοπούλου, που έφυγε χθες πλήρης ημερών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει "'Πονάω, γιατρούλη μου...'. Με αυτή τη φράση η Ρένα Βλαχοπούλου εισήλθε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό νοσοκομείο με πολύ επιβεβαρημένη την υγεία της. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έδινε μάχη αυτή η γενναία γυναίκα, η τόσο ζωντανή, που έλεγες πως δεν μπορεί, κι αυτή τη μάχη θα την κερδίσει. Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν έτσι".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "η ανεπανάληπτη, κορυφαία κωμική ηθοποιός με το πηγαίο ταλέντο, Ρένα Βλαχοπούλου, έφυγε χθες στις 19.10 σε ηλικία 81 ετών έπειτα από νοσηλεία δεκατριών ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών".

    Το METRO προσθέτει ότι "ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του ελληνικού κινηματογραφικού γαλαξία, η Ρένα Βλαχοπούλου, έσβησε χθες, σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από πολυήμερη άνιση μάχη με το θάνατο".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "πολυαγαπημένη από γενεές Ελλήνων και σπάνιο ταλέντο στο τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική, η Ρένα Βλαχοπούλου απεβίωσε χθες το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι " 'έφυγε' χθες, σε ηλικία 81 ετών, η ηθοποιός Ρένα Βλαχοπούλου έπειτα από νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Το μπρίο, η ζωντάνια και η φινέτσα της Ρένας Βλαχοπούλου κόσμησαν την Τέχνη για παραπάνω από 60 χρόνια".

    [07] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "σφοδρή αντιπαράθεση έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δυνάμεις της κυπριακής κυβέρνησης και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναφορικά με τις θέσεις που προέδρου για το Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "σε πολύ δύσκολη φάση βρίσκονται οι σχέσεις Λευκωσίας - Ουάσιγκτον ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις Αμερικανών επισήμων ότι τα όπλα που κατέχει ο Αττίλας είναι νόμιμα και την άμεση αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Προσφορές και εξαγορές λόγω... εκπτώσεων στο ΧΑ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Εθνική και ΟΠΑΠ εξέπληξαν τις αγορές. Τα οικονομικά αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Ηλεκτρονικό "δίχτυ" της εφορίας σε 40 τομείς. Ξεκινά νωρίτερα η διασταύρωση στοιχείων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Αυξάνουν οι επενδύσεις από και προς το εξωτερικό. Η Eurostat διαπιστώνει εισροές 740 εκατ. ευρώ το 2003".

    [09] Εφορία-Έλεγχοι

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Εταιρείες "φαντάσματα", εργαστήρια πλαστών και εικονικών τιμολογίων, 'ξεχασιάρηδες" σκαφάτους και ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους, αλλά και... κάθε λογής φοροφυγά επιθυμεί να βρει το υπουργείο Οικονομικών στο ηλεκτρονικό "δίχτυ", που πρόκειται να απλώσει σε 40 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 July 2004 - 22:40:26 UTC